Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 13:42:45
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 52 53 55 56 ... 65
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Prva Burek psiho ambulanta™  (Pročitano 399238 puta)
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows 7
Browser
Chrome 27.0.1453.110
mob
Samsung 111111
Najjaci su oni .. sto ga ocuvaju neki staratelji a on posle kad odraste ide da trazi bioloske roditelje.  Smile

Inace,sofiji i tebi savet...

Roditelji sluze dok ste deca.Da vas vaspitaju,odhrane,osposobe da vi budete roditelj.
To tri svrhe roditelja,bez nimalo doze patetike..Tzv vecni prijatelj.

Zbog toga,sada kada imate godine,da same budete majke,i vaspitavate svoju decu..Proslost mozete slobodno da ostavite iza sebe.Samo se lud covek saplice od kamena koji je prosao.
Nazovite ga i u 4 oka,kazite mu sve sto mislite i stavite tu stvar jednom iza sebe.

Sofija svidjas mi se  Smile
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

pĆelica

Zodijak
Pol Žena
Poruke 49554
OS
Windows 7
Browser
MSIE10.0
mob
Nokia 
teško meni, šta ti bi  Smile
IP sačuvana
social share
Najbolje se osjećam među jednostavnim ljudima pred kojima mogu da odbacim svoje oklope, da zaboravim komplekse i opreznost, s kojima mogu da se smijem, da kažem sve što mislim, ne plašeći se da će me pogrešno razumjeti
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Safari 534.30
roditelji su ti jedini pravi prijatelji, bez njih si sam, tacnije bez majke, kad ona umre ili ode, covek je potpuno sam, totalno je nebitno da li imas tri muza i petnaestoro dece

roditelj sluzi detetu celog zivota, ne postoje godine i principi..

doduse, mene ne prestaje da sokira danasnja hladnokrvnost i bezbriznost u odnosu na roditelje.. ljudi se ponasaju kao da ce im majke i ocevi ziveti hiljadu godina, ili ce oni sami ziveti zauvek i biti zdravi, sposobni, sa dvesta prijatelja i bez zivotnih muka

svako ko zeli da upozna svoju majku ili oca, to radi najpre zato sto je to prirodno, jer su svesni da je ta povezanost neponovljivaplus verovatno pronalaze u sebi snagu za oprost, sto je takodje ljudska vrlina, ogromna

muskarci i zene imaju drugacije stavove povodom ovoga, sve sa dobrim razlozima za to

naravno, postoje razlike i da li vas napusti majka ili otac, statistika kaze da zenska deca gotovo uvek tragaju za majkama,ili obnavljaju odnos, sa ocevima je situacija dosta drugacija

hocu da kazem da je odnos prema roditeljima i njihovom pristupu individualna, da ne postoji univerzalni obrazac kakobi nesto trebalo da se odigrava, upravo zato sto su umesana najjaca osecanja u coveku, a to je osecanje pripadnosti i zelja da vas neko zastiti koja je iskonska u coveku
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows 7
Browser
Chrome 27.0.1453.110
mob
Samsung 111111
Citat
roditelji su ti jedini pravi prijatelji

Ma da..to je ta glupost i patetika koja se vrti pogotovo kod starijih momaka koji ne mogu da se skinu sa tatine i mamine sise celog zivota.

I oni nemaju zivot jer :

Citat

Jednostavno,moraju da sluze detetu i da ga cuvaju do njegove 40-te  Smile

Citat
doduse, mene ne prestaje da sokira danasnja hladnokrvnost i bezbriznost u odnosu na roditelje..

I mene majke mi,msm..oni jadni moraju ceo zivot da izdrzavaju idiote,neradnike..Da cuvaju "Decu" koja bi odavno trebala da preuzmu odgovornost za svoje postupke i oni postanu roditelji.I konacno odlete iz gnezda.

Ovakav odnos izmedju roditelja i dece postoji samo kod nas.Taj uvrnuti odnos,da ti tata bude najbolji prijatelj i mama mamica do tvoje pedesete.
Obicno su roditelji ti koji ramaze svoju decu.Naparave tu neprekidni odnos sa svojom decom,pa tacno ni ih atomskom bombom ne bi mogao razdvojiti.
To vidjam vec godinama u komsiluku , blizoj i daljoj familiji..Msm strahota  Smile

Roditeljstvo je visi stepen prijateljstva.Roditelji ce uvek biti tu za tebe kad su ti potrebni,za razliku od prijatelja i je r su ti roditelji.Kakva god da si propalica tvoji rodtelji ce da te vole.
To nije razlog da treba biti bebica celog zivota.
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.8.4
Browser
Safari 536.30.1
mob
I-mate 30 Pro
To sto je neko nekome bioloski nesto...znaci...ima slicne gene...nema nikakve veze sa povezanoscu...

To bi bilo suludo...recimo svi koji su iz nisa su psihopate...cura ima oca koji je iz nisa ...znaci i ona je psihopata...

Skroz suludo...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Same rules apply

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 74298
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 21.0
ja sa svojim roditeljima i nisam nesto blizak  Smile
IP sačuvana
social share
Jeka je moj drug 
And I won't show or feel any pain even though all my armor might rust in the rain!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Safari 534.30
Citat
roditelji su ti jedini pravi prijatelji

Ma da..to je ta glupost i patetika koja se vrti pogotovo kod starijih momaka koji ne mogu da se skinu sa tatine i mamine sise celog zivota.

I oni nemaju zivot jer :

Citat

Jednostavno,moraju da sluze detetu i da ga cuvaju do njegove 40-te  Smile

Citat
doduse, mene ne prestaje da sokira danasnja hladnokrvnost i bezbriznost u odnosu na roditelje..

I mene majke mi,msm..oni jadni moraju ceo zivot da izdrzavaju idiote,neradnike..Da cuvaju "Decu" koja bi odavno trebala da preuzmu odgovornost za svoje postupke i oni postanu roditelji.I konacno odlete iz gnezda.

Ovakav odnos izmedju roditelja i dece postoji samo kod nas.Taj uvrnuti odnos,da ti tata bude najbolji prijatelj i mama mamica do tvoje pedesete.
Obicno su roditelji ti koji ramaze svoju decu.Naparave tu neprekidni odnos sa svojom decom,pa tacno ni ih atomskom bombom ne bi mogao razdvojiti.
To vidjam vec godinama u komsiluku , blizoj i daljoj familiji..Msm strahota  Smile

Roditeljstvo je visi stepen prijateljstva.Roditelji ce uvek biti tu za tebe kad su ti potrebni,za razliku od prijatelja i je r su ti roditelji.Kakva god da si propalica tvoji rodtelji ce da te vole.
To nije razlog da treba biti bebica celog zivota.

ja uopste nisam pisala o tome o cemu ti pises
treba biti bebica celog zivota.. to je zamena teza

procitaj bolje sta sam napisala i pokusaj da skapiras kojeg sam misljenja..

Citat
Jednostavno,moraju da sluze detetu i da ga cuvaju do njegove 40-te

nista ne moraju, nego to zele,  da budu roditelji svojoj deci do svog kraja

to uopste nema veze sa ovim o cemuti pises.. vec sa onim o cemu pricamo ovde dve strane, kad su roditelji roditelji a kad su cao.. i sta tera ljude da budu povezani

to sta ti pricas je skroz izvitopereno i nema veze sa temom..

individualan je pristup i misljenje, skroz, ali si omasio temu
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Linux
Browser
Opera 12.10
Моја бакута је била жена змај... буквално. Од одрастања без родитеља тамо негде за време ДСР, у беди и немаштини за време рата и после истог... старања о себи и сестри... ударничке значке с омладинских радних акција, цео живот у земљорадничкој породици шљака од јутра до мрака... весела насмејана жена јака као јебени челик.

Рвала се са јбним шарпланинцем који је кидисао на њу. Без зајебанције... рвала се са телетом од џукеле без озбиљних последица.

Кад јој је умро прворођени син и кад је доживела оно што ниједан родитељ не би требало да доживи... да сахрањује своје дете, уместо да буде обрнуто... сломила се. За две године је остарила 20 година... и то 20 година које чине разлику између 50 и 70 рецимо... данас није ни сенка онога што је била пре пар година.

Нису то биле депресије и психолошки моменти безвољности, малодушности ил чега већ. Него туга довољно велика да је физички разори. Буквално.

Тај њен први син се оженио и осамосталио с 21 годину. Није га мајка тетошила до 40-e. Али та родитељска љубав и веза између детета и мајке... то не бледи и не умире с годинама. Бар кад је нормална породица и све буде како треба...

Ал није то само биологија и наслеђивање генетског материјала. То су године и године узајамне љубави, подршке и свачега још. Без тога... гени су ништа. Гени не могу надокнадити 20 година одсуства и заменити много чега уложеног у грађење једног односа.
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows 7
Browser
Chrome 27.0.1453.110
mob
Samsung 111111
Ma ja sam se samo nadovezao,na pojedine tvoje recnice.
Jer skroz imam suprotno misljenje od tebe.Pogotovo ovo :

Citat
nista ne moraju, nego to zele,  da budu roditelji svojoj deci do svog kraja

Jer je apsolutno nemoguce biti roditelj svojoj deci celog zivota.Posto je prvo neprirodno a drugo normalnom coveku nakon odrastanja,roditelji nisu potrebni.A ta deca postaju roditelji,koji budu roditelji svojoj deci dok ona ne odrastu.
I tako svet funkcionise godinama.

Emotivna veza izmedju roditelja i dece treba da bude uravnotezena,da se ne predje granica zdravog razuma.Vec da nakon odrastanja deteta,roditelji i deca imaju prijateljski odnos odnosno malo vise iznad njega..familijarni.
A ne da taj odnost postane opsesija i da se celog zivota ne odvajaju.

Zbog toga i kazem sofiji.Njoj otac vise nije potreban.Ne u smislu da joj je nepotreban za zivota..uvek je dobro kad imas nekog na koga mozes da se oslonis sto-odsto.Roditelji su jedini "Prijatelji" koji ako su normani nece to da iskoriste podlo.
Vec da je vec odrasla osoba i da  je proces u kome je njen tata trebao da igra ulogu zavrsen i sada nepotreban.

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.15
Kod nas su te stvari sa roditeljima malo izvitoperene sto zbog razmazenosti sto zbog ekonomskog stanja. Na Zapadu je malo drugacije i cim krenes na koledz si ajd zdravo i dolazis samo praznicima kuci. Cim nadjes posao tad si tek ajd zdravo. Jedan majstor sto je radio po Nemackoj mi je pricao da je lik kod koga radio svom sinu naplacivao kiriju jer ovaj nije hteo da ide od kuce. Smile

Mada je kod nas malo nezgodna ekonomija. Kad i zavrsis neku skolu jedva se zaposlis i lakse ti je da zivis sa roditeljima. Da placas stan i racune ostalo bi ti nista ili bi jos bio u minusu pa bi morao da pozajmljujes od istih.  Smile

Ali da, roditelji jesu pravi prijatelji dece iz razloga jer tesko koji roditelj moze svom detetu da misli lose. Nisu jedini, ali jesu jedni od prijatelja. I te veze(kao i one sa pravim prijateljima) vredi cuvati i odrzavati za zivota...

A roditelj sluzi da te ocuva i vaspita da mozes sutradan samostalno da obitavas. To mu je primarna funkcija kako u ljudskom tako i u zivotinjskom svetu. Ta neka povezanost uvek treba da postoji i lepo je imati ali  je primarna roditeljska funkcija upravo vaspitanje kako bi jedinka mogla da samostalno zivi a da ne zavisi od bilo koga pa i od tih roditelja...
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 52 53 55 56 ... 65
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 13:42:45
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.