Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pritvorenik zašio usta i jezik  (Pročitano 1076 puta)
14. Apr 2006, 21:44:36
Moderator
Superstar foruma


Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
Nesvakidašnji protest u ćeliji beogradskog Okružnog zatvora
Pritvorenik zašio usta i jezik


Zoran Rašković (27), zvani Božina, pritvorenik beogradskog Okružnog zatvora, uče ujutru je zašio sebi usta i jezik, zbog čega zatvorska straža nije mogla da ga odvede na suđenje. Rašković sa još petoricom optuženih odgovara za pljačku „Delta banke“ u Mladenovcu, 22. avgusta 2003. godine. Oni su iz banke odneli devet i po miliona dinara i 2.250 evra.

Izvor „Blica“ iz Okružnog zatvora kaže da je Rašković sebi usta i jezik bušio iglom i onda ih zašivao koncem i stavljao spajalice sa dokumenata koja su se nalazila kod njega u ćeliji.

- Najverovatnije je to uradio u toku noći ili rano ujutru. Niko ništa nije čuo. Trpeo je bolove sve dok ga stražar, u redovnom obilasku, nije zatekao u tom stanju. Ovo se prvi put dogodilo kod nas. Iglu mu je očigledno neko doneo - kaže naš izvor iz CZ-a.

Rašković se nalazi u grupnoj ćeliji i, kako kaže naš izvor, sumnja se da mu je neko pomogao da se na sudu pojavi „kao nem“.

- To su strašni bolovi. Krvario je. Bio je hirurg koji mu je skinuo šavove. Sada je pod bolovima i teško priča. Biće mu potrebno nekoliko dana da se oporavi - kaže naš izvor.

Kako „Blic“ saznaje, još dvojica optuženih za pljačku „Delta banke“ su se iz istog razloga povredila u pritvoru prilikom pokušaja samoubistva.

Iz protesta

Raškovićev advokat Sanja Radenković izjavila je za „Blic“ da je njen klijent zašio sebi usta iz revolta jer se nalazi u protivzakonitom pritvoru.

- U šoku sam. Radenković nije ni labilna ni neuračunljiva osoba - kazala je Radenkovićeva.

Ona je objasnila da je Rašković na ovaj način protestovao jer krivični postupak protiv njega traje više od dve godine.

- Zakonski rok od dve godine od podizanja optužnice, koliko je Rašković mogao da bude u pritvoru, istekao još 8. decembra prošle godine.

S obzirom na to da je Rašković u jednom trenutku pobegao iz zatvora i bio nedostupan 87 dana, Vrhovni sud mu je produžio pritvor do presude. Zbog ovog incidenta, sudija Vinka Beraha odlučila je da Krivičnom veću Okružnog suda hitno iznese moj predlog da mu se sada ukine pritvor - izjavila je Radenkovićeva.

Pljačka banke

Zoran Rašković je od opljačkanog novca u mladenovačkoj banci kupio splav na Adi, gde je i uhapšen krajem septembra 2003. godine. Rašković je zbog dve pljačke zlatara u Pančevu i Požarevcu već osuđen na pet godina i kaznu je izdržavao u novosadskom zatvoru iz kog je uspeo da pobegne.

Međutim, tačno dve godine nakon pljačke, 22. avgusta 2005. godine, na spektakularan način je pobegao iz CZ-a. Rašković je utekao iz zatvora usred dana, u vreme kada je trebalo da se sretne sa svojim advokatom. Rašković je iz pritvorske sobe došao u prostoriju namenjenu toj vrsti poseta, a zatim je u 14.45 neopaženo nestao. Na koji način je Rašković pobegao do sada nije utvrđeno, ali je interna istraga pokrenuta protiv dvojice čuvara koji su, navodno, za novac ovom zatvoreniku omogućili bekstvo.

Hapšenje u Švajcarskoj

Rašković nije dugo uživao u čarima slobode, jer su na ciriškom aerodromu lisice na njegovim rukama ponovo škljocnule, te je 10. novembra 2005. prebačen u beogradski zatvor. Rašković je uhapšen na osnovu informacija srpske policije koja je odbeglog zatvorenika locirala prateći njegove telefonske razgovore sa devojkom iz Beograda.

Pored pljačke „Delta banke“ u Mledenovcu, Rašković i njegova ekipa, u trenutku hapšenja, bili su osumnjičeni za pljačku „Komercijalne banke“ u Beogradu, pljačku jedne beogradske pošte, menjačnice, kao i za razbojništvo u Pančevu, kada su od lokalnog dilera oteli 5.000 evra.


Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije


Sta reci!!!!!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 18675
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.2
o svasta zasio jezik i usta   Smiley 1
IP sačuvana
social share
....................................
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu


主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Zastava in the back of your mind ;-)
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Neki umetnici performativnog body art-a su ovo radili jos 1960-tih.

Poruka osobe koja ovo cini je naravno da nema sta da kaze (bilo kao optuzeni ili kao umetnik, u drugom slucaju zato sto je niko ne cuje ili zato sto je umetnost uopste ili nejna umetnost neshvacena i/ili bespredmetna).

Uslovno receno "nasa" Marina Abramovic (zivi van Srbije duze od pola zivota) mislim da nije bas usivala usta, ali jeste svasta cinila sa sobom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.084 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.