Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 03. Avg 2025, 22:32:47
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Prezimena mi mog  (Pročitano 19518 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
Apple 15
To nema veze sa tradicijom , to je samo moda .. nisu se tad oblacili zbog tradicije vec jer su se rucno radile stvari .

ne, to je pazi... tradicionalna nosnja...
kao sto je slava deo tradicije, pa nesto ne verujem da je slavis...
deo tradicije je i da se muskom detetu busi (cini mi se) levo uvo...

takodje... tradicionalni obicaji u npr. Novom Sadu i u Nisu se znacajno razlikuju... ustrojstvo gradjanske porodice i porodice sa sela se takodje razlikuje...

o razlikama izmedju tradicije u Srbiji i npr. Indiji... ne bih...
a, moze se desiti da naletis na neku zanimljivu Indijku, zaljubis se do usiju i odlucis da je zenis...  Smile
« Poslednja izmena: 25. Nov 2007, 01:12:20 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

The worst vice is advice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 9076
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Kako su neki jaki na recima... Smile

Cenim da kad si se ti zenio, niko ti nije govorio sta da uradis.
Tako da... budi ljubazan, pa se ne mesaj drugima u izbor... kakav god da je...  Smile
Kome se ja to mesam u izbor?    Smile

Kao i uvek raznim "posalicama" pokusavas da osporis tudje misljenje...
Kako ono bese... forma bez sadrzine...  Smile

Slusaj, sasvim mi je svejedno, ako se budes udavala, cije ces prezime uzeti i zbog cega. Ni na kraj pameti mi nije da ti se mesam u izbor... Smile
E,sad...nisam znao da je ovo tema samo za udavace, pa da ne smem da kazem svoje misljenje...i to sasvim diskretnije od ostalih ucesnika u raspravi. I  ja se uopste ne salim, naprotiv...zaista mislim da neki ovde trabunjaju, a kada bude doslo vreme da se odgovori maticaru... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

НУСКНВП

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12841
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7;M
Citat
Ниси ми одговорила на ово питање: "Да ли ово значи да твоја деца никако неће носити очево презиме зато да се са тобом не би угасила ложа ??????"

Odgovorila sam ti. Nemoj da se dernjas na mene.
O prezimenu deteta odlucuju oba roditelja.

Што да се не дерњам ?????  Smile

Ово је већ неозбиљно. Овако може да поставља ствари или неко ко зајебава или неко ко нема ни мало животног искуства.

Сигуран сам да нико, па ни ти не би ценила мужа који би такве ствари дозволио.

Малопре си рекла да се са тобом гаси ложа и да ћеш, између осталог, због тога задржати своје презиме, дакле, да се ложа са тобом не би угасила твоја деца морају носити презиме твог оца. Да ли би се удала за таквог шоњу који би тако нешто дозволио ????? Да ли би смела да тако нешто предложиш мужу без бојазни да ће те шутнути напоље ????? Да ли би мислила, за мужјака који тако нешто прихвата, да није шоња ?????
« Poslednja izmena: 25. Nov 2007, 01:17:58 od Davidovac »
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Citat

takodje... tradicionalni obicaji u npr. Novom Sadu i u Nisu se znacajno razlikuju... ustrojstvo gradjanske porodice i porodice sa sela se takodje razlikuje...

a, moze se desiti da naletis na neku zanimljivu Indijku, zaljubis se do usiju i odlucis da je zenis...

Pa to ti pricam, da sam odabrao da nosim tradicionalnu nosnju , ne bih nosio Hugo Boss kravatu.  Smile

Ili postujes tradiciju ili ne. Nema sredine. Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Nepoznat
Browser
Opera 8.01
mob
Nokia 
@machak, naravno da ne, samo se ja ovako lepse osecam jer znam da njemu mnogo znaci to sto nosim i njegovo prezime, a mene nista ne kosta.
IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
Apple 15
Citat
Ово је већ неозбиљно. Овако може да поставља ствари или неко ко зајебава или неко ко нема ни мало животног искуства.

Сигуран сам да нико, па ни ти не би ценила мужа који би такве ствари дозволио.

Малопре си рекла да се са тобом гаси ложа и да ћеш, између осталог, због тога задржати своје презиме, дакле, да се ложа са тобом не би угасила твоја деца морају носити презиме твог оца. Да ли би се удала за таквог шоњу који би тако нешто дозволио ????? Да ли би смела да тако нешто предложиш мужу без бојазни да ће те шутнути напоље ????? Да ли би мислила, за мужјака који такоко нешто прихвата, да није шоња ?????

Ja nisam zenka, nisam zivotinja... pa nemam ni muzjaka...
Ja sada ne mogu da ti odgovorim jer ne znam sa sigurnoscu ko ce biti otac moje dece...

Da li je neko sonja ili ne... zaista ne bih... nemam iste zivotne stavove, tako da nije u redu da se vredjamo na takav nacin...
Da li bi me izbacio... kao sto rekoh... nikad se ne bih udala za osobu sa kojom ne mogu da nadjem zajednicki jezik...
Sto se moje loze tice, obrni-okreni... sa mnom ce se ugasiti... a, ako ce se moja deca zvati... videcemo...

Citat

a, moze se desiti da naletis na neku zanimljivu Indijku, zaljubis se do usiju i odlucis da je zenis...

Pa to ti pricam, da sam odabrao da nosim tradicionalnu nosnju , ne bih nosio Hugo Boss kravatu.  Smile

Ili postujes tradiciju ili ne. Nema sredine. Smiley

Znaci.. sve se svodi na to da ti ne moras nuzno da postujes tradiciju, a ona mora...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Citat
Znaci.. sve se svodi na to da ti ne moras nuzno da postujes tradiciju, a ona mora...

Ne , to znaci - da cemo postovati tradiciju ili necemo .

Jako zanimljiva tema , jer licno mi ne znaci puno (em sam mlad itd.) .. ali u slucaju kada bih naisao na neodobravanje , verujem da mi ne bi bilo svejedno .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
Apple 15
Citat

Ne , to znaci - da cemo postovati tradiciju ili necemo .

Jako zanimljiva tema , jer licno mi ne znaci puno (em sam mlad itd.) .. ali u slucaju kada bih naisao na neodobravanje , verujem da mi ne bi bilo svejedno .

Pa, vidis... i ta tradicija se menja...
Nekada je bio taboo da zena ne-daj-boze... zadrzi svoje prezime ili muzevljevo doda svome...
Danas ta mogucnost postoji i u zakonu, a sve je vise slucajeva i u zivotu... to vise nije taboo... vecna kletva...

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Pa nikom ja ne branim .

Samo kazem da ako si prosecan muskarac na Balkanu , znas sta ocekujes ...

A sva ova prica o tradiciji je poenta o sigurnosti .

Zasto drzimo do tradicije ? Prostom logikom, moj deda, moj otac ..svi bili u braku , niko razveden , lepe zajednice ..
Idemo dalje , da li ja zelim tu zajednicu za sebe .. ?
Zelim .. dakle idem tradicijom ... i cim odlucim da promenim nesto , moram da ocekujem da nesto nece ici kso sto ocekujem.

Zato mislim da danas ima puno razvoda ... ljudi menjaju stvari a ocekuju da okolina ostane ista .

E ! Sad ja dajem (cenim barem) jak argument, tradicija od ne znam koliko kolena .
Ako si mi ti zena a zelimo uspesan brak, sta govori u tvoje ime a cak i tvoj otac postuje istu tradiciju ?
« Poslednja izmena: 25. Nov 2007, 01:28:34 od yourtoiletpaper »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

НУСКНВП

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12841
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7;M
Интересантан је раздор у мишљењима удатих и соло женки. Интересантно је како неудате женке више "знају" о браку од удатих. Интересантно је колико су удате женке сигурније од неудатих. Интересантно је како солерке временом "легну на руду", у супротном остају вечите солерке или баба-девојке.  Smile

« Poslednja izmena: 25. Nov 2007, 01:31:42 od Davidovac »
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 03. Avg 2025, 22:32:47
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.082 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.