Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Problemi sa resetovanjem i bagovanjem kompjutera (bios-a)  (Pročitano 1352 puta)
05. Okt 2012, 23:30:12
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 72
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
Problemi je sledeći (MATIČNA PLOČA: P4P800-E DELUXE):

1. Dešava mi se da u poslednje vreme bios sam po sebi se resetuje po default vrednosti, pa tako tim resetovanjem dolazi do poremećaja u prioritetu prilikom boot-ovanja uređaja (vrati se po default-u redosled podizanja uređaja). U kompu imam dva hard diska, od kojih se samo na jednom nalazi instaliran windows, a na drugom ne i prilikom resetovanja biosa, komp sam postavi po defaultu da se automatski podiže hard na kome nema windowsa, pa samim tim neće da učita windows.
2. Povremeno mi se dešava da bios uopšte ne prepozna neki od hard diskova ili dvd-rw (uređaja), pa tako izvučem i ponovo vratim sata ili kabl od napajanja sa hard diska (dvdrw-a) i ponovo sve radi (bios prikazuje sve uređaje) kako treba.   
3. Takođe povremeno mi se dešava da pri ulaženju u windows, kursor se malo zaglupi i non stop se prikazuje zajedno u kombinaciji sa peščanim satom kao da nešto radi, a u stvari ništa.Zatim kada pokušam da na neku ikonicu ili start meni na desktopu kliknem, komp se automatski resetuje. Neki put mi se to desi da i u samom radu, komp se zabaguje ili resetuje.

Uradio sam sledeće:

1. Zamenio sam sate kablove na svim uređajima (2 had diska+dvd-rw)
2. Instalirao sam nov (svež) windows
3. Proverio sam položaje jumper-a na matičnoj ploči
4. Zamenio miš-a
5. Izduvao sam kompjuter od prašine 
6. Probao sam sa vađenjem i vraćanjem baterije sa matične ploče
7. Probao sam sa flesh-ovanjem biosa sa različitim verzijama (naravno bios skinut za gore navedenu ploču sa fabričkog sajta)

Pitanja:
1. Zašto mi se bios resetuje po default-u (povremeno) ?
2. Zašto se resetuje kada na bilo šta kliknem da desktopu (povremeno) ?
3. Zato se baguje (povremeno) ?

Zamolio bih sve forum-aše koji su upoznati sa ovakvom problematikom ili pak nešto od ovoga, da mi odgovore

Unapred HVALA!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22016
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
mob
Apple iPhone 12, S21
Za bios prvo pokusaj da kupis novu bateriju za ploci, i njeu da ubacis.
Moguce daje ona odradila svoje.

Sto se tice resetovanja, kreni prvo od testiranja memorije.
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 72
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
Izmerio sam staru bateriju unimerom i on pokazuje da ima napon 3,2V sto mislim da je Ok!

Što se tiče memorije probaću, pa ću sačekati da vidim da li će se otkloniti ista problematika.

U svakom slučaju HVALA na odgovoru
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 72
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
chelavi1 da li možeš da mi pojasniš na šta si mislio kada si rekao "proveri memoriju". Jesi li mislio na ram memoriju ili nešto drugo ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22016
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
mob
Apple iPhone 12, S21
chelavi1 da li možeš da mi pojasniš na šta si mislio kada si rekao "proveri memoriju". Jesi li mislio na ram memoriju ili nešto drugo ?

Da, testiraj memoriju.
Imas na hirens boot cd-u alate za testiranje memorije.
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 72
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
Ok, probaću da je testiram. Ako ona nije u pitanju, koji je sledeći korak ?

Ako ti nije problem, reci mi kako se zove taj program za testiranje ram memorije koji se nalazi na H.Boot cd-u ?

Da napomenem da sam danas zamenio postojeću bateriju na matičnoj ploči sa novom, i da se opet problem javlja.

Zamolio bih i ostale forum-aše, ako imaju neku ideju u vezi ove problematike, da mi odgovore.
« Poslednja izmena: 06. Okt 2012, 21:11:15 od cipelic »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22016
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
mob
Apple iPhone 12, S21
Ako si flesovao BIOS i ako si zamenio na bateriju i sve se i dalje nastavlja, pomalo mi lici na plocu...

Program je memtest86
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 72
OS
Windows XP
Browser
Chrome 22.0.1229.79
Ok, hvala ! Probaću sa datim programom
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 72
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.28
Evo izvršio sam testiranje ram memorije sa gore pomenutim programom (sa različitim verzijama) i nakraju se

pokazalo da nema grešaka (problema), barem ih program nije identifikovao.

Šta je dalje činiti ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.