Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Privatni izvršitelji od maja uteruju dugove za struju !!!  (Pročitano 36746 puta)
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Chrome 37.0.2062.120
Izvršitelj uzeo 19 hiljada za dug, građanka tvrdi da nije ni obaveštena

Novosađanka Nada Dabić iznenadila se kada joj je zbog  duga nenajavljeno sa plate skinuto preko 19.000 dinara, rešenjem izvršitelja.

Dabićeva, koja je zaposlena u Gradskoj upravi za inspekcijske poslove, kaže za 021.rs da je neverovatno da ni iz jedne ustanove uključene u postupak nije stiglo obaveštenje o prinudnoj naplati, kao i da joj nije jasno na osnovu čega je izvršiteljka Jasna Brčkalović izračunala da njeno angažovanje košta 19.320 dinara.
"U decembru nisam platila račun jer me je iznenadio podatak o utrošku vode. Kada sam otišla da se raspitam o ovome, utvrđeno je da taj račun nije stvarni iznos troškova, već mi je greškom uračunata akontacija. Kada su mi se potom nakupila dva računa, bila sam svesna da pre ili kasnije to moram da platim i toga sam sve vreme svesna. Kada sam konačno u junu isplatila sve dugove, stanje mojih dugovanja je bilo nula", tvrdi ova Novosađanka.
Kako kaže, nju užasava nebezbednost građanki i građana, jer se ispostavlja da svi koji nose neki dug moraju svakodnevno da idu na izlete i čitaju oglasne table suda, kako ih neki izvršitelji ne bi odjednom stavili na spisak. "Koliko znam, trebalo je da dobijem barem upozorenje, a niko me nije obavestio. Skidanjem sa plate su me ovog meseca direktno sprečili da platim nove račune, čime ću opet pasti u dugove. Tu izvršiteljku niko neće sada kazniti i nastaviće da se bogati na ovakvim stvarima", kaže za 021 Dabićeva.
Iako ona navodi da joj nije stiglo nijedno obaveštenje o postupku naplate, iz Komore izvršitelja za 021.rs tvrde da su joj slali obaveštenja, ali potvrđujuju i da su upoznati sa tim da ih ona nije primila.
"Dana 26.05.2014. godine poverilac je podneo predlog za izvršenje radi naplate potraživanja u iznosu od 5.076 dinara. Zaključkom od 03.06.2014. godine, određeno je predloženo izvršenje i utvrđeni su troškovi izvršnog poverioca u iznosu od 10.680 dinara, a koji obuhvataju iznos od 4.680 dinara na ime predujma i iznos od 6.000 dinara na ime advokatskih troškova, kao i iznos od 1.800 dinara na ime 50 procenata nagrade za uspešnost sprovođenja izvršenja. Navedeni zaključak izvršni dužnik je primila 09.06.2014. godine. Dana 24.06.2014. godine izvršni dužnik je izvršila uplatu iznosa od 5.050 dinara na račun izvršnog poverioca, s tim da su troškovi postupka ostali nenamireni", odgovor je Jasne Brčkalović, izvršiteljke angažovane na ovom slučaju.
Ona tvrdi da je 19. juna izračunala nove troškove izvršenja postupka, u iznosu od 6.840 dinara i odredila da se i "zaostali dug" od 26 dinara naplati, što bi sračunato iznosilo ukupan dug od 19.320 dinara. "Navedeni zaključak je poslat izvršnom dužniku preko glavne pošte u Novom Sadu dana 20.08.2014. godine, ali ga dužnik nije primio", objašnjenje je izvršiteljke.
Nada Dabić poziva izvršiteljku da dokaže da su opomene poslate, pošto njoj nisu pristigle na adresu.
"Meni nikakvo rešenje ni obaveštenje nije stiglo, a čak kad sam otišla da platim račune, niko me nije obavestio da su mi zaostali računi pod tužbom. Gde su tu moja ustavom zagarantovana prava i ko je doneo odluku da se pojedinci bogate na račun dužnika? Ako oni mogu da uzmu na dug od 26 dinara iznos od 19.000 dinara, koliko bi onda naplatili nekim većim dužnicima? Nije mi jasno kako me niko nije zvao i rekao mi da se protiv mene vodi postupak za dugove koje sam platila, kao ni kako je izvršiteljka došla do ove neverovatne cifre", kaže Dabićeva, koja najavljuje tužbu protiv izvršiteljke.
"Građani su nebezbedni i ne smemo da dozvolimo da se ovakvi slučajevi ponavljaju. Ispostavlja se da se naplata dugovanja obavlja potpuno nasumično, a neki, poput mene, o tome ne budu ni obavešteni", zaključuje Nada Dabić.

021
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows 7
Browser
Chrome 37.0.2062.120
"Dabićeva, koja je zaposlena u Gradskoj upravi za inspekcijske poslove"

gospodja nado vama nije svesno kakvog ste monstruma stvorili

sve dok se tragicno ne zavrsi neki oavakav postupak drzava nece uciniti nista na "reviziji" ove legalizovane pljacke gradjana
« Poslednja izmena: 16. Sep 2014, 01:52:59 od sez »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Chrome 37.0.2062.120
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 389
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 31.0
mob
Palm 
"Neobaveštena građanka" iz Novog Sada mora da shvati da ništa nije besplatno, pa ni angažovanje privatnog izvršitelja.Postoje troškovi postupka, i ako neko dozvoli da se zbog duga od nekoliko hiljada dinara angažuju sud ili privatni izvršitelj, onda dužnik mora platiti i troškove tog angažovanja.

Nije uopšte predviđeno da građani prate šta se ističe na oglasnim tablama sudova.To je formalna radnja, na oglasnu tablu se ističe rešenje ili zaključak i to se smatra urednom dostavom.Pošto i u manjim sudovima ima na hiljade prinudnih izvršenja, preko tog dokumenta na oglasnoj tabli će u toku istog dana biti stavljena druga dokumenta.U većim sudovima(Novi Sad, Beograd itd.) će dokument istaknut na oglasnoj tabli biti prekriven novim dokumentima praktično odmah , jer u tim sudovima ima više predmeta, pa se odjednom na oglasnu tablu stavlja stotine ili hiljade dokumenata.

Neobavešteni građani ne treba da prate sudske oglasne table, nego da ne izbegavaju dostavu sudskih pismena.Treba da uredno prijave svoju adresu  policijskim organima, i to adresu na kojoj se faktički nalaze.Kada zateknu neki izveštaj iz pošte treba da  podignu pošiljku a ne da dozvoljavaju da se ista vrati neuručena pošiljaocu.U takvim slučajevima, kada se rešenje ili zaključak ne mogu dostaviti dužniku na adresu na kojoj je prijavljen policijskim organima(dva puta), sud/izvršitelj će treću dostavu izvršiti preko oglasne table.

"Dabićeva, koja je zaposlena u Gradskoj upravi za inspekcijske poslove"

gospodja nado vama nije svesno kakvog ste monstruma stvorili

sve dok se tragicno ne zavrsi neki oavakav postupak drzava nece uciniti nista na "reviziji" ove legalizovane pljacke gradjana

Ne postoji nikakva "legalizovana pljačka".Svako je dužan da plaća svoje obaveze, nigde na svetu nema besplatne struje, vode, telefonije.Nikakvu tragiku ne treba prizivati.

Moramo da se manemo te patetike i sistema koji generiše milione nezavršenih izvršnih predmeta.U Srbiji ima 2.5 miliona nezavršenih predmeta prinudnog izvršenja pred sudovima i privatnim izvršiteljima.Za svaki predmet mora da se formira omot spisa, da se ulepe u predmet određena dokumenta, da dostavljač i pošta uruče rešenja i zaključke strankama.

Trošimo ogromne resurse samo za papir, lepak, PTT troškove samo da bi se vodili neki nerazumni postupci u kojima se dokazuje da li je neko rešenje uredno dostavljeno dužniku i slične gluposti.Svi ti resursi mogu da se upotrebe u neke druge srhve, za nešto konstruktivnije.

Potreban je još restriktivniji i rigorozniji sistem prinudnog izvršenja za dužnike.Ko neće da dobrovoljno plati dug od nekoliko hiljada dinara a može to da uradi, treba ga klepiti po džepu tako da plati 20 puta veće troškove, znači dug od 5 000 dinara ima da na kraju iznese 100 000 dinara sa troškovima postupka.Onda će dužnici mnogo češće plaćati svoje obaveze dobrovoljno, i neće dozvoljavati da se protiv njih vodi izvršni postupak zbog sitnog duga.Za kratko vreme bi se broj predmeta sa par miliona predmeta spustio na 10 puta manji broj.
« Poslednja izmena: 18. Sep 2014, 01:58:00 od milanb2014 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Chrome 37.0.2062.120
Citat
nigde na svetu nema besplatne struje, vode, telefonije.
ima. ima na jugu srbije kod šiptara. ima kod svih cigana.

Citat
Trošimo ogromne resurse samo za papir, lepak, PTT troškove
istina. evo u mojoj opštini pre neki dan naručili su hemijske olovke u vrednosti od tri miliona dinara. mislim ono javne nabavke.

Citat
Potreban je još restriktivniji i rigorozniji sistem prinudnog izvršenja za dužnike.
ne vredi. stoka nema para. treba ih streljati i oteti stanove.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
OS
Windows
Browser
Chrome 37.0.2062.120
Давно је министарка Кори рекла да ако немају пара да плате рачуне нека продају станове Smile
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows 7
Browser
Chrome 37.0.2062.120
"nigde na svetu nema besplatne struje, vode, telefonije."

ima kod bata vucka

http://www.vreme.co.rs/cms/view.php?id=386056

"Trošimo ogromne resurse samo za papir, lepak, PTT troškove"

ja platio paket od 10kg 230dinara obicna posta stigo danas za sutra

350 dinara 500lista papir za stampu

35dinara 100g na malo lepak za papir

sta reci to je toliko tezak posao da se licitiraju ogromne sume samo da bi upao u tu bransu

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Chrome 37.0.2062.120
Давно је министарка Кори рекла да ако немају пара да плате рачуне нека продају станове Smile
jevrejka iz bolivije.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows 7
Browser
Chrome 37.0.2062.120
najbolje bi bilo da se ti oduzeti stanovi pretvore u privatne zatvore,cudi me kako vec kod nas ne postoji institucija privatnog zatvora u kome bi morao da placas zato sto lezis
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 389
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 31.0
mob
Palm 
Вероватно се некима чини баналним моје писање о трошковима папира, лепка, ПТТ у поступцима принудног извршења.
Треба замислити количину од 2-3 милиона предмета, ми се фрљамо разним цифрама, али милион је невероватан број.
Ниједан предмет се не састоји од 2-3 листа него од 10,20, 30, а неки имају и пар стотина страница.Све то што се налази у неким списима, треба помножити са 2-3 пута, јер се сваки папир из списа доставља странкама(минимум 2), а неки пут и некој другој установи(НБС, послодавац, пословна банка).Када странка изјави приговор(жалбу) целокупни списи се копирају и копија се доставља већу ради одлуке.

Канцеларијски материјал је најмања ставка.Морају се ангажовати службеници који ће се старати о тих пар милиона предмета, који ће када пристигне неки допис или извештај  проналазити предмет и улагати у њега ове документе.После тога, мора се ангажовати довољан број судских извршитеља који ће излазити на терен у скоро сваком предмету, мора им се обезбедити гориво за возило .Често је потребна помоћ полиције па треба и то урачунати.

Све то папрено кошта.Очигледно је да је садашњи број извршитеља(судских и приватних) недовољан да се обраде милиони предмета.Значи треба још да запошљавамо службеника а немамо довољно новца ни за ове сада запослене.

Други проблем је што ЕПС, и друга јавна предузећа не могу опстати ако им потрошачи не плаћају накнаду за утрошену струју, воду итд.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.048 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.