Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 08. Avg 2025, 14:42:11
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: problematicni romi  (Pročitano 11100 puta)
Zvezda u usponu

Доживотни оптимиста :))P

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1605
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 26.0
mob
Samsung 
nastavek iz prethodnog posta

Она је тек у најновијој етици добила етикету политички неприхватљивог.

Пракса са почетка 20. века подразумевала је и ову опцију. Подсетимо се само репатријације Фолксдојчера после ИИ светског рата из Југославије, репатријацију Козака у УССР, депортацију Камбодзанаца из УСА40, репатријацију Цигана из Француске, итд.

Да ли Цигани треба да имају специјална права? Не. Цигани не треба да имају ни мања ни већа права од оних која имају и други градјани Србије. Цео концепт“позитивне дискриминације” уноси додатну неравнотежу у иначе кркху међуетничку равнотежу између Цигана и остатка друштва и треба да се напусти одмах. Управо супротно, држава треба и мора да без одлагања уведе Цигане у правни поредак земље, без обзира на гласове против.

Да ли Србија треба да обезбеди лична документа лицима која се до сада нису показала као лојални грађани државе и не поседују исправе које доказују држављанство?

Не. Зашто би?

Да ли држава има право да дискриминаторски ограничи наталитет Цигана? Ово само наизглед шокантно питање завређује детаљну анализу. Још је Декарт проповедао методолошки скептицизам, односно принцип универзалне сумње,32 па можемо нпр. сумњати и у немогућност државе да тако нешто наметне.

Питање се у основи састоји из два независна питања:

а) Да ли држава уопште има право да ограничи размножавање становништва, тј. да ли је право на потомство неприкосновено право, и

б) Да ли држава овакву меру мозе да спроведе дискриминаторски ограничавајући наталитет само једној од друштвених група без обзира на основ.

Одговор на прво питање је тривијалан – да, држава има то право и то није у колизији са идејом да је право на потомство природно, неприкосновено право. Кина је дала одличан пример јер је годинама наметала тзв. “политику једног детета”31 и то баш већинским Кинезима.

Право напотомство тиме не би било угрожено, већ само право на неконтролисано, необуздано, неодрживо размножавање баш какво данас имамо у заједницама Цигана јер би се оставило и остваривало право на једно дете.

Друго питање, да ли држава има право да овакву меру спроведе дискриминаторски, односно само према Циганској популацији мозе се анализирати на следећи начин по аналогији. Данас је уобичајено да држава спроводи политику тзв. равномерног регионалног развоја. Шта она заправо тиме постиже? Она заправо прерасподељује богатство из богатијих делова државе у сиромашније, тиме нарушавајући један друштвени спонтанитет, односно богаћење богатих а сиромашење сиромашних.Дакле држава, уколико њени интереси то налажу, може и заправо редовно коригује друштвене спонтанитете тако да обезбеди услове за постизање хармоније коју такође она дефинише.

Неко би могао рећи да она тиме дискриминише богатије крајеве јер од њих нешто узима а од сиромашнијих не. То је потпуно бесмислена интелектуална онанија која за циљ има парализу од анализе. Даље, држава у ванредним околностима, а она процењује шта оне јесу, има право да суспендује одређена градјанска права, рецимо може да врши насилну конфискацију имовине иако је право на својину елементарно право.

Замислимо начас да држава, на исти начин као што је усвојила политику равномерног регионалног развоја, усвоји политику непромењивог националног састава, односно да пожели да спречи пораст популације Цигана у односу на остале, и да то уради наметањем политике једног детета. Она на тај начин не би угрозила право на потомство Цигана, и ништа мање према њима била непријатељски настројена него Кина према самим Кинезима, а истовремено би обезбедила равнотежан, непромењив етнички састав.

Такође би се решила и великог броја других проблема које за собом вуче даљи пораст популације Цигана.

Аргументи да овакав потез не би био у складу са законом је потпуно невалидан, јер је скуп тренутних закона рефлексија само једног момента у развоју друштвене свести, и као такав ће се мењати, еволуирати и пролагођавати новим околностима. Другим речима, закон се не може и не сме кршити али се можепроменити.То је чувена филозофска разлика између бивства и требања.

Друге државе, не налазећи решење за огроман, неодржив наталитет Цигана прибегле су драстичнијим мерама. Рецимо Чехословачка је од 1973-1978. године несистематски спроводила политику стерилизације Циганки.33 У Словачкој је чак до 2003. године било случајева стерилизације 27, што указује да се локално домаће становништво самоорганизује у инстиктивном грчу да се заштити од очигледне опасности прекомерног размножавања Цигана.

На крају, пошто смо детаљно испитали сва права државе, поштено би било и да упутимо нека питања другој страни.Да ли Цигани имају право да се размножавају неконтролисано и да ли Цигани имају право да, следећи репродуктивну стратегију жаба демографски потискују домаће становништво у низу европских држава и држе га у стању перманентне фрустрације? Да ли имају право да се размножавају на рачун свих нас, иако су свесни или би морали бити свесни да немају ресурсе за подизање сопственог потомства у толиком броју?

Да ли су предложене мере “нацизам у рукавицама”? Не. Постоји један рефлекс код свих опонената десне мисли, а то је да све што долази од деснице етикетирају по аутоматизму као неонацизам. У питању је елементарно незнање.Нацизам је настао у оквиру социјалистичког миљеа, као национал-социјализам док је друштво које заговара модерна српска десница у суштини капиталистичко.

Све расположиве мере изложене у овом раду већ су биле примењиване од стране мноштва земаља које нико због тога није окарактерисао као ‘нацистичке’. Рецимо репатријација (Француска и Италија), одузимање држављанства (УСА), контрола рађања (Чехословачка, Словачка и Кина), увођење у правни систем и инклузија мањине под притиском (Шпанија, Норвешка), итд.

Нацизам је био смтоносни коктел мноштва мера од којих је антисемитизам заузимао истакнуто место, и сама чињеница да је један такав изопачени систем постојао не може бити разлог за негирање свих радикалнијих решења до краја времена.

tekst preuzet sa
« Poslednja izmena: 18. Jan 2014, 00:51:31 od zilezvezdas048 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7787
Zastava
OS
Windows
Browser
Ucweb 2.0
Lazare,već sam ti rekao da čitaš sve postove redom pa ćeš naići na odgovore.Odgovorio si da te mrzi da čitaš sva ta sranja.Onda nemoj da postavljaš ista pitanja.
IP sačuvana
social share
ГРОБАРИ ТРОШКА ИЗА СВАКОГ ЋОШКА
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol
Poruke 6942
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 26.0
Колко је добар овај текст, као да читам свој састав. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

I have a joke. Women's rights.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31126
Zastava Harare
OS
Windows 7
Browser
Chrome 32.0.1700.76
mob
Samsung GT-S7580
Lazare,već sam ti rekao da čitaš sve postove redom pa ćeš naići na odgovore.Odgovorio si da te mrzi da čitaš sva ta sranja.Onda nemoj da postavljaš ista pitanja.

Ниси. И даље измишљаш.  Smile
IP sačuvana
social share
E ovaj svet je otiso u kurac cim Lazu pitaju kakva je serija  Smile
Pogledaj profil WWW Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7787
Zastava
OS
Windows
Browser
Ucweb 2.0
Molim te,pročitaj sve moje postove od početka. Smile
IP sačuvana
social share
ГРОБАРИ ТРОШКА ИЗА СВАКОГ ЋОШКА
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 26.0
Колко је добар овај текст, као да читам свој састав. Smile

+1
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.53
Citat
Ali, ako su oni samosvesni toliko, zašto prave po 4 - 5 - 6 dece, kad NE MOGU da im pruže ni osnovno

da tacno.... Smile to su i svedjani rekli..(inace ako nesto moze da se nazove arijevci...to su svedjani..vise nego svabe
i bilo tko drugi....i ako neko ima rasne predrasude danas..to su svedjani )
kad su sterilizovali male rome...pri rodjenju....

a ja cu tebe pitati....jel znas mozda...
zasto trose suncevu energiju....disu vazduh....a zasto piju vodu...a zasto oni uopste zive.... Smile

ostatak posta se ne odnosi na tebe..to je upuceno..tamo nekome..ko zna kome..kome se obracam sa TI ...
 nekom imaginarnom ciganomrzcu Smile

sinak da ti ja kazem nesto.. Smile

jel znas zasto je tvoj pradjed imao 5/6 djece....zasto je moj pradjed imao 5/6 djece... Smile

zato sto su bili bijeda....

sto vise djece ...cim odrastu malo... vise ruku...da pomognu oko kuce ..i bilo kako....
i ako uzmes u obzir da romi umiru kao muve...sto nije uopste tesko zakljuciti..jer u kakvim uslovima zive..
cudo bi bilo da to nije slucaj..bili bi fenomen medicinski...

i to nista...sto navodite...nije cinjenica..
nego samo jbn izgovori...

izmedju banjaluke i doboja...tu negdje na sredini puta postoji jedan ciganski zaseok..
selo cigansko..ima ih negdje oko 1000 mozda i vise mozda i manje...
ti ljudi zive organizovano...uglavnom od trgovine..kupuju i prodaju...
od poljoprivrede...od nadnica po drugim selima...od clanova koji zive vani...a pre rata su radili i na zeljeznici i tako..tamo nekad kad je bio posla za sve u toj drzavi....

tu policijska intervencija neka bude jednom u 5/6 godina...kad se komsije zavade i pobiju...
i ni zbog cega drugog....(nisam siguran...ali sigurnoi nema intervencija vise od jedne u 2/3 godine)  Smile

u tom selu ima i drugih nacionalnoti....najvise srba...
romi su vecina..nikad niko od manjinskog naroda u tom selu s romima nije imao problem...
nesto vise od verbalne nesuglasice,...sto postoji i u najurbanijim podrucjima..a kamoli  u selendrama...

ja sam bio tu...i primljen sam dobro..uljudno..i pocascen...i tretiran kao bog...
uostalom kao i svaki gost koji im udje u kucu...

s njima nemaju problema ni ljudi iz sporednih sela s kime oni trguju...kod koga idu i na dnevnice i tako....
opstina ih tretira kao i sve druge seljane iz drugih sela....kad moze pomogne im ...
djeca idu normalno u skolu....tu su navikli na njih..pa djecu romsku kao na drugim mmjestima ne sikaniraju
i ne maltrertiraju i ne rugaju im se stala djeca..oa da ih bude sram da idu u skolu...
stoi je uglavnom razlog najbitniji zasto se romi ne obrazuju cak ni osnovno obrazovanje zasto ne sticu...

i tako ti je svugdje...gdje postoje takve zajednice o kojima drustvo vodi istu brigu kao i o drugim manjinama...ili o vecini....

i ako uzmemo u obzir...sve te uspjesne rome/cigane...poput nekih pjevaca....narodne muzike..poznatih trubaca...i tako dalje...i dodamo jos neke price ....kao te da su svi sposobni vojno...iz tog sela..bili vojnici vojske republike srpske...borili se za svoju drzavu..i na nju imaju ista prava kao i svi koji su se borili...
(inace to je i moj razlog zasto sam bio tu kod njih)

kada to sve uzmes u obzir....nije tesko shvatiti da je problem iskljucivo  u nama...

drustvo bilo kome kad ne da sansu..on se pretvara u neki oblik koji se krsi sa normama drustva...
mora tako i takav da bude...da bi prezivjeo...a taj nagon ka prezivljavanju imaju sva ziva bica..pa tako i cigani...

ti ako njega mrsko gledas i sikaniras...bilo kad i bilo gdje...
i pri tome ocekujes od njega...da se on prema tebi odnosi korektno..ti u najmanju ruku imas pogolema manata na glavata .... Smile

zbog toga sto si ti bijel a on crn...ako ti je to prepreka...

ti u najmanju drugu rukuu glavi  imas daleko veci problem od roma...

smijesno je ako nekoga stalno sutitras i skaniras i ako se odnosis prema njemu kao prema govnetu..i nekome ko nije vredan...ni blizu kao ti...
da ocekujes da te on uvazava i postuje...

normalno da ce i on prema tebi imati averziju...

moram da kazem da su me zadivili mali lazo..sofija...paskal...i dal bi slagvort...
mladi ljudi....a kapiraju neke stvari...i imaju dosta razumijevanja...za razliku od svojih nekih vrsnjaka...
i to se da primjetiti ne samo na ovoj temi....

i moram da kazem da ni ja nisam tako kapirao u njihovim godinama....
i ja sam rome osudjivao....ali svakim dahom covjek stice iskustvo i znanje....
i sve su mu jasnije neke stvari....

ono sto si mislio prosle godine...i na koji nacin..sledece godine ce ti biti smijesno koliko si bio povrsan i neiskusan...i tako ce to da traje dok potpuno ne sazrijes....

problem je rijetko kad i skoro nije nikad... u pojedincu...
svaka akcija izaziva i iziskuje  odredjenu reakciju...ako je akcija pozitivna  velike sanse su da ce i reakcija biti takva...a ako je suprotno ..mislim da nemam potrebe da kazem da je glupost da ocekujes da reakcija bude pozitivna...ako je akcija zlonamjerna i negativna...

meni je smijesno kad neko kao ova ..branimirka ili sta vec...sto je otvorila temu...citav jedan forum upozori...
i optuzi jedan narod...sto su dva pojedinca njenog oca malo potkacila...
i pri tome zeli da naidje na razumijevanje...

neka joj otac izadje navecer...po parkovima i ulicama...i stekovima...

moze i ona..pa nek vidi koliko ce je puta za to vece njeni bijeli sunarodnici potkaciti...pokusati opljackati i traziti picke...neukusno dobacicvati i vredjati je...

kroz neke dijelove grada i neka naselja i njihova mjesta cim padne mrak ne smije niko da prodje sem mudonja i policajaca i veceg olosa od onog koji tu obitava...

i nijedan od njih nije crn..sve i jedan je bijel...
ali za njih imamo rezumjevanja...odrasli su u bijedi...neki nemaju oca..neki majku...i hiljadu razloga cemo naci za razumijevcvanja ako je bijelac u pitanju..ali ako je cigan...
nemamo razumjevanja..

iako cigani ne cine ni priblizno gadne stvar kao bijelci..
kad si cuo da je cigan silovao neku curu...kad si cuo da je ganci napravio oruzanu pljacku i ugrozio citavu bezbjednost jednog podrucja..kad si cuo da je ..bla bla..mogu tako do sutra...

i da se ponovim..olosh je olos ....ma kojoj rasi..naciji ...ili politickoj frakciji pripadao...
« Poslednja izmena: 18. Jan 2014, 14:58:33 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 67
OS
Windows XP x64
Browser
Chrome 28.0.1500.72
a ja tebe da pitam, zasto koristis operu 8,53 na xp-u, uzmi lepo nt4 iz 93-e godine koji ima 6-7 sp packova, nabaci ga na p2, p3 ili koji vec hoces komp i cepaj. sto laksi windows, opera radi brze. e, sad, da se vratim na temu. eto prodje jos jedan dan, suncano napolju. romi su takvi kakvi su, tu i negde se pojavi neki mangup, primitivac a deca cigana se bacaju pod kola da bi dobili koji dinar jer tako laziraju povrede, cesto i pred policijom i po magli, zato sto su ih roditelji tako ucili. koliko je to bitno ili nebitno u celoj prici, nemam pojma. nego sta su radila da dva cigana sto su pokrivala ovog jednog, pa kad dodje policija da mogu da kazu lepo, eto mi se nasli tu i cuvali mu ledja. a sta se desilo, pa pas, pa ovo pa ono, moja zena kod kuce, bla, bla.
« Poslednja izmena: 18. Jan 2014, 15:36:34 od branimirka81 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.53
pa eto..jasno je sve..

o cemu da pricamo..

tebi smeta moja opera....  Smiley koje se razlikuje od brovsa koji ti koristis...
zato sto se ne slazem sa tobom..i sto ne mislim kao ti....

cudi me sto me  nisi potkacila za pismo..pravopis...tackice...i sve druge netrpeljivosti nacionalne i ljudske...
i sva teska krivicna djela i nedjela..i zlocine koja cinim...sto pisem na svoj nacin..sto koristim brovs koji hocu...
sto mecem tackice i smajlice i tako....u svim mojim postovima...  Smiley
trebali si i bolest neku da mi prikacis neki psihicki poremecaj..astmu....parkinsona..i td...
s cim su me sve krasili ovdje... Smiley zbog toga sto nisam kao oni..i fala bogu sto nisam  Smile

sve to moze biti uzrok bilo cega..minimalno moze da postoiji 10 razloga...za to sve...
ali samo jedan razlog postoji zato se ti i slicni tebi  kacite za to..
a to je zato sto ste takvi.... rodjeni  Smiley

kad ti to smeta...

kako da imas normalan i racionalan stav prema drugim manjinama..narodima i rasama....koji se od tebe razlikuju....  Smiley
kad ti smeta i obicni tip i friskost ili bajatost brovsa Smiley

no naravno na mene to ne utice..meni je to smjesno....tipicno za ljude nekakve...koje usopjesno izbjegavam cijeli zivot.... Smile..

kad se nadju bez argumenata ili bilo cega s cim mogu da se suprostave... hvataju se za mizerije...  Smiley
ja mogu da se spustim jos nize dolje...od tebe... i da ti napisem ovdje svasta i tebi i bilo kome...
ali jednostavno to ponekad necu.... Smile jer nema potrebe.... vi sami odradite posao... Smile

ja to sve radim upravo  zbog vas.... da vam pokazem da niste okej..
da niste ni fini..ni dobri.. ni posteni ....niti bilo kakvi....nego da se to sto jeste...  Smiley

samo to vi necete nikada skapirati...za taklo nesto treba imati malo vise susreta sa ljudima od ljudi na gmajlu...
fb...forumima i tako sto sta.... Smile

ako nisi primjetila da sam napisao...njen otac je trebao da pozove policiju....
to sam napisao... i to je trebao da uradi...

i ja nijednom nisam podrzao to sto su ti romi uradili...

i to moze da mu uradi bilo ko..a ne samo  cigani....

olos je olos...i to je sva prica..isti su u bilo kojem narodu i naciji i rasi i u bilo kojem vremenu..i na bilo kojem dijelu sveta.... Smile

jebe mi se i za tebe i tvog oca...i za cigane i za bilo koga..pisem i ucesvujem na temamam ..
iznosim svoja misljenja kao i svi drugi....sad dal se to nekome svidja ili en svidja..to me uopste ne zanima...
ali znam da nikog nikad nisam potkacio ko mene nije prvi...potkacio...

doduse,,,mozda i jesam ali iz zezanja ..ili slucajno....

i zavrsavam pricu na ovoj temi....  Smiley

IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

MAJA

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3310
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 32.0.1700.76
romi
IP sačuvana
social share
Nemoj na silu uzmi veci cekic
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 08. Avg 2025, 14:42:11
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.089 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.