Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 55 56 58 59 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pucnjava i eksplozija u centru Pariza  (Pročitano 35741 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 46.0.2490.86
кад ти буде досадно и будеш залудан узми Ничеовог Исуса и читај бар до дела кад оспе паљбу по  веровању у онострано, људској потреби да тражи разлоге и нади којој је императив да буде неиспуњива...  Smile
yeah
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.11.1
Browser
Safari 601.2.7
mob
Apple 15
"Francuska, Rusija i SAD kreću na Islamsku državu"

Francuska, Rusija i SAD formiraće veliku koaliciju u borbi protiv Islamske države, najavio je fransuski predsednik Fransoa Oland.

IZVOR: B92, SPUTNJIK SREDA, 18.11.2015. | 13:35 -> 14:26

Oland je rekao da je operacija u pariskom kvartu Sen Deniju "potvrdila da je zemlja u ratu, ratu protitv terorizma koji je sam odlučio da proglasi rat protiv nas".

Osim toga, Oland je naveo da je dvoje ubijenih terorista povezano sa napadima.

"Izveli smo akciju u Parizu kako bismo neutralisali teroriste. Istovremeno, naše operaciju u Siriji su sve intenzivnije, a prisustvo vojnog nosača 'Šarl de Gol' će utrostručiti naše kapacitete za napad", rekao je Oland.

Kako je rekao, Francuska će i posle napada u Parizu nastaviti da snosi odgovornost i preuzima deo evropske solidarnosti na sebe.

"Izbeglice mahom idu u Nemačku, severnu Evropu i Veliku Britaniju, ali više od 30.000 izbeglica ćemo dočekati u Francuskoj u naredne dve godine. Naša dužnost je da brinemo o svojoj bezbednosti, ali je naša dužnost da brinemo i o tim ljudima", reako je Oland.

Oland je takođe odgovorio na kritike o navodnom prisustvu terorista među izbeglicama koje putuju kroz Evropu.

Neki su želeli da povežu vezu između izbeglica sa Bliskog istoka i terorističke pretnje našoj zemlji. Ta veza postoji jer su stanovnici Iraka i Sirije ti koji najviše pate zbog onih koji su organizovali napade na nas“, naveo je Oland, ističući da "nijedan ksenofobičan, antisemistički i antimuslimanski čin ne treba tolerisati“.

„Narednog utorka idem u Vašington, a u četvrtak u Moskvu kako bi sa Barakom Obamom i Vladimirom Putinom razmotrio koordinaciju akcija. Moramo da napravimo širu koaliciju", dodao je Oland.

Prema njegovim rečima, "varvari su u svom slepom nasilju ciljali francuski narod u svoj njegovoj raznolikosti".

"Mladost Francuske je ta koja je bila meta. Cilj terorizma je da u našoj zemlji izazove strah i podele", kaže francuski predsednik.

Izvor: B92
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 37.0
mob
HTC One
Meni je neshvatljivo zasto je terorista bio bez gaca.  Smile

Ajde da su mu nenajavljeno banuli u stan pa bio u sred... cega god... ali celo jutrotraje policijska akcija, ispred zgrade su mu/im, i hvataju ga golog.

Jedina dva objasnjenja koja mi padaju na pamet, a i ona su banalna, jeste da je ili nameravao da se zrtvuje/digne u vazduh pa je krenuo da se skida ne bi li se ritualno okupao ili su ga policijaci skinuli da bi ga javno ponizili.

I opet, oba ova moguca scenarija zvuce besmisleno ali nista mi drugo ne pada na pamet.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 42.0
Citat
"potvrdila da je zemlja u ratu, ratu protitv terorizma koji je sam odlučio da proglasi rat protiv nas".

Гадафи се само кисело насмејао и још једном окренуо у гробу...  Smile

Citat
Jedina dva objasnjenja koja mi padaju na pamet, a i ona su banalna, jeste da je ili nameravao da se zrtvuje/digne u vazduh pa je krenuo da se skida ne bi li se ritualno okupao ili su ga policijaci skinuli da bi ga javno ponizili.

брз и ефикасан начин да идентификујеш обрезане...  Smile
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Browser
Safari 601.2.7
mob
Apple 15
Mislim da su i jednog Zemunca hapsili bez gaca... tada su rekli da su ga zatekli na gomili sa zenom...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.86
Teroristi zauzeli neku postu preko puta gajbe tog ortaka. Pucnjava je bila do malopre kaze. Sad valjda pustaju automobilcic sa kamerom unutra panduri.

IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Browser
Safari 601.2.7
mob
Apple 15
Vođa napada u Parizu siledžija od malih nogu

Abaud, 28-godišnji stanovnik Brisela poreklom iz Maroka, bio je tokom poslednje dve godine uključen u niz planova islamskih ekstremista za izvršenje napada na Zapadu, kao i u napore za regrutovanje novih džihadista, a hvalio se kako čitavo to vreme uspešno izbegava hapšenje, prenela je agencija AFP.

Francuska policija je danas saopštila da je tokom racije na severu Pariza, pokrenute u cilju hapšenja Abauda, ubijeno dvoje džihadista u razmeni vatre sa specijalcima.

Abaud se u februaru ove godine u intervjuu džihadističkom časopisu "Dabik" hvalio kako je uspeo da izbegne hapšenje tokom jednog puta u Evropu, iako je za njim bila izdata poternica.

"Nevernike je zaslepeo Alah. Čak me zaustavio jedan pogranični policajac, koji je proučavao moj lik kako bi video da li ličim na čoveka sa poternice, ali me je pustio jer nije video sličnost!", rekao je Abaud.

"To nije bilo ništa drugo nego poklon od Alaha", istakao je bradati Abaud, koji se pojavio i u pratećem video snimku, na kojem se vidi kako stoji ispred automobila američke proizvodnje, držeći u jednoj ruci Kuran, a u drugoj crnu zastavu ID.

On se takođe hvalio time da je uspeo da pobegne iz Evrope nakon što je belgijska policija početkom godine razbila ćeliju koja je planirala terorističke napade na pripadnike belgijske policije i vojske, pri čemu su poginula dvojica Abaudovih prijatelja džihadista.

Izrugujući se Zapadu, Abaud je likujući rekao: "Moje ime i slika su bili na svim vestima, ali sam uspeo da ostanem na njihovoj teritoriji, da planiram akcije protiv njih i da bezbedno napustim Evropu kad je to postalo neophodno".

Abaud je evropskim bezbednosnim službama postao poznat još prošle godine, pošto se pojavio u video snimku Islamske države kako nasmešen vozi automobil koji vuče unakažena tela po putu.

U februaru je taj belgijski džihadista preuzeo odgovornost za planiranje napada na policajce i naveo da se priključio ID-u u Siriji.

Sud je Abauda u julu osudio u odsustvu na 20 godina zatvora zbog organizovanja mreže za regrutovanje džihadista koji bi se borili u Siriji.

Abaud, rođen 1987. u Molenbeku, četvrti Brisela poznatoj kao leglu džihadizma, takođe se predstavlja pod imenom Abu Omar Susi, što je naziv rodnog mesta njegove porodice u Maroku, i Abu Omar al-Baljiki, što znači Abu Omar Belgijanac.

Njegov bivši školski drug iz Brisela je za belgijski list "Dernijer Er" izjavio je da je Abaud bio "mali siledžija" i da je maltretirao drugu decu, ali i učitelje, a znao je i da krade novčanike.

Abaud navodno poznaje Salaha Abdeslama, koji takođe potiče iz Molenbeka, a policija ga traži kao organizatora napada u Parizu, kao i Salahovog brata Brahima, koji se razneo eksplozivom ispred jednog bara u Parizu.

Pored toga, Abaud je uverio svog mlađeg brata Juna, tada trinaestogodišnjaka, da mu se pridruži u Siriji, a dečaka su tada mediji nazvali "najmlađim džihadistom na svetu".

Njihov otac Omar Abaud, čija je porodica u Belgiju stigla iz Maroka pre 40 godina, rekao je u martu nakon što je razbijena islamistička ćelija u Briselu čiji je član bio njegov sin: "Zašto bi za ime Boga on želeo da ubija nevine Belgijance? Ova zemlja je mojoj porodici sve dala".

"Abdelhamid je osramotio našu porodicu. Nasi životi su uništeni. Nikad više ne želim da ga vidim", rekao je otac belgijskim medijima.

"Ovde smo imali divan, pa čak i fantastičan život. Abdelhamid nije bio teško dete i kad je odrastao, postao je dobar biznismen. Ali je iznenada otišao u Siriju. Svakog dana sam se pitao kako se radikalizovao. Nikad nisam dobio odgovor", naveo je otac šestoro dece, od kojih su dvojica postali džihadisti.

Izvor: B92
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1963
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.86
Pariska policija znala da se sprema veliki napad, a ćutala; Identifikovano svih 129 žrtava

Tanjug | 18. novembar 2015. 11:00 > 13:39 | Komentara: 3
Pariska policija je deset dana pre nego što su u Parizu izvedeni napadi znala da šestočlana grupa priprema teroristički udar, ali tu informaciju nije prosledila francuskoj obaveštajnoj službi

PARIZ - Pariska policija je deset dana pre nego što su u Parizu prošlog petka izvedeni pogubni napadi znala da šestočlana grupa priprema teroristički napad velikih razmera na prestonicu, ali tu informaciju nije prosledila francuskoj obaveštajnoj službi, navodi danas kanal "Frans 24". Ta informacija se pojavila iz obaveštajne jedinice perfekture pariske policije, a potpisana je početkom novembra, kako kažu dva odvojena izvora za "Frans 24".

U tom izveštaju se spominje grupa od šest osoba koje žive u 18. arondismanu u severnom delu Pariza, kao i jedan sirijski državljanin koji falisfikuje sirijske pasoše. Oni su, navodno, radili na "nečemu krupnom".

Francuski istražitelji su pronašli lažni sirijski pasoš na mestu jednog od nekoliko samoubilačkih bombaških napada nadomak nacionalnog francuskog staidona i veruju da bi jedan sirijski državljanin mogao biti umešan u napade izvedene 13. novembra. Međutim, nema informacije u vezi sa prisustvom bilo koje od šest osoba koje se spominju u izveštaju pariske policije među teroristima koji su odgovorni za napade od petka.

Policija se sada pita zašto ta informacija nije prosleđena unutrašnjoj obaveštajnoj službi Frnacuske, DGSI. Francuski bezbednosni ekspert Šarl Peligrini rekao je za "Frans 24" da je obaveštajna jedinica prefekture pariske policije možda želela da na raspolaganju ima više vremena da istraži o toj grupi.

"Možda je jedinica za terorizam pariske prefekture utvrdila da ta informacija nije vredna prosleđivanja, ili pak da je reč o ljudskoj grešci", kaže Markus Karlson iz "Frans 24".

Do potencijalnog propusta u obaveštavanju došlo je nekoliko meseci nakon što je Francuska usvojila novi zakon kojim se državi daju velika nadzorna ovlašćenja, podseća francuski kanal.

IDENTIFIKOVANO SVIH 129 ŽRTAVA

PARIZ - Svih 129 osoba koje su poginule u prošlonedeljnim napadima u Parizu sada je identifikovano, a desetine drugih žrtava su i dalje u kritičnom stanju, saopštila je danas francuska vlada.

"Do sada su identifikovani svi koji su izgubili život u tim napadima, odnosno 129 njih", navodi se u saopštenju izdatom posle nedeljnog sastanka kabineta, preneo je AFP.

Ukupno 221 osoba se i dalje nalazi u bolnici, među kojima je desetine njih teško povređeno, dodaje francuska agencija.

U nizu terorističkih napada koji su u petak 13. novembra uveče izvedeni na nacionalnom stadionu, u koncertnoj dvorani i na više kafića i restorana u francuskoj prestonici ubijeno je 129 ljudi, a više od 300 ih je ranjeno, među kojima je 14 Srba.

http://www.novosti.rs/vesti/planeta.299.html:577346-Pariska-policija-znala-da-se-sprema-veliki-napad-a-cutala

.......................................................

Citat
Francuski istražitelji su pronašli lažni sirijski pasoš na mestu jednog od nekoliko samoubilačkih bombaških napada nadomak nacionalnog francuskog staidona
Jebo te, ovim ljudima stalno pasosi ispadaju!? Secamo se 9/11 i pasosa jendog od otmicara koji je bio na trotoaru, iz aviona, kroz vatru, pepeo, dim, krv, suze i znoj na trotoar...dobro, desava se, sta sad?
« Poslednja izmena: 18. Nov 2015, 14:57:54 od 856kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 37.0
mob
HTC One
Mislim da su i jednog Zemunca hapsili bez gaca... tada su rekli da su ga zatekli na gomili sa zenom...

Jesu, ali on nije znao da je akcija u toku i banuli su mu kroz vrato neocekivano. Ovaj je morao da zna sta se desava kada akcija traje od jutros, a gomila ih je vec uhapsena pre njega na istom mestu/kraju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Browser
Safari 601.2.7
mob
I-mate 30 Pro
DALAJ LAMA O NAPADIMA U PARIZU: Bog vam neće pomoći! Sami ste stvorili problem, sami ga i rešite!

PLANETA 10:30, 18.11.2015. 1207

Samo molitve nisu dovoljne da bi se zustavili teroristički napadi poput onih koji su nedavno potresli Pariz i šokirali svet, rekao je Dalaj Lama.

Budistički duhovni vođa sa Tibeta rekao je u intervjuu za nemačke medije da terorizam predstavlja problem koji su stvorili ljudi, i zbog toga bi ljudi morali i da ga reše ali bez Božije pomoći.

"Ljudi žele da vode miran život. Teroristi su kratkovidi i to je jedan od uzroka za pojavu bombaša-samoubica. Ne možemo da rešimo problem samo putem molitva", rekao je Dalaj Lama i dodao:

"Ja sam budista i verujem u molitvu. Ali ovde su ljudi stvorili ovaj problem a sad tražimo od Boga da nam ga reši. To nema logike. Bog bi rekao - rešite to sami, jer ste sami to i napravili."

Izvor Kurir

Kakav bog njima ni kosmos ne moze da pomogne... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 55 56 58 59 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.