Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 02. Avg 2025, 18:03:51
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Problem sa dvd rw  (Pročitano 1587 puta)
27. Nov 2010, 00:27:30
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 5
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
pozdrav

imam problem sa dvd-om, kada ubacim cd ili dvd jednostavno nece da ga pokrene, nista se nedesava. u my computeru mi prepoznaje da imam dvdrw ali nema nikakve funkcije, kada kliknem na dvd izbacuje mi "please insert disc".

please help!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2991
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Samsung Galaxy S9+
Citat
pozdrav

imam problem sa dvd-om, kada ubacim cd ili dvd jednostavno nece da ga pokrene, nista se nedesava. u my computeru mi prepoznaje da imam dvdrw ali nema nikakve funkcije, kada kliknem na dvd izbacuje mi "please insert disc".

please help!!

Uvek svima govorim isto.Imas 2 resenja.Prvo resenje je da otvoris rezac i uzmes stapic za usi i umocis u alkohol(ne rakiju nego medicinski alkohol koji ima u svakoj apoteci.i slucajno NE aceton.  Smile) E onda ocisti laser od rezaca sa tim stapicem koji si umocio u alkohol.Meni je to pomoglo kad mi je rezac zezao opasno  Smile Drugo resenje je menjanje firware.Znaci odes na sajt proizvodjaca rezaca i skines najnoviji firware za svoj rezac.Znaci iskljucivo za SVOJ rezac i firmware mora biti noviji nego sto ti imas.Znaci ako je firmware tvog rezaca 1.1 skidas 1,2.Nikako 1.0 ili 0.9.Samo noviji znaci.I kad pokrenes ne diraj nista i pusti ga da odradi posao 1-3 min.Za to vreme nemoj ni slucajno da gasis racunar ili resetujes racunar.Ako za vreme stavljanja firmware slucajno ugasis racunar ili resetujes tj prekines update firmware mozes slobodno da odes do prvog kontejnera i bacis ga u smece.Mada prvo ti probaj ovo sa ciscenjem.To oko sredjivanje firmware u vecini slucajeva ne pomaze.Ako ti te 2 opcije ne pomognu idi i kupi novi rezac.Imas vec i za 1600 din optiarc sa 2 godine garancije na SATA i 2000 din na IDE prikljucak.
IP sačuvana
social share
nema  vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 5
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Citat
pozdrav

please help!!

Uvek svima govorim isto.Imas 2 resenja.Prvo resenje je da otvoris rezac i uzmes stapic za usi i umocis u alkohol(ne rakiju nego medicinski alkohol koji ima u svakoj apoteci.i slucajno NE aceton.  Smile) E onda ocisti laser od rezaca sa tim stapicem koji si umocio u alkohol.Meni je to pomoglo kad mi je rezac zezao opasno  Smile Drugo resenje je menjanje firware.Znaci odes na sajt proizvodjaca rezaca i skines najnoviji firware za svoj rezac.Znaci iskljucivo za SVOJ rezac i firmware mora biti noviji nego sto ti imas.Znaci ako je firmware tvog rezaca 1.1 skidas 1,2.Nikako 1.0 ili 0.9.Samo noviji znaci.I kad pokrenes ne diraj nista i pusti ga da odradi posao 1-3 min.Za to vreme nemoj ni slucajno da gasis racunar ili resetujes racunar.Ako za vreme stavljanja firmware slucajno ugasis racunar ili resetujes tj prekines update firmware mozes slobodno da odes do prvog kontejnera i bacis ga u smece.Mada prvo ti probaj ovo sa ciscenjem.To oko sredjivanje firmware u vecini slucajeva ne pomaze.Ako ti te 2 opcije ne pomognu idi i kupi novi rezac.Imas vec i za 1600 din optiarc sa 2 godine garancije na SATA i 2000 din na IDE prikljucak.
pokusao sam ovo sa firmware-om ali nista. dvd mi je nov kao i racunar, znaci nije uopste koristen. ali fazon je sto nemam garanciju da ga vratm. cuo sam od dosta ljudi da je problem mozda u BIOS-u ali nitko mi nije nista konkretno pomogao sa biosom
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2991
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Samsung Galaxy S9+
Citat
pokusao sam ovo sa firmware-om ali nista. dvd mi je nov kao i racunar, znaci nije uopste koristen. ali fazon je sto nemam garanciju da ga vratm. cuo sam od dosta ljudi da je problem mozda u BIOS-u ali nitko mi nije nista konkretno pomogao sa biosom

Ma kakav BIOS.Ne vidim sta ima da bude problem u BIOS-u.Ima jos jedna stvar samo.Ako ti je uredjaj IDE on mora biti pravilno dzampovan.Znaci ako je rezac sam na grani on mora biti MASTER.Ako je na grani sa hard diskom on mora biti slave a hard mora biti master.Ako ti je pogresno povezano to moze da ti napravi goleme problem.U BIOS-u nema sta da se podesava.Tamo samo mozes da pogledas kako stoji raspored uredjaja i to je sve.Doduse ima nekih BIOS-a kao kod DELL-a desktop racuinara kod kojih moras da odradis koji su primarni uredjaji a koji ne.Medjutim to kod tebe nije 100% problem.Znaci za pocetak pogledaj dal ti je uredjaj SATA ili PATA.Ako je uski kabel onda je SATA.Ako je siroki kabel onda je PATA.Ako je uski kabel onda nema podesavanja jumpera.Ako je siroki kabel jumper mora biti podesen na nacin koji sam ti opisao.Ako imas mogucnosti da na ploci imas 2 IDE kontrolera stavi rezac da ti bude sam na grani i da bude master.Znaci nemoj da ga uparujes sa hardom ako imas 2 kontrolera na ploci.Takodje promeni i kabel od rezaca.Bio SATA ili PATA nevazno je.Kabel moze i te kako da pravi jakoo velike probleme.Desavalo mi se to 1000 puta da je problem los kabel.Moze cak i da zakucava ceo racunar neispravan IDE kabel.On kosta nekih 100 din i nije uopste ni problem ako se zajebes pa nije kabel.I jos jedna stvar.Moze biti problem i los kontroler na ploci.Ako ti iz istog kontrolera ide kabel za rezac i hard probaj da prebacis u drugi ako ga imas.Sve zavisi dal je ide ili sata.Sata prikljucaka imas koliko oces na novim plocama tako da mozes slobodno da testiras vise kontrolera.Ako je nova ploca a imas 1 IDE kontoler onda je zajebano ako ne radi jer nemas mogucnosti da testiras.Ako ti je problem da lupas glavu jednostavno idi kod nekog prijatelja kome sve radi i daj njemu da ubaci tvoj rezac kod njega.Rekao sam ti za firmware da to u vecini slucajeva nikad ne upali.Ako je nov i nekoriscen onda nije prasina 100%.Ne moze on tebi da se isprlja posle 10 dana koriscenja.Vidi da nije kabel ili kontroler ili lose jumpovanje ako je PATA.  Smile
IP sačuvana
social share
nema  vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2366
OS
Nepoznat
Browser
Opera Mini 4.2.21665
@bora82 stvarno ne vidim potrebu da toliko zdusno koristis dugme 'odgovori sa citatom' a to radis u svakoj svojoj temi. Povrh svega - ovde si ti prvi koji je odgovorio na postavljeno pitanje, a opet citiras to postavljeno pitanje! Nema potrebe za tim, a sa prevelikom upotrebom citiranja - poruke postaju manje pregledne citaocu.
IP sačuvana
social share
::: BulmaSoft - dokazana TuziBaba Burek Foruma! ::::
: Mislite o tome pre nego sto pocnete da vredjate! :
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 02. Avg 2025, 18:03:51
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.