Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 260 261 263 264 ... 308
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Prete poplave, timovi na terenu  (Pročitano 216787 puta)
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 29.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini

IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7001
OS
Windows 7
Browser
Chrome 34.0.1847.137
mob
HTC One M8
Ako su ovo crveno poplavna podrucja, fali jos dosta mesta...Gornji Milanovac, Ljubovija, Valjevo...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

'bem li ga

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9627
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 29.0
mob
SonyEricsson xperia m2
IP sačuvana
social share
"Da je ustaša rođen u Srbiji bio bi četnik. Da je četnik rođen u Hrvatskoj, bio bi ustaša. Da je hrišćanin rođen pre 2500 godina u Grčkoj, verovao bi u Zevsa. Da je musliman rođen pre 3500 godina u Egiptu, verovao bi u Ozirisa. Vaša nacionalnost i veroispovest zavise od vremenskog i geografskog položaja na kojem ste rođeni. Nacije i religije su izmišljene da vas razdvajaju, da se zbog istih ubijate, a da se ratnoprofiterska bagra bogati na vašim jeftinim životima."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 29.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Zivot je besmrtan...i vraca se u grad

Updated on Thursday · Taken at Obrenovac

Ako ima i trunke dobra u svemu, voda odlazi kao da je nije bilo..nestvarne slike..Centralni deo grada je suv, ima jos delova koji su pod vodom. Radi se ciscenje, asanacija, uklanjaju atutomobili, rade pumpe, agregati...dostavlja se hrana, voda..Sjajni momci iz gorske sluzbe spasavanja rade kao sat, sa opremom, motorolama, dele namirnice, lekove, daju informacije, prikupljaju potrebe..Dok se ne sanira i obezbedi grad nije jos za povratak, s razlogom. Oziljci su veliki..Ali zivot ce se brzo vratiti u grad...

Vratilo se i sunce:

I fotografija Nedeljnika  "Dva oka":

http://nedeljnik.co.rs/sr/2014/05/22/fotosfera/#section2

Ako su ovo crveno poplavna podrucja, fali jos dosta mesta...Gornji Milanovac, Ljubovija, Valjevo...

Da, i ja sam to primetila...

« Poslednja izmena: 24. Maj 2014, 00:33:54 od Arijada »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 35.0.1916.114
Bagerista spasao više od 1.000 ljudi

Vozač teškog bagera u Termoelektrani “Morava” u Svilajncu Slobodan Cenić spasao je više od 1.000 sugrađana u prvim danima velike poplave koja je zadesila taj grad.

Već sedam dana on je bez prekida na ulici sa svojim bagerom i kamionom. U početku je ljude spasavao iz bujičnih voda Resave, hranio ih i prevozio, a sada pokušava da iscrpe vodu iz ulica i kuća. Njegova avantura počela je oko 1.30 sati posle ponoći, prošle nedelje, u noći između četvrtka i petka.

- Krenuo sam po gradu, voda je polako nadirala i tada sam počeo da spasavam Svilajnčane. Narod je posle sirene u tri sata počeo da me zove i zapomaže. Skupljao sam bebe, decu, stare i bolesne ljude, invalide, utovarao ih u kašiku bagera i vozio u hitnu pomoć. Radio sam 40 sati bez prestanka i izvukao veliki broj stanovnika, ne znam im broj, ali uvek je bila puna kašika, a to je po turi petnaestak osoba - priča Cenić.

Kada se razdanilo i službe za vanredne situacije reorganizovale, Cenić je dobio pojačanje, odnosno policajca sa kojim išao na kritična mesta gde je bilo i do dva metra vode.

- Nosio sam hleb, konzerve, vodu ugroženim ljudima, a u povratku je uvek bila puna kašika ljudi. Noć poplave je bila strašna, ni dan nije bio bolji, ali i sada je u Deligradskoj ulici metar i po vode i ljudi ne mogu da priđu kućama. Bio sam tužan i srećan u isto vreme. Grad je tonuo u vodu, ali snagu i volju da nastavim dalje davali su mi spaseni ljudi. U tome sam uspeo, nije bilo utopljenika. Sada vozim velike pumpe po gradu i crpem vodu. Spavam dnevno po sat-dva, nema vremena za spavanje. Ponovo ćemo podići Svilajnac - kaže Cenić.

Termoelektrana je imala obavezu da radi punim kapacitetom i isporučuje struju, da se brani voda iz Morave i pomogne gradu.

- Ispunili smo sva tri zadatka. Radili smo tri dana bez odmora i povratka kućama. Sve vreme u gradu je bilo i više radnika i mašina od potrebnog broja. Prvi smo započeli spasavanje i pomagali stanovništvu, odnosili hranu. Cenić je spasao više od 1.000 ljudi iz potopljenog dela grada. Morava se u ponedeljak digla 737 centimetara, a naše rešetke su na 740, strahovali smo od najgoreg. Sada obezbeđujemo pumpe za crpljenje vode u gradu i krevete - priča direktorka TE “Morava” Marija Stevanović.

Ona je teško podnela plavljenje Svilajnca.
- Zatekla nas je poplava. Mogli su svi da se udave na spavanju. Bilo je bolje da se voda Resave izlila u polja i da se plati šteta poljoprivrednicima, a da ljudi i grad ne stradaju. Grad se nije snašao i nije bio spreman za ovako težak scenario i zadatak - zaključuje Marija Stevanović.

Izvor: Blic

Jes da su ga cini mi se spomenuli vec, ali ovakvi ljudi ne trebaju da padnu u zaborav... Smile Smile
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 29.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Svaka cast bageristi  Smile
Ima mnogo primera hrabrih i plemenitih ljudi. Eh, zbog takvih ovaj zivot nije uzaludan.

Nego ne mogu da verujem da novinari idu tako daleko pa za nestale govore da su se utopili. Kako je ovom coveku, samo on zna ali ova epska prica nema epilog, jos uvek:

23. 05. 2014. 06:12h | R. L.| foto: Fonet/AP
Ni glasa o ženi i sinu

Obrenovački heroj Slobodan Nedeljković Džambo, koji danima kao biblijski Jov spasava poplavljene sugrađane, još nema pouzdane podatke o svojoj ženi i dvogodišnjem sinu, koji su nestali u naletu bujice u Velikom Polju.
Danima spasava poplavljene sugrađane, a još nema pouzdane podatke o svojoj ženi i dvogodišnjem sinu, koji su nestali u naletu bujice u Velikom Polju (Ilustracija)

- Bilo je javljeno da su pronađeni, ali se ispostavilo da je informacija lažna. Obišao sam u Beogradu sva prihvatilišta i nisam ih našao - rekao je za "Vesti" Nedeljković.
Ovaj 25-godišnji momak priča da je 1999. godine stigao u Obrenovac kao dečak izbeglica sa Kosova gde mu je stradala cela porodica. Kaže da strahuje da je po drugi put ostao bez svojih najmilijih.

- Kad je počela poplava, brže bolje sam suprugu i dvogodišnjeg sina iz grada odveo kod tasta u Veliko Polje, jer sam verovao da će tamo biti bezbedni. Ali ubrzo mi ženin otac javlja da voda nadolazi do grla i da su morali da se popnu na krov. On je u jednom trenutku sišao u kuću po ćebe i kad se vratio, moje žene i sina više nije bilo - priča Nedeljković.

Vratio se u Obrenovac, nastavio da pomaže i traži porodicu.

Utopili mu se žena i sin, a on i dalje spasava ljude Smile Smile Smile

- Neću se smiriti dok ih ne pronađem. Žive ili mrtve. Strahujem od najgoreg. Ako sam ostao potpuno sam, sahraniću ih kako dolikuje i prijaviti se u vojsku da život posvetim spasavanju ljudi - kaže Džambo.

On odbija svaku pomoć za sebe. Veli da nu bez porodice ne treba ništa. Danima i noćima ne spava i rame uz rame sa spasiocima izvlači poplavljene Obrenovčane.

(Vesti online)

« Poslednja izmena: 24. Maj 2014, 00:53:57 od Arijada »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 7
Browser
Chrome 35.0.1916.114
Imam potpuno razumjevanja za hapsenja glupavih debila koji pricaju gluposti po netu.

Ona sminkerka npr. uzas.

Liberalni ultranacionalista.. i inteligentna osoba koja se vodi emocijama.. njene rijeci.

Samo zbog gluposti je treba uhapsit. Bez obzira na poplave...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 29.0
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

'bem li ga

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9627
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 29.0
mob
SonyEricsson xperia m2
Kud sam lajkovao Telegraf,ubise sa ovakvim ,vestima'' na osnovu jedne slike.  Smile
IP sačuvana
social share
"Da je ustaša rođen u Srbiji bio bi četnik. Da je četnik rođen u Hrvatskoj, bio bi ustaša. Da je hrišćanin rođen pre 2500 godina u Grčkoj, verovao bi u Zevsa. Da je musliman rođen pre 3500 godina u Egiptu, verovao bi u Ozirisa. Vaša nacionalnost i veroispovest zavise od vremenskog i geografskog položaja na kojem ste rođeni. Nacije i religije su izmišljene da vas razdvajaju, da se zbog istih ubijate, a da se ratnoprofiterska bagra bogati na vašim jeftinim životima."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 6212
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.17
Upada u oči da se sve više političara uključuje u akciju "evakuacija je počela na vreme, ali niko nije hteo da se evakuiše" dok činjenice, izjave političara pre katastrofe, stanovnici Obrenovca... govore sasvim suprotno...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 260 261 263 264 ... 308
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.