Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Jul 2025, 17:15:56
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: problem sa bratom  (Pročitano 13998 puta)
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 33.0
mob
Nokia 
Pazi ovako, kapiram da si mislio malo se vozikamo kolima ali nisi razmišljao da li su kola bezbedna, da li je vozač sposoban i da li imate rešenje ako nešto pođe loše, kao što je pošlo loše. Tvoj drug ne zna da bezbedno vozi kola. Ti ne znaš da rešiš situaciju. Imaš SAMO 14 godina. Da, mnogo si pametniji nego kad si prošle godine imao 13, i još više nego kad si imao 12. Mnogo si sposobniji i tvoja želja da budeš samostalan je normalna. Samo NISI još uvek dovoljno zreo i samostalan kao odrasli. Zato sebi i svojim drugovima smišljaj zabave koje možete da iskontrolišete sa 14 godina. Pijanka posle koje kola slete u jarak NIJE ZABAVA!!! To je nezrelost, glupost i velika greška koja svake godine stotine ljudi ubije a njihove najmilije ostavi zauvek u tuzi i patnji.

Majka i brat ti svakako žele dobro. Da nije tako brat ne bi ostavio sve i dojurio da te vadi iz nevolje. Ko zna kakve sve važne obaveze je morao da napusti. Žrtvovao je i vreme i novac i jako se zabrinuo za tvoju bezbednost. Video si i sam da je procena majke koja te ne bi pustila ispravna, a da je tvoja procena kako se ništa loše neće desiti bila neispravna.

Što se grubosti tiče hajde reci nam čime si ga izazvao. Šta je to što si mu rekao da je morao nasiljem da te urazumi.

Moje mišljenje pošto odrastaš u zrelu osobu i želiš da te tako vide majka i brat treba da ih oboje pozoveš na razgovor. Normalan, smiren razgovor u kom ćeš im reći šta ti vidiš kao svoju grešku u proceni situacije i svom ponašanju, ne priznavanju svoje greške i povređivanju brata. Takođe da razgovaraš sa njima o tome šta ti misliš posle ozbiljnog razmišljanja da bi trebalo da ti odobre u ovom času. Ako se protive nemoj da besniš nego pitaj za to koji su uslovi potrebni da se steknu da bi mogao da uradiš nešto što želiš. I naravno pomiri se sa bratom, izvini mu se za svoju grubost.

I konačno što se tiče batina uči da vladaš sobom, uči da prihvatiš kritiku, uči da život nije kako ja hoću i da se problem ne rešava tako što se svađaš sa onim koji je kao betmen doleteo da te izbavi. Onda verovatno nećeš ni doći u nezgodne situacije da te brat, policajac, besni navijač ili pijani gost u kafani tuče. Batina nije iz raja izašla, ali kad je neko u stresu ili pomračenju svesti batina je instiktivni odgovor.

Ja mislim da si ti dobar momak i da će te moj odgovor potstaći da u budućnosti lakše izbegneš opasnosti i bolje uživaš u zabavi.

« Poslednja izmena: 20. Nov 2014, 02:59:10 od simijon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 18
OS
Windows XP
Browser
Chrome 39.0.2171.65
pa to sta sam rekao da ga izazovem, to je nesto vezano direktno za njega,nesto iz njegove kako bih rekao bliskije prošlosti i ja jednostavno ne bih o tome ovde.Dovoljno je da kazem da je to jedna od retkih stvari za koju znam da bi ga mogla povrediti i izbaciti iz takta, i čim sam iih izgovorio shvatio sam da sam pogrešio.Odmah sam pokušao da povučem to što sam rekao, međutim kako se i ovako jedva savladjivao da ne pobesni ovo mu je bilo previše i više i nije hteo da sluša. I kao što rekoh to i priznajem da nije bilo u redu s moje strane ali jednostavno mi je bilo dosta te njegove torture, gušilo me je to.Ali njegov postupak na kraju me je totalno iznenadio.Mislim ako ja već trebam njega da razumem zašto onda on mene ne. Al dobro, pokušaću danas nešto...

Баш се ти сећаш са 2 године да је твој брат са 14 година одлазио са друштвом или не... Smile
Nisam ni rekao da se ja sećam, ali iz priče znam da je počeo da izlazi  u 1 srednje a to je oko 15-16 god a to nije mnogo starije od mene
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 33.0
Nisam ni rekao da se ja sećam, ali iz priče znam da je počeo da izlazi  u 1 srednje a to je oko 15-16 god a to nije mnogo starije od mene

Ето...сачекај 15-16 година па почни да излазиш. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 18
OS
Windows XP
Browser
Chrome 39.0.2171.65
haha, da, pored ovakvog staratelja neću ja nikud moći do 25-e Smiley  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 38.0.2125.111
VEcina nas zna zasto se kolima ide na vidikovac sa ortacima. Ajde ti sada nama reci koliko ste dzointa popusili i od koga zavrsavate?
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.10.1
Browser
Chrome 38.0.2125.122
mob
Apple 15
Pa verovao ga lemao jer je znao sta je on u njegovim godinama radio...
To se zove prevencija na osnovu sopstvenog iskustva.

Posaljes poruku - ja sam tu i tu... i kraj price...

A to sto ti drug kaze da se on ne javlja znaci da:

a) laze;
b) ima roditelje kojima nije stalo do njega;
c) laze i ima roditelje kojima nije stalo do njega.

Joj, tinejdzeri... misle da su najpametniji na svetu i da im niko ne moze nista...
« Poslednja izmena: 20. Nov 2014, 11:03:00 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 18
OS
Windows XP
Browser
Chrome 39.0.2171.65
Obične cigare jesam probao, džoint nikad. Verovali ili ne... Pa Anea možda si i u pravu za to da što je on nešto radio kad je bio mojih godina pa neće da sad ja ponovim to, ali ne mora da znači da ću i ja da učinim i ponovim to isto, možda bi baš bilo suprotno...nismo svi isti
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 33.0
Imam brata koji je stariji od mene 12 god.  Živim sa njm i kevom a tata radi u inostranstvu, pa ga redje vidjam.  E sad, odnos sa bratom je uvek bio ok, narsavno bilo je situacija da smo se svadjali, i da sam jednom zaradio dobar samar od njega, ali inace sve je bilo ok do pre par dana. Jedino sto me je uvek nerviralo kod njega je bio njegov previse zastitnicki stav prema meni kao mladjem.
Pre neki dan sam bio sa nekim svojim drustvom (koje inace moj brat ne podnosi) i jedan od njih, nesto stariji od nas osalih trojice je uzeo caletov auto i  odlucili smo da se provozamo, do jednog vidikovca van grada, malo da izblejimo tamo i da se vratimo dok jos ne bude kasno, jer se svojima nisam ni javio, jer sam znao da mi mama ver ne bi dala da idem, a i nisam hteo da pred drugovima ispadnem kao neko ko za svaku sitnicu zivka kuci da se javi, ismevali bi me. Kako god, krenuli smo.  Medjutim negde na pola puta pokvarila su nam se kola i morali smo da se zaustavimo.  drug je pokusavao na sve moguce nacine da ga pokrene al bez ikakovog uspeha.  Pomirili smo se s tim da moramo naći neko drug rešenje da se vratimo kući, jer već je pao mrak, bilo je hladno, a oko nas pustara, nigde zive duse. Dogovorili smo se da ja pozovem svog brata, jer smo imali auto. 
Trebalo mu je 45min da dodje, uplašeno je istrcao iz kola nonstop me zapitkujući jesam li povredjen.  Konacno smo mu objasnili sta se desilo, i krenuli smo ka gradu.  nismo progovorili ni rec do kuce.  A onda je počeo da viče na mene kako sam mogao da se nejavim, da sam mogao i pohinuti, i te stvari.  Priznajem da sam mu malo grublje odgovorio nego sto je trebalo i on je iz besa izvukao kais i izmlatio me.
Evo već tri dana ne pricam s njim.  Čuo sam ga sinoc da je majci rekao kao mu je žao što je to uradio,ali da se bas uplasio za mene i razbesneo.  Ja ne mogu nikako da mu predjem preko toga jer smatram da nije imao pravo da to uradi, a i nikad nisam čuo da je nekog brat prevaspitavao.  Želeo bih da znam da li ima još takvih slučajeva i dali treba da se pomirim sa njim, ili sam u pravu sto to neradim. . .
Ma prijavi ga muriji i mirna backa.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 18
OS
Windows XP
Browser
Chrome 39.0.2171.65
Možda i hoću ako se to ponovo dogodi...naravno zavisi od situacije...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
ja kad sam se rodio ja sam tu sve prisutne  ..malo i popiso  Smile
i matera moja i otac su vidjeli da sam prznica i prgavac  Smile i nisu stancali vise djece  Smile

salim se ja malo.... Smile

svi su imali takve probleme... Smile

slusaj oca i materu i brata slusaj .i  budi siguran da su oni jedini na ovom svetu ...kojima je stalo do tebe...
i koji ti iskreno misle sve najbolje...

i svaki put kad buraza budes zajebavao... dobit ces po picici.... pa i u dvadesetim  Smile

a za to cuganje i zajebavanje imat ces i vremena napretek...i dosadit ce ti  Smile

i idi uzmi loptu i razligu na kos  Smile

IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Jul 2025, 17:15:56
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: bratom

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.079 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.