Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 16:23:39
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Problem sa racunarom  (Pročitano 1365 puta)
20. Jan 2013, 12:42:32
Hronicar svakodnevice

Hands Held High

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 611
Browser
Mozilla Firefox 18.0
mob
Samsung A50
Zdravo, pre par dana sam sklopio konfiguraciju. Problem je sledeci,kad sam sve povezao i ukljucio,sve je radilo ali nista se nije desavalo, tj. grafika nije htela da baca sliku. Probao sam sa drugom grafickom , ali isto. Mislim da je problem u maticnoj ploci, s tim sto postoji jos jedan problem. Napajanje LC Power 600W, grana koja daje napon 3.3v, kada sam merio ima oko 2.5-2.6v. Da nece da izbaci sliku mozda zbog malog napona?

Maticna ploca je MSI 970A-G46.

Hvala unapred
« Poslednja izmena: 20. Jan 2013, 12:49:30 od MaxSex »
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5437
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
mob
Apple 13pro
moze da bude, probaj sa drugim napajanjem...
IP sačuvana
social share
Teško je kada živiš za dan koji ne znaš kada će doći, za dan kada ćeš je ponovo videti. Teško je, kada si sam i nedostaje ti glas, lice, dodir, osmeh, kada ti nedostaje biće koje je tvoja bolja polovina. Teško je prijatelji. Želim vam da nikad to ne iskusite, jer taj bol prijatelji, nije za ljude...
Pogledaj profil Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Hands Held High

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 611
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
mob
Samsung A50
Odneo sam ga u servisu gde je uzeta ploca. Jos jedna stvar mi je cudna, npr. onaj mali zvucnik koji se cuje kada se upali racunar; on se ne cuje,kao da nije prikljucen na plocu.

U servisu su mi rekli da ne valja ploca, ali meni je sve to cudno zbog tog napona Smile
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 5470
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.02
Pa napon je sve na kompu kada on zezne stvar onda gori masa stvari tako da se ne cudish mnogo...  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Hands Held High

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 611
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
mob
Samsung A50
Da ne bih otvarao novu temu, racunar je stigo i radi sve,ali imam sledeca pitanja:

1.Cooler na CPU se dosta cuje,ali temperatura je veoma niska. na HW monitoru mi izbacuje da su mu obrtaji 3700-3800 RPM. Procesor je AMD FX-4100. Radi na 3.6Ghz. AMD Cool'n'Quiet je u biosu podesen na auto,ali mislim da on nema veze s ovim, da li da stavim na enable ili sta drugo?
2.Maticna ploca kao da nije uredu. MSI 970a-g46. Kad upalim racunar,ukljuci se ali prodje 4-5 sekunde i tek se onda cuje zvuk malog zvucnika koji je na ploci, i nakon toga izbaci normalno: MSI znak, ocitavanja u biosu i podizanje sistema.
3. Ram memorija mi je PALIT Viper 3 1866Mhz, 8GB. Trenutno radi na 1600Mhz, s tim kada prebacim na 1860Mhz, i nakon restarta maticna ploca uopste nece da baci sliku na monitor, tako da sam morao da izvadim jednu memoriju iz slota i tek tad hoce. Vratim na 1600 i radi ok.
4. Sto se tice procesora, da li je ok da podignem na 4Ghz, bez diranja napona,ali da iskljucim turbo mod, posto je aktiviran i sam dize do 3.8Ghz. Ima i Opcija OC Genie II, ali nisam siguran da je to dobro za racunar.

Gledao sam sve, bios mu je updatovan, ne bih trebalo da je to problem,racunar sam probao, i osim tih problema sve ok radi, ali racunar je nov,ne bih trebalo tako da radi.

Nadam se da ima ko da mi pomogne.

Unapred hvala
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1718
Zastava Vršac
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.12
mob
HTC Sensation
2) Beep je znak da je POST uspesno obavljen. Ne moze da bipne cim se ukljuci. Ovde nemas nikakvu gresku niti problem.
3) Procitaj specifikaciju memorije. Mozda moras da dignes voltazu da bi mogao da dignes klok. Ako ne mozes da nadjes na sajtu proizvodjaca, listu da vidis u recimo cpu-z programu.
4) Turbo ti povecava klok kada radi manje jezgara. Sto vise jezgara je aktivno, overklok se smanjuje. Znaci to nije overklokovanje kompletnog procesora.
OC Genie nije los za mali overklok. Mislim da je bolje da probas njega i vidis sta mozes da dobijes.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Hands Held High

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 611
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
mob
Samsung A50
Hvala druze, koristi mi to sto si mi napisao. Poz jos jednom Wink
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 2
OS
Windows 7
Browser
Chrome 24.0.1312.52
Kada sam otvorio komp, da vidim nešto oko CD/DVD uređaja, slučajno mi se otkačio kabl iz hard diska.  Prvo to nisam primetio, i zatvorio komp, ali posle kad sam to video xD nisam znao odakle je izvučen taj kabl.  To je neki kabl sa crnom četvrtastom pločicom (većom) kao ulazom.  Ja sam ubacio taj kabl u hard disk na jedno moguće mesto, ali kad palim komp dobijam error hard disk smart status bad.  Takođe problem se vidi i u biosu (slika) jer ga ne prepoznaje kao master/slave.  Tako da nemam pojma šta da radim.  Bilo kakva pomoć je dobro došla.  

Hvala unapred!

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

SLIKA.jpg
(1023.71 KB, 2048x1536)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1718
Zastava Vršac
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.12
mob
HTC Sensation
Kada sam otvorio komp, da vidim nešto oko CD/DVD uređaja, slučajno mi se otkačio kabl iz hard diska.  Prvo to nisam primetio, i zatvorio komp, ali posle kad sam to video xD nisam znao odakle je izvučen taj kabl.  To je neki kabl sa crnom četvrtastom pločicom (većom) kao ulazom.  Ja sam ubacio taj kabl u hard disk na jedno moguće mesto, ali kad palim komp dobijam error hard disk smart status bad.  Takođe problem se vidi i u biosu (slika) jer ga ne prepoznaje kao master/slave.  Tako da nemam pojma šta da radim.  Bilo kakva pomoć je dobro došla. 

Hvala unapred!
Ovako nesto:

U normalnim okolnostima, taj kabal se ne moze slucajno izvuci. Obicno covek mora da pusti koju kap u gace dok ga ne izvadi. Ako je takav kabal u pitanju, otvori ponovo komp, pronadji gde je taj kabal prikljucen na plocu, izvuci i odmah vrati (ako si zapeo o njega i iscupao ga iz harda, postoji mogucnost da se delimicno izvukao i iz ploce). Ako ne proradi, izvuci kabal iz hard diska i pogledaj u konektor na hardu, vidi da li je neki pin (iglica) iskrivljen. Hoce to da se desi, moras pazljivo da rukujes. Jedan pin ne postoji (donji red, sredina), nemoj da te to zabrine:

Sledeci put otvori novu temu. Nemoj samo da hijack-ujes tudje teme Wink
« Poslednja izmena: 27. Jan 2013, 11:03:39 od savage »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 2
OS
Windows 7
Browser
Chrome 24.0.1312.52
Hvala, na pomoći.  Bio se delimično izvukao.

Za novu temu, mislio sam da nema potrebe.  Al' za sledeći put nema problema.   Smile
« Poslednja izmena: 27. Jan 2013, 10:57:59 od MrAlmighty001 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 16:23:39
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: all racunarom
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.126 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.