Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Jul 2025, 17:47:27
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3 4 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Problem sa fokusom  (Pročitano 11048 puta)
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 17.0
Дрога, само легална... Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Kada bi samo ljubit znala...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2387
Zastava Italy
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 23.0.1271.97
To sto mozes pratiti vise stvari nije mana nego vrlina
IP sačuvana
social share
"Zasto trazis harizmu u sebi punjena ptico,mogucnost prosvjecenosti u razvratu...miris zemlje,koncentricni krugovi gluposti,ne znanja...ona dalje ne razumiju, izgleda mi da je mrtva straza...
Rekoh sebi moj Boze koliko demagogije...koliko pokradenih misli iza kojih ne stoji nista osim mrznje,sujete,vlasti, i koliko pokvarenosti treba da se izlije pred nase noge, i kakve zone prepoznavanja dovedu nas do istine prevare...
Jer rijeka nije bila rijeka u samom pocetku,i nije nuzno da ne bude ponornica do kraja...
Sta se dogadja kad' mrtvi fazani lete,kad' mrtvi fazani lete al' nijedan ne pada..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

pĆelica

Zodijak
Pol Žena
Poruke 49554
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.02
mob
Nokia 
drooogicaa  Smile

Lapsuse,ovdje je problem u poremećenoj pažnji  Smile

Ali ljudi moji,misli su mi preglasne ,i još kad me neka pjesma spopadne onda moram naglas da pričam,tako da to postoji i van latino serija  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Najbolje se osjećam među jednostavnim ljudima pred kojima mogu da odbacim svoje oklope, da zaboravim komplekse i opreznost, s kojima mogu da se smijem, da kažem sve što mislim, ne plašeći se da će me pogrešno razumjeti
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.97
mob
Samsung 111111
Sofija tebi treba jedan dooobar ......

odmor  Smile
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

pĆelica

Zodijak
Pol Žena
Poruke 49554
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.02
mob
Nokia 
srce siii  Smile
IP sačuvana
social share
Najbolje se osjećam među jednostavnim ljudima pred kojima mogu da odbacim svoje oklope, da zaboravim komplekse i opreznost, s kojima mogu da se smijem, da kažem sve što mislim, ne plašeći se da će me pogrešno razumjeti
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11

Ej..pa ranije sam mnogo čitala,gledala serije i filmove normalno...sad film od sat i po gledam od 3 sata do 2 dana..  Smile
Ja sam imao slican problem jedno vreme. Tada sam se vise fokusirao na serije, gledam 20-40 minuta epizodu i to je to, a posle ako me ne mrzi sledecu itd. Posle nekoga vremena i dobh koncetraciju pa nastavih koliko-toliko sa gledanjem filmova. Evo drug mi pre neki dan prica da ima isti problem i da zato gleda filmove u drustvu jer tako i natera sebe da sedi sat i po i vise da gleda nesto. Tako da, eto ti, okupi drustvo na "filmsko vece" i problem resen.  Smile

Mozes i da probas sa onim cajevima za koncentraciju. Cuh da pomazu mada nikad ne koristih.  Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 17.0
Минаква?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.97
Nema čarobnog leka, pilule ili čaja za koncetraciju, sve su to budalaštine koje se baziraju na placebo efektu. Čaj će pomoći (zeleni, recimo ili crni; nana i kamilica ne jer su za smirenje) isto koliko i kafa, samo što su čajevi generalno daleko zdraviji. Pomaže tu i šetnja, opuštanje, samomotivisanje (naučim 10 strana ove skripte pa jedem sladoled Smile), ali leka u smislu - popiješ i bum! koncetracija do plafona - toga nema.

Čak i kad bi postojalo, moralo bi da pravi neki hemijski disbalans u mozgu, a to onda ne bi bila "prava" koncentracija, već bukvalno efekat droge. A to je već sranje i nema veze sa poboljšanjem niti memorije niti koncentracije.

Elem, to za serije što Marko priča se i kod mene nekad dešava, ali onda brzo skontam da je to do serije, ne do mene. Smile To mi se dešava samo sa serijama koje mi se realno ni ne gledaju; sa onima koje obožavam nikad. Tako da je i to pitanje motivacije.

Mi smo svi, sa pojavom ovog šarenog i maničnog interneta zaradili jedan hroničan i novim tehnologijama izazvan poremećaj pažnje, a za to je kriv upravo internet i dostupnost svega i svačega na dohvat ruke. Nekad si morao za informacije da kopaš po bibliotekama, čitaš kao manijak, raspituješ se - danas je sve tu na jedan klik. Pesme smo snimali sa radija (pa kad prokletnici ubace reklame 'oćeš da popizdiš što ti je pesma ispresecana reklamom za auto-lakove, a hteo si da je slušaš u romantičnim trenucima Smile), za sliku neke (relativno) nepoznate osobe smo morali nebo i zemlju da prevrnemo, sad je sve tu (ovo mislim u smislu da hoćeš sliku od simpatije, a ne da nekog stalkuješ, silly me Smile). Sad je sve predostupno i natrpano svim i svačim; ako ti nešto ne privuče pažnju za tri sekunde, ćao, gotovo, ideš dalje (to je princip po kom funkcioniše savremeni advertajzing - nek' se dere, pišti, odskače, šareni - samo da ljudi jebeno obrate pažnju).

Kod ovih Sofijinih muka mislim da nije ključan problem sa koncentracijom, već sa motivacijom. Svi mi imamo periode kad smo blago letargični, ništa nam se ne radi, ali treba reagovati ako to nije samo kratkotrajna faza (kod nas žena - hormonskih bombi, to zna da bude posebno izraženo). Problem je najčešće u tome koliko smisla vidimo u tome što (treba da) radimo. Da li nas zanima, ispunjava? Ok, možda ne. Zašto onda to radim? E tu se zapitaš šta je tvoja prava motivacija.

Ja sam isto pacijent po ovom pitanju, težak i to nije dobro. Ako mi se nešto radi, ako me zabavlja rad na tome ili me vodi privlačnom (i ne previše dalekom i apstraknom cilju), onda ću da grizem iz petnih žila k'o mutava. Ako mi je nešto, s druge strane, dosadno, mož' ga jebati. Odlagaću do sudnjeg dana, a kad dođe sudnji dan na brzaka ću otaljati. Pa kako ispalo.

E to su dva ekstrema. Ekstremni plus i ekstremni minus u motivaciji. Ali život se obično odvija između ta dva ekstrema. A sebe moraš disciplinovati, stisnuti zube, što bi psiholozi rekli, tolerisati frustraciju. To je deo života, možda i ključan. Koliko možeš da zapneš kad je teško/dosadno/dugotrajno? E tu se na muci poznaju junaci. Svi znaju da leže na lovorikama, ali malo njih zna do njih i da se popne.

Da citiram za kraj ovog kilometarskog posta Anu Frojd: "Ko vam je rekao da ste na ovom svetu samo radi uživanja?"  Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 17.0
Citat
Nema čarobnog leka, pilule ili čaja za koncetraciju, sve su to budalaštine koje se baziraju na placebo efektu. Čaj će pomoći (zeleni, recimo ili crni; nana i kamilica ne jer su za smirenje) isto koliko i kafa, samo što su čajevi generalno daleko zdraviji. Pomaže tu i šetnja, opuštanje, samomotivisanje (naučim 10 strana ove skripte pa jedem sladoled Smile), ali leka u smislu - popiješ i bum! koncetracija do plafona - toga nema.

Čak i kad bi postojalo, moralo bi da pravi neki hemijski disbalans u mozgu, a to onda ne bi bila "prava" koncentracija, već bukvalno efekat droge. A to je već sranje i nema veze sa poboljšanjem niti memorije niti koncentracij
Па сад, мозак је на крају само велика биоелектрична мрежа. Ту и тамо који надражај и све се мијења.  "Права" концентрација није нешто изван мозга.  Smile

Citat
"Ko vam je rekao da ste na ovom svetu samo radi uživanja?"
Зашто не би били?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
Минаква?  Smile
Nemam pojma, to mi jedna koleginica pricala da kupuje u apoteci i da joj pomaze sto se tice koncentracije za ucenje.  Smile

Znam da postoje namirnice koje mogu stimulativno da deluju na mozak(a da nisu droge) tako da pravilnijim unosom istih verovatno mozes i da se osecas bolje i da ti bude bolja i koncentracija. Znam takodje da je Dzejmi Oliver radio jedan vrlo interesantan projekat u jednoj skoli gde im je pravilnom ishranom(za razliku od njihove skolske kantine gde su imali klasican "Fast food"  Smile ) pomogao da se osecaju bolje i imaju boje rezultate u skoli i da ne pricaju zabadava da pravilnija ishrana dosta doprinosi tako da ne bih bio bas toliko skeptican po pogledu svega toga...

Mada ima i ovo sto kaze Bambina. Previse sadrzaja danas a time i previse "rasplinutosti" ljudi u globalu. Sto se tice svega, ne samo interneta. A tu ti bas treba motivacija i disciplina kako bi se zadrzao na necemu. A to je bas do coveka i njegove volje...
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Jul 2025, 17:47:27
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.