Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Jul 2025, 14:19:00
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Problem sa fokusom  (Pročitano 11028 puta)
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.97
Па сад, мозак је на крају само велика биоелектрична мрежа. Ту и тамо који надражај и све се мијења.  "Права" концентрација није нешто изван мозга.  Smile
Naravno da nije izvan mozga, nego upravo u njemu. Nije sigurno u čarobnoj piluli koju kupiš preko Top Shop-a za 999 dinara. Smile

Kao deo psihičke strukture, jako je podložna uticaju drugih stvari, kao što su one organske prirode (oštećenje mozga, povrede, bolesti) ili psihičke (motivacija, stres, sva moguća psihička stanja). Tu su i one hemijske prirode, organske ili sintetičke. E, problem je u tome što bi se, recimo, ako uzmeš neki čaroban lek ili štagod, poremetio rad te velike, savršene i još uvek nedovoljno istražene bioelektrične mreže. Ona ima svoju frekvenciju, koja je optimalna za funkcionisanje. Svaka promena te frekvencije vodi u disbalans.

Ako bi u tom nekom stanju koji je izazvao lek uzeo da nešto učiš, sva je prilika da to naučeno ne bi ostalo tako dobro memorisano kad prođe dejstvo leka (a ono mora proći, osim ako ne uzimaš u kontinuitetu, a tu tek što bi bilo belaja) kao što bi ostalo da je učeno "na normalnoj frekvenciji" mozga. Niti bi mogao to naučeno "da prizoveš" u pamćenje kad nisi na toj "veštačkoj frekvenciji". E iz tog razloga nikakve pilule koje imaju neko realno dejstvo (i ne prave ti od mozga cirkus) i ne postoje, jer da postoje svi bismo ih uzimali i ubrzo evoluirali u kibog-džedaj-Stalone-Džobs-Tesla nadjebeneljude. Smile

Pokušala sam malo plastično da objasnim, ali nadam se da me kapiraš. Smile Tako su nekako mene učili iz tih neuro zajebancija. Smile

I ovo što kaže Marko za hranu, u to nema nikakve sumnje. Dobra ishrana je bukvalno pola zdravlja i blagostanja, a nikad nisi u boljem elementu nego kad si zdrav i namiren. Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 17.0
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

pĆelica

Zodijak
Pol Žena
Poruke 49554
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.02
mob
Nokia 
Slika jeee....  Smile

Marko,pravim filmska okupljanja,i koristi  Smile znaju da sam filmofil i onda ide fora-ajd nadji nam nešto pa da gledamo,iskopaj neki... i bude nam super. Doduše,komedije i dramice,sem Taken  Smile
E da,imam taj trip kad gledam neki film čim je malo ozbiljniji da ću da se s*ebem i da neću da ga ukapiram  ( ovo nije pohvalno  Smile )
I problem od obimnih knjiga blabla...tako sam pročitala Zločin i kaznu za ljetnji raspust prije par godina za kaznu  što bježim od ozbiljnih knjiga,sem ako ne moram da ih čitam kao lektiru  Smile

Bambiii,

zeleni sam pila,kafu pijem jednom u 20 dana max,šetnja i sprava za vježbanje..budu kul povremeno. Muči me što ne mogu da nadjem prirodni položaj za učenje. Ne umijem da sjedim xD
bolje mi legne da čitam u hodu,kad kao ugrabim da se osamim.. inače sam navikla na tišinu jer sam jedinica .
prošli predmet sam spremala u busu,wc-u,na plaži ..muke su to bile  Smile

To za mane neta...slažem se  Smile

Za recimo ovaj ispit,tj kolokvijum se mučim nevidjeno..samo njega imam cijeli semestar i  glupiram se. Čitam ono i na momente imam osjećaj da je na ruskom. Nemam volju ni želju i pitam sebe jednom-a zamisli da se poradjaš i kažeš-a ne mogu ja ovo sad,neka sačeka ovo dijete..na pola,još jedno mjesec dana  Smile
Jedan predmet,mikroekonomiju,sam čitala na podu ,pitala sebe-koji će ti k ovo i plakala,crtajući grafike.

da se razumijemo,ne plaši me to-šta posle,ok sam tu.
IP sačuvana
social share
Najbolje se osjećam među jednostavnim ljudima pred kojima mogu da odbacim svoje oklope, da zaboravim komplekse i opreznost, s kojima mogu da se smijem, da kažem sve što mislim, ne plašeći se da će me pogrešno razumjeti
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Safari 534.13
ja ti se divim kako do sad nisi izvrsila tri samoubojstva iz zasede uceci tusuvoparnu ekonomiju koju vise nigde neces primeniti u zivotu  Smile

ja sam ekonomski napustila bas iz razloga koje ti ovde navodis, ali ti si iz nekihneverovatnih razloga uspela da zapravo I polazes te ispite, to znaci da si dobar mazohista I bice od tebe jednog dana dobar administrativni radnik  verovatno ces plakati celog zivota na patosu ispred grafikona, ali ces bar dobijati solidne pare za to  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

pĆelica

Zodijak
Pol Žena
Poruke 49554
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.02
mob
Nokia 
upravo te mrzim  Smile

Jedan dio sebe ovim faxom jesam izgubila,vjeruj mi da je to nešto što mi najviše nedostaje.
Pazi... meni niko ne vjeruje da to studiram. Jer volim neke druge stvari,koje kod vas mnogo više vrijede,recimo psihologija u Novom Sadu i u Nikšiću ne mogu da se porede.
Imam ponudu da upadnem na fino mjesto koje je čak i kreativno  Smile Smile

Nisam karijerista,samo da nadjem neki kršteni posao
« Poslednja izmena: 18. Dec 2012, 10:04:57 od Sofija 753 »
IP sačuvana
social share
Najbolje se osjećam među jednostavnim ljudima pred kojima mogu da odbacim svoje oklope, da zaboravim komplekse i opreznost, s kojima mogu da se smijem, da kažem sve što mislim, ne plašeći se da će me pogrešno razumjeti
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 17.0
Majka i sestra su mi završile ekonomiju. I dan danas im se čudim kako su to jebeno uspele. Smile Život bi mi bio upola lakši da sam i ja to odabrala. Ali radije bih pojela svoje grilovano stopalo. Ne bih je završila za 20 godina. Smile

Imam klijentkinju koja studira pravo. Završava, a kad mi priča o tome šta uči, ja samo trepćem i mislim: "Jebote bog, ženo, svaka ti čast, ja time da moram da se bakćem već bih završila u instituciji zatvorenog tipa". Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.60
jasikasi je za to sve kriv Smile
ignorisi ga Smile
salim se Smiley
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

pĆelica

Zodijak
Pol Žena
Poruke 49554
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.02
mob
Nokia 
Bobak  Smile

Bambi... kakvo je to isisavanje zdravog razumaa ,nemaš pojma  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Kada bi samo ljubit znala...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2387
Zastava Italy
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 23.0.1271.97

Lapsuse,ovdje je problem u poremećenoj pažnji  Smile

Ali ljudi moji,misli su mi preglasne ,i još kad me neka pjesma spopadne onda moram naglas da pričam,tako da to postoji i van latino serija  Smile Smile

Znas da nas los glas bije...Bosanci sporo kontaju,crnogorci sporo ustaju,tako da ovi prvi malo paznje pridaju "mozganju",dok ovi drugi ne kontaju kada sat zove na posao.U svakom slucaju Bambina je bila iscrpna i potanko sve stvari objasnila,poslije nje covjeku ostaje samo dvije stvari ili rat ili potajno se sloziti...
Munka i slika...mislim da covjek se tu treba fokusirati i pronaci smisao.
Jelen skace na srnu a drugi jelen na njega i ko koga sad tu "skace"? Mislim da se trebas fokusirati na jedno sa te slike i dobijes ful HD
IP sačuvana
social share
"Zasto trazis harizmu u sebi punjena ptico,mogucnost prosvjecenosti u razvratu...miris zemlje,koncentricni krugovi gluposti,ne znanja...ona dalje ne razumiju, izgleda mi da je mrtva straza...
Rekoh sebi moj Boze koliko demagogije...koliko pokradenih misli iza kojih ne stoji nista osim mrznje,sujete,vlasti, i koliko pokvarenosti treba da se izlije pred nase noge, i kakve zone prepoznavanja dovedu nas do istine prevare...
Jer rijeka nije bila rijeka u samom pocetku,i nije nuzno da ne bude ponornica do kraja...
Sta se dogadja kad' mrtvi fazani lete,kad' mrtvi fazani lete al' nijedan ne pada..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

pĆelica

Zodijak
Pol Žena
Poruke 49554
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.02
mob
Nokia 
 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Jul 2025, 14:19:00
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.047 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.