Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Prikazan snimak ubistva u Srebrenici  (Pročitano 32578 puta)
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija

Budi ljubazan odgovoriti konkretno ili lepo otvori temu "bajke" pa tamo izlazi svoje teorije do mile volje.

Sram te bilo SF! Šalješ lika u Biblioteku, znaš li kakav ćeš mi problem natovariti ?? Wink Wink Wink
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 148
Krajnje je odvratno smejati se tudjim zrtvama.

Slažem se s tobom, i NE smijem se STVARNIM ŽRTVAMA, što više.. kao čovjek zgrožen sam nad svakom nevinom žrtvom!

Smiješan mi je taj MIT o 700.000 zaklanih Srba u Jasenovcu! Brojka je prenapuhana do 10-strukog iznosa, jer ukupan broj svih ubijenih u Jasenovcu, dakle i Srba (najveći broj), Hrvata, Roma, partizana, komunista, itd.. iznosi oko 95.000!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Broj zrtava jasenovaca je javno priznat kao preko 600 000, a najmanja cifra koja se pominje po istorijskim knjigama je "preko 200 000", to sto je Franjo Tudjman rekao da je bilo 60 000 - 70 000, apsolutno je neosnovano i kranje nebitno.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 148
O broju žrtava koncentracionog logora Jasenovac, njihovoj vjerskoj i nacionalnoj strukturi, postoje različite procjene i pretpostavke. Neumjerena preuveličavanja i neumjesna smanjivanja, kao i korištenje broja žrtava u dnevno-političke svrhe, bila su omogućena činjenicom da stvarni broj žrtava nije nikada službeno verificiran, a poimenični popisi žrtava rata iz 1946., 1950. i 1964. nisu bili cjelovito objavljivani. Prema poimeničnom popisu iz 1964. godine, uz upozorenje priređivača da je popis nepotpun, u logoru Jasenovac smrtno je stradalo 50 002, a u Staroj Gradiški 9 587 osoba, ukupno 59 589 popisanih žrtava.

Demografska istraživanja Vladimira Žerjavića i dr. Bogoljuba Kočovića, koji su radili neovisno jedan od drugoga, dala su slične rezultate. Prema Žerjaviću proizlazi da je u Jasenovcu stradalo oko 83 000 osoba (od toga između 45 i 52 tisuće Srba, 12 tisuća Hrvata i Muslimana, 13 tisuća Židova i 10 tisuća Roma), dok je dr. Kočović došao do procjene da je u Jasenovcu život izgubilo oko 70 000 ljudi. Okvirne procjene ove dvojice stručnih istraživača do sada nisu opovrgnute nikakvim znanstveno utemeljenim argumentima. Stoga ih treba uvjetno prihvaćati sve dok daljnja istraživanja, posebno ona poimenična, ne pruže još preciznije rezultate.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 148
Ivo Goldstein, profesor povijesti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, čija je obitelj teško stradala u Jasenovcu:

Prema njegovim riječima, u popisu žrtava Jasenovca u Muzeju genocida u Beogradu stoji da je u Jasenovcu i Staroj Gradiški stradalo 80.022 žrtve. Isto tako, Vladimir Žerjavić svojim je istraživanjima krajem 80-ih i početkom 90-ih godina došao do ukupne brojke između 83 i sto tisuća žrtava, napominje Goldstein. »Radi se o golemom zločinu i golemom broju žrtava, a grozno je da se različitim manipulacijama taj broj još pokušava povećati«, zaključio je povjesničar.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Hoce da bude problematicno kad imas konkretan broj od preko 1.3million + 350 000 osoba koje nisu nadjene za vreme WWII na teritoriji SFRJ a zna se da su manje od 100 000 ubili Nemci. Da li ce i ko ce kako rasporediti te zrtve krajnje je nebitno, dokumentacije nema tako da je svaka prica suvisna, a broj od 650 000 nije slucajan, verovatno ni 100% tacan, ali postoje konkretni podaci da je najmanje 350 000 cisto Srba ubijeno u Jasenovcu, a da je bilo jos oko 60 000 drugih zrtava. Svaka prica o tim ciframa <100 000 je smesna i tuzna istovremeno jer bi to onda znacilo da ima jos 1 500 000 leseva za koje niko ne zna gde su.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1737
mob
Nokia N95
Uhhh, kakva rasprava i kolika kolicina gluposti izrecenih od strane famozne tomahavkic (cuvenog borca za "istinu") i novog lika Super Maria koji je zaista super strucnjak za umanjivanje srpskih zrtava i uvecavanje hrvatskih i muslimanskih.
Sto se tomahavkic tice, nemam ti nista posebno reci vezano za Srebrenicu jer smo o tome vec ranije diskutovali i ti ocigledno nisi ni pokusala da provjeris argumente i podatke koje sam ti iznosio u tim diskusijama. Ti se drzis "objektivnih" bosnjackih foruma i ne mogu te dirnuti ni price koje su recimo Anea ili Vjestica iznijele iz licnog iskustva.
Nista novo za tebe a ovamo si se k'o fol znala naci uvrijedjena kada bih ti ja ranije rekao da si neobjektivna i da te srpske zrtve ne zanimaju.
Kakav si ti licemjer, to odavno nisam vidio.
A Mladjo je najvjerovatnije u pravu jer si ti vjerovatno srpkinja u istoj onoj mjeri u kojoj sam ja crnac ili eskim.
Znas da je interesantan detalj da je ovo prva tema na kojoj se apsolutno slazem sa Costom sa kojim se inace ni u cemu drugom ne slazem sto samo govori o tome koliko si uspjela ujediniti sve clanove foruma koji diskutuju na ovoj temi protiv sebe.
Bravo tomahavkic, samo tako nastavi, od tebe se nista drugo ne moze ni ocekivati.
Djubre uvijek ostaje djubre (izvini Anea, znam da te stavljam na muke kao moderatora ali nisam joj mogao otrpiti).

Super Mario, ti malo sjedi i razmisli prije nego sto nesto kazes jer davno je receno da je bolje pametno cutati nego pricati gluposti. Bez namjere da vrijedjam, zapitaj se zasto se prica o jasenovackim zrtvama aktuelizirala tek dolaskom Tudjmana na vlast i zasto do tada niko nije dovodio vjerodostojnost broja ubijenih u pitanje. A ako se taj broj i moze dovesti u pitanje onda se moze samo raditi o tome da je taj broj mozda i veci (nazalost) nego da bude manji.

Toliko za sad od mene, pozdrav Anei, Mladji, Vjestici, Ainhoi i ostalim burekdzijama (puno vas je da vas sve redom nabrajam  :[115]Smiley jer me dugo nije bilo na netu (frka sa internet vremenom).
IP sačuvana
social share
Everything that has a beginning has an end. Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 148
Super Mario, ti malo sjedi i razmisli prije nego sto nesto kazes jer davno je receno da je bolje pametno cutati nego pricati gluposti. Bez namjere da vrijedjam, zapitaj se zasto se prica o jasenovackim zrtvama aktuelizirala tek dolaskom Tudjmana na vlast i zasto do tada niko nije dovodio vjerodostojnost broja ubijenih u pitanje. A ako se taj broj i moze dovesti u pitanje onda se moze samo raditi o tome da je taj broj mozda i veci (nazalost) nego da bude manji.

1. Ako Muzej holokausta u BEOGRADU navodi brojku od oko 82.000 žrtava, tko bi onda trebao razmišljati?

2. Srbija je jedina civilizirana zemlja zapadne hemisfere koja je bila bombardirana od strane NATO-a i Amera.. Tko bi trebao razmišljati?

3. Vodili ste tri krvava osvajačka rata, izgubili dva, Milišević vam je bio veliki junak, dok niste bili bombard. i izgubili Kosovo.. Tko bi trebao razmišljati?

4. Vama je najlakše ponavljati mitove, koji nemaju blage veze sa stvarnošću. Jedan od takvih mitova vama je i Kosovska bitka, poslije koje ste pali u 500-godišnje tursko ropstvo. Važno da ste vi "pobijedili"...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
I to sve kaze covek ciji narod se kune u Tisucljetnji san, narod koji nikad nije ispastao za sva zlodela koja je radio, koji je uvek u novijoj istoriji u ratovima bio na pogresnoj strani i na kraju bio oslobadjan od strane Srba... interesantno...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 148
1. Da nije bilo Hrvata, Tita i naših partizana, vi NIKADA ne biste ni čuli ni za partizane ni za antifašizam...
Kod vas jedina dilema je bila kraljevska vojska ili četnici.. Vi ste nekog oslobađali, ha ha ha:)) Prvo su Rusi vas oslobađali, a onda su se četnici preobukli u partizane..

2. Od vašeg "junaštva" normalnim ljudima se povraća.. Najjači ste kad napadate sela u kojima žive nenaoružani starci, koje možete klati i izživljavati se nad nemočnim ljudima.. Svjetski ste rekorderi u brzini bežanije, kad se suočite s pravom vojskom.. Tako ste brzi, da tenkovim gazite vlastite civile.

3. Usporedi samo sudbinu poklanih ljudi na područjima koje stve vi okupirali, i tisuće pripadnika vaših postrojbi, koje smo mi porazili, opkolili, razoružali i pustili, a da ni dlaka na glavi nije im falila! Zar ne misliš da smo mi imali odlične prilike za revanš? Potpisali ste kapitulaciju, predali oružje, ali pameti nikad niste imali, niti nećete..

4. Laži, samobmanjivanje i zavaravanje.. shvačam da to vam jedino još preostaje.. Meni, kao i večini Hrvata, se GADE Pavelić i Ustaše, a vi četnike izjednačavate s partizanima..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.