Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Procitajte ovo - možda napokon progledate!  (Pročitano 1227 puta)
23. Feb 2008, 11:37:21
Zodijak
Pol
Poruke 4
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
Ja sam Srbin.

Ali ja sam stvarno Srbin. Tako bar pise u mom drzavljanstvu. Zivim CEO svoj zivot u Srbiji.Punim 27 godina u novembru. Radim u jednom marketu (ups, napisao sam rec stranog porekla, neko ce mi sad j....i majku izdajnicku). Secam se, doduse malo, 9.marta, zatim demonstracija '96. - '97. godine, pa 2000.godine; borio se i protivio narod na tim demonstracijama(e j..i ga, evo jos jedne reci stranog porekla) protiv jednog autokratskog, totalitarnog i najpre diktatorskog uredjenja ove zemlje; ZAO MI JE STO POJEDINI LJUDI TO NE VIDE TAKO, ALI BILO KO, SA SAMO MALO ZDRAVOG RAZUMA, SHVATICE DA SAM U PRAVU ZA POSLEDNJE IZGOVORENU RECENICU.

Pa ne mozes ti meni da pricas kako su devedesetih godina, za sveopstu nemastinu u zemlji bili krivi Amerikanci, Hrvati, Slovenci, i jos kojekavi glupavi razlozi su se tu spominjali, ne mogu sad da se setim svega. KO VODI ZEMLJU? U nasem parlamentarnom sistemu(bar sam ja tako ucio), predsednik vlade, ali posto su to bila izvitoperena vremena, predsednik drzave je bio "boss of the bosses", tj. Slobodan Milosevic. Znaci, on je bio zaduzen za funkcionisanje ove zemlje. Ali sta mi dobijamo od njega? Dobijamo pricu da smo mi "nebeski" narod, kako niko ne sme da nas bije, kako svi oni koji su umesani u anti-srpstvo bice pohapseni, dobijamo sankcije, dobijamo rat u Bosni, dobijamo nemastinu, dobijamo '93. godinu, dobijamo "milione i milijarde"(ko je pametan, shvatice), i jos puno stvari bez kojih smo, verujte, MOGLI da prezivimo. I sta se desava ? Covek jednostavno nije bio za predsenikovanje, ma koliko to bolelo one njegove babe koje su glasale u 08:00 za njega. Umesto da podnese ostavku, kao najmoralniji cin koji je mogao da izabere da mu je bilo stalo do stanovnika Srbije(SETITE SE PRE NEKOLIKO GODINA KAD JE CELA HOLANDSKA VLADA PODNELA OSTAVKU ZBOG SREBRENICE !!!!!!!!!), NE, sta on radi, on i dalje vlada, i vlada, i vlada....  Pa pogledajte kakve su bile drzave gde je vladao samo jedan covek : Pinoce(Argentina), Franko(Spanija), Kastro(Kuba), Staljin( SSSR), Sadam(Irak), ....  Mi smo svi ucili u skoli, a ako ne u skoli, onda iz svakodnevnog zivota i iz svakodnevnog zdravog razuma, da su ovo bili diktatorki rezimi.
Sad ce neko da kaze: A sta sa Titom? Sa njim nam je bilo lepo, sve smo mogli...

E pa jeste, ali sad placamo cenu toga sto je moglo sve da se ima pod njegovom diktaturom. Dao je Pokrajinu Kosovo Albancima, koji se nisu bunili sve do njegove smrti; malo stariji ce se setiti '81. godine, samo godinu dana od Tiletove smrti, setice se masovnih demonstracija na Kosovu, uostalom potrazite na internetu cinjenice, zato internet i postoji!

Pa zasto onda neki ljudi ne prihvate cinjenicu da je Sloba bio diktator, jedan autokrata koji je ugnjetavao svoj narod svakim danom sve vise, i sistematski ga unistavao godinama ?Zasto je on sa svojim pulenima produbio jos vise izrazenu antropofobiju koju je pravio Tito godinama? Zasto sam ja godinama gledao kako ljudi koji nemaju ni kuceta ni maceta, koji su postepeno gubili sve, zasto su oni masovno glasali za njega, i onako ga bodrili, GODINAMA ???

Zato sto se stvorilo jedno novo drustvo, stvorila se jedna nova sredina gde je bilo ko sa tri razreda osnovne skole mogao da dodje do, obzirom na obrazovanje, velikog novca. Prodavac benzina na ulici koji je lako svercovao benzin i naftu iz susednih zemalja i prodavao je na ulici i obrtao veliki novac, opet kazem veliki obzirom na dato obrazovanje. Sto da uci skolu, kad moze na ulici da lako obrne novac potreban za prezivljavanje porodice.Diler deviza za nedelju dana na ulici obrne para koliko neki ljudi za celu godinu rade u firmama i ustanovama. Pa ako je to normalno zaradjivanje za zivot, zasto "dilovanje deviza" nije postalo recimo, obavezan predmet u ekonomskoj skoli? Zasto nije bilo zakonom dopusteno? Zasto nisu profesori po skolama i fakultetima( ne kazem da neki i nisu) dali otkaze i poceli da svercuju, da preprodaju, da diluju, kad je to normalno?

Zato sto je Drzava htela takav sistem, sivu ekonomiju, i sve ostalo sto ide uz nju, da bi se licno bogatila preko raznih Dafiment i Jugoskandik banaka, zato sto je Sloba covek kome je odgovaralo muvanje i raspad sistema, covek koji, VEROVALI ILI NE, nije mario ni 2% za Srbe, za sopstveni narod, koji je u nama jedino video kojekakve mazge za prenos novca, samo da zavrsavamo njegove "crnoberzijanske" poslove, apsolutno nesvesni toga.

Vidite samo koliko je ubistava bilo '90- ih godina na ulicama maltene svih gradova sirom Srbije; koliko je samo ljudi poginulo u ratovima u poslednjoj deceniji 20.-og veka.
Sta je dovelo do toga, pa mafija je i ranije postojala u Jugoslaviji i Srbiji, kako se pre devedesetih nije desavalo toliko ubistava na ulicama? Kako pre devedesetih nije bilo ratova na podrucju Jugoslavije?

Rezimu je odgovarao takav sistem uredjenja drzave, i radio je sve da takvo stanje potraje do kraja.
Zato danas najvise kukaju na vlast oni koji su u tom periodu tako ziveli, ti ljudi koji su se bogatili bez odgovarajuceg obrazovanja,kojim sada kad treba napokon da se polako uvede red u zemlju, da ljudi naviknu da redovno placaju svoje racune za struju, za telefon, da placaju porez,zato ti ljudi pokusavaju da degradiraju danasnje politicare, zele da nametnu sistem kakav je nekad bio, gde su oni bili mali bogovi i drzali sve u svojim rukama.

Desio se 5.oktobar 2000.godine, ljudi su napokon resili da se rese, mogu slobodno reci, jednog ugnjetavanja koje je trajalo godinama.Sve je islo manje-vise lepo u skidanju tih okova, jer ipak mi smo zemlja u tranziciji, pa ne moze odmah iz horora u komediju, ne moze odmah da bude dobro, svedski standard, svajcarska proizvodnja, itd.
Mora nesto i da progutamo, neku gorku pilulu, da bi se izlecili.

Ali onda 12.mart 2003.godine, i crn dan za crnu Srbiju ispisan najcrnjim slovima, jedini covek koji je mozda mogao vec 2007 da nas uvede u EU (NEMOJMO SE ZAVARAVATI, EU JE NAS CILJ, A NE RUSIJA ILI BELORUSIJA, KAKO PRICAJU NEKI POLITICARI - svi mi volimo strana kola, stranu odecu, zelimo da zivimo kao svajcarci, kao svedjani; nisam jos cuo da je neko rekao da zeli da zivi kao belorus ili rus; zasto saljemo decu u zapadne skole, a ne u ruske ili ukrajinske, zasto ljudi idu da rade mahom u zapadne zemlje, a ne u istocni blok, ne kazem da nema i takvih) nestao je brze od onog metka kojim je ubijen.
Dosli su neki drugi ljudi na vlast, kod kojih je 2+2=2, koji su jednostavno receno, nesposobni da rade drzavnicke poslove.
Ljudi koji pricaju sa sovama i mackama, koji cak ne znaju ni da poziraju fotoreporterima pred neku konferenciju.Oni kazu HOCEMO U EU, ALI USTVARI NECEMO. HOCEMO BOLJITAK LJUDIMA, ALI USTVARI NECEMO.
Takvi ljudi nas vode sve do dansanjeg dana.Ti ljudi nece da potpisu sporazum sa EU, pravdajuci se da je to okupacija Srbije.Ali nekako i to guramo vec godinama.

I onda dodje onaj "nesrecni" miting od cetvrtka, 21.februar - i sve postaje jasno, ko je ko, i sta je sta.
Kostunica, znate, onaj cuveni reditelj, i Toma, koji nikako da postane talican, zajedno na bini !?
Pa cek' malo, kako sad ovo? Sta je ovo? Jel ovo neka skrivena kamera? Mrze se 20 godina, a sad odjednom na bini zajedno, sta kao, toliko su sad tolerantni jedan prema drugom da su spremni i na tako nesto?
I sad kao, postavlja se pitanje, pitanje za milion dolara, a gde je tu Tadic? Kaze Kusturica, pobegao.
Ne nego je trebao da dodje na miting, i njegove pristalice, pa da se medjusobno poubijaju tamo njegovi i radsskali(nije greska u kucanju!!!)Samo nam jos i to fali, medjusobno ubijanje i premlacivanje, identifikovanje ko je "izdajnik", a ko "patriota".
Cujem danas na poslu komentare:" Nije Tadicu ovo trebalo, pokazao je ko je i sta je"...
Slazem se da je Kosovo sada lazna drzava, i da je trebalo UVEK da ostane u tertitoriji Srbije, NIKAD nisam bio za otcepljenje.

Ali dolazim do same poente ove moje teme - miting je bio varnica koja je upalila plamen u Beogradu to vece.Lose izabran tajming za miting(u je...e, dve strane reci, sad sam gotov stvarno!)
Jednostavno miting nije treabo da bude odrzan sad u ovakvim okolnostima, jer je bilo APSOLUTNO jasno da ce se desiti to sto se deilo posle mitinga.
Ono sto smo videli na snimcima te veceri, je sramota i bruka za srbiju!
Video sam sve, ali onakvu anarhiju i onakvo rasulo jos nisam, a ne verujem i da je iko od nas video tako nesto! Da neke horde zla idu gradom i lupaju izloge, pljackajuci sve sto im dodje pod ruku, unistavajuci APSOLUTNO SVE sto se moze unistiti, to .....

Sigurno ste dosad svi videli onaj cuveni video snimak "Kosovo za patike", ko nije nek pogleda

http://www.youtube.com/watch?v=j01e1j251Cs

Jel to ta grupa DECE koja se nesto brine za Kosovo, da li uopste i znaju gde je Kosovo?Jel su dosli ovde da se okoriste ili da podrze borbu drzave protiv nezavisnosti Kosova?
Danas-sutra, oni ce vladati zemljom, jel znaci da cemo opet imati neke Dafiment banke, jer su ova deca koristoljubljiva?
Pa zar se oni u stvari i ne bore protiv toga? Cuti komentare
ove dve devojke sa snimka, zasto su to uradile, su jezivi.To ne da nema ni promil pameti, oni su krajnje imbecilni.Sada je nekim smesno da gledaju ovakve snimke i da slusaju kojekakve nebuloze; misljenja sam da ove dve nesretnice ne znaju ni o cemu pricaju, ali mene je strah, jer takvi umovi ce jos malo poceti da vladaju zemljom.

A onda opet mediji su krivi pojedinim ministrima za sliku koju salju svetu.Gle sad ovo, imas snimke sa mirnog mitinga, i imas snimke rasturanja i pljackanja grada. Sta ces pre da pustis u etar, a?
Danas nasilje donosi gledanost(zasto je to tako, to je sire sociolosko pitanje), ali tako je, i prvo ide snimak paljenja ambasade pa tek onda slike sa mirnog mitinga.

Jos kazu ministri kako su dobro prosli ambasadori, sta su sve zasluzili !!!
A svi su oni u stvari licemerni; Svi voze strana kola, nose NIKE, jedu u Mcdonalds-u, nose stranu odecu....
Pa sto ne propagiraju domacu proizvodnju, sto ne pomazu domacu auto-industriju? Garantujem da 90% onih demonstranata vozi strana kola, evo garantujem!

Da polako privodim kraju. Nadam se da samo necemo doziveti da prisustvujemo sceni kad setaju tri momka gradom, i pridju im Specijalci, izvade pendreke i suzavac, lupe po glavi i kazu:"DAJ MALI DA VIDIM RACUN ZA PATIKE"!

Tek smo onda nagrabusili!

Kako kaze jedna moja poznanica:

POMOZ'BOZE, DA SE SRBI SLOZE, A KAD SE SLOZE, POMOZI NAM, BOZE!!!

Pozdrav!!!

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
popij lek i brzo na sex forum Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Svi smo NASI samo JASI !!!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 398
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
SonyEricsson t68i
milosinho dzaba ti nerviranje,nema svrhe zivcirati se
ja sam se takodje nervirao,mnogo, ali sam batalio,nema svrhe ode mi zdravlje u pizduM, sad me zabole Qrac za sve ebo ima pas mater,tv vise i ne gledam
Slazem se sa tobom da uvek krivimo druge a mi smo cisti u pizduM,/,
Oni najpametniji su otisli odavde jos davno,a pocece i ponovo da odlaze ako nam dodju ovi sentimentalci i demagogisti @ebo im pas mater
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

dobro je danas,sutra će biti gore

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 222
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Nokia TamoNeki
ovo je mogla da bude odlična tema za diskusiju -mislim na one dve devojke anu i jovanu kako bunare po radnjama,  da je nisi oduvao sa tolikom bujicom svojih misli,  pa u srbiji je i sam ministar policije to isto radio u njihovim godinama pa vidi dokle je dogurao, sada ga još leči buljuk lekara specijalista,samo zato što je pijan slupao službeni auto od 100000 evra, najvažnije je da smo sada svi zaboravili na nezavisno kosovo i da se sada bavimo klasičnim srpskim glupostima ! Smiley 1
IP sačuvana
social share
"ko na vreme shvati da život kratko traje,on se samo tuca i za sve mu kurac puca!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 10
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
Проблем је у томе што они који ово читају и не схватају нису слепи него малоумни ко оне две кокошке са видеа.
Косово је отишло (бар за неко дуже време), што не значи да се људи тамо морају оставити на цедилу.  Онај протест је врло јасно употребљен у политичке сврхе, поготово Коштуничине (а и Тома учи како да користи медије).  Мислим када сам га видео како виче о Косову (као има ли људи који нису са Косова, а одговор је био НЕМА  Smile), а вамо ни прст није помакао да им помогне.  Да ли је подизао иницијативе да се Србима са Косовоа помогне? Не! А тома? Исто тако! Пошто су тако велики борци, што нису помагали људима да купе тракторе, да им обезбеде опрему за рад, да финансијки обезбеди људе који желе да се врате, да им се поправе куће,. . . НИШТА! Само их бре користе у политичке сврхе.
Углавом је тако да они који се највише деру у ствари најмање раде.  А они који су мирни и мудро зборе, раде како треба.  
Коштиница сваким даном све више личи на Слобу.  Употреба масовне хистерије како би се теме као сиромаштво, корупција, инкомпетенција, злоупотреба положаја, међународни односи итд. . . ставиле у други план.  Па ако хистерија постане велика, е онда се он појављује као спаситељ Срба. . . у могућности са Томом који ће да нас брани.
Њему је крај и сада се копрца. . . а да жели добро земљи и ако жели да себи сачува неко име расписао би изборе.  Када би то урадио добио би моје поштовање а мислим и већине људи.
Па мислим где то има.  Имамо човека на НАЈМОЋНИЈЕМ положају кога подржава око 4 одсто људи!
« Poslednja izmena: 24. Feb 2008, 09:07:47 od morskisrle »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
na politici vec ima dovoljan broj tema(ups, rekao sam stranu rec Smile ) koje mogu da pokriju ovu 10x najmanje.

Nije nikome milo kad vidi ruzne scene kako ljudi ruse svoj grad, to je neminovno. Sa druge strane cinizam: oni ruse adidas shop, a nose adidas trenerku (prim.), majku im izdajnicku...  Smile
Sve ovo sto si naveo u prvom postu(inace nemam obicaj da citam dugacke postove, ali me je tvoj zaintrigirao) apsolutno "pije vodu" ali problem je sto se ti sada sa 27 godina i dalje cimas oko stvari koje znas da ne mozes da promenis. ok je voditi razgovor na neku temu ovakvog tipa, ali u cisto neobaveznom "fazonu". Svako dalje zaludjivanje istorijom 90-ih i vremena s pocetka 21. veka onim sto se desvalo na nasim prostorima je skroz bezveze i nema nikakvu poentu, niti ista korisno za globalno stanovnistvo ne mozes da izvuces iz tog perioda( za sebe kao pojedinca mozes svakako).

Uvek prvo gledaj da nekako iz svega izdignes svoje dupe, a onda se nakon toga bori za nepravdu. Mnogi se nece sa ovom recenicom sloziti, ali kako bi Kazo rekao: Budimo realni, tako je, zar ne ? Wink

ps: koliko sam stranih reci napisao, sram da me bude  Smile
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.098 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.