Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 14. Avg 2025, 22:43:06
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Protesti na Ušću  (Pročitano 11753 puta)
01. Sep 2009, 11:16:51
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64

Štrajkači više neće moći da blokiraju Nemanjinu

NEZADOVOLJNI radnici ubuduće neće moći da štrajkuju ispred Vlade ili sedišta ministarstava, a svakako ne na prugama, graničnim prelazima ili autoputu. Vlada Srbije je, paketom mera, usvojenim u četvrtak, predvidela i da se protesti ubuduće organizuju tamo gde radnici nikoga neće ugrožavati.
- Republička vlada nije još donela uredbu o organizaciji štrajkova, ali svakako će se promeniti dosadašnja praksa - napominje Radmila Bukumirić Katić, pomoćnik ministra u Sektoru za rad u Ministrastvu rada i socijalne politike. - Ubuduće će svaka lokalna samouprava određivati gde će moći da se organizuju skupovi. U Beogradu sigurno više neće biti masovnih okupljanja ispred Vlade u Nemanjinoj ulici.
Ministrastvo unutrašnjih poslova Srbije dobilo je zadatak da se postara o tome gde će radnici izražavati nezadovoljstvo.
- Naš je posao samo da sprovodimo postojeći zakon - kaže general Mladen Kuribak, načelnik Uprave policije i član Radne grupe koja je sastavila spisak mera. - Zakon o okupljanju građana jasno određuje da štrajkovi nisu dozvoljeni na mestima gde se ugrožava bezbednost ljudi i imovina i gde se ometa saobraćaj.
Svaka opština u svojoj odluci predviđa gde se mogu organizovati protesti, a u Beogradu su to Trg Republike, Ušće.
Koliko su zapravo ove mere donete da bi se sprečila dugo najavljivana "vruća jesen" ili su usvojene da bi se uveo red,različito se tumači. Radnici ovu meru doživljavaju kao represivnu, uz objašnjenje da štrajkovi na periferiji nemaju svrhu.
- Mera o izmeštanju štrajkova suštinski neće ništa promeniti, prvenstveno zato što više neće ni postojati razlozi za masovnim okupljanjima - ocenjuje Ljubisav Orbović, predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije. - Počeo je da se sprovodi socijalni dijalog i Radna grupa će ići stalno na teren, u firme u kojima postoje problemi. Samim tim poteškoće će se rešavati na vreme i neće se čekati da se štrajkovi radikalizuju.

TRI ČASA PROTESTA
ZAKON propisuje da se štrajkovi mogu organizovati samo na prostoru primerenom za javna okupljanja, odnosno tamo gde okupljanje građana ne dovodi do ometanja javnog saobraćaja, ugrožavanja zdravlja, javnog morala ili bezbednosti ljudi i imovine. Javni skup se može održati između 8 i 14 časova, kao i između 18 i 23 časa i ne može trajati duže od tri sata, a okupljanje treba ranije da se prijavi MUP-u.

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Ant.com
ja bih uveo i zabranu smenjivanja vlasti.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
mob
Apple 15
Pa, to nije nista novo... ja znam da ta odluka postoji bar 15 godina, samo je pitanje da li ce se MUP pridrzavati toga...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Univerzum se krije u svakom od nas

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 425
OS
Nepoznat
Browser
Opera 9.60
mob
SonyEricsson 
Míslim,što reče Anea,ne mogu da tvrdim,da slične represivne mere i uzurpiranje prava na slobodno kretanje i okupljanje,vuku korene još od miloševićevsko-julskog vremena...
ne rekoše od koliko sati je policijski čas?
IP sačuvana
social share
Lupaćemo glavom u zid-sve dok zid ne popusti.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
mob
Apple 15
Nisu to represivne mere, vec je to vaspitavanje gradjana Srbije koji nemaju kucno vaspitanje...

Eto, primer sa severa... obelezavanje dana secanja na holokaust... 
U 12h je zakazan skup jevrejskih i inih organizacijau, a u 14h profasistickih... na istom mestu, istog dana...
Znaci, ovi dodju u 12h, obave sto ima, razidju se... zatim ovi drugi dodju u 14h, obave sta ima i razidju se...

Nema klanja, nema tuce, nema sukoba, nema lupanja i paralisanja grada...

Ovako, ko hoce dodje i legne na sine i blokira grad od 1,7 milona stanovnika...
E, pa ne moze tako...

Sto ne ides u svoj grad, pa ne blokiras ulicu u kojoj se lokalni mocnik koji nece da ti isplati platu vozika svojim mercedesom?

Cvrc... ne moze... ne sme se...
Ali, zato mozes da budes heroj u Beograd + dobijas lanc paket i besplatno razgledanje grada uz mogucnost sopinga...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Zao mi je ljudi koji su primorani da strajkuju, ali iskreno... kada blokiraju grad i to u vreme kada se ljudi vracaju sa posla, pa nastane kolaps... onaj ko to nije doziveo ne zna sta znaci.

Ukoliko neko primeti gradonacelnika pre mene Smile dok seta ulicama ovog grada, ili se voza trolom do posla, neka mu sapne da organizuje uklanjanje djubretara i peraca ulica u vreme kada narod krece na posao Smile odnosno neka svoj posao obavljaju u vreme kao nekada...
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8705
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
mob
HTC Tattoo
A i vreme je da im se zabrani da blokiraju Beograd,skupi se njih 15 i zatvori Kneza Miloša ulicu,to je van pameti i građani Beograda mora da trpe svaki štrajk u ovoj zemlji,a pola tih štrajkova su politički dirigovani,tako da u potpunosto podržavam ovu ideju. Smile
IP sačuvana
social share
"Bogu hvala vek i po proživeh u zdravlju i radu,slutim da mi je vreme umirati,te ove reči govorim u pero
prijatelju advokatu Miliću,jer u vas deco sve zajedno nemam ni malo poverenja.Žao mi je što ste moji
a ne deca nekog mog neprijatelja.Ko je vas poznavao,ni pakao mu neće teško pasti.
Što se tiče moje imovine,aaa to vas najviše zanima,mogu vam saopštiti sledeće:Sve što imam ostavljam samom sebi."

PANTELIJA
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
mob
Apple 15
Drugo resenje je da probijemo Terazijski greben i napravimo metro i podzemne magistrale.
E, onda bi stvarno mogli da duvaju i piste koliko hoce...
Doduse, cisto sumnjam da bi onda i dolazili u Bgd, jer bi se tada saobracaj normalno obavljao i svi bi bili jos i vise ravnodusni prema njima...

Sto se tice protesta, ja zaista ne shvatam ljude koji se bune sto im nije isplaceno 36 plata, tj. ispada da su oni 3 godine radili za dzaba.
Sticajem okolnosti, moj zenski roditelj je kada se sve i svasta izdesavalo sa nasom porodicom zasukao rukave i radio sve i svasta, dok nije dobila stalni posao.
Znaci, bez blama i sl, a u pitanju je osoba koja je slovila za strucnjaka u svojoj oblasti.

E, sad.. bice da je mnogo lakse kukati, nego raditi i izdrzavati svoju porodicu, ali to je prica za neke druge teme...

A i ne bih da se nerviram...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 425
OS
Nepoznat
Browser
Opera 9.60
mob
SonyEricsson 
Ne bih ni ja.
« Poslednja izmena: 01. Sep 2009, 17:30:20 od Tom_Cat »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 425
OS
Nepoznat
Browser
Opera 9.60
mob
SonyEricsson 
Postoji i manje bolno rešenje-da se vlada preseli u provinciju,ali ne,navikli su oni da se trte po BG-u.
Uzgred,ova vlast nikad ne bi dozvolila miting neonacista posebno ako su srpskog porekla,za 64 županije već nema problema...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 14. Avg 2025, 22:43:06
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.