Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 308
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Prete poplave, timovi na terenu  (Pročitano 215287 puta)
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 34.0.1847.131
Loznica: U toku evakuacija stanovnika

Loznica - Zbog nezapamćenih poplava u lozničkom kraju je u toku evakuacija stanovništva, a mnoga sela su odečena , bez struje i bez snabdevanja hranom.

U toku protekle noći Jadar se izlio u Straži, Donjem Dobriću, Kozjaku, Jelavu, Lešnici, Bradiću, Velikom Selu, Dragincu, Cikotama, Banji Koviljači. Situacija je komplikovana i složena i u priobalju reka Lešnica, Korenita, Cernica, saopštava Gradski štab za vanredne situacije. Zbog nezapamćenog dotoka vode Jadrom, većim i od poplava iz 2001. godine, pored šabačkog, u prekidu je i valjevski put u Cikotama.

"U saradnji sa predstavnicima Sektora za vanredne situacije Srbije i Mačvanskog okruga, JP „Srbija vode“ i Vojske zbrinjavamo i evakuišemo stanovništvo i životinje sa ugroženog područja. Mnoga sela su od grada odsečena za dalje snabdevanje hranom, ali i strujom", potvrdio je Gradski štab.

Komandant štaba Vidoje Petrović je naložio da se formiraju tri mešovita punkta za Kozjak, Jelav, Stražu i Lešnicu preko kojih će se odvijati sinhronizovane aktivnosti Štaba, Sektora za vanredne situacije i Vojske u cilju efikasnije zaštite i pružanja pomoći stanovništvu.  Jedan od prioriteta za dalje akcije spasavanje je dopremanje novih pet čamaca sa obučenim veslačkim posadama koje mogu pristupiti kritičnim mestima.

U Dragincu, na Karlaganu, došlo je do pucanja mosta pa je onemogućen prilaz selu u kojem je potopljeno donje polje.

Inače, tokom protekle noći ministar odbrane Bratislav Gašić je, sa gradonačelnikom Vidojem Petrovićem i saradnicima posetio najugroženije lokacije u Loznici gde pripadnici Prvog pontonerijskog bataljona iz sastava Rečne flotile pomažu građanima u odbrani od poplava.

Ministar je najpre obišao „Elektropodrinje“ gde je tokom jučerašnjeg dana zapretila nabujala Štira da cela Loznica ostane bez struje. Tamo je tokom popodneva, prema uputstvima Gradskog štaba angažovan veliki broj ljudi iz Sektora za vanredne situacije, a posle im se pridružilo stotinak pripadnika Prvog pontonirskog bataljona sa čamcima za evakuaciju.

Gradski štab za vanredne situacije jutros je naložio popunjavanje nasipa pored reke Drine zemljom u Gornjoj Koviljači kako bi se sprečilo izlivanje reke na izvorište vode „Zelenica“ iz kojeg se pijaćom vodom snabdeva cela Loznica. Aktiv direktora osnovnih i srednjih škola obavestio je zaposlene u prosveti i đake da se zbog vanredne situacije izazvane poplavama danas i sutra neće odvijati nastava u svim školama.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 34.0.1847.131
Sneg na Goliji ne prestaje da pada

Dok se veliki deo Srbije bori sa poplavama u okolini Ivanjice i na Goliji sneg ne prestaje da pada, kao da je januar, a ne maj.

Na najvišem vrhu Golije Jankovom kamenu ima ga i do dvadeset centimetara, kažu meštani. Vlada Luković nije mogao da veruje kada je jutros otvorio vrata i video beskrajnu belu površinu pod snegom.

- Sinoć je počeo da pada, ali vlažan, zaista nisam očekivao da će ovako da zabeli. I Pada konstantno, istog inteziteta, ako nastavi biće gore nego zimus. Pričam sa komšija ljudi su zbunjeni, ne mogu da veruju šta se događa - kaže Luković.

Sneg je padao i u selima Katići, Močioci, Kušići, Devići... Ivanjički poljoprivrednici zabrinuti su zbog vremenskih neprilika koje će ostaviti neželjenih efekata na gotovo sve poljoprivredne kulture.

IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 34.0.1847.132
mob
Apple 15
Sto se tice puta Umka - Bgd... Ne vidim sta je strasno...
Neka tamo reka je nabujala i u tom delu ima jedna bara, kanali za odvod vode izgledaju kao slapovi Krke, ali tu su sami krivi jer se to ne cisti.
Onaj deo izmedju Umke i Ostruznice je malo poplavljen, ali tacno se vidi gde su kuce pravljene planski, a gde su na divlje... Divlji delovi su pod baricama, ali nista strasno...
Deo koji je kao neka odbrana od poplava izmedju starog ostruznickog puta i magistrale je tu i tamo poplavljen, ali majku mu... tome i sluzi...
Ostruznica - tu i tamo bare... i nabujala reka...
Magistrala prohodna, bez dubljih bara i prazna...
Podrucje oko Ade bez bara i poprilicno prazno.. znaci.. komotno mozete da se odvezete do Ade... sve je prohodno Smile
Deo od Ade do Kneza Milosa - prohodan i prazan, cak i onaj deo ispod Gazele... nema ni barice...
Uopste, pri zemlji nije strasno, jer hvala bogu... olistalo je, tako da se kisa malo filtrira i ne oseti se toliko vetar.
Takodje, nema reke niz Kneza Milosa sto je za cudjenje, posto je zbog pljuskova leti taj potez zaista prava pravcata reka...

I tu moram nesto da kazem.

Bla..bla.. bla... koji kukate zbog mosta preko Ade. Onaj novi nadvoznjak je nesto najbolje sto su napravili. Imbecili dragi, secate li se kako je izgledalo kada bi se zbog obicne kise napunio podvoznjak kod Hipodroma... citav pravac bio bi blokiran, opsti krkljanac... E, sad.. mozete svoje nvbg i cukaricko dupe da provozate tuda, a da se ne pokvasi...  Smile
« Poslednja izmena: 15. Maj 2014, 11:59:22 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows 7
Browser
Chrome 34.0.1847.132
mob
Apple 15
KRISTIJAN GOLUBOVIĆ: Umalo sam se udavio u poplavi i fekalijama, spasavali su me iz kola!

- Vadio sam auto iz nabujale improvizovane reke golim rukama, a ljudi oko mene su se cepali od smeha - kaže Kristijan za Telegraf. Na svom Fejsbuk profilu napisao je i sledeće: "Znači, auto je postao kada iz mog kupatila, samo su mi gumene patkice falile!" 

Kristijana Golubovića zamalo jučerašnja poplava nije koštala života. Golubović je krenuo na benzinsku pumpu i upao u poplavljeni deo puta na Zvezdari, posle čega su ga spasavali skoro sat vremena.

- Krenuo sam na benzisku pumpu da natočim gorivo, jer su me moji prijatelji koji se brinu o autu ostavili sa skoro praznim rezervoarom. Odjednom sam upao u improvizovanu nabujalu reku nasred puta, pa mi je voda ušla u auto skoro do lakata. Bilo je komično, izašao sam kroz prozor, pa sam onda golim rukama izvukao auto i upalio ga, ljudi su umirali od smeha. Posle su došli moji drugari koji su mi doneli čajeve i lekove, pa smo se smejali celi dan – ispričao je Kristijan za Telegraf.

Na svom Fejsbuk profilu Golubović je još detaljnije opisao ovu situaciju:

“Tačno pre dva sata sam kolima upao u improvizovanu reku u sred Beograda. Auto mi se ugasio i voda je u njega ušla do pola sedišta. Znači, auto je postao kada iz mog kupatila, samo su mi gumene patkice falile! Došla je Bilja da me vadi iz reke blata i fekalija, a i veliko hvala drugarima koji su slučajno naišli i takođe puno pomogli.

Sada se okupan lečim uz čajeve i nerviram kao nervozni (pokisli) miš! Verovatno ću sutra tući drugare koji su krivi što mi se ovo desilo?! Zbog njih neću napisati o čemu se radi… Vodim ih na isto mesto,da se malo kupaju,a ja ću da gledam”, napisao je Kristijan na Fejsbuku.
(Telegraf)

Izvor: Telegraf
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
OS
Windows 7
Browser
Chrome 34.0.1847.137
mob
Samsung Galaxy S2
Sta nam HAARP radi, uzas. Trebali su da sruse one antene.... da su ih srusili, ovoga ne bi bilo.

Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 29.0
Sta nam HAARP radi, uzas. Trebali su da sruse one antene.... da su ih srusili, ovoga ne bi bilo.

Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile

Ти си спречен Smile
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 3536
Zastava r djen tina hebote...
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.17
nije haarp nego te bonbe sa uranijumom sto su nam bacali majke im ga...americke.
amerikanci su krivi. ko drugi?
IP sačuvana
social share
Non nobis domine, non nobis, sed nomine tuo da gloriam.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 34.0.1847.131
Helikopteri stigli u Čačak, počela evakuacija

U Čačak su iz Niša stigli helikopteri koji će spasavati građane čije su kuće okružene dubokom vodom i do kojih se ni na koji drugi način ne može stići sem iz vazduha. Najviše takvih domaćinstava je u Preljinskoj Baluzi, gde je od jutros, nakon noćašnjeg izlivanja Čemernice, evakuisano oko 400 ljudi.

Nivo Zapadne Morave u stalnom je porastu, zbog čega je meštanima Parmenca naloženo da pod hitno započnu evakuaciju. Nivo reke došao je gotovo do magistrale Čačak – Užice.

Sve saobrajnice koje vode do Čačka zatvorene su za saobraćaj, a do ovog grada može da se stigne jedino iz pravca Užica i starim putem iz Kraljeva. 

Meštani čija su imanja poplavljena, pre nego što je stigla pomoć, sami sus e organizovali, mnogi su počeli da premeštaju stoku, a neki od njih su pustili životinje kako bi se sami spasli. Prema informacijama iz štaba za vanredne situacije, centar za prihvat evakuisanih građana biće u Medicinskoj školi u Čačku.

Poplavni talas stigao je i do kružnog toka u Konjevićima na magistralnom putu Čačak – Užice. Osim kuća, pod vodom su desetine firmi, proizvodnih pogona, tovilišta.
Prema rečima načelnika službe za vanredne situacije Dragiše Brođića, na odbrani od poplave angažovano je oko 400 pripadnika vojske, žandarmerije i vatrogasaca. Oko 150 građana je tokom noći i jutra evakuisano.

- Dopremljeni su čamci za spasavanje, kako bi bili evakuisani građani koji su ostali na spratovima kuća. Za njihov smeštaj pripremljene su fiskulturne sale u nekoliko osnovih škola - izjavio je gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić.

On je rekao da će u Čačak biti poslato oko 150 pripadnika žandarmerije iz drugih gradova. Situacija u Čačku je sve teža, jer nivo reka neprestano raste, a kiša i dalje pada.

U prekidu je i saobraćaj na Ibarskoj magistrali, zbog izlivanja reke Despotovice u mestu Semedraž, između Čačka i Gornjeg Milanovca.

Reka je poplavila put u dužini od  300 metara, a ima i ugroženih domaćinstava.
U opštini Lučani je reka Bjelica poplavila 12 domaćinstava u selu Đerać.

Voda je odnela nasipe i pokretne brane koje su prethodnog dana bile postavljene pored reke. U prekidu je i saobraćaj na putevima Lučani - Guča i Dljin – Pilatović

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows 7
Browser
Chrome 34.0.1847.132
mob
Apple 15
Eto ga... to ti je kada imas Ilica za lokalnog junosu..
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol
Poruke 17117
OS
Windows 7
Browser
Chrome 34.0.1847.131
dva dana pada kisa kao luda sirom zemlje i sve poplavljeno. sta bismo radili da smo negde u Aziji i Africi gde ovo nije nista. Ajde sunce ogreji nas, maj je.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 308
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.046 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.