Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Avg 2025, 13:37:50
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Da li podrzavate protest studenata?

Glasanje završeno: 25. Apr 2017, 18:48:57

Da
62.5%  (35)
Ne
37.5%  (21)
Ukupno glasova: 56
Idi dole
Stranice:
1 ... 34 35 37 38 ... 83
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Protest studenata sirom Srbije!  (Pročitano 58690 puta)
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
. Uzimanje koncesionara mislim da nije taj pravac Smile

Ključne reči tranzicionog kolonijalizma su: strane investicije, zakoni tržišta, konkurencija, profit, fleksibilno tržište rada, potrošački izbor, poslovni ambijent, privatizacija i restrukturiranje itd. Na drugoj strani su zabranjene reči: planiranje razvoja, ekonomski suverenitet, strateške grane, energetska sigurnost, prehrambena sigurnost, egzistencijalna sigurnost, solidarnost, kultura i sl.

Jednom kada se takav rečnik usvoji, sve je na prodaju, a najbolje je kada se prodaje strancima. Političari i ekonomisti objašnjavaju da nije bitno ko je vlasnik preduzeća, niti ko raspolaže privredim resursima. Neće valjda stranci odneti prodajne lance, rudnike, aerodrome, oranice, elektrane, ili telefonske centrale – pitaju ovi lucidni intelektualni titani. (Iz ovoga logično sledi da su u vreme „pravog“ kolonijalizma rudnici, zemljište ili kompanije npr. odnošeni iz kolonija.) Može li se inteligentnije i ubedljivije pravdati prodaja svega postojećeg?

Nebojša Katić
« Poslednja izmena: 11. Apr 2017, 15:37:10 od sergio ramos »
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
mob
LG Frizider
E sad uz to ide ona Vuciceva "mi ne umemo da vodimo aerodrom". Ergo, mi Srbi smo debili. Ili smo tolika lopovska bagra da je to nezabelezeno u novijoj istoriji.

I narod te glasa. Jbg.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
Pratis ti verovatno beobild i tako neke sajtove, postavljano je X puta onaj plan prosirenja aerodroma sa sve zeleznickom vezom i novim terminalom koji je skroz OK. E sad, svakako da u ovom trenutku to nije potrebno al treba polako ici u tom pravcu. Uzimanje koncesionara mislim da nije taj pravac Smile
Ma da, koncesija je najgore resenje Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
Najveci fejl ce da bude sto ce da daju aerodrom u koncesiju da bi sagradili novi terminal koji aerodromu apsoluno nije potreban ili novu pistu koja mu takodje nije potrebna+ nema gde da se napravi. Smile

Citat
Само се надам да никоме неће прекипети и провозати се кроз протестанте. То би била неописива траагедија.
Ili da uzme automatsku pusku i da pobije narod na zurci jer ga je zena ostavila, to bi bila jos neopisivija tragedija.

Био сам озбиљан.
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
Nece niko. Zasto bi?

Kao sto rekoh, Beograd ima vise od 2 ulice... a ako nisi u stanju da se znadjes, onda jbg... grad nije za tebe...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083

Ključne reči tranzicionog kolonijalizma su: strane investicije, zakoni tržišta, konkurencija, profit, fleksibilno tržište rada, potrošački izbor, poslovni ambijent, privatizacija i restrukturiranje itd. Na drugoj strani su zabranjene reči: planiranje razvoja, ekonomski suverenitet, strateške grane, energetska sigurnost, prehrambena sigurnost, egzistencijalna sigurnost, solidarnost, kultura i sl.
malo je taj nebojsa katic preterao. ok za ovu drugu grupu donekle, ali u prvoj su manje vise sasvim regularni izrazi, narocito za tranziciju jelte.

pa i najrazvijenije ekonomije sa dobrodoslicom docekuju strane investicije
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava

malo je taj nebojsa katic preterao. ok za ovu drugu grupu donekle, ali u prvoj su manje vise sasvim regularni izrazi, narocito za tranziciju jelte.

pa i najrazvijenije ekonomije sa dobrodoslicom docekuju strane investicije

Ne znam jesi čitao tekstove koje piše? Ako jesi onda je vrlo lako spojiti te reči i razlog zbog kog ih on stavlja u negativan kontekst.
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
znam znam, kontam.
al ipak... poljska, ceska?
sa druge strane srbija hrvatska, bugarska..... rusija

Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 11. Apr 2017, 10:17:28
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 11. Apr 2017, 00:15:45

Bilo je i težih prekršaja, pogađaš, briselski sporazum itd. To sve ove pravedne i pristojne ljude nije isteralo na ulicu već ih je isterala izborna krađa i mutne radnje oko izbora za koje su znali.
a sta fali briselskom sporazumu?

i kad smo kod toga, koga vise boli uvo za kosovo? (daleko mu lepa kuca)

Sta fali Briselskom sporazumu..nista osim sto ne funkcionise  Smile

Ja postujem tvoj umobolni stav da budemo jasni Smiley Nije te briga za Kosovo i to je okej. Neko nema osecaj pripadnosti, nema nacionalnog osecaja i sl. Ili ima ali vidi stvari drugacije.
Ali kad ovako napises recenicu "Koga briga za Kosovo i daleko mu lepa kuca" jasna je provoakcija Smiley I nije mi jasno sto te ne banuju ?! Smiley
mnogo si kojecega napisao al ajd evo ti sustina:
ja imam osecaj pripadnosti. ja sam srbin. a kosovo nije srbija. i ne treba da bude. tj. neizvodljivo je da nateras albance ponovo u srbiju bez ogromnog belaja gde bi bila skuplja dara nego mera.
zasto bi me neko banovao zbog toga?  Smile

to nije provokacija nego najrazumniji moguci stav povodom tog pitanja.

ko sto rece canak, kosovu treba priznati nezavisnosgt sto pre a u medjuvremenu naci nacin da se ucari od toga sta moze i pomoci svim srbima sa kosova koji zele da se nasele u srbiju da to urade sa sto manje troskova i problema... dati im seoska imanja po srbiji koja zvrje prazna...

Na svu sreću pa se ti i čanak još uvek mnogo ne pitate.

Belaj, kažeš, kršenje ustava i tome slično.

Po tom rezonu kada svakoj budali dune da se otcepi ona to može da se ne bi stvarao belaj. Vlasi mogu da imaju vlašku republiku, Vojvodina može da bude posebna država a Rašku neka dele rasim i zukorlić. Sve, sve, samo ne belaj. U zemlji koja izvozi demokratiju zna se kako prolaze ovakvi kada pokušaju da se otcepe od sjedinjenih država. Zna se šta je bilo na Foklandima.

brate, nemoj te logicke greske. nisam govorio o eventualnim buducim otcepljenjima nego o necemu sto se vec odcepilo.
ajd ponovo ako hoces, ali u vezi sa onim sto sam rekao.
ako mi vec komentarises poruku....

a ustav se da promeniti. nije ta preambula svetinja kao sto su npr ljudska i gradjanska prava  Smile

povodom teme. glasao sam protiv, ne vidim poentu.
preporucujem protivnicima vuciceve vlasti da se pretplate na list danas, da se ukjuce u stranacki rad opozicije, da osnivaju stranke i deluju odgovarajucom propagandom na svaki nacin.
i da budu spremni da ce im pomoc iz inostranstva u dogledno vreme biti slaba ili nikakva
« Poslednja izmena: 11. Apr 2017, 16:50:57 od dabisha »
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
mob
Samsung Galaxy S2
Jebem vam mater

10/04/2017 by ivancosic. Average Reading Time: about 2 minutes.

Gledam ove studentske proteste #protivDiktature koji se dešavaju na ulicama Beograda već danima. Još prvog dana sam hteo da odem, da ih podržim, da im pomognem savetima, da budem tu ako ispadne sranje – da ih zaštitim. Onda mislim – to je njihov protest, šta ću im ja, za njih treba da se čuje, ajde da iskoristim svoje kanale da ih promovišem, da ih zaštitim od zluradih komentara, od armije sendvičara koji jedva čekaju da ih napadnu na svim prenosima, i tako iz dana u dan. Srce na ulici, a dupe u stolici…

Još prvog dana mi je za oko zapao transparent “JEBEM VAM MATER”, uf zasmetao mi je na prvu loptu, daj malo humora, daj neku parolu koja može da se uzvikuje, tako nešto, nešto suptilnije.

Gledam kolonu, gledam kako bih ja to uradio, u čemu greše…

Gomila ljudi hoda ispred transparenta “šetalice” koja se ne vidi od svih tih ljudi. Šetalica ispisana tankim slovima, a ne debelim da se vidi izdaleka. Dobošari idu ispred, umesto u prvom redu iza. Nema vidljivog obezbeđenja koje će formirati kolonu, organizovati da ne bude upada sa strane, ne idu ispred za par dužina da obezbede optimalni izgled protesta, da kad se uradi fotografija to bude upečatljivo kao fotografija Beograd je svet koja je obišla taj isti svet.

I onda se čujem sa prijateljem koji je zajedno sa mnom šetao pre 17 i kusur godina i počnemo da pričamo kako su ovi protesti potpuno drugačiji od “onih naših”. Kaže on da su “klinci” potpuno drugačiji, da nemaju brige koje smo mi nekada imali, kuda da vodimo kolonu, da li da idemo ovamo ili onamo… Jok, samo kažu “IDEMO ‘VAMO” i idu, ništa ih ne može zaustaviti. Ko smo mi da se im se mešamo… Njima je važnija suština od forme.

I poruka “JEBEM VAM MATER” je suštinska poruka ovih protesta, ništa ih ne interesuje, žele da ostanu ovde, ali neće da žive u ovakvoj zemlji i samo protestuju zbog toga. Poručili su to svima…

Poruka je onima koji vode ovu zemlju koja sve dublje tone u apsolutizam.

Poruka je svima onima koji su zbog sendviča, dnevnica, radnog mesta u državnim institucijama (ili <dopisati druge besmilene beneficije>) spremni da napadaju i kidišu kao besni psi…

Poruka je svima onima koji su dobili priliku da promene ovu zemlju, a koji su zbog ličnog ćefa dozvolili da se senke prošlosti vrate.

Poruka je svima onima koji žele da ovu mladost i energiju prisvoje.

Onda malo bolje razmislim, poruka JEBEM VAM MATER je poruka koju su poručili svima njima, ali i svima nama koji smo gledali i dozvolili da dođe do ovoga ponovo da i 17 godina kasnije neko mora da protestuje da ne želi da živi u ovakvoj zemlji…

A šta je tu je, naš posao je sada da ih podržimo u njihovoj borbi i da “jebemo mater” onima koji u tome žele da ih spreče ili da prisvoje njihovu borbu za svoje jeftine političke poene.

Izvor: www.ivancosic.rs
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 34 35 37 38 ... 83
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Avg 2025, 13:37:50
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.