Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 37 38 40 41 ... 44
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Преводиоци опет штрајкују :)  (Pročitano 48618 puta)
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
OS
Windows
Browser
Chrome 46.0.2490.80
Не видим разлог зашто би неко коме требају преводи и даље посећивао ПО. На Титловима се преводе све најбитније серије и квалитет је сасвим солидан Smile Нпр...прошлу ноћ су ишле The Walking Dead i The Big Bang Theory и већ данас у поподневним часовима су преведене. Одгледао сам обе и могу рећи да су преводи одлични.
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 46.0.2490.76
Ja sam sad shvatila. (Baaavoooo  Smile )

Na prijevodima ce kao i do pre strajka da izlaze prevodi momentalno, tipa serija i dalje traje a prevod je izbacen, oni su to apsolvirali i taj prevod ce da okace u tom nekom idx formatu na sajtu. I dok taj isti titl ne izadje na Titlovima u srt-u (bez obzira da li je uzet sa PO i prekucan ili je neko prevodio sa eng prevoda  ili na sluh)
stajace na PO, a onda kad se desi ovo navedeno, i na PO ce se zamenjivati srt fajlom ili sta vec. I onda ce na oba sajta biti srt prevod.

Poenta je dakle da PO sacuva prednost i pokaze da bez njih nema prevoda za neke serije.

Sto ja licno mislim da je sada preraslo u beamislicu totalnu, jer strajk od 100 dana je sam po sebi imao tu svrhu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 17
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 45.0.2454.85
Не видим разлог зашто би неко коме требају преводи и даље посећивао ПО. На Титловима се преводе све најбитније серије и квалитет је сасвим солидан Smile Нпр...прошлу ноћ су ишле The Walking Dead i The Big Bang Theory и већ данас у поподневним часовима су преведене. Одгледао сам обе и могу рећи да су преводи одлични.
Koristio sam prijevode jednog od tih što prevode The Walking Dead, ne ide mu baš prevođenje. Svaki 10. titl mu je dobar.
« Poslednja izmena: 27. Okt 2015, 23:22:16 od lemonzoo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.80
mob
HTC One
Vi ne shvatate sustinu vec se drzite forme - ljude ne zanimaju stvari oko kojih se vi sporite.

Znam da je to vama problem, znam da iritira kada ti neko ponisti i ukrade posao, sve to znam. Ali je surova realnost da ljude to ne zanima. Ljudi su najobicniji konzumenti, ono sto se kupuje plate, ono sto je besplatno uzmu... ko je pravio i koliko vremena ulozio ih ne zanima, bilo to sa cenom ili bez.

Pritom se takodje zaboravlja da kako god okrenes, realnost je da manje kvalitetan prevod i dalje nikome nije problem. Ko ne zna jezik nece ni znati, uhvatice sustinu i razumece radnju... a nijedan titl nije toliko los da ne prenosi bar najbanalnije radnju onakva kakva jeste... dok onaj ko zna engleski ali koristi prevod iz navike (ja npr.) primeti gresku/e, kaze "gledaj amatera/sustera/kretena kako je omasio"i sekund kasnije nastavi da gleda.

I onda dolazimo na ono sto sam vec spomenuo:

1) Ocajan vizuelni prikaz prevoda sa sve crnom pozadinom sto je odavno prevazidjeno i "krade" sliku... nije bitno koliko ali "krade".

2) Ogranicen broj uredjaja na kojima se mogu gledati i komentar "mogu se PC i TV povezati sa HDMI kablom"  Smile

3) Nemogucnost editovanja titla... pre svega za web-dl koji dosta puta izostane sa Prijevoda ili Titlova a koji iskljucivo skidam.

Ovo je iskrena kritika nekoga kome su Prijevodi dragi a Titlovi su samo nuzno zlo, kao i nekoga ko je i sam svojevremeno izbacio dosta prevoda, pre svega za South Park i to veoma kvalitetnih (u prilog cemu govori cinjenica da sam ih video na B92 kada su pustali te sezone).

Nije vam ovo resenje i plasim se da ce mnogo manje dobrog doneti a mnogo cete vise izgubiti i pored dobre namere.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 17
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 45.0.2454.85
Ovo kako je sad je jedino rješenje. Spor između dvije stranice nije riješen pa je većina prevoditelja odlučila da neće nikako objavljivati svoje titlove ako se ne nađe neko rješenje. Da nema ovoga, ne bi ih uopće bilo. Svi su svjesni da ovaj format nije idealno rješenje, ali za mene je bolje išta nego ništa.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 46.0.2490.76
Taj format je samo dok se ne pojavi srt na Titlovima.
To ce biti razlika od nekoliko sati..
Ako je nekome toliko bitno da pogleda momentalno seriju cim se pojavi idx prevod.. onda su samo takvi ljudi u problemu. Svi ostali ce sacekati neko kratko vreme da izadje i na Titlovima i onda ga preuzeti kao srt sa PO.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 37.0
mob
HTC One
Pa ja o tome i govorim... kada se pojavi kao srt na Titlovima, znas li koliko me zanima posle da odem na PO po prevod?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
OS
Windows
Browser
Chrome 46.0.2490.80
Koristio sam prijevode jednog od tih što prevode The Walking Dead, ne ide mu baš prevođenje. Svaki 10. titl mu je dobar.

На кога мислиш? Asr ili new1? То је твоје стручно мишљење?  Smile Ето...и теби не иде превођење и шта ћемо сад? И твој је сваки десети превод релативно добар Smile

Ај не каки Smile Оба преводиоца имају на стотине титлова који су сасвим солидни. Наравно, савршени нису јер тако нешто не постоји али су сасвим употребљиви поготову онима који не знају језик.

Управо због тог вашег "ми смо најбољи а нико други појма нема" сте и довели ПО ту где јесте данас Smile
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Ovde ce izgleda biti tri polufinala

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11678
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.16
mob
Apple 5
Pa ja o tome i govorim... kada se pojavi kao srt na Titlovima, znas li koliko me zanima posle da odem na PO po prevod?  Smile
Samo se nesto slabo pojavljuje  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 17
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 46.0.2490.71

На кога мислиш? Asr ili new1? То је твоје стручно мишљење?  Smile Ето...и теби не иде превођење и шта ћемо сад? И твој је сваки десети превод релативно добар Smile

Ај не каки Smile Оба преводиоца имају на стотине титлова који су сасвим солидни. Наравно, савршени нису јер тако нешто не постоји али су сасвим употребљиви поготову онима који не знају језик.

Управо због тог вашег "ми смо најбољи а нико други појма нема" сте и довели ПО ту где јесте данас Smile
Neću nikog imenovati, ali si uzeo loš primjer. Ima na T.comu i dobrih prevoditelja, samo se malo bolje potrudi. Ako tebi valja, onda ga slobodno koristi. Tvoja volja.
« Poslednja izmena: 28. Okt 2015, 10:07:11 od lemonzoo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 37 38 40 41 ... 44
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.