Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Просечан дуг земаља еврозоне достигао безмало 92 одсто!  (Pročitano 2611 puta)
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
OS
Windows
Browser
Chrome 42.0.2311.90
Citat
Glavni problem je u tome sto je vecina svesna da sama Srbija nema sanse da se osveti ni 1/4 SAD.

Ово је урадило пар будала који су јахали камиле по пустињи и стављали цираде на жене Smile

Теорије завере ме не занимају...поента је да је у секунди убијено више од 3.000 "невиних" грађана Америке Smile Дакле...не би ја тако лако о шансама за освету Smile
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.90
mob
Samsung Galaxy S2
Citat
Glavni problem je u tome sto je vecina svesna da sama Srbija nema sanse da se osveti ni 1/4 SAD.

Ово је урадило пар будала који су јахали камиле по пустињи и стављали цираде на жене Smile

Теорије завере ме не занимају...поента је да је у секунди убијено више од 3.000 "невиних" грађана Америке Smile Дакле...не би ја тако лако о шансама за освету Smile

To nije nesto narocito ostetilo americku privredu, istrazivacki sektor i vojsku.

Oni posle toga sredise par drzava. Libiju, afganistan i irak.

« Poslednja izmena: 25. Apr 2015, 19:27:52 od system_v_r5 »
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
OS
Windows
Browser
Chrome 42.0.2311.90
Хоћу да кажем...нису недодирљиви. И њихова крв тече Smile
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.90
mob
Samsung Galaxy S2

Pa normalno zar ne ?
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.3
Browser
Safari 600.5.17
mob
I-mate 30 Pro
 Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.90
Pa jasno da tece, samo sto je njih poginulo 3000, dok je u osvetnickom napadu na Afganistan i Irak poginulo par miliona. Kao kod Nemaca 1/100.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.3
Browser
Safari 600.5.17
mob
I-mate 30 Pro
Interesantno da ih je bilo tri hiljade...odnosno toliko je poginulo...

Po podacima koji su izlazili u svakom trenutku se u tim zgradama nalazilo vise desetina hiljada ljudi...

IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 37.0
  Idemo iz početka

Smile Smile Smile

Pa to i budala moze da ima ako imas beskonacan izvor prihoda u vidu drzavnih obligacija koje samo nastampas...

Normalno i kredite koje ne vracas prakticno nikad...

Ne, ne moze. Drzavne obveznice neko mora da kupi, tj da kes za njih.

Krediti se moraju vracati. Jer ako se ne vracaju, niko ti nece dati novi kredit kada ti bude trebao.

@zoranjurkovic5@gmail.com Novac je uveden kao sredstvo razmene da ne bi recimo racunali koliko nam treba sibica za jednu veknu hleba.

Novac ima vrednost, zato sto ljudi veruju da ce moci u zamenu za njega da dobiju neku robu.

Zasto su neke valute stabilne ?

Pa zato sto iza njih stoje odgvorne drzave.

Novac je imao neku vrednost kad je iza njega stajalo nešto što se zove zlatna podloga. Tad si mogao da za parče papira dobiješ protivrednost u zlatu ili u robi. Opšte poznato je da Amerika odavno nema toliko zlata da izvrši ovu transakciju zbog štampanja dolara koji se pozajmljuje i kojim se trguje. Zato tebi čika iz MMF-a ili ko zna odakle da papir u zamenu za robu. Ponavljam, papir se može štampati neograničeno a sve ostalo što zaista vredi ima svoj limit.
  Dolar nime stabilan zato vredi već zato što iza njega stoji vojna sila. I to je poznato.

Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 24. Apr 2015, 21:04:55

Znam, dosadan sam sa ovim.
 Zanimljivo je da to isto ima i druga strana.

Citat
Recimo BMW ili Audiji izgledaju jako stvarno (samo jedan mali primer). Procesori ( ne ne prave se u Kini, jer to njima nisu dali  Smile )

Audi ide na vodu ?

Ide na naftu, koju prodaju Arapi, a imas je i u samoj SAD. Usput, imas i one koji idu na struju. I to krece polako.

Imaju i R&D, CERN-ove, ITER-e, NIF-ove i slicno.

Video sam na koji su način došli do nafte, Iraka, Sirije i ko zna koga.
  Slažem se da imaju tehnologiju u kojoj i sam uživam ali sa jednim dobrim u paketu stiže još tuce loših.

Lepo je trpati Kinu i Rusiju u isti koš ali to veze nema,zatim pričati o BRIKS-u,a ne znati ogromni rivalitet Kine i Indije,zavisnost Brazila od tog istog zapada,špekulativnog kapitala,nakon godina suficita,zadnjih godina ima deficit itd...i naravno ovo o čemu je Stanislav govorio o tehnologijama,obično se sa njim ni u čemu ne slažem,ali prosto to je tako...tako da...u suštini zemlja koja je na fantastičnom putu da sve to dostigne je Kina,rekao sam više puta kad bi se drugi ugledali na njih bilo bi lepo ali to zasad nije tako,SAD i zapad to je praktično i priznao i ostaje im samo da igraju na prijateljski režim u Pekingu koji će im biti naklonjen ili eventualno nekakav unutrašnji konflikt što je s obzirom na moć kineske armije praktično isključeno,naravno i Kina ima mnogo prepreka da predje do postanka prve globalne sile i u sferi ekonomije,a pogotovo u smislu vojne sile i tehnologija od kojih su i dalje zavisni,i naravno da izbegne ekonomsku stagnaciju u koju je Japan upao,jer ne zaboravimo da je pre Kine to bio tigar koji je pretio da pokori svet...

Dakle Kinu kao globalnu super silu niko ne spori,problem dodje onda kad vi tu utrpate Rusiju,BRIKS,multipolarni svet,kontru NATO-u i napravite jedan miks od nespojivih stvari,sve zato jer želite da se neko osveti SAD(što je legitimno stanovište ne sporim ništa,obzirom na našu skoriju istoriju),ali to je dug proces i duga utakmica sa produžecima koju Kina igra i ko zna kad će do toga doći,sigurno ne u narednih 15,20 godina...

Briks kontrira MMF-u i Svetskoj banci

http://www.politika.rs/rubrike/Svet/Briks-kontrira-MMF-u-i-Svetskoj-banci.lt.html

Samo sam ovde spomenuo Briks i to kao savez koji je osnovao svoju banku koja može da kontrira MMF-u i od koje se mogu takođe dobiti krediti. MMF kontroliše bukvalno sve u državama kojima pozajmljuje novac što se za drugu stranu još uvek ne može reći. Na stranu to što druga strana ima robu i energente.

.....sve zato jer želite da se neko osveti SAD(što je legitimno stanovište ne sporim ništa,obzirom na našu skoriju istoriju)...

To je sustina price. Glavni problem je u tome sto je vecina svesna da sama Srbija nema sanse da se osveti ni 1/4 SAD.

Zive u slaboj drzavi, od koje verovatno u ovom veku nece biti nista, i nadaju se da ce eto SAD/EU propasti ... nekako ...

I tu onda krecu price o tradiciju, tarabama starijim od necije drzave, viljuski, kasiki, veri i veceri i slicno.
Ali to nema nikakvoga stvarnoga efekta. Mozda je i moguce Srbiju vratiti ekspresno u 19 vek, ali ostatak sveta, nije.

Ne znam ko je ovde spominjao osvetu prema bilo kome, isto važi i za tradiciju
  A što se tradicije, viljuške i večere tiče mislim da bi trebalo da se malo više spominje jer Srbi za razliku od onih koji su se pobunjevčili i poturčili za večeru bar imaju nešto svoje. Ne znam šta bi danas dali ti dični potomci da imaju bar deo nečega našeg u svom nasleđu. Ovako moraju da kradu naše i da se sramote ako uopšte za sramotu znaju.
  Ali to je neka druga priča koja nema veze sa temom.

Njegoš : Sv'jet je ovaj tiran tiraninu.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.90
mob
Samsung Galaxy S2
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 26. Apr 2015, 19:42:35
  Idemo iz početka

Smile Smile Smile

Pa to i budala moze da ima ako imas beskonacan izvor prihoda u vidu drzavnih obligacija koje samo nastampas...

Normalno i kredite koje ne vracas prakticno nikad...

Ne, ne moze. Drzavne obveznice neko mora da kupi, tj da kes za njih.

Krediti se moraju vracati. Jer ako se ne vracaju, niko ti nece dati novi kredit kada ti bude trebao.

@zoranjurkovic5@gmail.com Novac je uveden kao sredstvo razmene da ne bi recimo racunali koliko nam treba sibica za jednu veknu hleba.

Novac ima vrednost, zato sto ljudi veruju da ce moci u zamenu za njega da dobiju neku robu.

Zasto su neke valute stabilne ?

Pa zato sto iza njih stoje odgvorne drzave.

Novac je imao neku vrednost kad je iza njega stajalo nešto što se zove zlatna podloga. Tad si mogao da za parče papira dobiješ protivrednost u zlatu ili u robi. Opšte poznato je da Amerika odavno nema toliko zlata da izvrši ovu transakciju zbog štampanja dolara koji se pozajmljuje i kojim se trguje. Zato tebi čika iz MMF-a ili ko zna odakle da papir u zamenu za robu. Ponavljam, papir se može štampati neograničeno a sve ostalo što zaista vredi ima svoj limit.
  Dolar nime stabilan zato vredi već zato što iza njega stoji vojna sila. I to je poznato.

Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 24. Apr 2015, 21:04:55

Znam, dosadan sam sa ovim.
 Zanimljivo je da to isto ima i druga strana.

Citat
Recimo BMW ili Audiji izgledaju jako stvarno (samo jedan mali primer). Procesori ( ne ne prave se u Kini, jer to njima nisu dali  Smile )

Audi ide na vodu ?

Ide na naftu, koju prodaju Arapi, a imas je i u samoj SAD. Usput, imas i one koji idu na struju. I to krece polako.

Imaju i R&D, CERN-ove, ITER-e, NIF-ove i slicno.

Video sam na koji su način došli do nafte, Iraka, Sirije i ko zna koga.
  Slažem se da imaju tehnologiju u kojoj i sam uživam ali sa jednim dobrim u paketu stiže još tuce loših.

Lepo je trpati Kinu i Rusiju u isti koš ali to veze nema,zatim pričati o BRIKS-u,a ne znati ogromni rivalitet Kine i Indije,zavisnost Brazila od tog istog zapada,špekulativnog kapitala,nakon godina suficita,zadnjih godina ima deficit itd...i naravno ovo o čemu je Stanislav govorio o tehnologijama,obično se sa njim ni u čemu ne slažem,ali prosto to je tako...tako da...u suštini zemlja koja je na fantastičnom putu da sve to dostigne je Kina,rekao sam više puta kad bi se drugi ugledali na njih bilo bi lepo ali to zasad nije tako,SAD i zapad to je praktično i priznao i ostaje im samo da igraju na prijateljski režim u Pekingu koji će im biti naklonjen ili eventualno nekakav unutrašnji konflikt što je s obzirom na moć kineske armije praktično isključeno,naravno i Kina ima mnogo prepreka da predje do postanka prve globalne sile i u sferi ekonomije,a pogotovo u smislu vojne sile i tehnologija od kojih su i dalje zavisni,i naravno da izbegne ekonomsku stagnaciju u koju je Japan upao,jer ne zaboravimo da je pre Kine to bio tigar koji je pretio da pokori svet...

Dakle Kinu kao globalnu super silu niko ne spori,problem dodje onda kad vi tu utrpate Rusiju,BRIKS,multipolarni svet,kontru NATO-u i napravite jedan miks od nespojivih stvari,sve zato jer želite da se neko osveti SAD(što je legitimno stanovište ne sporim ništa,obzirom na našu skoriju istoriju),ali to je dug proces i duga utakmica sa produžecima koju Kina igra i ko zna kad će do toga doći,sigurno ne u narednih 15,20 godina...

Briks kontrira MMF-u i Svetskoj banci

http://www.politika.rs/rubrike/Svet/Briks-kontrira-MMF-u-i-Svetskoj-banci.lt.html

Samo sam ovde spomenuo Briks i to kao savez koji je osnovao svoju banku koja može da kontrira MMF-u i od koje se mogu takođe dobiti krediti. MMF kontroliše bukvalno sve u državama kojima pozajmljuje novac što se za drugu stranu još uvek ne može reći. Na stranu to što druga strana ima robu i energente.

.....sve zato jer želite da se neko osveti SAD(što je legitimno stanovište ne sporim ništa,obzirom na našu skoriju istoriju)...

To je sustina price. Glavni problem je u tome sto je vecina svesna da sama Srbija nema sanse da se osveti ni 1/4 SAD.

Zive u slaboj drzavi, od koje verovatno u ovom veku nece biti nista, i nadaju se da ce eto SAD/EU propasti ... nekako ...

I tu onda krecu price o tradiciju, tarabama starijim od necije drzave, viljuski, kasiki, veri i veceri i slicno.
Ali to nema nikakvoga stvarnoga efekta. Mozda je i moguce Srbiju vratiti ekspresno u 19 vek, ali ostatak sveta, nije.

Ne znam ko je ovde spominjao osvetu prema bilo kome, isto važi i za tradiciju
  A što se tradicije, viljuške i večere tiče mislim da bi trebalo da se malo više spominje jer Srbi za razliku od onih koji su se pobunjevčili i poturčili za večeru bar imaju nešto svoje. Ne znam šta bi danas dali ti dični potomci da imaju bar deo nečega našeg u svom nasleđu. Ovako moraju da kradu naše i da se sramote ako uopšte za sramotu znaju.
  Ali to je neka druga priča koja nema veze sa temom.

Njegoš : Sv'jet je ovaj tiran tiraninu.

Zlatna podloga je izbacena iz dva razloga.

1. Zato da recimo drzave koje imaju rude i nista vise ne bi bile u prednosti u odnosu na one koje imaju privredu i proizvodnju.

2. Zato sto je to ogranicen resurs.

Tako da je u sustini podloga, tj. garant novca ekonomija.
« Poslednja izmena: 26. Apr 2015, 22:25:50 od system_v_r5 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 41.0.2272.118
Al kako voli da citira dugačke postove samo da bi na kraju napisao dve rečenice i kobajagi ispao kul...  Smile

I da... netačno, zlatna podloga je izbačena da bi Ameri mogli nekontrolisano da štampaju dolare i naprave od njega svetsku valutu. I to im je i uspelo. Odnosno uspevalo im je do sad, sad za dalje ćemo da vidimo.
« Poslednja izmena: 26. Apr 2015, 22:26:33 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.125 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.