Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Jul 2025, 16:47:58
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Problem..izgubio sam autorun  (Pročitano 17019 puta)
Moderator
Svedok stvaranja istorije

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22018
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Apple iPhone 12, S21
@dragom 123 ako si sve gore navedeno probao i uradio kako treba, i ako nemas nemas neki malware, i ako si admin account... nema sanse da ti je autorun disable-ovan i dalje...
ili nesto ne radis kako treba, ili ti je sistem malo pukao...
probaj da odradis repair sistema da vidis kakvo je stanje posle...
nista mi pametnije na pada na pamet...
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 29
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
uradio sam nekoliko puta ovo sve gore navedeno...kao sto kazes mozda je malo pukao ...hvala
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 625
Zastava Крагујевац
OS
Windows XP
Browser
Safari 2.0.172.37
mob
Nokia 950
Po logu nevidim nista nepravilno ali vidim da koristish dva aparata koje preko usb konektujes na komp telefon i dog aparata ako se nevaram...
To otvara mogucnost da smara neka flash/usb aplikacija koju ce antivirus,posebno avira,tesko da otkloni....
Ali moze ComboFIX samo ako mi admini dozvole da te uputim kako da ga iskoristish ili da rucno prepravimo restorepoint...vec imam problem sto sam ti zatrazio log sa hijacka koji tesko da zna neko ovde da zloupotrebi a necu ni ja... Smile
IP sačuvana
social share
Wink
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

MC- argus

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4467
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
mob
HTC 
Po logu nevidim nista nepravilno ali vidim da koristish dva aparata koje preko usb konektujes na komp telefon i dog aparata ako se nevaram...
To otvara mogucnost da smara neka flash/usb aplikacija koju ce antivirus,posebno avira,tesko da otkloni....
Ali moze ComboFIX samo ako mi admini dozvole da te uputim kako da ga iskoristish ili da rucno prepravimo restorepoint...vec imam problem sto sam ti zatrazio log sa hijacka koji tesko da zna neko ovde da zloupotrebi a necu ni ja... Smile

Ako si malo pogledao DDS log onda si mogao da vidis da je on vec pustao combofix na svoju ruku verovatno, jer mu ovde niko nije trazio da ga pusta. Drugo ovde je u pitanju ozbiljna infekcija koju CF ne moze da ocisti a to je:

c:\windows\SWREG.exe  ili ti poznatiji kao Virut.

http://virscan.org/report/4c5aca5a8e7e4a0cd58cb99fcaa2a08e.html

Citat

Nije malo, malo vise  Smile 
« Poslednja izmena: 13. Avg 2009, 17:04:46 od ivicaspas »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 29
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2

Ako si malo pogledao DDS log onda si mogao da vidis da je on vec pustao combofix na svoju ruku verovatno, jer mu ovde niko nije trazio da ga pusta. Drugo ovde je u pitanju ozbiljna infekcija koju CF ne moze da ocisti a to je:

c:\windows\SWREG.exe  ili ti poznatiji kao Virut.

http://virscan.org/report/4c5aca5a8e7e4a0cd58cb99fcaa2a08e.html

Citat

Nije malo, malo vise  Smile 

da koristio sam combofix ali ne na svoju ruku,nosio sam comp na servis zbog virusa koju sam imao i tamo su mi ga ocistili koristeci taj combofix,valjda...nisam mogao da otvorim particiju D normalnim putem nego samo preko explorera..ja mislim da sam posle toga izgubio autorun,ako vam to nesto znaci...
 Smile recite šta sad da radim  ako vam admini dozvoljavaju
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

MC- argus

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4467
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
mob
HTC 
Probaj prvo ovako, deinstaliraj taj antivirus koji sad imas na kompu, pa skini Avast, bilo koju verziju, Instaliraj ga i pred kraj instalacije on ce da ti ponudi skeniranje kompletnog sistema pre podizanja, znaci boot skan. Prihvati i zatim ce da trazi restart. restartuj i on ce da pocne da skenira. Posle samo isprati uputstvo, brisi sve sto nadje. Javi rezultat, ako ne uspes onda da upotrebimo drugi alat. Tebi su zarazene sve particije, a ako si primetio na onom linku Avast ima definicije za njegovo uklanjanje. Trenutni AV koji imas je takodje inficiran.

Autorun si izgubio zbog Combofixa, on ga iskljucije automatski, ali to nije najveci problem.
« Poslednja izmena: 13. Avg 2009, 19:04:08 od ivicaspas »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 625
Zastava Крагујевац
OS
Windows XP
Browser
Safari 2.0.172.37
mob
Nokia 950
Nisam gledao,jeste koristio CF i to pogresno izgleda btw. zasto swreg.exe  ...gde si ga video u dds jer bi ga sigurno prikazao kao swreg.exe...

Jedan mali info:

CF i jos neki fixeri poseduju NirCmd tool,u slucaju sa CF taj alat se u WIN prikazuje kao swreg.exe i neradi se o tacnije trojanu nego o PUP(Possibly Unwanted Program) i ako ga ima u njegovom sistemu cas ce mo ga ocistiti ali mislim da ga nema jer decko nije naveo nista sto ovaj pup moze da manifestuje...tacnije nista od ovoga sa ovog linka    http://www.nirsoft.net/utils/nircmd.html

Posto po pravilima foruma nesmem da trazim log sa hijack neka pogleda tacnije neka pretrazi ove fajlove gde se swreg.exe obicno pojavljuje :

%AppData%\swreg.exe
%System%\fixpolicies\swreg.exe
%System%\sdfix\apps\swreg.exe
%System%\smitfraudfix\swreg.exe
%System%\smitrem\swreg.exe
%System%\swreg.exe
%Temp%\msnfix\incl\swreg.exe
%Temp%\njh5\swreg.com
%Temp%\sdfix\apps\csweg.exe
%Temp%\sdfix\apps\swreg.exe
%Temp%\smitfraudfix\swreg.exe
%Temp%\swreg.exe
%Temp%\symantec\swreg.exe
%UserProfile%\smitfraudfix\swreg.exe
%UserProfile%\smitrem\swreg.exe
%Windir%\swreg.com
c:\32788r22fwjfw\swreg.exe
c:\cct\swreg.exe
c:\combofix\swreg.exe
c:\elfix\swreg.exe
c:\fixwareout\findt\swreg.exe
c:\haxfix\swreg.exe
c:\iseeyouxp\swreg.exe
c:\pc safety tools\swreg.exe
c:\sdfix\apps\csweg.exe
c:\sdfix\apps\swreg.exe

Btw. mislim da se radio o nekom drugom pup-u koga moze da nadje preko CF pa cemo da napravimo log u notepad i ubacimo ga u bazu CCleaner-a da ga on ocisti...ali sve ako admini dozvole....
IP sačuvana
social share
Wink
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

MC- argus

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4467
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
mob
HTC 
Bellfago0r, Combofix ne moze da ukloni Virut, to jest fajl infektor, moze samo antivirus, kao sto sam napisao u prethodnom postu njemu su inficirane sve particije.

Citat
pa cemo da napravimo log u notepad i ubacimo ga u bazu CCleaner-a da ga on ocisti...ali sve ako admini dozvole....

Ovo ne razumem, ja mogu da mu napisem skriptu za CF, ali nema efekta, a tek ne kapiram kako to moze da uradi CCleaner  Smile
« Poslednja izmena: 13. Avg 2009, 19:10:54 od ivicaspas »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol
Poruke 7658
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
@ripy-jev log je cist,vec @dragom123 ima zarazen kompjuter...

File Infektor sse nemoze ubiti iz aktivnog Windowsa ,evo full info o File Infektoru
http://www.bleepingcomputer.com/forums/topic237519.html

a avast je jako dobar za uklanjanje jer ima opciju boot scan...ili neki rescue AV CD...
znaci becup pa format C ...pa avast...pa boot scan...

bitno je da se nebecupuju izvrsni fajlovi .exe ; .scr  ; .vbs ; .bat
...znaci samo slike,muzika ,video,text dokumenti ...
« Poslednja izmena: 13. Avg 2009, 20:28:03 od genije1 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 29
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
Probaj prvo ovako, deinstaliraj taj antivirus koji sad imas na kompu, pa skini Avast, bilo koju verziju, Instaliraj ga i pred kraj instalacije on ce da ti ponudi skeniranje kompletnog sistema pre podizanja, znaci boot skan. Prihvati i zatim ce da trazi restart. restartuj i on ce da pocne da skenira. Posle samo isprati uputstvo, brisi sve sto nadje. Javi rezultat, ako ne uspes onda da upotrebimo drugi alat. Tebi su zarazene sve particije, a ako si primetio na onom linku Avast ima definicije za njegovo uklanjanje. Trenutni AV koji imas je takodje inficiran.

Autorun si izgubio zbog Combofixa, on ga iskljucije automatski, ali to nije najveci problem.

insalirao sam ovaj avast,resetovao comp. onda skenirao i posle skeniranja nisam imao nikakva upustva(pitanja),racunar se digao i sada mi u pozadini radi ovaj avast...
sta sad da radim ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Jul 2025, 16:47:58
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.