Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 05. Feb 2025, 13:46:21
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Psihološki problemi  (Pročitano 50756 puta)
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Prisilne misli (opsesije) - misli za koje osoba zna da su besmislene, ali ne može da ih se oslobodi. Najčešće se javljaju kod opsesivnih neuroza, ali i kod shizofrenije, depresije, anankastičnog poremećaja ličnosti.

- neurotske opsesije su egodistone - nevezane za ličnost, odnosno, često su u suprotnosti sa vrednosnim sisitemomo ličnosti.

- kod shizofrenih pacijenata su egositone - u saglasnosti sa (izmenjenom) ličnošću, osoba ih ne doživljava kao strane i čudne. Neurotici neće uraditi ono što je sadržano u opsesiji, a psihoze mogu.

- opsesivne misli depresivnih - ruminacije, pre su teme oko kojih se osoba u mislima vrti, nego izolovane misli, kao kod neurotika.
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 22
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 5.0
Bambina slazem se da je rec o poremecaju,ali i psihijatar kaze da ih treba ignorisati ili jenostavno ne obracati paznju na njih.On kaze da je to anksiozni poremecaj i da osobe koje imaju prisilne misli i opsesije,prakticno nikada ne izvrsavaju svoje prisilne misli.One bude jedino osecaj napetosti.Ne znam na sta si mislila kad si rekla da mogu da prerastu u nesto vise?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
Nokia 
sa opsesijama to je fazon da pretvori se u realnosti, odnosno na kopulzivski nacin dozivljavaju. a taj kompulzija ponovo ojaca opsesiju.
ovo sa malo pranjom mozgom i ni ne tolikom velikim psihickim teretom moze se koristi za to da pojedinac izgubi svoje volje, odnosno kod sizofrenicare i to misle da on i to hoce. dovoljno je vec jednog dijagnoza o paranoiu i nista se ne moze dokazati.
al ovo je vec teren politicki psihijatriu , zbog cega gadin se od psihicima.I u svaku dnevnu realnost nije prisutan.
« Poslednja izmena: 17. Mar 2008, 09:02:42 od onodys »
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Bambina slazem se da je rec o poremecaju,ali i psihijatar kaze da ih treba ignorisati ili jenostavno ne obracati paznju na njih.On kaze da je to anksiozni poremecaj i da osobe koje imaju prisilne misli i opsesije,prakticno nikada ne izvrsavaju svoje prisilne misli.One bude jedino osecaj napetosti.Ne znam na sta si mislila kad si rekla da mogu da prerastu u nesto vise?

Ukoliko su prislilne misli posledica anksioznog poremećaja, nikako i nipošto ih ne treba ignorisati. Ansksiozni poremećaj se mora lečiti, jer će poremećaj vremenom početi da te ometa u normalnom funcionisanju. Do toga mogu proći i godine, i zato je bolje lečiti ga sada, dok nije uzeo maha, nego kad bude, kasnije. Mogu se lečiti medikamentozno i psihoterapijom.

Mogu da prerastu u neki mnogo ozbiljniji poremećaj, ili jednostavno, mogu da dobiju na intenzitetu, i tad bi ti bilo mnogo gore, a i lečenje bi bilo teže.

Veruj mi, znam slučajeva kad psihijatri jednostavno nisu na vreme uspeli da dijagnostifikuju bolest, i to nije imalo nikako dobre posledice. Predlažem ti da potražiš drugo mišljenje. Ako si iz Novog Sada, mogu te uputiti gde možeš naći adekvatan tretman.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 22
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 5.0
Bambina hvala na savetu.Slazem se sa tobom da ga treba leciti.Naravno uzimam medikamente i idem na razgovor kod Psihijatra.Mada prisilne misli nisu izazivale kod mene vecih problema.Dijagnoza je bila Blagi anksiozno depresivni poremecaj.Problem je bio u tome stosu te bogohulne misli izazivale osecaj krivice.Ali je psihijatar rekao da je osecaj krivice bespotreban jer to nije greh jersu te misli nametnute.Cak sam i od svestenika dobio isti odgovor da to nije greh i da nema potrebe za osecajem krivice jer su u potanju prisilne misli.I zaista od tada mi je mnogo lakse-neuporedivo.Inace ostalih smetnji nemam nikakvih.Bambina posto vidim da se razumes da li se slazes sa stavom mog doktora da osobe koje imaju prisilne misli prakticno nikada ne izvrsavaju svoje prisile kakve god da su?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
Nokia 
pa izvrsavaju Smile i to je nacin da sledeci put jos jace bude motivaciju da izvrsavanju...i samo sa razumevanju sa samom sobom moze raditi protiv toga. nesto ti u tebi koristi i silno, i za to nema pravo, a taj nesto sam si ti,i tvoje uspomene. Upoznaj sebe brate Sale!!!!!!!!!!
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Bambina hvala na savetu.Slazem se sa tobom da ga treba leciti.Naravno uzimam medikamente i idem na razgovor kod Psihijatra.Mada prisilne misli nisu izazivale kod mene vecih problema.Dijagnoza je bila Blagi anksiozno depresivni poremecaj.Problem je bio u tome stosu te bogohulne misli izazivale osecaj krivice.Ali je psihijatar rekao da je osecaj krivice bespotreban jer to nije greh jersu te misli nametnute.Cak sam i od svestenika dobio isti odgovor da to nije greh i da nema potrebe za osecajem krivice jer su u potanju prisilne misli.I zaista od tada mi je mnogo lakse-neuporedivo.Inace ostalih smetnji nemam nikakvih.Bambina posto vidim da se razumes da li se slazes sa stavom mog doktora da osobe koje imaju prisilne misli prakticno nikada ne izvrsavaju svoje prisile kakve god da su?
Pošto prisilne misli nisu deo samo anksioznog poremećaja (kao što je kod tebe slučaj), već i nekih drugih, različito se manifestuju, u zavisnosti od poremećaja.
U mom prvom postu na ovoj strani, napisala sam kakve osobe izvršavaju svoje prisilne misli; da rezimiramo: neurotičari ne izvršavaju svoje prisilne misli, a psihotični pacijenti mogu, mada ni oni ne moraju.
Tako da se delimično slažem sa tvojim psihijatrom.  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 22
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 5.0
A koji su to Psihoticni pacijenti Bambina?Sta tu spada?Onodys to sto si ti napisao ne mozes ni sam da procitas Smile Prvo nauci da pises
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
Nokia 

pa izvrsavaju Smile i to je nacin da sledeci put jos jace bude motivacija za izvrsavanju...i samo sa razumevanjom sebi moze raditi protiv toga. nesto ti u tebi koristi i silno, i za to nema pravo, a taj nesto sam si ti,i tvoje uspomene. Upoznaj sebe brate Sale!!!!!!!!!!
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
A koji su to Psihoticni pacijenti Bambina?Sta tu spada?Onodys to sto si ti napisao ne mozes ni sam da procitas Smile Prvo nauci da pises
1. Ne diraj mi Onodysa...  Smile  Smile

2. Psihotični pacijenti su oni koji boluju od teških poremećaja, poznatijih kao psihoze. Oni najčešće nisu u stanju da funkcionišu, pa su hospitalizovani. Nemaš razloga za brigu, da si među psihoticima, verovatno bi te već primetili.  Smile
Zapravo, svaki čovek poseduje određenu dozu psihoticizma (neki više, neki manje, i ovo je pre par godina bio revolucionarno otkriće u psihologiji). Oni, kod kojih je psihoticizam veoma izražen, smatraju se obolelima. Obično se radi o spletu simptoma i sindroma.
Ali prisilne misli same po sebi svakako nisu znak visokog psihoticizma.  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 05. Feb 2025, 13:46:21
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.09 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.