Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Jul 2025, 17:37:29
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Prometheus (2012)  (Pročitano 50405 puta)
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
Po meni je onaj preziveli alien ustvari mozda neki terorista koji se oteo kontroli i pobio ostale kao i posadu rokno dok su spavali ili je neko drugi rokno posadu ali nije stigao cetvrtog da overi pa da spreci napad
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.94
Po meni je onaj preziveli alien ustvari mozda neki terorista koji se oteo kontroli i pobio ostale kao i posadu rokno dok su spavali ili je neko drugi rokno posadu ali nije stigao cetvrtog da overi pa da spreci napad

Pa moguce, moguce da je njihovo misljenje oko zivota na Zemlji podjeljeno.

Kao sto mi gledamo na robote kao inferiorne, isto je moguce. Robotima uvijek fali neki nivo razmisljanja.. moral, vjera, i slicno.
Onaj kroz citav film podjebava robota i trazi mu slabosti. Tj. gadi se da bi robot mogao da lici na njega.

Robot je tu zanimljiv, on iako nema moral i sl. jedini razumije da smo mi tvorcima kao roboti ljudima.

Posto tvorci mogu da manipulisu zivotom i DNK, to im je samo tehnologija. I zivot im je bezvrijedan ko nama kompjuteri.

Moguce cak da onaj prvi tvorac koji je posijao zivot nije bio zvanicni nego pobunjenik.. Prometej je stvorio covjeka protiv volje Bogova ako se sjetimo mitologije.  Smile

Mozda je htjeo da krene ispocetka, jer je njihova rasa posrnula..
--
Film mi se bas svidja sto ostavlja mnogo prostora za nagadjanje (i nastavak)..

==

Ono sto mi se ne svidja je sto su Alieni (dakle one zivotinje) prethodno bili ultra prilagodljivi organizmi. Znaci i celija je zarazna, prenosi se i preko seksa.. na sve moguce nacine.
Dok u klasicnim Alien filmovima Alien je bio prilicno fiksna zivotna forma.. jaje-facehuger -host-alien..
Ovako vise lici na bice iz Thing (mada nije shapeshif), koji iako mi je omiljeni film, jednostavno nije to Alien fransiza.

Mada je dizajn proto-alienskih oblika dobar. Vidi se da dizajneri znaju dobro biologiju Smiley npr prvi klasicni Alien kad izlazi iz tvorca ima i neku placentu/zumancetnu kesu tj. neke za ocekivati organe ... fjee.. kakvi detalji..
« Poslednja izmena: 13. Okt 2012, 16:45:09 od Slagvort »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Go ahead, make my day

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 664
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
mob
HTC one m9
Sve ok,ali po antickoj mitologiji nije Prometej srvorio coveka,on je ukrao vatru od bogova i podario ljudima...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.8.2
Browser
Safari 536.26.14
mob
I-mate 30 Pro
Ima tu raznih tumacenja... Smile

Inace...kad covek pogleda sta se snima danas...i ko ide redovno u bioskop...ovaj film je i vise nego dobar... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.94
Sve ok,ali po antickoj mitologiji nije Prometej srvorio coveka,on je ukrao vatru od bogova i podario ljudima...

I jedno i drugo.. u filmu je pomenuta samo vatra..

Prometheus (Greek: Προμηθεύς) is a Titan, culture hero, and trickster figure who in Greek mythology is credited with the creation of man from clay and the theft of fire for human use, an act that enabled progress and civilization. He is known for his intelligence, and as a champion of mankind...

Smile

(http://en.wikipedia.org/wiki/Prometheus )

Ja sam se druze nacito jos u osnovnoj skoli grcke mitologije ko konj  Smile

Inace...kad covek pogleda sta se snima danas...i ko ide redovno u bioskop...ovaj film je i vise nego dobar... Smile

Itekako, ne znam sto je relativno lose proso, ocjene oko 6-7. Film mi je super.
« Poslednja izmena: 14. Okt 2012, 00:51:01 od Slagvort »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Why are you wearing that stupid man suit?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12586
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.94
Spojler Znači ona sestra uzme i sama izvadi lignju iz stomaka onom hvataljkom za plišane igračke i ostavi je tamo da visi (pritom joj nijednog trenutka ne padne na pamet da to podeli sa nekim ili da proveri dal je lignja stvarno mrtva). U međuvremenu lignja naraste toliko da jedva stane u onu prostoriju i to niko ne primeti na brodu sa svim mogućim i nemogućim senzorima i raznim tehnološkim sranjima?  Smile

Drugo, spojler što je Dejvid otrovao Holoveja? Jedino je logično da ga je Vejland programirao da to uradi, ali opet nema baš mnogo smisla. Ili je on odlučio da testira crnu tekućinu, a Holovej mu se nije dopadao jer ga je stalno podsećao da je on samo robot. Ali to onda podrazumeva da on može da donosi odluke "na svoju ruku", a to ne bi trebalo da je moguće pošto je, jelte, robot.
« Poslednja izmena: 14. Okt 2012, 02:28:26 od dzejson »
IP sačuvana
social share
"And onward goes this thing of ours."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
Dobro, kad je izasla iz onog cuda stavila je sve na desinfekciju pa je mislila da je to cudo mrtvo al eto cudo cudom prezivelo i naraslo, i to verovatno uzimajuci hranu iz vazduha
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.02

To samo pokazuje da su danasnji standardi o tome sta je dobar film mnogo fleksibilniji. Ispada da je dobro da ti pruzi par dobrih svetlosnih efekata i par zabavnih scena i to je to, to je dobar film. A realno gledano, ako pogledas ovo u odnosu na neki ozbiljniji SF film onda je ovo mnogo, mnogo lose...
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.94
Spojler Znači ona sestra uzme i sama izvadi lignju iz stomaka onom hvataljkom za plišane igračke i ostavi je tamo da visi (pritom joj nijednog trenutka ne padne na pamet da to podeli sa nekim ili da proveri dal je lignja stvarno mrtva). U međuvremenu lignja naraste toliko da jedva stane u onu prostoriju i to niko ne primeti na brodu sa svim mogućim i nemogućim senzorima i raznim tehnološkim sranjima?  Smile

Drugo, spojler što je Dejvid otrovao Holoveja? Jedino je logično da ga je Vejland programirao da to uradi, ali opet nema baš mnogo smisla. Ili je on odlučio da testira crnu tekućinu, a Holovej mu se nije dopadao jer ga je stalno podsećao da je on samo robot. Ali to onda podrazumeva da on može da donosi odluke "na svoju ruku", a to ne bi trebalo da je moguće pošto je, jelte, robot.

Vidiš, pored onih mojih zamerki, ovo mi je izgledalo potpuno normalno.
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1

To samo pokazuje da su danasnji standardi o tome sta je dobar film mnogo fleksibilniji. Ispada da je dobro da ti pruzi par dobrih svetlosnih efekata i par zabavnih scena i to je to, to je dobar film. A realno gledano, ako pogledas ovo u odnosu na neki ozbiljniji SF film onda je ovo mnogo, mnogo lose...

Jako mnogo lose, zali para  Smile
IP sačuvana
social share

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Jul 2025, 17:37:29
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.