Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 21:38:23
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 52 53 55 56 ... 97
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Prizivanje duhova. . .  (Pročitano 236526 puta)
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
 Anea,da znaš da ću da pogledam obavezno  Smile

Ljudi,mi znamo ovu realnost sa svojih pet čula jel tako.Ko zna kakve sve stvari ne opažamo.
Duhovi su nama nevidljivi jer naše čulo vida ne operiše na frekvenciji na kojoj oni obitavaju tako da to što ih neko vidi povremeno jeste zbog njihovog slučajnog "upada" u naš "vidik" pa onda "nestane" - to jest,vrati se u svoju frekvenciju.  Ludilo zar ne...
   Ne tvrdim da postoje,niti da ih nema. Znam samo da nemam pojma o mnogim stvarima kao i većina.
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Apple 15
Citat
a ti si sigurna 100 %

A, sto ne bih bila...  Smile

Mislim da je dusa, zagrobni zivot, duhovi.... deo folklora koji omogucava ljudima da prebole gubitak rodjaka i prijatelja...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
Ti si zacrtala i to je to. Eh.... Na kraju,saznaćeš kad ti telo umre  Smile
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50128
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Samsung Galaxy S24

Mislim da je komunizam mnogima udario u glavu. Tatex, prisjeti se svoga stava o školama.... a onda tu ubaci komunizam i dobiješ šta dobiješ. Komunizam nije dozvoljavao prisustvo drugih religija, zato što je i sam bio religija.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
HTC Wildfire S
Mislim da je dusa, zagrobni zivot, duhovi.... deo folklora koji omogucava ljudima da prebole gubitak rodjaka i prijatelja...

Sasvim očigledno.  Smile
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Apple 15

Mislim da je komunizam mnogima udario u glavu. Tatex, prisjeti se svoga stava o školama.... a onda tu ubaci komunizam i dobiješ šta dobiješ. Komunizam nije dozvoljavao prisustvo drugih religija, zato što je i sam bio religija.

Sve, sve... ali ne pricaj o komunizmu...
Ti nisi bio ni u planu kada je komunizam vladao SFRJ...  Smile

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Sony xperia
Ma ja si lepo proziveh za to vreme komunizma. Al', bilo pa proslo.

Samo, koliko se secam, niko ne postavi pitanje sta se podrazumeva pod duhom ?? Mi smo vezani za ovu realnost, putem svojih cula je tako percepciramo, a mozak stvara odredjenu sliku. Koliko je ta slika tacna, to je opet vecini ljudi nepoznato.

Uzmite primer, zlatna ribica, bubasvaba i mi. Svako ce imati svoju sliku. Zlatna ribica ima najveci rang u vidjenju elektromagnetnog spektra. Pored, nama vidljivog dela, ona vidi i deo infracrvenog i deo ultraljubicastog. Bubasvaba, samo infracrveni.
Da li to znaci da ako mi ne vidimo druge delove spektra, mozemo ulaziti u konflikt sa bubasvabom, koja ne vidi nas deo. Mi mozemo tvrditi da je ona luda, a i ona isto za nas. Mi vidimo sto ona ne vidi a ona sto mi vidimo. A zlatna ribica ce stajati po strani i smejati nam se, kako smo i mi i bubasvaba tupi i glupi. Ona ce videti i nas i bubasvabin deo spektra.

Ali zato mi imamo uredjaje koji to nadomescuju. Da li to znaci da i oni sve "vide" ?? Sigurno ne. Nasi uredjaji su "agresivni", oni uticu na realnost. Mi sa njima ne mozemo biti pasivni vec aktivni posmatraci. Ako hocemo da "gledamo" neki elektron, mi posaljemo kvant energije, neka je to foton ili dugi elektron, i onda belezimo rezultantu. U toj rezultanti, je i uticaj "naseg" kvanta. Kretanje pre uticaja nam je nepoznato. Sta i kako je pre toga bilo, kako i gde se kretao elektron, mi ne znamo.

A onda se dzapamo o tome sta vidimo. Zaboravljajuci na svest i sam nas mozak kako on vidi stvari. Svest, jos niko ne zna gde se nalazi i sta je to. Komunisticko,  Smile objasnjenje je elekto-hemijski procesi u mozgu. Danas niko od naucnika ne veruje u to. Nema nikakvih dokaza da je svest u mozgu. Pa gde je onda ?? Niko ne zna.

A to sto mi vidimo i sagledavamo, neko naziva svesnoscu. Onda smo po njima, na veoma niskom nivou. Prvo to moze biti samo deo, a drugo potpunu sliku mi u nasoj svesti ne sagledavamo. Samo deo informacija koji primamo putem cula, dolazi, nakon obrade do nase svesti. A uz sve to, i nas mozak, nadopunjuje sliku, stvara svoju virtualnu, koju nama predstavlja kao stvarnu.

Pa kako to ??
Uzmite oko, za primer. Ako ocni nerv, polazi iz jednog dela oka, kako u nasem vidnom polju ne postoji crna tacka na tom mestu, jer tu ne postoje perceptori svetla ?? Jednostavno. Mozak popunjava prazninu. Stvara virtualni deo slike na osnovu vec poznatog.
Da bi ste se uverili, drzite kaziprst, na 20-ak cm-a od desnog oka. Zatvorite levo, i kaziprst pomerajte u desnom delu vidnog polja desnog oka. Ne pratite kaziprst pogledom, vec gledajte prema zidu ili nekom udaljenom predmetu. U jednom momentu prilikom pomeranja prsta, nestace njegov vrh. Necete ga videti, upao je u takozvanu, crnu mrlju oka. Mesto odakle polazi ocni nerv. a odakle onda slika koja nadopunjuje to mesto gde fali vrh prsta ?? Nas um je stvara.
A sada to prosirite na malo sire. Na to kako se razumete sa ljudima, kako shvatate druge stvari.

« Poslednja izmena: 14. Feb 2009, 14:13:28 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
 To ja zovem otvorenim umom.Bravo Light  Smile
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13;
Citat
a ti si sigurna 100 %

A, sto ne bih bila...  Smile

ondak predpostavljam da nemas nikakvog duhovnog iskustva Smiley 
pri tom ne mislim na posete manastirima, slavama i sl.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Apple 15
Duhovnost nije verovanje u utvare i vanzemaljce...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 52 53 55 56 ... 97
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 21:38:23
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.