Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Jul 2025, 17:19:21
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Problem..izgubio sam autorun  (Pročitano 17021 puta)
Prijatelj foruma
Poznata licnost

MC- argus

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4467
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
mob
HTC 
Ok je, moja stativa  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 29
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
Nisam preformulisao lepo odgovor,vec,hteo sam reci da pre no sto koristish CF,u normal modu normalno,koristis tool koji radi u SM i najpreporucljiviji je SDfix koji pronadje poneki trojan servis ali ispravi sva pogresna registarska podesavanja koja CF-u mogu da smetaju prilikom skeniranja i da u bazi napravi jos gore greshke,a zna da ih napravi dosta....

Btw. kakva je ovo Ufati me skripta...nisam ovo video dosada  Smile Smile...explain me  Smile
On je Autorun izgubioi pre pokretanja CF,sto znaci da je nesto drugo prouzrukovalo gubljenje...ako je swreg.exe problem za pola sata napisacu ti skriptu za CCC koji ce sa swreg i nir trojan da izbaci iz kompa...to moze...

A da se Virut ili bilo koj drugi virus pojavljuje uz swreg.exe niko nebi koristio CF Smile...uostalom sa CF se radi iz SafeMode u suprotnom greske su mogle biti i gore...

Resite problem,pratim,mozda naucim nesto novo Smile

evo kad sam odradio ovo sto mi je
ivicaspas predlozio ako mozes objasni mi mkako da odradim taj tvoj prijedlog,ako ima potrebe...jos uvjek nisam vratio ovaj autorun...jel da odustanem od njega?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 625
Zastava Крагујевац
OS
Windows XP
Browser
Safari 2.0.172.37
mob
Nokia 950
Ivicaspas,nisi mi objasnio cemu sluzi ova skriptaaaaa...cemu...otkriva tragove svih AV install na kompu????

@dragom...malo je grbavo kada hoces nesto da resis na kompu a taj komp nije pred tobom...jbg. Smile
Btw. da vdimo sta nam je od resenja ostalo...s obzirom da ti je autorun blokiran greske mogu da budu sledece...ili je to neki virus e sada to mogu uglavnom da budu gloopi skriptasi virusu koji upadaju preko usb i flsh-a i to neki od onih sto se prikrivaju preko win32 tool ali tesko da ce taj naci neki AV...moguce da ti je neki AV uneo zbrku u registru vrlo moguce...ili ti fali neki sistemski fajl...idemo na sve tri mogucnosti Smile

Ovako idemo nazad na registar....isprati ovo bas kako sam ti napisao...

Start>Run>regedit>HKEY_Current_User\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer
Nadji: NoDriveTypeAutoRun > desni klik > Modify...kada kliknes modify otvorice se jedno malo prozorce u kome pise value....procitaj mi koje su brojke upisane...ako u valu pishe 000 000 000 ili slucajno 000 ako ti je sp3 onda ti je iskljucen explorer na autorunu a ne autorun...vidim ta to niko nije uzeo u obzir...ako ti u valu pise mozda 95 00 00 00 ili 95 ili 91 recimo da je to uredu...javi to prvo...

Ako je virus u pitanju....
Neznam koji virus moze da bude tacno ali smem na jedan da sumnjam...jedna vaska iz 2007 godine napravila ovo djubre iskljuci autorun,start,necita flash usb zavisi sta u  registru zakaci...gomila racunara pati od ove vaske Smile
Obicno ostavi tragove...naprimer pogledaj da ti se u nekoj od particije nije pojavio fajl autorun.inf
Znaci udjes na c:// i tu potrazish autorun.inf,za svaki slucaj ides na tool/folder oprions/wiev/tu nadjes opciju show hiden files i stikliras je zatim ok...

I jos ovo ...idesh ovako c://windows/system32/i tu nadjesh fajl autodisc.dll   ...javi mi da li imash taj fajl...

Ako ovo udari u stativu onda lepo pofajtash masinu benzinom i popalish sve vaske...salim se naravno  Smile Smile

IP sačuvana
social share
Wink
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol
Poruke 7658
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
Ne , CatchMe na komandu kopira fajl na Desktop,i zapakuje ga.
Dobra stvar da ne bi korisniku objasljavao...
"show hidden files and folders"
..nadji ovaj file...ovako je mnogo brze

A onda je ovaj poslao taj file na Virustotal (ili na online skeniranje )

ako si na to mislio   Smile
« Poslednja izmena: 15. Avg 2009, 13:48:14 od genije1 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 31625
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 6120
PP Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 29
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
Ivicaspas,nisi mi objasnio cemu sluzi ova skriptaaaaa...cemu...otkriva tragove svih AV install na kompu????

@dragom...malo je grbavo kada hoces nesto da resis na kompu a taj komp nije pred tobom...jbg. Smile
Btw. da vdimo sta nam je od resenja ostalo...s obzirom da ti je autorun blokiran greske mogu da budu sledece...ili je to neki virus e sada to mogu uglavnom da budu gloopi skriptasi virusu koji upadaju preko usb i flsh-a i to neki od onih sto se prikrivaju preko win32 tool ali tesko da ce taj naci neki AV...moguce da ti je neki AV uneo zbrku u registru vrlo moguce...ili ti fali neki sistemski fajl...idemo na sve tri mogucnosti Smile

Ovako idemo nazad na registar....isprati ovo bas kako sam ti napisao...

Start>Run>regedit>HKEY_Current_User\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer
Nadji: NoDriveTypeAutoRun > desni klik > Modify...kada kliknes modify otvorice se jedno malo prozorce u kome pise value....procitaj mi koje su brojke upisane...ako u valu pishe 000 000 000 ili slucajno 000 ako ti je sp3 onda ti je iskljucen explorer na autorunu a ne autorun...vidim ta to niko nije uzeo u obzir...ako ti u valu pise mozda 95 00 00 00 ili 95 ili 91 recimo da je to uredu...javi to prvo...

Ako je virus u pitanju....
Neznam koji virus moze da bude tacno ali smem na jedan da sumnjam...jedna vaska iz 2007 godine napravila ovo djubre iskljuci autorun,start,necita flash usb zavisi sta u  registru zakaci...gomila racunara pati od ove vaske Smile
Obicno ostavi tragove...naprimer pogledaj da ti se u nekoj od particije nije pojavio fajl autorun.inf
Znaci udjes na c:// i tu potrazish autorun.inf,za svaki slucaj ides na tool/folder oprions/wiev/tu nadjes opciju show hiden files i stikliras je zatim ok...

I jos ovo ...idesh ovako c://windows/system32/i tu nadjesh fajl autodisc.dll   ...javi mi da li imash taj fajl...

Ako ovo udari u stativu onda lepo pofajtash masinu benzinom i popalish sve vaske...salim se naravno  Smile Smile

Value data : 147
- čekirano hexadecimal

našao sam  autorun.inf.vir u C:\Qoobox\Quarantine\C

...da imam autodisc.dll u C:\WINDOWS\system32
« Poslednja izmena: 15. Avg 2009, 16:46:01 od dragom123 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

MC- argus

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4467
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
mob
HTC 
Jesi deinsta;lirao ti combofix kako sam ti ja napisao na prethodnoj stranici
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 29
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
nemam ga instaliranog,vjerovatno su ga u servisu deinstalirali...ali sam te ipak poslusao ukucao u run-u kako si minapisaoi i izbacuje mi da ga win nemoze naci da ga nemam instaliranog
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

MC- argus

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4467
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
mob
HTC 
Oni su ti samo obrisali ikonicu sa desktopa, zato i ne mozes da ga deinstaliras. Nisu znali kako se deinstalira. Na C su ti ostali folderi

c:\combofix
c:\qoobox

Obrisi te foldere, iskljuci system restore, restartuj, pa ukljuci ponovo system restore.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 29
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
Oni su ti samo obrisali ikonicu sa desktopa, zato i ne mozes da ga deinstaliras. Nisu znali kako se deinstalira. Na C su ti ostali folderi

c:\combofix
c:\qoobox

Obrisi te foldere, iskljuci system restore, restartuj, pa ukljuci ponovo system restore.

da al mi u run-u  izbacuje  da ga win nemoze naci, da ga nemam instaliranog...

izbrisao sam c:\combofix i c:\qoobox... ali neznam kako se iskljucuje i ukljucuje system restore
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Jul 2025, 17:19:21
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.