Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pretpostavke, DOKAZI i istorija susreta i upoznavanja sa vanzemaljskim rasama  (Pročitano 42752 puta)
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 16.0
nema sanse da se u onome vozi covek. jbt cak i na usporenom snimku preleti ekran. Smile
fino je primetio covek forsaz koji se ukljuci kad menja smer.
a ja sam mislio da je moj LED tv vrhunac tehnologije... Smile

Tesko i danasnje masine, tj. drone, to ubrzanje lomi sve zivo...
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 313
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.64
mob
SonyEricsson k-750i
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

I have a joke. Women's rights.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31126
Zastava Harare
OS
Windows XP
Browser
Chrome 23.0.1271.64
mob
Samsung GT-S7580
Da li je NASA otkrila život na Marsu?

Pripremaju nas polako… Iako NASA još uvijek sakriva tačne podatke o tome šta je to Curiosity otkrio na Marsu istina je da su tamo pronađene nezemaljske stvari, ukoliko doslovno tumačimo naslov vesti koju je svemirska agencija objavila.

Ostavimo li postrance igru reči, uzorci površine tla Marsa pregledani u Curiositiy laboratoriji SAM (Sample Analysis at Mars) iznedrili su nešto o čemu „čovek sanja milenijumima“, nešto veoma značajno i zanimljivo, prenosi domaći sajt „Astronomija„.

John Grotzinger naučnik iz JPL tima koji analizira podatke pristigle sa rovera kaže kako zasad moraju obaviti dodatna istraživanja jer žele biti sigurni šta je tačno rover otkrio. Ukoliko naknadne obrade rezultata i dodatna merenja pokažu isto, biće to „potresna vest za čovečanstvo koja će ući u udžbenike“.

Nezvanično se priča kako je Curiosity otkrio veoma jednostavne životne oblike na crvenoj planeti.

NASA je obećala da će izaći s rezultatima čim budu sigurni u to što su otkrili. Dozu antieuforične opreznosti u celoj toj priči svakako treba zadržati.

Prvobitne analize prisustva metana na Marsu pokazale su da tog gasa ima u atmosferi (on posredno ukazuje na postojanje bioloških, životnih procesa), kasnija merenja su to opovrgla.

Moguće je da su uređaji i instrumenti „uhvatili uzorke“ iz laboratorija odnosno okruženja kojem je rover bio izložen još na Zemlji pa sada treba proći nekoliko ciklusa upotrebe istih kako ne bi bilo sumnje u verodostojnost rezultata. Plus za mogućnost da je na Marsovom tlu otkriven život svakako je i informacija kako Marsova atmosfera, ma koliko bila razređena, ipak uspeva da blokira većinu štetnog zračenja sa Sunca i iz svemira pa bi tamo život kakav znamo na Zemlji (uključujći i čoveka, gledano na nivou radijacije) mogao opstati.

Iz naučnih krugova zasad se skeptično gleda na otkriće života.

Pre će biti reč o još jednoj potvrdi da tamo postoji organska materija koja može podržavati životne strukture, ali to ne znači automatski i da ima života. Sa druge strane nesmemo zaboraviti i činjenicu kako je rover u svojevrsnoj medijskoj krizi pa ovakve informacije plene pažnju (čitaj opravdavaju novac za takve misije).

Ipak, ako i kada budemo nedosmisleno dokazali kako na Marsu (ili negde drugde van Zemlje) ima života to će imati velike društvene reperkusije na društvo, od religija na dalje.

Utvrđen je protokol kome bi se takve informacije najpre podelile i da li bi se, odnosno kada bi se i kako sa njima izašlo u javnost.

Takođe bi, npr. hrišćanske crkve u slučaju neoborivog dokaza života van Zemlje morala promeniti svoje „tvrđenje kako je Bog dao jedinstven život na Zemlji u to da je taj isti svevišnji dao jedinstven život i na drugim svetovima“.

U svakom slučaju nadajmo se kako je Curiosity otkrio nešto zaista važno za svakoga od nas, a ne samo za naučnike.

Izvor
IP sačuvana
social share
E ovaj svet je otiso u kurac cim Lazu pitaju kakva je serija  Smile
Pogledaj profil WWW Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 16.0
Ajd' da vidimo! Samo da ne bude kao sa Hadronskim Kolajderom. Smile

Malo pompezno najavljuju otkrice "koje ce uzdrmati svet". Mislim da svet nece ni trepnuti. A oni sada prave citavu mistifikaciju i histeriju oko toga kome i kako obznaniti vest.  Zestoko mi idu na ganglije!
Pa, ako ste otkrili, objavljujte, pa nek svako misli svoje!

Star sam ja za te pizdarije (oprostite na recniku, ali to je bas to!) Smile

Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

I have a joke. Women's rights.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31126
Zastava Harare
OS
Windows XP
Browser
Chrome 23.0.1271.91
mob
Samsung GT-S7580
Ма шта ти је.. научници открију бактерију, срећни, задовољни као:

А обичан народ на то реагује:

IP sačuvana
social share
E ovaj svet je otiso u kurac cim Lazu pitaju kakva je serija  Smile
Pogledaj profil WWW Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 16.0
Ma dobro, ali najavljivati kako su dosli do saznanja potresnih za covecanstvo Smile
Mislim, jedino da su otkrili da su postojali Marsovci, a da su to u stvari bili Srbi, e onda bi se stvarno svi potresli (piz.. .. .....ina Smile) a najvise Srbi sami. To bi onda znacilo da je Srbin Srbinu Marsovac, a i veliko bi pitanje bilo u vezi porekla kiselog kupusa, sarme i rakije Smile Smile Smile

Svako drugo otkrice tesko ce da me potrese vise od mesecnog racuna komunalija. A, i ne volim to kad neko najavljuje kako je otkrio nesto fantasticno znacajno, a ne navodi nista. Sta sad treba da im verujemo na nevidjeno. Ma zabole me...
 Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.8.2
Browser
Safari 536.26.17
mob
I-mate 30 Pro
Ма шта ти је.. научници открију бактерију, срећни, задовољни као:

А обичан народ на то реагује:

Slazem se...WTF... Smile Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 313
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.95
mob
SonyEricsson k-750i
Ево напокон потврде са највишег врха Smiley
http://www.banjaluka-info.com/vijesti/svijet/31344-video-medvedev-potvrdio-vanzemaljci-su-medu-nama
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 17.0
E, bez veze, pa ako su tu sto ih kriju? Kakva bre panika; mogli bi nesto da trgujemo... ako ne nista bar poivo da popijemo... ili nesto njihovo sta ga ja znam?
Na primer, ja njemu objasnim sta je to prasece pecenje, cvarci, rakjija, beli i crni lukac, ali onako istinski da shvati sta je uzivancija; a on meni objasni kako radi neki njihov super super comp ili sl. kojeg on meni recimo proda polovonog za sicu, jer mu stigne novi sa njegove galaksije. Eto, mi njima cejf, oni nama tehniku, mi njima tulumbe oni nama alate, mi njima mangulicu oni nama letilicu, itd... jasta brate!
Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.95
Na primer, ja njemu objasnim sta je to prasece pecenje, cvarci, rakjija, beli i crni lukac

a šta misliš ko vam je sve to pokazao?
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.