Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Jul 2025, 01:15:00
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Problem sa roditeljima  (Pročitano 16716 puta)
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows 7
Browser
Chrome 24.0.1312.57
mob
Samsung 111111
Zasto roditelji forsiraju svoju decu ocenama nije mi jasno uopste  Smile
Šestice i dvojke su najteze ocene.
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
Zato što kreću od pretpostavke da moraš imati dobre ocene u osnovnoj da upišeš neku srednju koju hoćeš, a onda u srednjoj da bi upisao fakultet, a fakultet da bi našao dobar posao. Recimo. Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows 7
Browser
Chrome 24.0.1312.57
mob
Samsung 111111
Pa to je glupost.
Ni jedna ocena nista ne odlucuje.U mom odeljenju od 30 ucenika smo imali jednnog odlicnog i 27 dovoljnih i dva koja su zajebala skolu u startu.Ovaj jedan odlican kako mi rece mi rece i sad ima jake ocene tj 9,5 prosek..A ovi ostali takodje cepaju fakultete samo tako.
Pola od njih su stvarno pametni ljudi za koje ne sumnjam da ce se odlicno zaposliti
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 1981
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
Koja je razlika između građevinskog inžinjera i građevinskog radnika?
Pa da inžinjera naučiš da radi posao radnika treba ti par mjeseci, dok da naučiš radnika da bude inžinjer treba ti 10 godina.

Nema nikakav problem da neko izabere da radi bilo koji posao - čuva ovce, čisti ulice ili radi na građevini pod uslovom da je to njegov izbor.
Ali imam protiv da kod sopstvenog djeteta razvijam nerad, nedisciplinu i neučenje i da mu onda to budu jedini poslovi koje može da radi.

Ono što se od školovanja propusti - kasnije se teško stiže. Mnogo je lakše ići u školu sa vršnjacima, nego je naknadno završavati u tridesetim i četrdesetim.
Ne kažem da nije moguće, ali je mnogo teže.

IP sačuvana
social share
'If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe." - Carl Sagan

I may be lazy, unmotivated and arrogant, but at least I'm good at it.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows 7
Browser
Chrome 24.0.1312.57
mob
Samsung 111111
Citat
Ali imam protiv da kod sopstvenog djeteta razvijam nerad, nedisciplinu i neučenje i da mu onda to budu jedini poslovi koje može da radi.

I to mislis da postignes kako ?
Terajuci dete da uci ? Kritikovati ga za dvojku ili trojku ?
To je klasican bulsit.
Roditelji su uglavnom narcisodini debili,koji forsiraju dete da postigne nesto za sta oni nisu bili sposobni.Takodje su uglavnom i takmicarski nastrojeni da uporede svoje dete sa drugim detetom i njihovim ocenama.I udaraju mu psiholosku batinu na svaki njegov neuspeh.
Dete treba motivisati makar to bilo i novcem,zaintrigirati,otvoriti mu oci,nauciti ga radnoj navici i naterati da se nosi sa svojom odgovornoscu.Na taj nacin mu pomoci.A ne sibati po usima da bude doktor nauka,ako za to realno nije sposobno.
Ne mozemo svi mi da budemo piloti,inzinjeri,naucnici,fizicari.Mora neko i da kopa i da pravi malter.
Problem je elitizacija i predrasude prema odredjenim poslovima.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 3536
Zastava r djen tina hebote...
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.13
zaista ne vidim kako mozes naterati nekog da postane inzenjer.
sad mogu se setim brdo njih koji su imali daleko bolji prosek od mene u srednjoj skoli a velika vecina je odustala u prvoj ili drugoj godini faxa dok sam ja sekao kroz isti kao Mojsije kroz Crveno more. Smile
ja vec znam na cemu cu insistirati kod svog deteta i cenim da ce to biti sasvim dovoljno da moje dete u svakom trenutku moze da baci u blato i obrise djon svoje cipele o facu dece (ne bukvalno - figurativno) koju su roditelji terali da po ceo dan uce baljezgarije koje im nikada nece trebati... Smile
IP sačuvana
social share
Non nobis domine, non nobis, sed nomine tuo da gloriam.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
Pa to je glupost.
Ni jedna ocena nista ne odlucuje.U mom odeljenju od 30 ucenika smo imali jednnog odlicnog i 27 dovoljnih i dva koja su zajebala skolu u startu.Ovaj jedan odlican kako mi rece mi rece i sad ima jake ocene tj 9,5 prosek..A ovi ostali takodje cepaju fakultete samo tako.
Pola od njih su stvarno pametni ljudi za koje ne sumnjam da ce se odlicno zaposliti
Zavisi od faksa... kod mene na prijemnom bukvalno 0,3 boda može da odluči da li proš'o ili ispadaš...
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Kada bi samo ljubit znala...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2387
Zastava Italy
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 24.0.1312.57
Citat

I to mislis da postignes kako ?
Terajuci dete da uci ? Kritikovati ga za dvojku ili trojku ?
To je klasican bulsit.
Roditelji su uglavnom narcisodini debili,koji forsiraju dete da postigne nesto za sta oni nisu bili sposobni.Takodje su uglavnom i takmicarski nastrojeni da uporede svoje dete sa drugim detetom i njihovim ocenama.I udaraju mu psiholosku batinu na svaki njegov neuspeh.
Dete treba motivisati makar to bilo i novcem,zaintrigirati,otvoriti mu oci,nauciti ga radnoj navici i naterati da se nosi sa svojom odgovornoscu.Na taj nacin mu pomoci.A ne sibati po usima da bude doktor nauka,ako za to realno nije sposobno.
Ne mozemo svi mi da budemo piloti,inzinjeri,naucnici,fizicari.Mora neko i da kopa i da pravi malter.
Problem je elitizacija i predrasude prema odredjenim poslovima.

Rece covjek sve sto se treba reci... Smile
IP sačuvana
social share
"Zasto trazis harizmu u sebi punjena ptico,mogucnost prosvjecenosti u razvratu...miris zemlje,koncentricni krugovi gluposti,ne znanja...ona dalje ne razumiju, izgleda mi da je mrtva straza...
Rekoh sebi moj Boze koliko demagogije...koliko pokradenih misli iza kojih ne stoji nista osim mrznje,sujete,vlasti, i koliko pokvarenosti treba da se izlije pred nase noge, i kakve zone prepoznavanja dovedu nas do istine prevare...
Jer rijeka nije bila rijeka u samom pocetku,i nije nuzno da ne bude ponornica do kraja...
Sta se dogadja kad' mrtvi fazani lete,kad' mrtvi fazani lete al' nijedan ne pada..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.13
Po nekom pravilu roditelji bi decu trebali da forsiraju da jednostavno rade na sebi i uce. Ocena ko ocena, sama evaluacija je jedan sistem koji je mnogo relativan i ne vredi pisljiva boba poneki put, ali bitno je da se deca nauce radnim navikama i da se obrazuju kako bi upisali sta hoce kasnije i profesionalno se obrazovali pa kasnije nasli posao koji zele u toj struci i radili ga. Zato je i bitno da ima radnu naviku da uci, jer moze pomoci sebi tako sto ce se bolje "izraziti" kasnije. A ako zeli da upise medicinu ili neki "jaci" fakultet nece mu previse pomoci to sto je dobar ucenik vec to sto ce imati odlican prosek i nauciti dobro prijemni. Zato je bitan sam rad pa i te ocene koje dobijas...
« Poslednja izmena: 04. Feb 2013, 19:47:09 od marko 284 »
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 21
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 18.0

pa dal je moguce? Smile
ja, ja ...ne verujem!
i sta, onda mora da si im ti sigurno bar 'najbolji prijatelj' jel da...? Smile
Citat

Nisam im prijatelj..ja sam im majka.Mozda je staromodno za vas ali kod mene se zna u kuci ko je roditelj a ko dete.Da bi te deca postovala treba da postujes i ti njih.Nema prijateljstva izmedju roditelja i dece..ima postovanja.I ako je sredina normalna bez tenzija izmedju roditelja i dece,deca odrastu u zdrave licnosti.Mislim da sam ja uspela u tome.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Jul 2025, 01:15:00
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.