Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pucnjava u Nisu, ranjen policajac  (Pročitano 627 puta)
19. Jun 2018, 13:01:29
Moderator
Capo di tutti capi


I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple iPhone SE 2020
"RAFALI SU PRŠTALI, KRILI SMO SE U WC-U" Policajac heroj na napadača sa automatskom puškom KRENUO GOLORUK
19.06.2018. 10:15


policajac komboFoto: RAS Srbija

Policajac Miloš Milošević oporavlja se u niškom urgentnom centru nakon što je herojskim činom zaustavio pomahnitalog napadača Ivana P. u kafiću "Manila" u Nišu i sprečio potencijalni masakr. Policajac Milošević bacio se na Ivana P, pokušavajući da ga savlada bez upotrebe oružja, ali je i sam teško ranjen tom prilikom jer ga je napadač izrešetao po nogama, dok su dvojica njegovih kolega povređena lakše.

Brzom i efikasnom intervencijom niške policije savladan je i uhapšen Ivan P. (32), koji se sumnjiči da je nakon sukoba sa radnicima obezbeđenja ovog kluba iz automatske puške ranio tri osobe. Interventna patrola policije, koja je sastavljena od najboljih i najobučenijih pripadnika, stigla je munjevito na mesto pucnjave jer su se nalazili u neposrednoj blizini.

- Iako su bili su ispunjeni uslovi da policajac upotrebi oružje, on je hrabro doneo odluku da pokuša napadača da savlada bez oružja, s obzirom na to da se sve dešavalo ispred punog kafića. Reč je o dobrom policajcu, pripadniku interventne jedinice koja je obučena upravo za najrizičnije zadatke. On je iz policijske porodice jer mu je i otac policajac, tako da ne čudi što se ni sekunde nije razmišljao da proba da bez oružja savlada napadača - kaže izvor "Blica".

Kako je došlo do pucnjave

Kako „Blic“ saznaje, Ivan P. došao je u „Manilu“ sa dvojicom drugova, ali je obezbeđenje zatražilo da napuste lokal posle određenog vremena jer su bili pijani.

- Vratili su se posle desetak minuta. Ivan P. je imao u rukama automatsku pušku, a dvojica njegovih drugova noževe. Onda su napali radnika obezbeđenja Aleksandra Đ. (30), koji je bio ispred kafića - kaže naš izvor.


Osim radnika obezbeđenja, lakše je ranjen još jedan muškarac (37), koji se zatekao ispred kafića, a u društvu osumnjičenog bila su i dvojica muškaraca koji su prethodno sa njim udaljeni iz ugostiteljskog objekta.

Nekoliko trenutaka nakon što su se začuli rafali, intervenisala je patrola policije koja se zadesila u blizini kafića, na Trgu kralja Milana, ali je Ivan P. okrenuo dugu cev automata ka njima i zapucao. Tada je ranio policajca M. M. (31), koji je pokušao da ga razoruža bez upotrebe vatrenog oružja tako što je skočio na njega.

Svedok: Bilo je strašno, gosti se krili u toaletu

Prilikom intervencije, od rikošeta lakše su povređena još dvojica policajaca. Policajci su uzvratili vatru i ranili Ivana P. u desnu nogu, nakon čega su ga razoružali i sprečili tragičnije posledice.

- Bilo je strašno. Klub je bio pun, iako je bilo oko tri časa iza ponoći. Odjednom su se začuli rafali iz automatskog oružja. Ni sam ne znam koliko je dugo prštalo. Mladići i devojke su se uplašili, a neki su pokušali da se sakriju u toaletu. Srećom je policija brzo rešila stvar, pa niko nije poginuo - kaže jedan Nišlija koji se zadesio u kafiću.

Ranjeni policajac je vozilom policije prebačen u Klinički centar u Nišu, dok je Hitna pomoć sa tri saniteta zbrinula još trojicu ranjenih i povređenih. Trojica ranjenih koji imaju ustrelno prostrelne rane na nogama operisani su u Urgentnom centru u Nišu.

Napadač u pritvoru

"Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, osumnjičenom I. P. određeno je zadržavanje do 48 časova zbog sumnje da je izvršio krivična dela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i on će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužiocu", saopštila je policija.

Policija intenzivno traga za dvojicom muškaraca koji su bili u društvu osumnjičenog.

Ministar Stefanović: Policajac Milošević reagovao je veoma hrabro

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišao je danas u Kliničkom centru Niš policijskog službenika Miloša Miloševića, koji je goloruk skočio na naoružanog napadača.

- Policajac Miloš Milošević reagovao je veoma hrabro, čovek je goloruk krenuo na cev oružja i pokazao izvanrednu pribranost i odlučnost u tom momentu i uspeo da zaštiti živote drugih ljudi. Dobro je da niko nije smrtno stradao i da je hrabrom reakcijom pripadnika Ministarstva sprečen težak zločin“ - rekao je Stefanović i zahvalio se čitavoj patroli koja je te noći učestvovala u izvršenju zadatka.

Stefanović je rekao da je sada veoma važno da sudovi i tužilaštvo pokažu odgovornost.

- Čovek koji je na ovako težak način ranio policajca i pokušao da ubije druge ljude koji su te noći bili u centru Niša, mora da bude adekvatno kažnjen. Dakle, tražimo maksimalnu kaznu koju zakon predviđa i za pokušaj ubistva i za ilegalno nošenje oružja - naglasio je Stefanović.

On je istakao da će Ministarstvo unutrašnjih poslova voditi računa o ranjenom kolegi i njegovoj porodici.

- Očekujemo njegov potpuni oporavak i brz povratak u redove policije, ali je ovo prilika da još jednom ukažemo na to koliko je težak posao policajca, možda danas i najteži u Srbiji i koliko svaki izlazak u patrolu, svaki izlazak na izvršenje dužnosti, može da bude opasan i rizičan po njih - objasnio je Stefanović.

Ministar se zahvalio lekarima iz Kliničkog centra u Nišu koji su, kako je rekao, već u prvim trenucima efikasno i brzo reagovali, tako da su naše kolege i svi ostali koji su povređeni, adekvatno zbrinuti.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma


Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
tamo se nista ne menja...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.