Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 03. Sep 2025, 18:15:24
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 65
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Prva Burek psiho ambulanta™  (Pročitano 398675 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5437
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.61
mob
Nokia zvrr
Na neke stvari kao što su te iznenadne nepogode čovjek ima malo uticaja. Smile

Naravno, ima dosta oblika zloupotrebe prirode i njenih resursa što će nam se u krajnjoj liniji svima obiti o glavu, ako se tome ne stane na put. Lijepo je biti svjestan toga i raditi na tome. Ipak, uvijek će postojati nešto na šta nemamo ili imamo vrlo mali uticaj jer čovjek nije iznad prirode. Nema potrebe da se mučiš mislima tipa 'Šta ako sjutra bude apokalipsa'. Ako se desi, desiće se. Smiley Ništa na Zemlji nije za vjeki vjekova. Ne možeš uživati u sadašnjosti ako se plašiš budućnosti. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
Sofi,

realno...strašno je pomisliti da će svijet postojati, kakav- takav, a da nas neće biti Smile

mene, kada razmišljam o tome, a pošto jesmo u vremenu kada se intezivno priča o apokalipsi i kraju, jedino brine...način na koji će sve to da se desi...
lično, bilo bi lijepo da nije u nekoj agoniji...da se ta agonija ne vuče kao crijevo...odavde do vječnosti.
ne znam koliko jesmo zaslužili kao vrsta, ali bilo bi dobro da se desi brzo...u trenutku.
međutim, mislim da će to nestajanje...biti mnogo strašnije nego li što perverzni ljudski um može i da zamisli.

interesantno, nije me mnogo briga za sopstvenu kožu, više bi me brinula sudbina i eventualna patnja svoje djece i djece uopšte.
tu pokazujem količinu slabosti koji su mi negdje dokaz da nisam okoštala kao ljudsko biće.
a za ostatak čovječanstva, Sofi...realno...ne vidim neku štetu.

osim toga, puno povjerenje imam u prirodu i njene zakonitosti.
u evoluciju...generalno.
od postanka ljudskog roda...pa naovamo...zaista smo kao vrsta dostigli vrhunac...i u onom negativnom smislu...da mi se čini da počinjemo da se degenerišemo...ili ćemo evoluirati u nešto strašnije Smile...ili ćemo da odemo u kurac...

ali, ne brini previše Smile

imamo divan blagoslov kao vrsta...mogućnost da racionalizujemo stvari, uživamo u trenucima...

uostalom, Sofi... pa ko želi da živi predugo?! Smile

ili vječno? Smile
IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.27
nikad u zivotu.. ma ni jednom  Smile nije mi palo na pamet da pomisljam na to sta bi bilo ako bi se desila katastrofa i sve nestalo.. to je tako besciljno, besmisleno i iscrpljujuce  Smile

iz sebicluka, samozivosti mi se desavalo da se plasim da umrem, onda posle nekog vremena je i to prestalo.. nikad nisam razmisljala o tome kako ce biti drugima kad ja umrem, jer znam da tako razmisljaju mnogi, iz ljubavi prema bliznjima.. ja sam izgleda suvise sebicna  Smile

realno, rodjenjem si umiruca i nestaces, svaki novi dan ti je "dat" jos pride, da ga prozivis, tako da prica o eventualnoj katastrofi koja paralise telo i um je samim tim besmislena  Smile

preteranim razmisljanjima, strahovanjima i paranojama mozes sebi naneti mnogo vise zla nego bilo koja prirodna ili neprirodna katastrofa, tako da je resenje uglavnom unutra u mozgu  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Chrome 17.0.963.56
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Sofija, biću slobodna da ti odgovorim.
Ti si izgleda, pre svega jako odgovorna osoba i imaš osećaj da mnoge stvari možeš da promeniš a kada shvatiš da neke ne možeš, hvata te strah. I dobro bi bilo da svi u životu razgraničimo na šta možemo da utičemo, i tu se potrudimo, a ono na šta nemamo nikakav uticaj ostavimo Višoj sili. Bila vernik ili ne, ta viša sila može biti Bog u koga veruješ ili jednostavno Majka priroda. Realno dosta smo zlopatili ovu Planetu koja je živa, i ona vraća katastrofama, ne zato što je zla ili ima svest, prosto je to zakon.

Ti si, pored toga, koliko vidim, lepa i pametna devojka koja ima perspektivu ispred sebe, ni manju ni veću od svoje generacije rodjene na ovom tlu. Onom ilii onom, nebitno. Tvoje je, po nekoj logici, da budeš to što jesi i da činiš stvari za koje smatraš da su dobre po tebe, po tvoje bližnje, ne osvrćući se i ne pitajući se Šta će biti sutra ili za par godina. To niko ne zna. I jako je glupo da živimo u strahu od nesigurne budućnosti i da tako "bacamo vreme" na nepotrebne stvari koje nam ništa lepog neće doneti. Uvek sam poštovala ljude koji umeju da se dive Suncu, novom danu, bojama koje ugledaju posmatrajući prirodu. Ti ljudi su srećni i imaju mir u duši. Može glupo da ti zvuči, ali pokušaj da vidiš lepotu oko sebe ali i u sebi. To mnogo znači.

Sve famozne prognoze za neku kataklizmu niti su utvrdjene niti ijedno živo biće na ovoj planeti može tako nešto da predvidi. Lično, ne verujem u nekakvu propast, jer se tu gubi sva suština. To je manipulacija strahom o kojoj često pišemo na podforumima na te teme. Ne smemo dozvoliti da budemo izmanipulisani i da nama vlada strah jer to nije naše prirodno stanje. Ako se nešto i desi, desiće se na nivou svesti a ti tada ne bi trebalo da brineš, jer tvoja svest ne spava, tvoja svest traži odgovore i nije negativno uperena ni prema kome. I ukoliko dodje do nekakve selekcije ljudi (a to se već dešava) to nije volja ni želja ni tvoja ni moja. Lično, navijam da bar 10% naše planete počne o promenama da razmišlja na pozitivan način, svestan svoje mentalne snage, koja uobličena u pozitivnu energiju čini čuda.

Ne znam koliko sam uspela da sažmem sve što sam htela da ti kažem, i da pri tom bude korisno. Primarna psihoterapija koju sama primenjujem povremeno je: isključi se iz svakodnevnih informativnih dogadjaja, ne gledaj tv, pročitaj neku pametnu knjigu, osvrni se oko sebe kada si u prirodi, možeš mnogo toga videti, traži u ljudima dobre osobine (ali isključi očekivanja, to ranjava), slušaj dobru muziku, rekreiraj se na bilo koji način, ponekada se osami....i rezultat mira će neminovno doći.

Pozdrav Smile
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

I Templari c'entrano sempre.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.56
Citat
Sve famozne prognoze za neku kataklizmu niti su utvrdjene niti ijedno živo biće na ovoj planeti može tako nešto da predvidi.

Један је Нострадамус.

Citat
ponekada se osami

Никако.

Иначе сам и сам размишљао доста на ту тему. Погледао и ја тај филм - грозне сцене. Оно, типа, отвори ти се тло, прогута те талас, људи се даве улазећи у онај велики брод и сл. И имам и даље те неке своје перформансе... о смрти генерално, не о смаку света. Једаред беше и отворих тему о смрти.
Ал... више ми је то неко питање него страх... исто бих тако волео да умрем с разлогом него без... ако ме разумете. Из неке намере.

А сваки нови дан је сам по себи, по мени, једно чудо.

Људи се некада нису бојали ничега (сем вечног пакла)... то је исто један од разлога зашто бих волео да је данас то време. Данас неко моли Бога да не буде регрутован... јер не верује, плаши се. Ал донекле су и у праву... када би био позван у рат, због кога би ратовао? Због лоше политике. Ту не постоји духовни морал.

Живети у страху је непотребно (рачунам и себе ту... јер постоје моменти када имам страх од природе (плашим се грмљавине ал то је инстиктивно), тј. од "смрти без разлога" или "повода").

И онда прође и 2012. и све остале године апокалипсе... и тако ми стигнемо до 2061... нако, пуни стреса.... и онда кажемо "јеботе, 50 година сам старији"...

« Poslednja izmena: 19. Feb 2012, 02:07:44 od Tepachenko »
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Livin' la Vida Loca! ®

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 136
Zastava Nis
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.61
mob
Nokia 5800
Ono o čemu imam potrebu da pišem je mnogima smiješno ,ali mene muči.
Biću maksimalno iskrena,ne zloupotrijebite  Smile

Smak svijeta. Ne mislim na decembar 2012,nego eto..na neki prevrat,veliku 'osvetu prirode' koja će da sve što znamo izvrne naopačke. nekad,ne odredjenog datuma. ali ne ni u tako dalekoj budućnosti.
Nema dana kad ne čujemo za neku  nepogodu koja se nije decenijama ,a negdje i  nikad dogodila. Snijeg u Sahari,požari u Rusiji,stotine i stotine hiljada ljudi  nestane za tren ili su osudjeni na bijedu zbog neke nepogode.
Ono što me čudi je to što ljudi ne vjeruju u to da sve što se dešava nisu signali za veliku promjenu,svima je to ili za*ebancija ili misle-ok,desiće se za par stotina godina,a tad me neće ni biti.
I prije sam imala problem sa tim mislima,ali kad sam recimo odgledala 2012 koja je  uglavnom teško ***** ,ono što nije ******,a to je sama poenta filma me progonilo danima. i nekih 10-ak puta do sada me prosto pritislo u grudima pri toj pomisli,da je došao kraj. zamislim kako sve ide dodjavola,zamislim tu opštu paniku i histeriju i plače mi se. tih dana sam bila k'o prorok i nisam mogla da prestanem da pričam o tome. i danas izbjegavam da pričam,ali nekako dodjemo do toga i onda opet upadam u neki krug uvlačeći i ostale,koji se tu nadju.
Moj problem je to koliko ne mogu da se pomirim sa činjenicom da sve 'sjutra' može da se sruši,da nestane. ljudi su krivi i koliko god neko da ima svijest o tome i trudi se da ispravi,nečije greške su veće od njegovog truda.
samo zamislim svu tu djecu koja neće doživjeti toliko toga,sjetim se mojih malih iz porodice i tu sam tek..  Smile onda,imam 22 i kusur god.i tek treba toliko stvari da se desi,toliko toga da prodjem..a odavde ne mogu da vidim sebe kao stariju ženu okruženu porodicom,sa psom i velikim dvorištem. i velikom penzijom  Smile  jer imam taj mrzni osjećaj da  mi je životni vijek tu nekih 30-ak godina,eventualno 40,nekima 5,12...
znam da se toliko katastrofa svakodnevno dešava,da toliko ljudi živi ne znajući za osnovne stvari,umiru od bolesti koje su u civilizovanim zemljama sitnica..sve to znam. ali me muči ovo,često mi prodje kroz glavu i teško mi pada.
da li sam normalna  Smile
ozbiljno,ne očekujem sad neke ozbiljne postove,ali sam imala želju da ovo napišem,pa eto.. biće mi drago da čujem mišljenje onih koji napišu nešto ozbiljno.

Normalna si  Smile

Ja licno sam milion puta razmisljao na ovu temu....vidim da imas neki cilj u zivotu(da osnujes porodicu,dom) da zivis neki normalan zivot ma koliko to moze da se nazove normalnim u danasnje vreme! I mislim da ne treba da razmisljas o smaku sveta,nego da probas da svoje zelje sprovedes u delo...

a sto se tice smak sveta i ako dodje do toga(cisto sumnjam)bolje je da svi od jednom nestanemo...

IP sačuvana
social share
čika Mare
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.61

Smak svijeta. Ne mislim na decembar 2012,nego eto..na neki prevrat,veliku 'osvetu prirode' koja će da sve što znamo izvrne naopačke. nekad,ne odredjenog datuma. ali ne ni u tako dalekoj budućnosti.
Nema dana kad ne čujemo za neku  nepogodu koja se nije decenijama ,a negdje i  nikad dogodila. Snijeg u Sahari,požari u Rusiji,stotine i stotine hiljada ljudi  nestane za tren ili su osudjeni na bijedu zbog neke nepogode.

Sestro slatka, ja te price slusam jos od Zalaska Sunca 1996-te godine. Zamisli, zalazak sunca i tada ce se desiti nesto mesec dana nakon toga(tipa veliki meteorit ce udariti u planetu Zemlju  Smile ). Jos gore je bilo 1999-te kada su za isti mediji toliko zaplasili ovaj zamuceni narod da on nije za isti smeo da izadje iz kuce a kamoli da pogleda u sunce(jer ce zaboga tada oslepeti od tolikog UV zracenja  Smile )

Previse razmisljas o tome. Opusti se i nemoj da se opterecujes tim stvarima. Ja sam bio kao ti jedno vreme i plasio se od svega i svacega(meteorita, kometa, zombi apokalipse, apokalipse sa cetiri jahaca itd.  Smile ) al sam shvatio da je sve to "Ako se desi, desi se" tj. "Ako ce bas to da se desi to je neki prirodan poredak stvari i to je to". Jedino se plasim da ako se to desi ne budem oko svojih bliznjih jer bi znacilo da budem pored njih ali Boze moj, znace da ih volim kao sto cu da ja znam da oni vole mene.  Smile

Poenta je, nemoj se opterecivati. Sutradan mozes da prelazis ulicu i da te budala koja vozi 230 na sat "pokupi" samo tako pa nista. Jednostavno te neke stvari se dese i ti tu nemas nekog izbora. Tvoje je da se cuvas na neki nacin(da brines o svom fizickom i mentalnom zdravlju) a ostalo ako se desi, desi se. Ionako ces posle toga otici u nistavilo, ili biti reinkarnirana kao neka zivuljka ili ponovo kao covek ili ce ti dusa otici u Raj ili Pakao(zato radi dobre stvari da bi bilo ovo prvo  Smile ) pa nece biti bitno. Zato je mene vise strah za ljude oko mene i sta ce se desiti sa njima. Za mene me skoro bas briga posto me tada jednostavno nece biti u ovom obliku i to je to. I to ce mozda biti zbog mene, mozda zbog necega na sta nemam uticaja, ali ce biti nekada. I toga se ne treba plasiti, jer jednostavno, to je prirodan proces koji se desi svakome.  Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.61
Citat
nikad u zivotu.. ma ni jednom   nije mi palo na pamet da pomisljam na to sta bi bilo ako bi se desila katastrofa i sve nestalo.. to je tako besciljno, besmisleno i iscrpljujuce

otprilike je i sa mnom tako..
ne mogu reci da nisam bash nikad pomislio...sta bi bilo kad bi bilo...jer jesam...
narocito posle citanja knjizurine.. " the road" .. Smile malko sam se zamislio...
i misljenja sam...da bi bilo jako gadno...za prezivjele... Smile
zato sam odlucio ako se to desi ...da ne prezivim... Smile
bolje je tako..nego da moram da rostiljam i jedem slabije od sebe... Smile Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.27
mob
LG 4X HD
Od kako postoji ljudska civilizacija , postoje i ljudi koji veruju da ce se globalna kataklizma desiti za njihovog zivotnog veka, i uvek su ti ljudi videli "znakove" da je kraj blizu. Do sada niko nije bio u pravu.

Zahto je strashnije umreti u globalnoj kataklizmi nego recimo u saobracajnoj nesreci? Mrtav si pa si mrtav, i ako se izuzme zal za bliznjima koji bi takodje umrli u kataklizmi, meni licno je svejedno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1473
OS
Windows XP
Browser
Chrome 17.0.963.56
@Sofija

Da li si normalna?

Da, nisi normalna  Smile

Ma zezam se naravno da jesi.

Ja mislim da je to nesto cime ti ne bi trabalo da se opterecujes, jedino ako ti znas nesto sto mi svi ne znamo (cisto da nas upozoris Smile Smile ) jer jednostavno ti bas i ne mozes nista da ucinis u vezi toga. Ako ce se desiti desice se. Mislim kada bih se plasio svega sto bi mi se moglo jednog dana desiti ziveo bih kao H. Hjuz koji godinama nije izlazio iz hotelske sobe jer se plasio bakterija i koje cega.

Uvek kod ovakvih i slicnih stvari volim da napisem sta je buda jednom davno rekao:

Oko stvari koje mozes da promenis ne treba se nervirati, treba ih promeniti. Oko stvari koje ne mozes da promenis opet ne treba da se nerviras jer ih ne mozes promeniti.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 65
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 03. Sep 2025, 18:15:24
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.