Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Nov 2024, 10:06:52
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Problem paradigme (pogleda na svet)  (Pročitano 8438 puta)
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 3460
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Necu ogovoriti na ovo pitanje!

Moje oci su zelene boje, koja je komplementarna sa crvenom! Eto, kako znam!!!  Smile

Ok. Da li znas da li sada spavas ili ne?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
prvo mi objasni shta znachi spavati Smile Smile spavam i sanjam da se raspravljam sa tom na filosofskom forumu  Smile inache ,mislim da su ti ochi crvene ,a kosa zelena Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
I bre BF a onda meni kazu kako ja idem od Kulina Bana....

Ja samo da dodam - stvarnost ili ono sto mi obicni ljudi zovemo stvarnost je mrvica prave STVARNOSTI. Niko ne kaze da ona nije realna i stvarna ali nije celokupna. Prava nauka zbog toga pre ili kasnije pocne da dodiruje religiju jer jednostavno nema objasnjenja za vecinu fenomena (sasvim obicnih fenomena) koji nas okruzuju. Fizika/Astronomija su najbolji primer - jer se oni bave fundamentalnom naukom, ali i druge nauke.

nase shvatanje stvarnosti je najbolje objasnjeno u cuvenom vicu o shiptaru i muvi:

Uvati shiptar muvu da radi experiment iz bilogije
Stavi je na sto i kaze- Ljeti muvo, muva ljeti .... odlete -
Otkine joj jedno krilo i opet ce
Ljeti muvo - muva oce nece oce nece i odlete jedva - muva ljeti 
Otkine joj oba krila
Ljeti muvo, ljeti muvo - nishta - posle 5tog puta nishta - zakljucak: Kada muvi otkinemo oba krila muva nechuje.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

lepim plakate po gradu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5550
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.8
Svodjenje coveka na aparate cula, kao da sve sto zakljucimo zavisi iskljucivo od ociju, usiju, dodira...pa je nasa svest iskljucivo tu sa obradjuje podatke organskih senzora. Covek se uzdigao upravo zato sto ima moc apstraktnog misljenja, koje nije direktno zavisno od cula i spoljnih nadrazaja. Do mnogih vaznih otkrica je covek dosao cistom svescu, bez eksperimenata i nadrazaja svojih cula.

Na koji to nacin novorodjena ljudska beba munjevito napreduje, ako to nije potaknuto ljudskom svescu u njoj, nije valjda da apsolutno sve nauci putem svojih cula. Isto vazi i za odrasle osobe, ono sto seljaci zovu "zdrava pamet" Malo bavljevnja matematikom pa mnoge stvari postanu jasnije!!
IP sačuvana
social share
Izreci, pa se ispeci
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Када сам била сасвим мала, била сам убеђена да камење комуницира међу собом на неком нама непознатом језику који ми не чујемо нити можемо да перцепирамо јер немамо довољно чула или шта већ.

Досад ме још нико није убедио да камење не комуницира.
Принцип је веома примењив и на мноштво других ствари.
IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 3460
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Pa, naravno...
Svi mi imamo svoja cudesa. Kamenje, more, kisa, Sunce, zivotinje- mada one stvarno govore  Smile...

Sta znaci spavati? Zatvoris oci legnes, u prvoj fazi srce nepravilno radi, disanje je, takodje, nepravilno. Pa, se smenjuju faze... Pa, postoji neka R.E.M. faza (rapid eye movement). Pre ovog stupnja postoje- mislim 4 faze, mozda i 3. Pa, snovi, zzzz... Inace su snovi- ostali velika misterija.

Ne znam da li si gledao crtani... Umocicu- tako ga ja zovem. Ono dvoje mnogo siromasne dece, idu sakupljaju drva. Majka ih docekuje, pa onda oni idu u zemlju snova, tamo se provode fenomenalno i opet stvarnost- kada se probude... Al` srecnija.
Pa, decak videvsi one silne darove i hranu- ne veruje i da bi proverio da li je zaista budan, uzima viljusku i bode se u tur.  Smile

(Ne bih da idemo dalje, s kojekakvim- mozda je sanjao da se ubada i sl... Onda iz tog zacarenog kruga necemo nikada izaci... )
Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
ali niko od vas da odgovori zashto je tako siguran da ima chula Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
Pa zato sto mozemo da procitamo ono sto si ti napisao -  Smile Smile
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 3460
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
E, stvarno BF!!!  Smile

Hocemo li poceti sa- Ko si ti? Sta jeste? Sta je vreme? Sta je bilo pre velikog praska? Sta je bice? Ko je stvorio Boga- i sve ostalo transcendentno i transcendentalno...

Ja posedujem cula- jer sam, delimicno, culno bice!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
decky  Smile

a ti se euridicat ponovo vracash na omiljeno pitanje svih zen-uchitelja : ko si ti ? Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Nov 2024, 10:06:52
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 18 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.