Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pticji grip ante portas ~ Da li bi trebalo da pocnemo da panicimo?  (Pročitano 49581 puta)
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4416
mob
Nokia N70,6303,K610...
Ne zato sto si sacekala da izbace vest na netu i ubacila opsirno o cemu se tacno radi, a ja sam ubacio skoro onog momenta kada se to saznalo u hrvatskoj i tada je to bila najnovija vest. Smile
IP sačuvana
social share
Grand shitovi
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4416
mob
Nokia N70,6303,K610...
Zaboravih da napisem da je i u Britaniji otkriven pticiji grip i to kako kazu kod papagaja...
IP sačuvana
social share
Grand shitovi
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
Sto takodje pise u vesti koju sam ja postovala.. vidis.. kad je covek uzbudjen zbog neke novosti, ne primeti gresku Wink

A, sad stvarno dosta offtopica.. i cetvoro oci otvorene..u bilo kom smislu...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4416
mob
Nokia N70,6303,K610...
Ok vidis kako je kada ubacis duplu. Ok nema vise offtopica. Smile
greska - hteo sam da kazem kada se ubaci dupla
« Poslednja izmena: 22. Okt 2005, 01:42:53 od Saleboy »
IP sačuvana
social share
Grand shitovi
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Siempre contra la corriente ;)

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 2634
Zastava na izvoristu informacija!
mob
Samsung e730
Upravo sam se zestoko posvadjala sa matorim, zato sto sam planirala da pazarim peceno pile za rucak. Lik je 'ladno rekao da vise sa mnom nece rec progovoriti u zivotu ako unesem chiken u kucu...
Ovo me podseca na "mracni srednji vek"... Ono, seljaci sa bakljama koji spaljuju vestice...  Smile
IP sačuvana
social share
Credidi me felem vidisse!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
mob
Apple 15
Upravo sam se zestoko posvadjala sa matorim, zato sto sam planirala da pazarim peceno pile za rucak. Lik je 'ladno rekao da vise sa mnom nece rec progovoriti u zivotu ako unesem chiken u kucu...
Ovo me podseca na "mracni srednji vek"... Ono, seljaci sa bakljama koji spaljuju vestice... Smile

Pa, mediji su uspeli da raspire paniku...
Dzaba sto ministarka jede piletinu, i sto onaj simpaticni doca koji je ucestvovao u prosloj Klopci tvrdi da se uz odgovarajucu termicku obradu virus ubija...
To mi je dalo ideju da odem da kupim nesto piletine dok je jos ima... 
Naravno, ako me prvo puste... posto kijam, kasljem, cakle mi se oci i tako to... Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Siempre contra la corriente ;)

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 2634
Zastava na izvoristu informacija!
mob
Samsung e730
Najgore od svega je sto je moj matori relativno pametan covek, mislim, ucen, i sve to, ali sta vredi kada je totalno flipnuo od ove price oko virusa, ne mogu da ga prepoznam... Kada je on prolupao, mogu da mislim kakav je slucaj sa onima koji misle da se, na primer, sida moze dobiti drzanjem za ruke...  Smile
IP sačuvana
social share
Credidi me felem vidisse!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
mob
Apple 15
Ma, da... Npr. cula sam pricu da je cale druga moje drugarce hteo da izbaci kanarinca iz kuce iz straha da bi mu ovaj mogao preneti pticji grip... takodje, obrazovan i relativno razuman covek.. Smiley
Lanac panike je pokrenut... nazalost..  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
mob
Apple 15
Nano-maske ponovo u apotekama

BEOGRAD - Gornjomilanovačka firma "9. septembar" najavila je juče da će se od početka iduće sedmice u apotekama ponovo pojaviti epidemiološke nano-maske, namenjene zdravstvenim radnicima, ali i građanima koji žele da se zaštite od raznih respiratornih infekcija.

- Iz Hongkonga je stigao nano-materijal i u četvrtak uveče počela je proizvodnja nove serije maski. S obzirom na veliko interesovanje naručilaca, mašine će raditi u tri smene - izjavio je Tanjugu direktor marketinga ove firme Tomislav Petrović. On je dodao da će cena ostati nepromenjena i kretaće se od 100 do 130 dinara za komplet od tri maske, u zavisnosti od toga u kojoj se apoteci kupuje.

- Obavešteni smo da su se pojavili šverceri i preprodavci, koji su komplete nudili za 400 dinara. Proizvedene su i lažne nano-maske, tako da bi ih trebalo kupovati samo u apotekama - rekao je Petrović. On je podsetio da su originalne epidemiološke maske proizvedene s filterima čije pore od tri nanometra ne propuštaju čestice veće od tog prečnika, tako da štite od gotovo svih virusa i bakterija. Petrović je istakao da je obezbeđena stalna proizvodnja koja će moći da prati povećanu potražnju, tako da nema potrebe da građani prave kućne zalihe.

Izvor: Glas Javnosti
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
mob
Apple 15
Ni pti­ca da pro­le­ti

BE­O­GRAD - Sr­bi­ja je mu­nje­vi­to re­a­go­va­la i sa­mo ne­ko­li­ko ča­so­va po­sle zva­nič­nog sa­op­šte­nja hr­vat­ske vla­de o pri­su­stvu vi­ru­sa ptič­jeg gri­pa na rib­nja­ku "Grud­njak" kod Ora­ho­vi­ce u Sla­vo­ni­ji, prek­si­noć je kao pri­o­ri­tet uve­la oba­ve­znu dez­in­fek­ci­ju svih vo­zi­la ko­ja ula­ze u ze­mlju pre­ko gra­nič­nih pre­la­za Šid i Ba­trov­ci i na­red­bu o od­u­zi­ma­nju ži­vih pti­ca ili pro­iz­vo­da od ži­vi­ne ko­ji se pro­na­đu i nji­ho­vom vra­ća­nju ili uni­šta­va­nju.
No­ve ri­go­ro­zne me­re kon­tro­le i pr­ska­nja vo­zi­la od utor­ka će se pri­me­nji­va­ti na svim gra­nič­nim pre­la­zi­ma, re­kao je ju­če "No­vo­sti­ma" dr De­jan Kr­nja­ić, di­rek­tor Upra­ve za ve­te­ri­nu Sr­bi­je, a za for­mi­ra­ni Cen­tar za pre­ven­ci­ju i kon­tro­lu ptič­jeg gri­pa rad­no vre­me do dalj­njeg je non-stop. Eki­pe su stal­no na te­re­nu. Tri in­sti­tu­ta: u Be­o­gra­du, No­vom Sa­du i Kra­lje­vu te­sti­ra­ju ugi­nu­le pti­ce i za sa­da su svi re­zul­ta­ti ne­ga­tiv­ni.
- Uve­šće­mo no­vu me­to­du la­bo­ra­to­rij­skih is­pi­ti­va­nja ko­jom će­mo za sa­mo če­ti­ri sa­ta do­bi­ja­ti re­zul­ta­te iz ugi­nu­lih pti­ca. Sa­da smo okru­že­ni pti­či­jim gri­pom: sa jed­ne stra­ne po­tvr­đe­ni vi­rus u Ru­mu­ni­ji, sa dru­ge - sum­nja o nje­go­vom pri­su­stvu u Hr­vat­skoj. Mo­ra­mo da pri­me­nju­je­mo naj­go­ri mo­gu­ći sce­na­rio za Sr­bi­ju i mo­bil­nost svih ve­te­ri­nar­skih slu­žbi sko­či­la je naj­vi­ši ni­vo. Na­rav­no, ne mo­ra da zna­či da će se pti­či­ji vi­rus po­ja­vi­ti i kod nas - smi­ru­je gra­đa­ne pr­vi ve­te­ri­nar Sr­bi­je.
Za ula­zak u na­šu ze­mlju mo­to­ci­kli­sta će mo­ra­ti da pla­ti 100, a ka­mi­on­dži­ja ko­ji vu­če pri­ko­li­cu - 1.000 di­na­ra. Hit­na ak­ci­ja dez­in­fek­ci­je duž na­še gra­ni­ce fi­nan­si­ra­će se iz re­pu­blič­kog bu­dže­ta, po­ja­šnja­va Kr­nja­ić i na­po­mi­nje da gra­đa­ni ko­ji sti­žu iz ju­žne srp­ske po­kra­ji­ne Ko­so­va i Me­to­hi­je ne­će pla­ća­ti po­me­nu­tu ta­ri­fu.
Va­žno je re­či: Hr­vat­ska je tek u pe­tak uve­če, po­sle ot­kri­va­nja pr­vog slu­ča­ja pti­či­jeg gri­pa, na­re­di­la za­bra­nu lo­va na pti­ce i za­bra­nu dr­ža­nja ži­vi­ne na otvo­re­nom. U Sr­bi­ji su ta­kve me­re uve­li­ko na sna­zi.
Ključ­no me­sto mo­gu­će pret­nje za Sr­bi­ju i da­lje osta­je kon­takt do­ma­će ži­vi­ne sa di­vljim pti­ca­ma se­li­ca­ma ko­je mo­žda no­se vi­rus, na­vo­di Kr­nja­ić. Opa­sno je da se ži­vi­na kre­će slo­bod­no po dvo­ri­šti­ma, da pi­je vo­du i je­de hra­nu na otvo­re­nom, jer je mo­žda kon­ta­mi­ni­ra­na. Vi­rus ži­vi tri ne­de­lje u iz­me­tu bo­le­snih pti­ca. Ve­te­ri­nar­ska in­spek­ci­ja ne­pre­kid­no kon­tro­li­še da li uz­ga­ji­va­či po­štu­ju Na­red­bu o dr­ža­nju ži­vi­ne i svi­nja u za­tvo­re­nom.
- Pri­mi­li smo vi­še od 1.000 po­zi­va, uglav­nom kom­ši­ja tu­ži kom­ši­ju ko­ji i da­lje dr­ži ži­vi­nu u dvo­ri­štu. Ako se do­ma­ći­ni oglu­še na pr­vu opo­me­nu da za­tvo­re ži­vi­nu, sle­di ka­zna od 5.000 di­na­ra. Sve je ovo u ci­lju sma­nji­va­nja opa­sno­sti - oce­nju­je Kr­nja­ić.

GU­SA­NI U KA­RAN­TI­NU
U Mo­kri­nu, pre­sto­ni­ci ču­ve­nih be­lih gu­sa­na, me­re za­šti­te pro­tiv ptič­jeg gri­pa strikt­no se spro­vo­de, iz­ja­vio je Tan­ju­gu pred­sed­nik gu­ščar­skog udru­že­nja "Be­lo pe­ro" Du­ško Ko­va­čić.
Per­na­ti "gla­di­ja­to­ri", pre­ma nje­go­vim re­či­ma ni­su odu­še­vlje­ni ka­ran­ti­nom, ali od­ga­ji­va­či ne že­le ni­šta da ri­zi­ku­ju. Uko­li­ko lju­ti mra­ze­vi nad­vla­da­ju vi­rus, Mo­krin­ča­ni će mo­ći bez bo­ja­zni da iz­vo­de svo­je pu­le­ne u šet­nju i da poč­nu sa tre­nin­zi­ma za 21. pr­ven­stvo "be­le ko­ri­de" ko­je po­či­nje oko Bo­ži­ća.

OČE­KU­JE­MO BO­LEST
STRUČ­NjAK Grad­skog za­vo­da za za­šti­tu zdra­vlja Pre­drag Kon iz­ja­vio je da se po­sle po­ja­ve ptič­jeg gri­pa u Hr­vat­skoj, oče­ku­je po­ja­va te bo­le­sti i u Sr­bi­ji, pre­no­si Be­ta.
- Oče­ku­je­mo po­ja­vu ptič­jeg gri­pa i u na­šoj ze­mlji, pr­ven­stve­no me­đu di­vljim pti­ca­ma se­li­ca­ma, re­kao je Kon i do­dao da su Mi­ni­star­stvo po­ljo­pri­vre­de i ve­te­ri­na­ri pri­pre­mlje­ni za ptič­ji grip.
Mi­ni­star­stvo zdra­vlja i Rad­na gru­pa po­če­li su od 18 sa­ti ne­pre­kid­no za­se­da­nje.
B. Đor­đe­vić

GRIP STI­GAO IZ EVRO­PE?

VLA­DA Hr­vat­ske, nad­le­žna mi­ni­star­stva i in­sti­tu­ci­je iz­ja­vi­le su da je si­tu­a­ci­ja pod kon­tro­lom i da ne­ma raz­lo­ga za pa­ni­ku zbog ot­kri­ća vi­ru­sa pti­či­jeg gri­pa kod 12 ugi­nu­lih la­bu­do­va na rib­nja­ku "Grud­njak" kod Ora­ho­vi­ce u Sla­vo­ni­ji.
Uzor­ci vi­ru­sa pre­ba­če­ni su u la­bo­ra­to­ri­ju Evrop­ske uni­je u Vej­bridž u Ve­li­ku Bri­ta­ni­ju, a pre­ma re­či­ma pre­mi­je­ra Ive Sa­na­de­ra, sve dok ne stig­ne ko­nač­na po­tvr­da, Hr­vat­ska će se po­na­ša­ti kao da je grip pri­su­tan.
Me­di­ji sa­op­šta­va­ju da evrop­ska ko­mi­si­ja pri­pre­ma za­bra­nu uvo­za ži­vi­ne i pro­iz­vo­da od ži­vi­ne iz Hr­vat­ske, ko­ja će u po­ne­de­ljak bi­ti usvo­je­na po hit­nom po­stup­ku. Slo­ve­ni­ja je ova­kvu za­bra­nu uve­la već ju­če uju­tru.
Sum­nji­vo ja­to la­bu­do­va ko­je je sle­te­lo na "Grud­njak", pri­me­će­no je u sre­du, iz­ja­vio je Pe­tar Čo­ban­ko­vić, hr­vat­ski mi­ni­star po­ljo­pri­vre­de, šu­mar­stva i vo­do­pri­vre­de. U Cen­tru za pe­ra­dar­stvo Ve­te­ri­nar­skog in­sti­tu­ta, od 12 ugi­nu­lih pti­ca, kod šest je pro­na­đen vi­rus H5 pti­či­jeg gri­pa.
"Ve­čer­nji list", me­đu­tim, ju­če je pi­sao da za­po­sle­ni u rib­nja­ku tvr­de da ima naj­ma­nje tri­de­se­tak mr­tvih la­bu­do­va ko­ji su skri­ve­ni u gu­stom vr­ba­ku.
Hr­vat­ski po­li­cij­ski spe­ci­jal­ci blo­ki­ra­li su sve pri­la­ze pod­ruč­ju rib­nja­ka, a blo­ka­da će tra­ja­ti sle­de­ćih ne­ko­li­ko da­na.
Te­o­ret­ski je mo­gu­će, tvr­di struč­njak Za­vo­da za or­ni­to­lo­gi­ju Hr­vat­ske aka­de­mi­je na­u­ka i umet­no­sti Dra­gan Ra­do­vić, da su ja­ta la­bu­do­va po­re­klom sa se­ve­ra Evro­pe i da su lo­ka­ci­je ža­ri­šta na ši­ro­kom po­ja­su od Ve­li­ke Bri­ta­ni­je do za­pad­ne Ukra­ji­ne i Ru­si­je.
U Ve­li­koj Bri­ta­ni­ji za­vla­da­la je pa­ni­ka po­sle sa­op­šte­nja bri­tan­skog Mi­ni­star­stva zdra­vlja da je pa­pa­gaj do­ne­sen iz Ju­žne Ame­ri­ke, ugi­nuo u pti­či­jem ka­ran­ti­nu od lak­še for­me pti­či­jeg gri­pa. Pa­pa­gaj je bio u ka­ran­ti­nu sa još 216 pti­ca iz Taj­va­na i kod nje­ga je pro­na­đen vi­rus H5.
Bri­tan­ski struč­nja­ci upo­zo­ra­va­ju da je pti­ca ugi­nu­la u ka­ran­ti­nu i da ova ze­mlja još ima sta­tus bez ove bo­le­sti. In­do­ne­žan­ske vla­sti ju­če su sa­op­šti­le da otac i sin ko­ji su ne­dav­no pri­mlje­ni u in­fek­tiv­nu bol­ni­cu u Dža­kar­ti sa simp­to­mi­ma pti­či­jeg gri­pa, ne­ma­ju smr­to­no­sni vi­rus H5N1.
B. Đ.

PR­SKA­NjE SVIH VO­ZI­LA
DE­BE­LI BRI­JEG - Na vest da se u Hr­vat­skoj po­ja­vio ptič­ji grip re­a­go­va­le su ju­če nad­le­žne re­pu­blič­ke i op­štin­ske slu­žbe i na gra­nič­nom pre­la­zu SCG sa Hr­vat­skom, na De­be­lom bri­je­gu or­ga­ni­zo­va­li dva­de­set­če­tvo­ro­ča­sov­nu kon­tro­lu i dez­in­fek­ci­ju vo­zi­la. Slič­no je pla­ni­ra­no i za dru­gi pre­laz na Kon­fi­nu, na po­lu­o­str­vu Pre­vla­ka.
Zo­ran Zdrav­ko­vić, re­pu­blič­ki ve­te­ri­nar­ski in­spek­tor ka­že da je Ve­te­ri­nar­ska upra­va od prek­si­noć u za­se­da­nju, pra­ti epi­sto­mo­lo­šku si­tu­a­ci­ju na te­re­nu, a po­sle po­ja­ve vi­ru­sa u Hr­vat­skoj, pred­u­ze­li su ade­kvat­ne me­re. Otvo­ren je dez­in­fek­ci­o­ni punkt za mo­tor­na vo­zi­la, i to toč­ko­ve i do­nje de­lo­ve vo­zi­la. Ako se si­tu­a­ci­ja po­gor­ša ve­ro­vat­no će­mo otvo­ri­ti dez­in­fek­ci­o­nu ba­ri­je­ru, ka­že Zdrav­ko­vić.
Sva­ko­dnev­no me­šta­ni pri­ja­vlju­ju da su vi­de­li ugi­nu­le pti­ce, oba­vlje­no je ne­ko­li­ko ob­duk­ci­ja, a svi na­la­zi su bi­li ne­ga­tiv­ni.
Sva re­še­nja o do­zvo­li uvo­za i pre­vo­za pro­iz­vo­da od ži­vin­skog me­sa su sto­pi­ra­na. I oni uvo­zni­ci ko­ji su ima­li odo­bre­nja za uvoz za­mr­znu­tog ži­vin­skog me­sa i pro­iz­vo­da su za­u­sta­vlje­ni. Za­bra­na va­ži i za tran­zit ko­ji naj­vi­še ide pre­ma Ko­so­vu. Je­dan ka­mi­on iz Ho­lan­di­je ko­ji je vo­zio pre­ra­đe­no pi­le­će me­so je vra­ćen.
Rad­nik her­ceg­nov­ske Ve­te­ri­nar­ske sta­ni­ce ko­ji ra­di na dez­in­fek­ci­ji vo­zi­la Mom­či­lo Bu­la­to­vić ju­če je od 11 do 14 ča­so­va kon­tro­li­sao 40-ak vo­zi­la.
"Lju­di raz­li­či­to ko­men­ta­ri­šu, ove me­re. Ne­ki sma­tra­ju da je pre­ven­ti­va u re­du, dru­gi se ža­le zbog na­pla­te dez­in­fek­ci­je, uz opa­sku da je reč o pljač­ki.
Ce­ne dez­in­fek­ci­je su za put­nič­ki auto­mo­bil 2 evra, kom­bi 5, auto­bus 10, a za ka­mi­o­ne i ka­mi­o­ne s pri­ko­li­com 15 evra.

Novosti \ V.Vujnovic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.