Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Jun 2025, 19:36:24
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Problem sa podizanjem sistema  (Pročitano 1162 puta)
04. Nov 2008, 10:23:20
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 309
OS
Linux
Browser
Mozilla (Ubuntu-feisty)
Imam problem kada ukljucim kompjuter i krene da se dize sistem odjednom secne plava slika i sam se ponovo restartuje komp.,i tako bezbroj puta.Probao sam iz safemoda da probam sa Last good configuration ali i onda se restartuje,isto tako usao sam preko instal.diska u Recovery conzulu chk disc i tamo odradi prijavi jednu i vise gresaka da je nasao kad zavrsi ukucam exit i restartuje se ali nece da podigne sistem.Zna li neko u cemu je problem?
« Poslednja izmena: 04. Nov 2008, 10:26:41 od zlatnooki »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Sony xperia
Proveri memorije i napajanje. Mozes i sve kartice, tv, sat, ... izvaditi i videti radi li bez njih. Ako radi, dodaj jednu po jednu i probaj da podignes sistem nakon svakog dodavanja.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Ako prijavljuje greske prilikom chkdsk-a onda prvo na sta treba da posumnja je HDD a ne TV karta.
IP sačuvana
social share
Have no fear, Harmon is here!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Sony xperia
Uopste ne mora da znaci. Isao je na recoveri, a chkdsk tu proverava i fajlove. Zasto bi onda postojao repair ?? Da popravlja hard ??

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Covek nije pominjao nikakav repair, ali da postoji svic kojim chkdsk rutina moze da "popravi" hard iskljucivanjem bad sektora i relokacijom fajlova ciji integritet je prethodno proverila. Ako chkdsk prijavljuje greske zasto ne posumnjati na hard ili mozda ostecen fajl sistem? Na osnovu cega si zakljucio da je u pitanju sve ostalo osim HDD-a?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Sony xperia
Citat
Covek nije pominjao nikakav repair,
Stvarno ne znam onda sta je ovo:
Citat
isto tako usao sam preko instal.diska u Recovery conzulu chk disc i tamo odradi prijavi jednu i vise gresaka da je nasao kad zavrsi ukucam exit

---------------------------------------------------------

Citat
Ako chkdsk prijavljuje greske zasto ne posumnjati na hard ili mozda ostecen fajl sistem? Na osnovu cega si zakljucio da je u pitanju sve ostalo osim HDD-a?
Da li sam negde rekao suprotno od toga ? Da li se trebaju u nabrajanju navesti sve moguce opcije, a da se pri tome ne izostavi ni jedna. Valjda se krene od necega. Uostalom radio si u servisu, jel' si odmah u istom momentu proveravao sve ??
Znaci od necega se mora poci, da li je to memorija, hard, file system, napajanje, ploca, ..... ali ne znaci da se svih desetina ili stotina mogucnosti moraju navasti. I da hoce bilo ko od nas, ne bi mogao a da nesto ne izostavi. Ostaje sistem eliminacija, jer niko od nas nema fabricki servisni program za komp, gde se prikljuci odredjena koponenta na merne tacke i dijagnosticira problem.

Kazes da ne mora tv karta. Pa i ne mora, ali itekako moze. Ne samo tv karta, vec bilo koja kartica. Hoces da ti posaljem mreznu karticu, koju kada stavis, desava se isto sto je covek opisao. Potpuno isto.

Malo je bez veze sada da razglabamo o tome da li prvo ovo ili ono, sem u ocitim slucajevima, kada je evidentno sta bi moglo biti.

Zato, budimo mi zivi i zdravi, jos ce puno biti onih kojima ce trebati pomoc, a da li cemo krenuti sa jedne ili druge strane, totalno je nebitno. Vazno je ljudima pomoci.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
OK, pocinjemo da mlatimo praznu slamu. Nisam rekao da zanemari tvoj predlog nego da krene od HDD-a pa ako nije on da nastavi dalje. Na osnovu onoga sto je on napisao to mi deluje kao najverovatniji krivac. Jedini problem je sto si mu preporucio da krene sa drugog kraja a ne od najverovatnije komponente. BTW, pokretanje chkdsk-a u recovery konzoli nije repair nego dijagnostifikacija problema. Za reapir moras da dopises odgovarajuce sviceve sto on nije naveo u svom postu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 309
OS
Linux
Browser
Mozilla (Ubuntu-feisty)
@lightsoft
Nemam tv karticu,mada sam pre 2 meseca kupio novi hard disc od 160 gb i imam moj postojeci.Kako mi je
drug rekao moze biti da mi je crko procesor,memorija ili hard.Provericu kako si mi rekao.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Jun 2025, 19:36:24
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.