Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Jul 2025, 01:16:31
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: program za bazu podataka  (Pročitano 2404 puta)
22. Mar 2012, 08:37:51
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 232
Browser
Mozilla Firefox 11.0
Trebam da napravim naizgled lijep i jednostavan intefrejs koji ce da sadrzi dugme za unos pacijenta, dugme za pregled pacijenta, dugme za pretragu pacijenata.

U kom programu bih to mogao da radim, da ima dosta opcija, da bude jednostavna za koristenje, da na prvo pokretanje, pocetna strana bude lijepo urednjena?

Znam za Access naravno i on moze to sve da uradti ali nisam siguran koliko ce biti komplikovan za koristenje (sestre ce ga koristiti) a i tesko moze da se sminka pa ako znate jos neki program?

Hvala
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 407
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
Jbg mnogo hoćeš za malo para  Smile. Interfejs će na provi pogled biti onoliko lep koliko ga lepim ti napraviš ma koji alat koristio. Access ti nudi izradu relativno jednostavnih intrefejsa koji ipak zadržavaju funkcionalnost. Iz aspekta same baze podataka access ipak ne moze da se meri sa punokrvnim bazama podataka. E sad tu je problem što ćeš za recimo web intrefejs na mysql bazi morati da podigneš web server (apache ili slično), i da bar malo poznaješ php. Za šminku će ti verovatno biti potreban css i/ili javascript. Ukoliko ipak želiš da se oprobaš preporučujem ti da probaš da instaliraš neki lampp paket (apache + mysql + php + još neke stvarčice). Kad napraviš bazu u mysql-u, pronadji neki phpbuilder na netu (ima ih potpuno besplatnih). Njime možeš da kreiraš web alpikaciju koja će se vrteti na apache-u i pokretati u browser-u. Rezultat jeste jako opterećen nepotrebnim kodom, ali nećeš morati da savladavaš php.
IP sačuvana
social share
"Život bi bio puno lakši da imamo source code."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 232
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
Hvala na odgovoru. To sve sto si rekao za ozbiljnu bazu, iskreno prepao si me.  Smile

Cini mi se da cu sav kod morati sam da kuckam za razliku od accessa npr gdje ima gotovoih templejta koji se doradjuju?
Vec na kompu imam instaliran wamp server, da li je on dovoljan?
Mozes li da mi das neki primjer online baze kako bih bolje mogao da shvatim o cemu pricas?

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 407
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
Wamp ti je dovoljan. Vidi ako znaš i možeš to da uradiš u accessu nemoj da se bakćeš. Inače da nekom dobrim php builderom nećeš morati da kucaš uopšte (osim da možda prepraviš interfejs na srpski). Bitno ti je da napraviš funkcionalnu bazu što ćeš savladati za 15 minuta. Onda php builderom gađaš tu bazu i on ti sam napravi php kod za čitanje/pisanje/pretraživanje baze. Ako možeš da sačekaš par dana mogu da probam par takvih programa pa da ti onda preporučim neki.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 279
OS
Linux
Browser
Safari 534.13
mob
HTC wildfire
Kako kad kreiram bazu u acsessu migu preko browsera da citam i upisujem u bazu, preko php neke scripte ili...
IP sačuvana
social share
Koliko problema u zivotu imam, nece mi biti ni 5 burek foruma da ih sve rese!
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 407
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
nemam pojma nisam nikad to radio u accessu. pročitaj ovo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 279
OS
Linux
Browser
Safari 534.13
mob
HTC wildfire
Veoma zanimljivo, mada mislim da mi u karijeri nece tebati accsess, asociracu se na mysql
IP sačuvana
social share
Koliko problema u zivotu imam, nece mi biti ni 5 burek foruma da ih sve rese!
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 232
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.83
@gersh
nije mi zurba, ako tebi nije to problem sacekacu
hvala
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 407
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
PHP Runner je sasvim solidan za tu namenu. Vidim da su u aktuelnoj verziji podržane i mnoge druge baze osim mysql-a, između ostalih i access, tako da ako već imaš bazu možeš da je iskoristiš. Ipak ti preporučujem da probaš sa mysql-om a razmisli i o freeware verziji oracla. Problem je što free verzija ispisuje dva reda crvenog teksta na svakoj strani ali jbg.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Jul 2025, 01:16:31
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.