Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 02. Sep 2025, 11:27:55
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Profesor čisti dvorište  (Pročitano 1470 puta)
10. Sep 2006, 14:43:55
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
mob
Apple 15
Profesor čisti dvorište

ZRENJANIN - Noćni čuvar Goran Živić, po struci profesor filozofije, odlukom nedavno imenovanog vršioca dužnosti direktora u zrenjaninskoj predškolskoj ustanovi Anđelije Mirković, raspoređen je na novo radno mesto i sada će biti dvorišni radnik. On je kao noćni čuvar počeo da radi tokom studija, ali tu je morao i da ostane jer nije bilo mogućnosti da nađe drugi posao.

- Nemam ništa protiv fizičkih poslova i rada sa metlom, ali smatram da mi, s obzirom na kvalifikacije i stručnost, pripada neko drugo radno mesto. Svestan sam da su mnogi mladi, fakultetski obrazovani ljudi bez posla, ali znam za mnoge slučajeve zapošljavanja nestručnih, ali politički podobnih osoba u javnim preduzećima Zrenjanina - kazao je Živić agenciji Beta, povodom odluke direktora ustanove u kojoj je kao noćni čuvar zaposlen devet godina.

Goran Živić je dobitnik nagrade "Dr Zoran Đinđić" pokrajinskog Izvršnog veća i Sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj Vojvodine za najbolji diplomski rad, u konkurenciji diplomskih i magistarskih radova fakulteta Srbije za 2005. godinu. Nije član nijedne političke stranke. Živi sa suprugom i petogodišnjim detetom. Kao noćni čuvar primao je oko 15.000 dinara, a kao dvorišni radnik, kojem se računa niža stručna sprema, primaće oko 10.000 dinara.

Izvor: Glas Javnosti
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1661
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Motorola 
Pa takvih primera ima kolko oces.Znam jednog coveka zavrsio ekonomski fakultet,i ostao bez posla i morao da kopa kanale
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Hoce li ovo nekada proci?

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 3760
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
mob
BlackBerry 
Vazno da su mu dali tu nagradu po tom coveku,a radno mesto ne... Bitnija je neka jbna statua nego posao...
IP sačuvana
social share
Ко рескира профитира... Србија Србима, Европа Европљанима...
Heart Breaker...

U kafileriji se neprekidno ubijaju psi i to ne agresivni,
već SVI.
Štenci stari mesec, dva, veliki, mali, mešanci i rasni, bez izuzetka, posle sedam dana biće ubijeni injekcijom otrova!
U proseku između 50 do 200 pasa ubiju nedeljno!
Više od 7 000 pasa ubiju godišnje u kafileriji u Beogradu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

ceterum censeo, Carthaginem esse delendam

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 854
Zastava NS
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
 Smile jedan od načina da se nekoga reše je da ga degradiraju
dovoljno je što su mu skresali primanja za trećinu, a nema ni zakona
ni institucije koja bi mu pomogla i zaštitila njegova prava kao zaposlenog
a kamoli da njemu i mnogim drugima u ovoj zemlji pomogne da se
iskažu i rade posao za koji su se školovali. Smile

[edit by admin: link killed]
« Poslednja izmena: 13. Sep 2006, 13:16:29 od Anea »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
FILOZOF S METLOM
Goran Živić, profesor filozofije i dobitnik nagrade "Dr Zoran Đinđić", odlukom direktora raspoređen na radno mesto dvorišnog radnika u dečjem vrtiću

ZRENJANIN - Opšta kukumavka da Srbiji nedostaju obrazovani mladi kadrovi u slučaju Gorana Živića nikako ne stoji. U gradu u kome je proteklih godina zaposlen veliki broj političkih aktivista, zaslužnih i manje zaslužnih članova lokalnih političkih partija, Živić je nedavno kao profesor filozofije sa mesta noćnog čuvara u dečjem vrtiću raspoređen na radno mesto dvorišnog radnika!

Živić, koji je i dobitnik nagrade "Dr Zoran Đinđić" za 2005. za diplomski rad iz oblasti filozofije, na novo radno mesto raspoređen je odlukom nedavno imenovanog vršioca dužnosti direktora u zrenjaninskoj predškolskoj ustanovi Anđelije Mirković.

Živić je pre toga devet godina u ovoj ustanovi radio kao noćni čuvar.
- Ja nemam ništa protiv fizičkih poslova i rada sa metlom, ali smatram da mi, s obzirom na kvalifikacije i stručnost pripada drugo radno mesto - kaže Živić.

Nagradu "Dr Zoran Đinđić" pokrajinskog Izvršnog veća i Sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj AP Vojvodine dobio je za najbolji diplomski rad, u konkurenciji diplomskih i magistarskih radova fakulteta Srbije za 2005. godinu. Ovo priznanje dodeljeno mu je za diplomski rad "Aristotelov pojam polisa", koji je odbranio na novosadskim Filozofskom fakultetu.

- Radio sam posao noćnog čuvara i studirao istovremeno i svestan sam da su mnogi mladi, fakultetski obrazovani ljudi bez posla, ali znam za mnogo slučajeva zapošljavanja nestručnih u javnim preduzećima Zrenjanina - kaže naš sagovornik.

- U Zrenjaninu i okolini u školama realno nema potrebe za mojom strukom, ali postoje druga zanimanja, pogotovu u javnim preduzećima koja mogu kvalifikovano da obavljam - kaže Živić.

Anđelija Mirković, direktor ustanove u kojoj radi dobitnik nagrade "Dr Zoran Đinđić", kaže da je spremna da Živiću pomogne u traženju adekvatnog radnog mesta, ali naglašava da je na mesto vršioca dužnosti direktora postavljena tek nedavno, mada već dugo zna za ovaj slučaj. Ona, inače, smatra da njena odluka nije "degradacija" radnika Živića.

- On je čuvar objekta i promenjeno mu je samo radno vreme, više ne radi noću nego danju, jer smo procenili da su nam čuvari potrebniji u vrtićima preko dana - kaže Mirkovićeva, koja je, inače, član Demokratske stranke.

Plata manja za pet hiljada

Goran Živić, koji nije član nijedne političke stranke, živi sa suprugom i petogodišnjim detetom, a dosad je, radeći noću, imao platu koja je iznosila oko 15 hiljada dinara, a sada će u dnevnoj smeni imati oko 10 hiljada. U evidenciji firme on se vodi kao radnik sa nižom stručnom spremom.

Izvor: Kurir / (Z. R.)
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 02. Sep 2025, 11:27:55
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.