Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 36 37 39 40 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pucnjava i eksplozija u centru Pariza  (Pročitano 36393 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows
Browser
Chrome 46.0.2490.80
али схвата да на њу не може да утиче

Пол Крејг Робертс: Још један напад под лажном заставом?

У петак, тринаестог новембра, у касним послеподневним часовима немамо довољно информација о „терористичком нападу“ у Паризу, осим да је град затворен исто онако како је и Бостон био затворен након „бомбашког напада“ у време Бостонског маратона - догађај за који се такође сумња да је био изведен под лажном заставом.

Можда ће бити представљени веродостојни докази да је напад у Паризу био прави терористички напад. Ипак, поставља се питање шта избеглице добијају тиме што ће актима насиља представити себе као недобродошле у земљи домаћина, и где избеглице у Фарнцуској могу набавити аутоматско оружје и бомбе? Заиста, где би и сами Французи могли набавити аутоматско оружје и бомбе?

Милиони избеглица из Вашингтонских ратова које преплављују Европу износе у први план европске политике националистичке партије антиевропске оријентације, као што је ПЕГИДА у Немачкој, Индипендистичка странка Најџела Фараџа у Великој Британији и Национални Фронт Марин ЛеПен у Француској. Ове странке су такође и странке које се противе пријему великог броја избеглица.

Најновија испитивања француског јавног мњења показују да је, као резултат таласа избеглица из Вашингтонских ратова, Марин ЛеПен избила на врх кандидата за следеће француске председничке изборе.

Подржавајући четрнаест година Вашингтонске неоконзервативне ратове за америчку хегемонију на Блиском Истоку, европске владе су поткопале подршку у јавном мњењу. Европски народи желе да буду Французи, Немци, Холанђани, Италијани, Мађари, Чеси, Британци. Они не желе да њихове земље постану нехомогена Вавилонска Кула коју је креирала милионска маса избеглица из Вашингтонских ратова.

Остати нација за себе је оно што ПЕГИДА, Фараџ и ЛеПен нуде бирачима.

Уочавајући сопствену несигурност, сасвим је могуће да је француски естаблишмент донео одлуку да заштити свој опстанак на власти користећи симулирани напад ради затварања француских граница, и тако ускрати Марин ЛеПен њен главни политички адут.

Неки људи су толико наивни и глупи да мисле како ниједна влада не би жртвовала сопствене грађане. Али владе то раде све време. Постоје небројени симулирани напади под лажном заставом, као што је Операција Гладио. Операција Гладио је била координирана операција америчке Централне обавештајне агенције и италијанске обавештајне службе у којој су немилосрдно бомбардовани недужни Италијани, као, на пример, они који чекају на железничким станицама. У овим операцијама су убијене стотине жртви да би се затим кривица свалила на европске комунистичке партије из послератне епохе, а све са циљем да се спречи могућност да те странке постигну добре изборне резултате.

Италијански председник је обелоданио истину о Операцији Гладио, и сада је могуће читати прљаве детаље о њој у бројним књигама и на Интернету. За бомбашке нападе нису били одговорни комунисти, како су нашироко извештавали корумпирани западни медији. Бомбашке нападе су изводили италијански обавештајци које је помагала америчка Централна обавештајна агенција. На једном од истражних саслушања припадник италијанске обавештајне службе је изјавио да су места за бомбашке нападе бирана тако да максимизирају број убијених жена и деце, зато што су овакве жртве биле најкорисније за дискредитовање комуниста.

Када се узме у обзир дуг списак симулираних операција које западни свет изводи под лажном заставом, најновији „терористички напад“ у Паризу може бити само још једна скорашња манифестација.

Превео Иван Т. Лукић

http://www.paulcraigroberts.org/2015/11/13/another-paris-false-flag-attack-paul-craig-roberts/   

(НСПМ)
« Poslednja izmena: 15. Nov 2015, 20:33:48 od Gale10 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 46.0.2490.86
Citat
То се не може поредити са чисто освајачким нападима Турака или колонизацијама које су радиле Европске државе против народа који им никакво зло нису учинили.
onaj ko ne moze da osvaja skoro nikada nije miroljubiv nego nesposoban. da su indijanci znali kako, presli bi u evropu i pobili evropljane. da su srbi mogli osvojili bi tursku. ali nisu mogli. jebiga. deluje kao da svet posmatras u crno-belo dihotomiji

Које су религије ти Македонци? Да ли Бошњаке (који такође живе на Космету) зову шкије?  Smile
da

ok X vek za kalifat. zbunio sam se zato sto pocinje cifrom 9. pogledaj o makedonskoj dinastiji za vizantiju

Citat
Али теби није проблем да цео католицизам посматраш кроз призму инквизиција, спаљивања вештица и сл. ствари па онда још све то подведеш под некакво "хришћанство" као такво, да би ето још хришћанство приказао истим или чак горим од ислама.
rekoh, govorim tvojim jezikom. i da to je bila hriscanska evropa. izraz hriscanska evropa nije generalizacija. izraz hriscani moze da bude
Citat
Ко сада и даље користи исте или сличне методе у 21. веку?
ostaje da neko dokaze kakav tacno islam ima uticaj na kulturni i ekonomski razvoj. koji tacno faktori su uticali da evropa prednjaci

nasilje je nekada svida bilo prihvatljivije. i u zemljama u kojima su hriscani vecina danas, kao i u onima u kojima su muslimani vecina, razlicit je prihvatljiv nivo nasilja

Citat
Шпанци и инквизиција су споменути по аналогији са твојим "толерантним" Османлијама, који су ето били сурови у пар наврата, али не би они створили такву империју да су стварно били тако грозни.
pa ni spanci nisu bili tako grozni kao sto se prica. vecinu indijanaca koji su izgubili zivot su pobile bolesti
bilo je vazno da predju na hriscanstvo i odnos je odmah postajao znatno tolerantniji.

Citat
Посебно што Дабишине неомарксистичке ставове дели и пропагира већина европских влада и елита у којима та муслиманска екипа дивља и убија...
to nisu neomarksisticki stavovi. ne znam otkud ti to

dakle, posto sam zaboravio o cemu se tacno radi u svim ovim digresijama. sta ti ono tvrdis, da je islam religija koja radja divljacko ponasanje i nasilje?
« Poslednja izmena: 15. Nov 2015, 20:41:45 od dabisha »
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1113
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 42.0
da

Сад већ крећеш да измишљаш, јер ти се клима...

ok X vek za kalifat. zbunio sam se zato sto pocinje cifrom 9. pogledaj o makedonskoj dinastiji za vizantiju

Та Македонска династија је од тих муслимана на истоку преузела свега пар мањих пограничних градова на истоку и Антиохију. У свим тим областима су ионако живели хришћани (углавном Јермени), који су ту дуго били већина чак и под Османлијама. За време Македонске династије, Византија се највише проширила на Балкану, не спрам Калифата.

Твоје тезе о насилном поправослављивању наводних муслимана из тих крајева у то доба си измислио и извукао из своје задњице, јел тако? Чисто да можеш да форсираш своје трипове.

Ваљда је повраћај територија (и то потпуно минорних) силом од Калифата од стране Византијаца исто што и насилна христијанизација?  Smile

rekoh, govorim tvojim jezikom. i da to je bila hriscanska evropa.

Не. Ја говорим твојим језиком, јер си ти почео да овде правиш стереотипе и мешаш бабе и жабе. Шта си се сад узбудио што ти враћам твоје специјалитете назад?  Smile

izraz hriscanska evropa nije generalizacija. izraz hriscani moze da bude

Али је проблем што је тема исламски тероризам у садашњој Европи која тешко да је хришћанска, и у Француској која је де факто атеистичка (иако формално секуларна). Ти си ту раније почео нешто да брљаш са средњим веком и хришћанима да би дао рационализацију за савремени исламизам.

ostaje da neko dokaze kakav tacno islam ima uticaj na kulturni i ekonomski razvoj. koji tacno faktori su uticali da evropa prednjaci

Овде пре свега причамо о тероризму исламског порекла, не и културном и економском развоју.

Пошто смо увидели да већину терористичких срања и масовне покоље праве муслимани сунити, скоро свуда где живе, без обзира на природу друштва у којем се налазе, и да се увек позивају на ислам (не на марксистичке теорије о отуђењу и друштвеној неједнакости) у том насиљу изгледа ипак да је ту највише проблем у њима,а не у друштвима у којима се налазе, као и у њиховим заједницама које их производе и толеришу.

Да ли је некакво "друштво" криво што исти неће да мирно живе и хистеришу (левичарска догма) или они?

Тезе о томе да су гетоизовани не пију воду, јер видимо да им њихова сопствена доктрина налаже гетоизацију и агресивно понашање. Такође друге гетоизоване групације се не понашају тако.

nasilje je nekada svida bilo prihvatljivije. i u zemljama u kojima su hriscani vecina danas, kao i u onima u kojima su muslimani vecina, razlicit je prihvatljiv nivo nasilja

Опет ти са твојим лажним аналогијама. Ми причамо о садашњем времену и бруталности суни ислама, који делује несмањеним терором кроз целу историју до данас и то по истом обрасцу, а ти опет пребацујеш причу да су ето некада "хришћани" били насилни.

Какве све то везе има са покољем у Француској? Да не говоримо о насиљу ниског интензитета и репресије које сунитски муслимани спроводе редовно свуда где живе, па чак и над другим муслиманима (шиитима нпр.), о другим религијама да не говоримо, и да у томе постоји историјски континуитет?

Шта ћеш сада? Опет да пребацујеш на средњи век, инквизиције и хришћанство?

to nisu neomarksisticki stavovi. ne znam otkud ti to

Јесу, ма шта ти мислио о томе.

П.С

onaj ko ne moze da osvaja skoro nikada nije miroljubiv nego nesposoban. da su indijanci znali kako, presli bi u evropu i pobili evropljane. da su srbi mogli osvojili bi tursku. ali nisu mogli. jebiga.

Са обзиром да ти исти муслимани се насељавају у Европу ради освајања (хиџра) и исламизације Европе, пошто очигледно ту не долазе јер им је лепо (пошто стално хистеришу), јер су неспособни да Европу покоре силом, већ се инфилтрирају кмечањем, хистерисањем и чиненицом да Европу контролишу левичарски болиди, коју ту Европу и европксу цивилизацију мрзе исто као и ти муслимани, онда Европљани треба да покажу способност и исте врате у њихове завичаје, пошто им Европа ионако не одговара.

Али, опет твоја сипновања. Мало се позиваш на морал и разумевање око муслимана (апел на савест и емоције), када су исти у инфериорном положају. А истовремено, када су муслимани освајали и терорисали и ставили друге у инфериорни положај, онда јбг право силе, ко је крив немуслиманима кад су неспособни.

Мало пребацујеш на приче о моралу и парвди, а мало на аргумент исле, у зависности од тога у каквом положају се налазе твоји миљеници.

Па ко је муслиманима крив што су неспособни, па су скоро све њихове земље у хаосу и распаду?  Smile

Што Европа мора да издржава такве неспособљаковиће, који су притом и безобразни?

То нешто у овом фазону:

Мало qурчења над немоћнима:

Мало кмечања:

Па мало кмечања да су уђе у Европу:

Па када се дође у Европу и добије социјала, онда још мало qурчења:

« Poslednja izmena: 15. Nov 2015, 21:32:25 od ganderoleg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 46.0.2490.86

Твоје тезе о насилном поправослављивању муслимана из тих крајева у то доба си измислио и извукао из своје задњице, јел тако? Чисто да можеш да форсираш своје трипове.
ne, ucio sam o tome na faksu. vizantija je osvajanjem teritorija u aziji tokom otprilike jednog veka za skoro trecinu uvecala svoju azijsku teritoriju. nije to par pogranicnih gradova. jeste bilo mnogo jermena, ali kad ih vec spominjes, kao monofiziti i oni su trpeli nasilje i nasilno pokrstavanje

da prokomentarisem i citate iz kurana koji su mi poznati. vrlo dosadna i na momente zastrasujuca knjiga.
i u bibliji, u starom zavetu se moze naci sijaset slicnih stvari. i primenjivane su nekada (ubij vesticu, ubij pedera itd.). onda su se evropljani civilizovali i prestali da uzimaju te stvari ozbiljno.

Овде пре свега причамо о тероризму исламског порекла, не и културном и економском развоју.
pa u tome je poenta. ja tvrdim da je tesko dokazati da je islam kao vera jedini uzrok. moze da bude katalizator, ali je izuzetno vazan faktor i civilizacijski nivo sirije, jemena itd. starosna struktura stanovnistva i strasno vazno, broj nezaposlenih. da ne idem dalje, znas o cemu pricam. o nepismenim drustvima.
koliko sta utice?

zato bih da se vratimo na pocetak ako ima smisla da bih video i suocio se sa jasnom niti razgovora.
nema potrebe da komentarises ono ranije.
ja bih da izlozim ono sto smatram da je problem sa islamom: to sto sadrzi neku vrstu gradjanskog zakonika. serijat se vrlo lako izvlaci iz kurana dok tako nesto sa biblijom nije moguce. pored islama, koriscenje suna, (stalno spominjes sunite) prica o muhamedovom zivotu je u nekim pravnim skolama takvo da musliman moze da pronadje informaciju o tome na koju stranu treba da pljune, kad pljuje. sitni detalji zivota su mu odredjeni ako prihvati ili pripada takvoj skoli islama. ljudsko bice u mnogo vecoj meri nego sa vecinom drugih religija moze da se odrekne slobode izbora i prati propise.

mi smo imali problem u nacinu izlaganja, pretpostavljam, kao i u posledicama odredjenog nacina govora po ljudske populacije ili pojedince. ne mogu osuditi ni jednog coveka zbog vere kojoj pripada, jer ne znam kako je razume i primenjuje

ah da dodam i da je islam prava politicka religija, nema svestenstvo a strucnjaci za veru su u isto vreme sudije. i taj aspekt je odbojan prema integraciji
« Poslednja izmena: 15. Nov 2015, 21:37:33 od dabisha »
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.11.1
Browser
Safari 601.2.7
mob
I-mate 30 Pro
Ma koja bre buducnost...ni ovom danu necete videti kraj...

IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol
Poruke 17114
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.86
Gde su oni koji kazu da su emigranti samo jadne izbeglice? Potvrdjeno da je jedan napadac usao kod nas preko Preseva otisao dalje. Ozbiljno jeste. Mislim da je sad ozbiljnije nego u januaru. Pitanje je gde ce u Francuskoj ili negde drugde da se dogodi nesto slicno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ArijA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 4195
OS
Windows
Browser
Chrome 46.0.2490.86
Nesto se ne secam da se neko od onih u Srbiji razneo, posetio stadion CZ ili Partizana sa automatskom puskom ili razneo par slucajnih ispijaca kafa u lokalnom kaficu, banuo u Arenu na koncert Dina Merlina  Smile
(to je one koje ovu situaciju vide kataklizmicnom i rastucom u najavi)

I kad malo bolje razmislim, veliki francuski kolonijalsti se sigurno u grobu prevrcu sta im se desava u prestonici u 21.-om veku.

« Poslednja izmena: 15. Nov 2015, 21:38:31 od Arijada (drugi profil) »
IP sačuvana
social share
Ogranicenja su iluziona ideoloska prepreka ljudskog uma.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 41.0
mob
Sony xperia
@ganderoleg ajd' se ostavi onakvih slika.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.11.1
Browser
Safari 601.2.7
mob
I-mate 30 Pro
Mi smo mnogo mnogo razliciti...

IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 46.0.2490.86
Mi smo mnogo mnogo razliciti...
pa jesi li ti rus da kazes mi?
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 36 37 39 40 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.