Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 21:43:27
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: privatni ili drzavni????  (Pročitano 13749 puta)
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Сто људи - сто ћуди - сто мишљења...

Али није било потребе да ме нападаш као да сам ти око ископала... Могао си све лепо рећи, без ироније и измотавања. Али шта ћеш сад, ако си се већ нашао прозваним... као што рекох, има нас разних...
« Poslednja izmena: 01. Mar 2008, 23:07:17 od B@mbin@ »
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Somewhere around nothing!

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 11442
Zastava Herceg-Novi
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Apple Iphone 5s
Сто људи - сто ћуди - сто мишљења...

Али није било потребе да ме нападаш као да сам ти око ископала... Могао си све лепо рећи, без ироније и измотавања. Али шта ћеш сад, ако си се већ нашао прозваним... као што рекох, има нас разних...

Ja se javno izvinjavam ako sam te na bilo koji nacin povrijedio,zaista nisam imao namjeru Smile
Nisam se nasao prozvanim,al mi zaista smeta kada masa krene da"pljuva"nesto bez ikakvih argumenata,takav sam ja i u zivotu,volim istinu Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Ниси ме ни повредио ни увредио, али мало такта не би било на одмет...  Smile

У сваком случају, људи има 6 и по милијарди (и више) - свако од њих има своје мишљење и једноставно нема смисла нападати сваког ко има другачије мишљење од твог... То је све, заправо...  Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Записи из подземља

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 15650
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Samsung S8
Ja idem na privatni faks i ok je.Ne razumem se nesto u te odnose privatni - drzavni,ali dobro znam ljude koje su zavrsavali i drzavne i privatne fakultete sa prosecnom ocenom 9,50 pa su ostajali bez posla.Uostalom,ovi sto idu na drzavni,nisu u bilo kakvom boljem polozaju od onih koji idu na privatni.
Onaj ko ne ide na privatni i prica price tipa:''Das pare,boli te uvo zavrsavas faks a nista ne ucis'' pojma nema.Na svakom fakultetu mora da se uci,bio on privatni ili drzavni.Ako ne ucis,padas godinu,prosta stvar.
IP sačuvana
social share
Ako je nesto ocigledno, ne mora biti istinito.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Somewhere around nothing!

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 11442
Zastava Herceg-Novi
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Apple Iphone 5s
Ja idem na privatni faks i ok je.Ne razumem se nesto u te odnose privatni - drzavni,ali dobro znam ljude koje su zavrsavali i drzavne i privatne fakultete sa prosecnom ocenom 9,50 pa su ostajali bez posla.Uostalom,ovi sto idu na drzavni,nisu u bilo kakvom boljem polozaju od onih koji idu na privatni.
Onaj ko ne ide na privatni i prica price tipa:''Das pare,boli te uvo zavrsavas faks a nista ne ucis'' pojma nema.Na svakom fakultetu mora da se uci,bio on privatni ili drzavni.Ako ne ucis,padas godinu,prosta stvar.

Upravo sam na to mislio Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Postoje ozbiljni privatni, i neozbiljni privatni (kojih je cini mi se vise).
Zbog tih neozbiljnih i ozbiljni gube kredibilitet.
Prica da su teski nije bas tacna - sve se mora ucit... ali u poredjenju sa npr. medicinom to je talasika.

Diploma moze da posluzi fino ako te ceka posao, ako nisi retard (sto vazi i za drzavni), ali se inostranstvu bas i nemoj radovat posto tamo moras da razvalis - i znanjem i snalazljivoscu da bi te primili - drzavni.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
HTC Wildfire S
Mislim da svako od vas ima jake argumente ali da svi oni variraju, medjutim postoji par chinjenica koje stoje:

-Iako nam je obrazovanje u raspadu i postoji mnogo nepragmatichnih stvari, drzavni je jachi i vishe cenjen.
-Privatni prolazis ali daleko od toga bez imalo truda i imajte na umu da ce vam odrati novchanik za svaku mogucu stvar
-Bila pi pozeljna jaka/ikakva veza. Npr: Onaj Ekonomski smer postoji 20godina pre moje majke, i ima ih ko kusih pasa, treba neka vezica inache visis po                     
 birou i salju te na 101 dodatni kurs...
-Sto neko reche: Fakultet je samo ulaznica i sve zavisi od vas samih kasnije...

@Slagvort
Sto se tiche ozbiljnih i neozbiljnih privatnih ista stvar posoji kod drzavnih u smislu da postoji dosta profesora koji su se uvalili zahvaljujuci tome sto pripadaju odredjenoj politickoj partiji  (ovo znam iz prve ruke) Posledica toga: Nisu primljeni daleko kvalitetniji profesori - logicno  Smile

PS: Babina poruka za sve buduce i sadasnje studente: Skolu zavrsava dupe a ne glava!
      Nebitno koliki ti je IQ, sedi i uci nijedan nije lak. Mada ako si zensko ovo moze i bukvalno da se prevede  Smile Salim se....
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

I Express My Uniqueness

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 11691
Zastava Lost Heaven
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
Nokia N70
Iz mog nekog iskustva,smatram da je Drzavni Fakultet daleko priznatiji i pruza vecu sigurnost u buducnosti...
IP sačuvana
social share

Euphoric Vibes Episodes
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 330
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Ja ne razumem ovde ljude, koji kažu za privatne fakultete "plati pa klati". Kako je moguće tako nešto reći, kada je većina državnih fakulteta skuplja po školarini od privatnih. Druga stvar, lupanja kao što su da ne moraš ni da
dolaziš na predavanja, i da to profesori ne gledaju. Veću glupost nisam čula. Pa naravno da se prisustvo na predavanjima uračunava u krajnju ocenu kao i kolokvijumi koji su obavezni kao i seminarski radovi, eseji i na kraju sam ispit. Prema tome,priče rekla kazala ne važe. A ljudi su toliko neobavešteni i puni predrasuda da je to strašno. Čim čuju privatni fax svi su u fazonu a pa da platiš i prolaziš  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 597
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Nokia N70
Ne funkcionišu baš svi privatni fakulteti po sistemu - "platiš i prolaziš", ali postoji jedan dobar deo takvih.

Ja studiram državni pravni u Novom Sadu i što se tiče pravnih fakulteta mogu da kažem (jer sam video knjige i sa privatnih, poznajem i ljude koji studiraju privatne pravne fakultete) da privatni i državni ne mogu da se porede.

1. Odnos profesora je totalno drugačiji, manje traže na privatnom, a što je još bitnije - ne ulaze u konflikte sa studentima zato što im se ne svidja boja kose, stil oblačenja ili bilo šta drugo. Postoje profesori koji predaju i na privatnom i na državnom (što je inače zabranjeno, dok matični fakultet ne izda dozvolu za to, a u ovom slučaju nema teorije da se to desi) koji su dve totalno različite ličnosti u zavisnosti od toga gde predaju.

2. Još jedna vrlo bitna stvar su udžbenici. Ovo je po meni i najbitnija stvar. Ako imate prilike, uporedite udžbenik iz istog predmeta na državnom i na privatnom - ogromna je razlika. Na državnom udžbenici pored suštine gradiva sadrže i razne apstraktne teorije, široko iznošena mišljenja autora, kao i razne propratne praktikume i zbirke zadataka koje su sutra za posao najčešće totalno nebitne. Sa druge strane, ove stvari obogaćuju rečnik i opštu kulturu studenta. Ovde se postavlja pitanje da li fakultet služi da nauči studenta da bude vrhumski stručnjak u svojoj oblasti ili da ga osposobi da na svakom kvizu redovno osvaja prva mesta, jer zna odgovor na svaku budalaštinu koju tamo pitaju.

3. Cene su u poslednje vreme, na državnim fakultetima, uvodjenjem kvazi Bolonje drastično skočile, a taj trend će se nastaviti. Trenutno su izjednačene, ali videćemo gde će se završiti, ako se ikad završi. Na privatnom se za odredjeni iznos dobija sve, dok se na državnom sve plaća posebno: knjige, školarina, overa semestra, prijava ispita, kao i svaki obrazac koji je potreban za navedene poslove. Mislim da ne treba da spominjem višečasovna čekanja u redovima za svaku od navedenih stvari. Na privatnim su knjige obezbedjene.

4. Uslovi za rad su mnogo pogodniji na privatnim fakultetima. Radi se u mnogo manjim grupama, predavanja su interaktivna, što znači da se studenti animiraju da aktivno učestvuju u njima, a ne da sede u ogromnim zagušljivim amfiteatrima sa 400 - 500 kolega i pokušavaju da čuju profesoricu od 70 godina koja šapuće nešto u bubicu (koja pri tom konstantno stvara mikrofoniju i nesnosno pišti, ali šta će ona, to u njeno vreme nije postojalo).

I pored svega navedenog, ja ne mogu da vam kažem da li je bolje studirati državni ili privatni. Lakše je završiti privatni, može se i tamo dosta naučiti ako se hoće, ali sa druge strane, ne mora se ništa naučiti. Na državnim postoji neki minimum bez kojeg niko ne diplomira.

Još jednom podsećam da se sve ovo odnosi na pravni fakultet jer sam sa tom situacijom najbolje upoznat.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 21:43:27
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.