Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 16. Jun 2025, 18:04:59
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Problem sa grafickom  (Pročitano 3234 puta)
14. Nov 2007, 00:23:30
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 3324
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Samsung 
Mozda sam i pogresio sa naslovom, jer pitanje je u principu, koliko je problem, pre ce biti da mi treba savet, u vezi graficke karte,,,, ali nebitno.
Naime, o cemu je rec...
Na pocetku cu napisati , koju konfiguraciju imam...
Maticna- Asus M2N, Graficka Asus nVidia 7300GT Silent 256mb, Procesor AMD Athlon 3200, RAM 512mb...
Kada sam kupio komp, sve je bilo ok.
Sa prvim formatiranjem, susreo sam se sa necim, sto ce mi se pojavljivati, svaki naredni put, kada formatiram komp...
Sve je ok... formatiram c particiju, instaliram OS..., drajvere...
Sa podizanjem sistema, ukljucuje mi se i poruka, koja me obavestava, da je graficka...., sada ne mogu da se setim u originalu..., ali kao da trazi drajvere, za graficku... Maticna ploca ima dva slota za graficku..., ima mogucnost nadogradnje sa drugom..., da se ne zadrzavam dugo sa objasjnenjem necega sto vecina verujem zna.
Poruka koja mi se pojavljuje je meni prilicno nejasna, naime, kao da mi komp, trazi drajvere za "drugu" graficku?!
U Device Manageru, stoje dva znaka pitanja, tj trazi mi drajvere za.... Multimedia controller?!
Posto mi donekle i nije jasno, a i da bi bio precizniji, citiracu
Multimedia controller
Device type: Other devices
Manufacturer: Unknown
Device status:
The drivers for this device, are not installed.  (Code 28)
To reinstall for this drivers, clik reinstall drivers

Driver provajder : Unknown
Driver date: Not avaiilable
Driver version: Not available
Digital signer: Not digitally signed

Resources settings : This devise isn t using any resources because it hase a problem.
Isti je slucaj tj slican i sa drugim drajverom...

PSI Simple communication controller
Sve je isto sem lokacije...
Za sta su ovi drajveri i u cemu je problem?!
Poruka koja se u pocetku pojavljuje, vremenom nestaje, ali podizanje sistema, vremenom traje, sve duze...
Od nekih 15-20sec, koliko mu treba sada na nekih otprilike 30-40tak sekundi koliko mu treba kasnije.
« Poslednja izmena: 14. Nov 2007, 00:43:24 od Maks 78 »
IP sačuvana
social share
Citat
Po sopstvenom priznanju,Tomislav Nikolić svoj politički život duguje Vojislavu Šešelju. Na njegovim delima vaspitavao se osamdesetih godina. Oduševljeno je čitao sve što je napisao.

Citat
Kad je Tomislav, član Narodne radikalne stranke, čuo Šešelja iz Četničkog pokreta uživo, uverio se da je to „najveći srpski intelektualac”.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 2170
Zastava Banja Luka
OS
Nepoznat
Browser
SEC-SGHX680 1.0
mob
SonyEricsson Xperia mini
Ajd ti fino instaliraj drajvere za maticnu cd koji si dobio uz maticnu,zvucnu i graficku karticu i cuti i uzivaj nemoj puno filozofirati...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 3324
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Samsung 
Ajd ti fino instaliraj drajvere za maticnu cd koji si dobio uz maticnu,zvucnu i graficku karticu i cuti i uzivaj nemoj puno filozofirati...
...Jel ovo trebalo biti duhovito.., ili sta vec?! Smile
IP sačuvana
social share
Citat
Po sopstvenom priznanju,Tomislav Nikolić svoj politički život duguje Vojislavu Šešelju. Na njegovim delima vaspitavao se osamdesetih godina. Oduševljeno je čitao sve što je napisao.

Citat
Kad je Tomislav, član Narodne radikalne stranke, čuo Šešelja iz Četničkog pokreta uživo, uverio se da je to „najveći srpski intelektualac”.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 133
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
mob
Nokia x6
Trebalo bi za grficku da ti pise PCIEX 16 , a ne PCI.Jesi li instalirao drajver za modem.Na mojoj M2N-E on je uboden u PCI 1, a PCI 2 je slobodan.Mozda imas nesto u PCI 2 (zvucnu??).Proveri Device Menager-u sta kaze..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

If i was awake,i would think it was a dream!!!

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1608
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
Nokia N95-2 & 5800
Meni je na brdo kompova koje sam sredjivao(ortacima,prijateljima...) tako pisalo posle formata i to je u 99% bila zvucna. Instaliraj drajvere koje si dobio uz komp,a ako nisi proveri koja je zvucna i skini drajvere. p0zz Smile
IP sačuvana
social share
If i was awake, i would think it was a dream!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 3324
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Samsung 
Zvucna je integrisana uz maticnu, tako da zasebne drajvere za nju nemam.
No, na stranu sa pomenutim drajverima....
Trebalo bi za grficku da ti pise PCIEX 16 , a ne PCI.Jesi li instalirao drajver za modem.Na mojoj M2N-E on je uboden u PCI 1, a PCI 2 je slobodan.Mozda imas nesto u PCI 2 (zvucnu??).Proveri Device Menager-u sta kaze..
Ova poruka mi je prilicno pomogla!
U pravu si za graficku bi trebalo da pise PCIEX..., a ne PCI!
Poruka koja mi se pojavljivala sa podizanjem sistema, a gde sam upozoravan da je graficka, nakon reinstalacije "izmasakrirana"  Smile. Nakon cega, se potvrdivsi, tj kliknuvsi na pomenutu poruku pokrece wizard za graficku, i pojavljivanje dva nepostojeca drajvera u device manageru, navela su me da posumnjam da su drajveri za graficku.
Miislim da su drajveri od modema i tastature u pitanju.
Iako mi pomenuta poruka koja mi se pojavljivala, a gde se pominje graficka, drugi slot tj slim varijanta i dalje nejasna?!
 Smile
Vise se ne pojavljuje, a znalo je da se pojavljuje i mesecima, nakon formatiranja, tj reinstalacije OS.
U svakom slucaju, hvala na komentarima i Terzazaku i Omladincu!
« Poslednja izmena: 14. Nov 2007, 18:29:46 od Maks 78 »
IP sačuvana
social share
Citat

Citat
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 2
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
Pozdrav.  I ja imam jedan problem sa grafickom pa kako ne bih otvarao novu temu evo sta me muci:
Vpu Recover has reset your graphic accelerator as it was no longer responding to graphics driver commands
Posle iskakanja prozora sa ovim obavestenjem i porukom da posaljem problem ATI Technologies komp se ugasi sam od sebe.
Da li neko ima ideju sta raditi, probao sam sa originalnim CD-om za graficku i instaliranjem drajvova ali nije pomoglo.
U pitanju je ATI Radeon HD 2400 PRO kartica. . . .
Svaka pomoc dobrodosla. . .  Hvala unapred
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Записи из подземља

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 15650
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Samsung S8
Pozdrav.  I ja imam jedan problem sa grafickom pa kako ne bih otvarao novu temu evo sta me muci:
Vpu Recover has reset your graphic accelerator as it was no longer responding to graphics driver commands
Posle iskakanja prozora sa ovim obavestenjem i porukom da posaljem problem ATI Technologies komp se ugasi sam od sebe.
Da li neko ima ideju sta raditi, probao sam sa originalnim CD-om za graficku i instaliranjem drajvova ali nije pomoglo.
U pitanju je ATI Radeon HD 2400 PRO kartica. . . .
Svaka pomoc dobrodosla. . .  Hvala unapred

Pokusaj sa instalacijom drajvera... Smile
IP sačuvana
social share
Ako je nesto ocigledno, ne mora biti istinito.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Resistance is futile

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 353
Zastava Centar
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Motorola L6
Fino podešavanje u opcijama za grafičku. Pogasi "napredne" opcije u ATi control panelu (ili kako li se sada zove već..control centar ili sl.). Probaj i sa reinstalacijom drajvera za ploču..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 16. Jun 2025, 18:04:59
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.