Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Jun 2025, 08:16:09
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Problem sa visinom  (Pročitano 23791 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
Nije batac,najveca razlika moze biti u drzanju tela,jer i onaj pogrbljeni kad se ispravi ce biti jednake visine,jedino da odes u vasionu pa da ti se izduzi kicma od bestezinskog stanja Smiley

Bitno je da u razvoju trenira nesto ... i stojim iza toga ... iz istog razloga se teretana ne preporucuje mladjima , zbog pritiska na kicmu ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 12613
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
naravno da je bitno da se u periodu razvoja trenira nešto (ovo za tegove si u pravu, slažem se sa tim)
ali ne može se očekivati da od košarke porasteš do 190, ako ti je genetski kod takav da to ne podržava.
čak postoje tablice za procenu konačne visine u odnosu na visinu tela u određenim godinama. mnogi treneri na osnovu toga vrše selekciju, i forsiraju dete koje je genetski predisponirano.

ne kažem da se nekakav napredak ne može ostvariti, ma i nisam dovoljno kompetentna u konkretnoj oblasti.
ali tvrdim da se pomoću košarke ne može porasti 20 cm u 16-toj godini  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
naravno , ali ako nesto pomaze to je sport Wink

a to je i bila poJenta  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung 
ajd' i ja da kazem koju...  Smile

koliko sam primetila, postoje dve kategorije ljudi :
jedni naglo narastu do srednje skole, pa zatim stagniraju... mozda izvuku jos koji cm do kraja adolescencije, tj. 26 god.
druga grupa raste mic po mic, i u pubertetu dozivi nagli visinski skok  Smile

recimo, ja spadam u onu prvu, do 14-e sam narasla na 17o cm, i za narednih 10-ak godina pridodala jos 2cm  Smile
moj otac je imao 182 cm visine, majka ima 168... a brat je 181-2 cm visok Smile
i da, odredjeni sportovi mogu da uticu na razvoj u visinu... pogledajte gimnasticare i odbojkase
idealno bi bilo uzeti rodjenu bracu koji su se opredelili za prvu, odnosnu drugu disciplinu, tj. vrstu sporta, i uporediti rezultate... Smile

ako nista, bavljenje sportom utice na drzanje, skelet, tonus, a sve to daje lepu sliku i priliku  Smile
nista ne brigaj, idi makar na plivanje i opusti se  Smile
i ne zaboravi na kvalitetnu ishranu, od toga takodje zavisi kako i koliko ces se razvijati i rasti Smile
« Poslednja izmena: 10. Maj 2007, 11:56:37 od machakz »
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   Samo za njene oci....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

vid' noge, prava transformerska :chuckel:

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 14402
Zastava beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ljudi,mozda zvuci stvarno glupo,ali ni od ishrane,ni od sporta ne zavisi puno koliko ces narasti u visinu,dakle u santimetrima.Normalno da je sportski izgled lepsi nego neki zapusteni,i da koliko god da si visok neces ostavljati isti dojam ako se bavis sportom i obikujes svoje telo i ako to ne ucinis i zapustis sebe,pa pogledaj samo onog malog Lazetica,nema koju nije obalio uzduz i popreko estrade[ako su ti to neke ambicije] a nema ga vise od 170ak...
Genetski si vec rodjenjem odredjen da narastes koliko ces da narastes i nista se tu ne moze uciniti,eventualno jedan ili dva cm,a ta prica o dva brata koja se odluce za razlicite discipline...dal to ima negde ili je to tvoja neka zamisao?
Moj brat ima 192 cm,dakle 3 manje od mene,otac 184,deda 190,mama 168,sesta 180..dakle da se zakljuciti da je to to...svi smo priblizno iste visine i gradje koja jasno usmeruje ko je na koga povukao.
IP sačuvana
social share
u pocetku sam krenuo slabo,a onda sam naglo popustio...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung 
pa njemu svakako znaci da poraste 6-7cm jos... sto je sasvim realno
ne mora da ima preko 2m  Smile
pretpostavljam da mu roditelji nisu bas 160 i 168.5cm, pa da govorimo o izvlacenju u visinu 'na misice'   Smile
i da, ono je bio hipoteticki primer, ne znam takva dva brata, ali bi bilo interesantno za poredjenje  Smile

... znam porodicu gde majka ima otprilike 160, otac do 175, a deca 168 i 170cm, verovatno i zelju da porastu... da su se bavili sportom, odgovarajucim, mozda bi obojica dosegli bar tatu  Smile
ne kazem da je visina nesto mnogo bitna, al' ako covek zeli jos koji cm, neka radi na tome, koliko god mu genetika daje visinskog prostora  Smile

p.s. dokazano pojedine nacije poznate po malom rastu, iz generacije u generaciju su sve vise... zbog boljih uslova zivota, ishrane i sl.

IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

vid' noge, prava transformerska :chuckel:

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 14402
Zastava beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Hej,ti to njemu predlazes da se osloni na evoluciju? Smile
Gotivna ideja stvarno.

Da su se oba ta brata koja ti poznajes bavili aktivno nekim sportom,mozda bi i prestigli tatu...u lupanju macola Smile
Ali,stvarno,ali bas ono stvarno najstvarnije,mene su u skoli profesori lagali da je onog trena kad spermic nadje svoju jajnu celiju odluceno koliko je to u santimetrima.Par komada gore dole,nikako 6-7. Smiley
IP sačuvana
social share
u pocetku sam krenuo slabo,a onda sam naglo popustio...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung 
 Smile

nije co'ek rekao kakve su mu predispozicije... tj. do kojih visina sezu roditelji i ostali najblizi srodnici  Smile

a sto se ona dva brata tice, znacilo bi im da su narasli bar k'o tata
treba videti njihov stan, kada sam prvi put usla, imala sam utisak da tu zive patuljci- sve je nize nego kod ostalog sveta... civiluk, ogledala, i ostale sitnice koje su na dohvat ruke i/ili u visini ociju  Smile
« Poslednja izmena: 10. Maj 2007, 23:07:56 od machakz »
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 12613
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
kad ste već pomenuli sportski izgled i držanje
znam jednog klinca, košarkom se bavi aktivno, ima 14 godina (broj cipela 48  Smile )
kad normalno stoji, onako kako mu odgovara i prija, visok je 190.
kad se ispravi, visok je preko 195 (ne karikiram uopšte)

mali je u reprezentaciji juniora a njegov izgled i držanje nema blage veze sa sportskim  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

悪い

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7274
OS
MacOS X
Browser
Safari 417.8
pa svi visoki ljudi se "grbe",a nizi stoje pravo ko strele...
kompleks ili to sto im je kraca kicma pa je lakse kontrolisu ?

{al sam sad srocio pa ostao ziv}
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Jun 2025, 08:16:09
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.08 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.