Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 64 65 67 68 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pucnjava i eksplozija u centru Pariza  (Pročitano 35337 puta)
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 38.0
Najbolji je prvi komentar ispod kolumne "sjajan tekst,bez imalo patetike",a ono tekst definicija patetike...

Kao pronašli Parižani smisao života i grčevito ga brane,i sad ovi islamisti ljubomorni to provalili i udarili na to...scenario za film...priča je mnogo jednostavnija,džihadisti hoće da ubiju što više ljudi,Pariz,London,Berlin,Madrid gde god uspe da prodje,eto njih i udarili su na neka manja mesta koja su kako bih rekao ispod radara službi,dakle matematika,gleda se gde su veće šanse za uspeh,a ne gde su topli kroasani i ukusne pice...jedino "javnije" mesto gde su pokušali da pridju je stadion Francuska i to se naravno neslavno završilo...

A širu priču o branjenju "načina života"(pod navodnicima naravno za razliku od kolumniste Danasa) Boris najbolje opisuje,bez patetike,samo surova istina

Kad se Ahmed dokopao Europe

Pitanje je bilo retoričko, ali – ne biste vjerovali – ima i takvih. Pitajte, uostalom, ljude na Levantu. Pitajte, recimo, preživjele iz bolnice u afganistanskom gradu Kunduzu, koju su NATO-ovi avioni 3. listopada – baš dakle onoga dana kad se Ahmed al-Muhamed dokopao Europe – bombardirali iz zraka čak i nakon paničnih poziva humanitarne organizacije Liječnici bez granica i potvrde da je riječ o civilnoj bolnici, ubivši pri tom dvadeset dvoje ljudi – dvanaest zaposlenih i deset pacijenata.

O da, riječ je o grešci i izoliranom incidentu. Imate li uopće ideju koliko je nevinih civila poginulo u takvim izoliranim incidentima, ili umrlo od posljedica NATO-ovog intervencionizma, otkako su Amerikanci na Srednjem istoku 1991. počeli braniti svoj „način života“? Hajde, recite neki broj, otprilike.

Toliko o sofisticiranoj američkoj vojnoj tehnologiji, koja – za razliku od terorista iz Islamske države – ne dolazi ubijati nevine ljude, već zločince gađa u čelo. Evo stoga i jedno potpitanje – koliko su supersofisticirane i kirurški precizne američke bespilotne letjelice proteklih godina u Pakistanu i Jemenu ubile terorističkih vođa, a koliko civila? Opet, jasno, niste ni blizu: od četrdeset jednog teroriste, koji su im bili meta, pametni su američki dronovi iz stotinu trideset pokušaja uspješno likvidirali njih tek trideset dvoje, ubivši usput – hiljadu i sto četrdeset sedam civila. Od čega stotinu i pedeset djece. I to samo u Pakistanu i Jemenu: u Iraku i Afganistanu za to su vrijeme, recimo, poubijali tri hiljade i sedamsto ljudi. Podaci su, uzgred, stari godinu dana.

Pitajte dakle ljude u Iraku i Afganistanu, pitajte u Siriji da li bi voljeli da imaju mogućnost u šatorima uz granicu registrirati strance na Levantinskoj ruti i provjeravati pasoše, makar naknadno otkrivši da je od četiri stotine hiljada njih – koliko, recimo, bivši okupacijski guverner Iraka Paul Bremer preporučuje američkih vojnika za uspješno „stabiliziranje“ Sirije – jedan bio ubojica. Da i oni imaju priliku organizirati konferencije o „viziji, ideji i strategiji“ NATO-a, ili hapsiti programere bespilotnih letjelica, pa upozoravati na „američku vojsku koja u Siriju dolazi s tajnim zadacima“, prokazivati „ubačene pilote“, tražiti zatvaranje granica zbog „ugrožavanja nacionalne sigurnosti“, ili se pred parlamentom zabrinuto zapitati: „Tko sve prolazi kroz našu zemlju?“

Nije isto? Naravno da nije. Ukoliko sirijske putovnice na hrpama mljevenog mesa tražite samo u Parizu, a ubijanje za naftu i plinovode nalazite plemenitijim od ubijanja za islam i Allaha.
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.86
nisam gledao stit...cuo sam da je bio prenos ..

kolega jedan je gledao..inace hrvat je..itd...kaze da su svi dobri bili...

kaze da su sajevci razbili na aerodromu...a i sokolici u palati.. Smile
sajevci su za manje od 13 sekundi svi uletili u avion i pobili teroriste i uspostavili kontrolu Smile
a sokolici su uletili u palatu  u stilu sestica americkih...i za treptaj oka ...sve je bilo gotovo... Smile
odusevio se lik  Smile

bas mi je zao sto sokolice nisam vidio....

Smile

Biće verovatno snimak na RTSovom sajtu pa potraži.

Vežba mi je delovala onako. I meni se svidela akcija u avionu a i u vozu ali mi je upad u Palatu Srbija bio neprirodan i nerealan. Prvo što teroristi ne bi blejali na čistini u glavnom holu, a drugo što se ne bi bacali pred specijalce i ginuli ko muve. I treće, ako već prikazuju CQB upad i akciju u zgradi, red je da uključe i klasično čišćenje prostorija. Ne mora to da bude cela Palata (prenos bi trajao do sutra), ali su mogli bar da naprave neku akciju u par soba ili hodnika, čisto da se vidi sposobnost jer je upravo to najteži deo svake CQB operacije. Ovako je nekako nedovršeno,ispade da je fokus vežbe na BOVovima i Lazaru koji su stajali na travnjaku ispred, a ne na specijalcima koji su zapravo ti koji čiste zgradu i čije sposobnosti se testiraju. Mislim ne sumnjam ja u njihovu sposobnost, ali taj deo vežbe u PS i onaj poslednji na splavu su mi bili... predstava za masu.

No nije to ništa strašno nego mi se popelo na ku*ac kad sam video u Dnevniku posle, dakle svega 10 minuta nakon kraja vežbe, kako kobajagi ''slučajni prolaznici'' i ''nasumnični posmatrači'' prosipaju tipičan SNS bullshit - ''građani se sad osećaju bezbednije'', ''vidi se visok nivo obučenosti'' i slično.

Degenerik je toliko opsednut sobom i svojom vladavinom da mora čak i od vežbe specijalaca da napravi promotivno-propagandni događaj.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.71
Ovo sranje od vezbe je nista drugo nego propagandni spot. Nije sluzilo nicem drugom osim tome.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows
Browser
Chrome 46.0.2490.86
није лоше то изгледало и наравно да је рађено у пропагандне сврхе чему другом Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows
Browser
Chrome 46.0.2490.86
Policija traga za teroristima koji imaju "spremnu bombu", tenkovi na ulicama, snajperi na krovovima

U Briselu su danas drugi dan zaredom na snazi najviše mere bezbednosti uvedene nakon terorističkih napada u Parizu pre devet dana, pa su ulice belgijske prestonice uglavnom prazne, a policijska potraga za osumnjičenim napadačem iz Pariza Salahom Abdeslamom se nastavlja.

Belgijska policija traga za najmanje desetoricom terorista koji prete da će počiniti atentate slične onima u Parizu, a dvojica njih nose spremnu bombu, javljaju danas, drugog dana vanrednog stanja, belgijski mediji.

Francuski radio Frans enfo preneo je saznanja policijskih izvora da su islamski ekstremisti pripremali razorne napade u belgijskoj prestonici i da raspolažu većom količinom oružja i eksploziva, što je i bio razlog da belgijske vlasti u noći između petka i subote proglase najviši stepen uzbune, zabrane sve javne manifestacije i zatvore saobraćaj.

Belgijski list Dernijer er navodi da su "snage bezbednosti u potrazi za dve osobe koje sa sobom nose ekploziv, bombu kakvu su kamikaze aktivirale i prilikom napada u Parizu 13. novembra".

Belgijski ministar odbrane Jan Jambon je televiziji VRT izjavio da, pored najtraženijeg teroriste Salaha Abdeslama koji je učestvovao u pokolju 130 ljudi u Parizu, policija traga za većim brojem terorista i, kako je naglasio, "opasnost je veoma stvarna".

Policija na ulicama grada
Ministar Jambon je saopštio da će se vladino telo za nacionalnu bezbednost danas oko podne ponovo sastati da proceni situaciju. Jedan od dvojice uhapšenih jataka koji su pomogli teroristi Abdeslamu da kolima iz Pariza pobegne u Belgiju izjavio je policiji da je Abdeslam bio krajnje nervozan i na sebi je imao široku jaknu ispod koje je mogao imati pojas s eksplozivom.

Brisel je i danas praktično opusteo grad, u kojem metro i tramvajski saobraćaj ne rade, ulicama patroliraju mešovite policijske i vojne snage, a na više zgrada u centru su i na krovovima i balkonima postavljeni snajperisti. Zgrade vlade i zdanja Evropske unije i NATO su takođe obezbeđene jakim policijskim i vojnim snagama.

Belgijski nacionalni Krizni centar je juče povećao mere obezbeđenja na širem području Brisela na nivo četiri, koji označava "ozbiljnu i neposrednu opasnost" od terorističkih napada, prenela je agencija AP.

Podzemna železnica danas takođe ne vodi, a zvaničnici su preporučili otkazivanje svih sportskih takmičenja i aktivnosti na javnim mestima, kao i zatvaranje trgovinskih centara.

Belgijski zvaničnici navode da su te mere preporučene zato što bi normalno odvijanje aktivnosti u gradu zahtevalo jače obezbeđenje.
U planu je da popodne bude održan sastanak belgijskog Regionalnog saveta za bezbednost, na kojem će biti odlučeno o mogućim novim merama.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows
Browser
Chrome 46.0.2490.86
DŽIHADISTI PORUČUJU: Sve ide po našem planu, totalni rat izbija 2016!

Jedan od vođa Al-Kaide Omar Bakri, koji je proteran iz Londona pa se danas nalazi u libanskom zatvoru zbog islamskog radikalizma i terorizma, je rekao da su jedini pobednici Arapskog proleća džihadisti

Islamisti su još pre 15 godina osmislili plan kako će u sedam koraka osvojiti svet pa su za 2016. godinu najavili „totalni rat”. Kada je taj plan Al-Kaida predstavila pre 15 godina, svi su im se izrugivali i mislili kako maštaju o nemogućem, međutim, čini se da su dosta toga proveli u delo. Pet koraka već učinjeno.

Jedan od vođa Al-Kaide Omar Bakri, koji je proteran iz Londona pa se danas nalazi u libanskom zatvoru zbog islamskog radikalizma i terorizma, rekao je da su jedini pobednici Arapskog proleća džihadisti.

Bakri, kako piše Večernji list, veruje da je taj Al-Kaidin plan u sedam koraka zapravo Božji plan kojim će islamisti u dve dekade, od 2000.do 2020., zavladati celim svijetom. U prvom koraku, od 2000. do 2003. godine, najavili su “buđenje” islamista” rečima: “Mi ćemo zadati snažan udarac u glavu zmije u Njujorku.” To se i dogodilo napadom 11. septembra 2001.

Sledećih pet koraka predvideli su u periodu od 2013. do 2016. godine, osnivanje jedne islamske države, kalifata, kao i to da će se uticaj Zapada smanjiti u islamskom svetu. Islamisti su dosad ostvarili prvih pet koraka.

Umesto slobode i demokratije, oni se oslanjaju na metode totalitarne kontrole države i krutog tumačenja šerijata, islamskog prava. Šesti korak koji su najavili jeste „totalni rat” 2016. jer će, nakon uspostave kalifata, izbiti verski rat između “vernika, islamske vojske, i nevernika, hrišćana”.

Konačna „pobeda” predviđena je 2020. kada bi Islamska država imala milijardu i po muslimanskih stanovnika i proširila se i na Europu, piše Večernji list.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.11.1
Browser
Safari 601.2.7
mob
I-mate 30 Pro
 Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 46.0.2490.86
Najbolji je prvi komentar ispod kolumne "sjajan tekst,bez imalo patetike",a ono tekst definicija patetike...

Kao pronašli Parižani smisao života i grčevito ga brane,i sad ovi islamisti ljubomorni to provalili i udarili na to...scenario za film...priča je mnogo jednostavnija,džihadisti hoće da ubiju što više ljudi,Pariz,London,Berlin,Madrid gde god uspe da prodje,eto njih i udarili su na neka manja mesta koja su kako bih rekao ispod radara službi,dakle matematika,gleda se gde su veće šanse za uspeh,a ne gde su topli kroasani i ukusne pice...jedino "javnije" mesto gde su pokušali da pridju je stadion Francuska i to se naravno neslavno završilo...
ne slazem se.
kad imas kalasnjikov. bombu, ideologiju i spreman si da umres za svoj cilj, ne ides na prost broj zrtava. tezis da tvoja smrt, i svaka ubijena osoba ostave poruku. ne znaci ti mnogo ako ubijes 5 ljudi vise. vazniji je efekat i poruka. a kao sto rece kisjuhas, teroristi su sami rekli sta im se ne svidja. to su i napali. na kraju, ni ti ni ja ne mozemo da znamo kako tacno biraju mete.

zar zaista mislis da danasnje parizane boli uvo za alzir? sem ako nisu iz alzira
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.86
није лоше то изгледало и наравно да је рађено у пропагандне сврхе чему другом Smile

Pa ako ćemo sve da radimo čisto radi propagande, partije i samozavaravanja, onda možemo odmah da ukinemo državu Srbiju. Mislim ne kapiram poentu življenja u državi ako će sve da bude šarena laža i fasada. Ne pričam samo o ovome nego generalno, o tom življenju u iluzijama i jednoumlju. Država se valjda pravi da ljudi podele delatnosti i, između ostalog, da imaju bolji uvid u situaciju i način da se nose sa njom. Ako ćemo da živimo u iluziji, onda sve to pada u vodu, daj da uvedemo anarhiju i da svako tripuje da je baš on najbolji i najjači.

Eto tako mogu i ja da organizujem svoju vežbu i dovedem svoje ljude koji će da kažu da sam najbolji vođa ikada i da je sve super i divno, samo što to naravno neće imati veze sa realnošću.
« Poslednja izmena: 22. Nov 2015, 13:01:09 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 46.0.2490.86
Pa ako ćemo sve da radimo čisto radi propagande, partije i samozavaravanja, onda možemo odmah da ukinemo državu Srbiju. Mislim ne kapiram poentu življenja u državi ako će sve da bude šarena laža i fasada.
pa nije sve sarena laza i fasada. vrte se tu neke pare.
za to fasada sluzi
« Poslednja izmena: 22. Nov 2015, 13:01:19 od dabisha »
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 64 65 67 68 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.