Poreklom sam Mostarka,pa sam u tom gradu bila više desetina puta pre, i nekoliko puta posle rata. Zaista ako postoji mesto na svetu koje je zatrovano netrpeljivošću, agresivnošću i ljudskom glupošću to je Mostar. U ovom stravično razorenom gradu ne postoji ni trunka humanizma i afirmacije pozitivnih ljudskih vrednosti. To je na žalost faktičko stanje bez obzira na koju etničku grupaciju gledamo (danas u Mostaru praktično nema Srba). Ispod privida mira kriju se nevidljive granice, reke mržnje i nepoverenja. Bošnjaci muslimani ne idu zapadno od Šantićeve, Hrvati istočno od iste ulice. Svi parkovi u istočnom Mostaru su pretvoreni u groblja šehida. Prvo što ćete čuti u bilo kom razgovoru je koje je ko nacije, koliko je puta bio na Veležu ili u Šantićevoj dok su se vodile borbe. Sve u svemu verovatno je negde u špiljama Neretve samo grotlo Pakla.
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."
kombindjija ja cu isto da se molim Bogu za tebe, da te s bozijom pomocu bilo kakav rak ili bilo neka druga kronicna bolest strefi.
Ово је прилично велики разлог да летиш са форума!
Ма мени не смета. Ја Неркозу желим пуно здравља и да пола сваке плате, троши за џеназе најмилијима. Купићу му и бицикл да не плаћа карту за аутобус од куће до мезарја!
« Poslednja izmena: 24. Jul 2007, 22:20:54 od kombiondzija »