Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 05. Avg 2025, 18:58:06
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Problem sa naponom i tv-om  (Pročitano 2425 puta)
17. Mar 2008, 02:06:05
Svedok stvaranja istorije

ne vjeruj ženi koja laže

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 17123
Zastava na obali mora
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Nokia e72 + 6630
Ne znam za vas, ali ja prosto obozavam Elektroprivredu Crne Gore. Tako je divan osjecaj kad ukljucis tv a on se nakon nekog vremena odjednom sam ugasi, i nece da se upali, a onda ti izmjeris napon u uticnici i saznas da imas citavih 180 V u njoj - divota.

e sad, nakon ovog kratkog pjesnickog uvoda pitanje, cime bih mogao regulisati probleme sa naponom? pokusao sam onim starinskim stabilizatorom koji sam imao kuci. to je nakratko upalilo, samo je mnogo bucno, ali u jednom momentu ni stabilizator nije pomagao jer je izlazni napon i na njemu u jednom momentu bio ispod 200V.

nesto kontam, ups bi bio resenje koje bi rijesilo probleme, ali opet, meni ne treba da mi tv ostaje upaljen 10 minuta nakon sto nestane struja, nego samo pravi napon. da li postoji neki "uredjaj" koji bi to mogao da odradi, ili ce mi trebati ups i za tv?

i takodje da dodam, moram prvo testirati tv i spojiti ga na ups od racunara, samo provjere radi, tj da bih potvrdio da je u pitanju problem sa naponom a ne u samom tv-u.
IP sačuvana
social share
jos neko vrijeme i ima da se sredim
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Ko zadnji, ćelava mu keva!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 13104
Zastava Batajnica
OS
Linux
Browser
Mozilla
mob
Samsung SGH-E630
Možda ovako nešto bi pomoglo  Smile
IP sačuvana
social share

enaB <=> Bane, "Ena" nije moje ime                    f -1(Smile)= Smiley

Don't watch it, because we all know that a watched pot does not boil, and watched cake does not bake.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ne vjeruj ženi koja laže

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 17123
Zastava na obali mora
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Nokia e72 + 6630
hm, ne znam da li cu tako nesto naci kod mene u kotoru, i ko ce ga znati da li je ovo bucno  Smile
ipak ostavljam da istestiram tv kako radi kad ga povezem na ups, da nije problem u njemu...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 31625
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Nokia 6120
Pa cekaj, sto ne uzmes neki UPS, ali Offline ili kako se vec zove, gde imas nekoliko uticnica. Wink
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ne vjeruj ženi koja laže

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 17123
Zastava na obali mora
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Nokia e72 + 6630
Pa cekaj, sto ne uzmes neki UPS, ali Offline ili kako se vec zove, gde imas nekoliko uticnica. Wink
prvo moram da sa sigurnoscu utvrdim da je do napona a ne do tv-a  pa cu onda da smisljam sta cu i kako.

nisam mislio kupovati ups, jer kao sto vec rekoh nije mi potrebno da drzi kad nestane struja, nego samo da regulise napon, a takav neki stabilizator je i vjerovatno jeftiniji od ups-a. mada mozda na kraju i dam 50-60 eura za ups i ne lomim glavu(mogao bih jedan vikend da pauziram kladnjenje i eto ups-a )  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Ko zadnji, ćelava mu keva!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 13104
Zastava Batajnica
OS
Linux
Browser
Mozilla
mob
Samsung SGH-E630
Ne bi trebalo da se čuje  Smile Stari stabilizatori od pre više decenija su imali samo nekoliko transformatora i jedan kondenzator u sebi i ništa se nije čulo, ne znam šta se kod tebe čuje  Smile
IP sačuvana
social share

enaB <=> Bane, "Ena" nije moje ime                    f -1(Smile)= Smiley

Don't watch it, because we all know that a watched pot does not boil, and watched cake does not bake.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 31625
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Nokia 6120
Pazi, svaki Online ili ti Line Interactive, zavisi od proizvodjaca. Oni stabilizuju napon, samo nemoj da se zeznes da uzmes neki Offline UPS. Wink
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Sony xperia
Citat
mada mozda na kraju i dam 50-60 eura za ups i ne lomim glavu(mogao bih jedan vikend da pauziram kladnjenje i eto ups-a )

Nesto sumnjam da UPS-evi sa ugradjenim stabilizatorom toliko kostaju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ne vjeruj ženi koja laže

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 17123
Zastava na obali mora
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Nokia e72 + 6630
Citat
mada mozda na kraju i dam 50-60 eura za ups i ne lomim glavu(mogao bih jedan vikend da pauziram kladnjenje i eto ups-a )

Nesto sumnjam da UPS-evi sa ugradjenim stabilizatorom toliko kostaju.
pa nisam mislio da uzimam smart ups, mislio sam da bi ovako nesto odradilo posao, taj mi cuci i pored kompa

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Sony xperia
Vidi Mornarcino u cemu je stvar. UPS-evi imaju posebnu sekciju koja napon od 12V jednosmernih, dize pomocu oscilatora, pa trafoa, na 220V. E sada tu je jedno pitanje. Jeftiniji UPS-evi imaju rele, koji kada padne napon ispod odredjene vrednosti, on prebaci na onu skciju, vracanjenjem napona, to se prebacuje na el. mrezu. Znaci poropusta mrezni napon bez stabilizacije.
Skuplji UPS-evi, usmeravaju napon na posebnu sekciju za stabilizaciju, a taj napon ide na onaj rele od malopre. Tako da stabilisu napon.
Postoji i treca, dosta skupa verzija, koja ne propusta, ne stabilise mrezni napon, vec preko posebnog swicera, generise zaseban napon. Tako da mrezni napon ne dospeva uopste van UPS-a, vec generisan.

UPS, ciju si sliku postavio, neznam u koju kategoriju spada. Sigurno ce ti neko od ovdasnjih pre to reci nego ja.  Smile

P.S. Ja imam Mustekove Power Office, koji spadaju u onu prvu kategoriju, i cena je oko 40, mozda koji evro vise.
« Poslednja izmena: 17. Mar 2008, 22:03:17 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 05. Avg 2025, 18:58:06
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.