Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: PRESS: Tito i prva pobjeda SAD-a u hladnom ratu  (Pročitano 17877 puta)
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
mali off...
bila juce jedna od onih emisija "Taboo" na NG,gde su pricali o promenama pola u svetu ili priznavanja treceg pola u nekim plemenima,i bio je bas deo i o Siperijskim virdzinama.  Smile
bas se mislim-covece,kako je to napredna i sofisticirana zemlja,kada,ako se rodis kao zena,mozes cak da biras dal ces celog zivota da izigravas nesto sto nisi i u celibatu,ili da tretiraju kao psa.  Smile
mislim,to je bas onako zivot po Evropskim standardima...  Smile
Britiseri bi,kao vazni clanovi EU,po njihovoj EU-logici,trebalo isto to da usvoje,zar ne? Smile
zar nije i to jedna od poenti EU-kulturoloska razmena...?  Smile
« Poslednja izmena: 22. Feb 2010, 14:37:11 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
Лепо ја кажем да су спали на ниво Шиптара, само што Шиптари који се баве трговином жена не нуде своје жене, а ови несрећници своје дају за кило националне историје Smiley 1

Продају и Шиптари своје ћерке чак, колико сам чуо.

"Роба" иде за Италију.

У питању су они из Албаније и то католици.

За муслиманске Шиптаре је то већ незамисливо.

Чим се женско дијете роди они траже аконтацију мој ДуКиМ (урбанији дио вјероватно то
не практикује у већој мјери али селендре и те како). Smile
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
mob
Nokia 
Što nas opet dovodi do pitanja otkud im višak žena? Šta to rade njihovi muškarci kad imaju žene na izvoz?  Smile

I da ne bude oftopik ako slučajno negde nađeš šiptarina oko 70 godina koji je živeo u Prištini ili Mitrovici pitaj ga za Cecu Mitić. Ona je uletala u šiptarske kuće i spasavala decu. Šetala po gradu u bridž pantalonama (a uopšte nije muškarača). Miladin je svaki treći dan morao da sluša žalbe na nju.
« Poslednja izmena: 22. Feb 2010, 14:55:39 od simijon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Safari 4.0.249.89
mob
HTC One
Citat
Какав НАТО бог с тобом?
Друг стари је искористио и уновчио сукоб УСА-СССР добивањем од амера оружја из другог
свјетског рата.Ја сам служио ЈНА на хаубицама из 1944 поријекло САД,а званична политика је
била СФРЈ припада групи земаља које су "несврстане" и не мијешају се у потенцијалне
сукобе.

Bogami nisi u pravu.

To sto je opsta prica je jedno, istina je nesto sasvim drugo.

A sta je trebalo da bude savez SFRJ, Grcke i Turske? Savez je zamisljen kao saradnja u svim sferama pa i u odbrani a to je opet znacilo da ako je jedna napadnuta druge dve uskacu. A kako se znalo da NATO zemlje nece napasti SFRJ jer za to nikada nije bilo razloga, SFRJ je bila tu za Grcku i Tursku (clanice NATO-a) kao zastitia i garant od drzava clanica Varsavskog pakta.

Mnogo je jasnije kada se u pricu ubaci geografija... Grcka i Turska su jedine drzave NATO-a koje su bile fizicki odsecene od celine i "zasle" medju komunisticke zemlje... ulaskom SFRJ u nezvanicno clanstvo zatvoren je tzv. juzni krak NAto-a, i otvorena je mogucnost brzog rasporedjivanja ostalih kopnenih vidova vojske NATO snaga u Grckoj i Turskoj.

Ima toga jos masa, sve se to radi do sitnih crevaca na jednom lepom predmetu naziva Balkanski odnosi kod prof. dr Predraga Simica  Smile

Пази ријеч је о 1954 години у то вријеме СССР је могао без проблема заузети Југославију да је
хтјео.
То је било "показивање" ефектива којима располаже Варшавски пакт како би се америма ставило
до знања да је Корејско полуострво ријешено стање.Американци су са дотадашњих 480.000
УСА гранадира број свели на око 20.000 који су остали на јужном дијелу Кореје (1954).
Постоји теза да су Совјети напали САД на корејском полуострву па тиме и започели Корејски
рат али они су напали као и Пољаци Њемачку и то на идентичан начин.
Совјети су се умијешали онога тренутка када су кинези почели да губе контролу и тиме
"спасиле" сјевер од пада и изласка УСА маринаца на кинеску границу.
СССР је сигурно имао интерес изласка на Југо обалу прије НАТО и из тога разлога Тито је и
"одустао" од НАТО опције јер би совјети ушетали,а с обзиром да су имали на располагању три
стране свијета и релативно лако.
"Друг" каплар је након добивања шут карте од стране обадва табора и више него свјестан био
да ће совјети ући уколико се наставе "сарадња" са НАТО па је брже боље организовао "састанак"
на Брионима како би показао да Југа неће постати НАТО чланица и да из тога правца неће доћи
до уклињавања НАТО пакта на балканском полуострву (Албанија би била осјећена).
Да је Југославија ушла у НАТО совјети би војводину заузели у року од 24 часа,а остали дио Југославије
у року од максимално мјесец дана (клапили би Тита и ствар ријешена).
Југославија је у ствари била "игра" за  Албанију,а Тито је тражио оружје од УСА те такође ставио до знања да Југа неће постати ни члан Варшавског пакта уколико га добије па је самим тим и јасно жашто
је добио "оружје" и зашто је и даље добијао од "запада" (гдје био 1941 говорили су "југословенски совјети"),а многи заборављају или желе да забораве да је у истом периоду и након тога периода
Совиет Унион масовно наоружавао ЈНА и то са већим количинама од УСА.
За необавјештене "Несврстани" нису настали 1961 већ пет година прије на Брионима уз асистенцију
УН како би се спријечила евентуална интервенција и склонила "опасност" по слободарске народе и народности.
Има ту још много тога али "колега" Симић би морао бити озбиљан када износи чињеницу да
30 година након "оде радости" по српски народ неко неће да преведе документ како се не би
садржај ширио администрацијом.Видиш како се ствар може гледати и из другог угла па од "осјечене" Грчке и Турске(имали су везу морским путем) добијемо покушај НАТО пакта да осјече Албанију друга Енвера.
Па умјесто паметног НАТО пакта добијемо паметнији Варшавски пакт.
Професор је очито зашао у позне године,а да не говорим колико је текст пристрасан и ван сваке
разумне сумње увлакачки (цитат:господине Сејшеле изволите судија Робинзоне).

Profesor je strucnjak kome mnogi mogu samo da pozavide... a ja sam govorio o jednoj stvari a ne o tekstu, pa nije lepo to dvoje povezivati u jednu celinu.

I opet... ovo je neka nepostojeca istorija... bas tih godina je SSSR bio ubedljivo najslabiji u odnosu na USA... samo preterana obazrivost je sprecila Amere da se upuste u vece igrice sa Rusima, a bili su apsolutno nadmocniji u svih vojnim i ekonomskim sferama... jedina prednost SSSR-a je ta sto su fizicki bili na kontinentu, pa su imali prednost u zivoj sili... ali i to se nadomesti.

Treba malo dublje kopati... i sam Staljin je svojevremeno poslao gomilu signala za smirivanje i prevazilazenje situacije a zatim i Hruscov... Ameri nisu to hteli, Hladni rat im je isao na ruku i oni su upravo zahvaljujuci tome izasli u ono sto su danas.

Previse komunisticke "istorije" je ostalo u nas i pored relavantnih istorijskih izvora... samo ih treba lepo analizirati i citati.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
mob
Nokia 
Jugoslovenska obala je bila razmatrana u okviru planova invazije saveznika na Mediteranu. Imala je značajne prednosti u odnosu na Francusku ali i značajne mane zbog nepristupačnog planinskog zaleđa. Kad je Lučano sredio iskrcavanje preko Sicilije i Južne Italije Jadran je postao slepo crevo pa su i od tih planova lako odustali.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2485
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8

I opet... ovo je neka nepostojeca istorija... bas tih godina je SSSR bio ubedljivo najslabiji u odnosu na USA... samo preterana obazrivost je sprecila Amere da se upuste u vece igrice sa Rusima, a bili su apsolutno nadmocniji u svih vojnim i ekonomskim sferama... jedina prednost SSSR-a je ta sto su fizicki bili na kontinentu, pa su imali prednost u zivoj sili... ali i to se nadomesti.

Treba malo dublje kopati... i sam Staljin je svojevremeno poslao gomilu signala za smirivanje i prevazilazenje situacije a zatim i Hruscov... Ameri nisu to hteli, Hladni rat im je isao na ruku i oni su upravo zahvaljujuci tome izasli u ono sto su danas.

Previse komunisticke "istorije" je ostalo u nas i pored relavantnih istorijskih izvora... samo ih treba lepo analizirati i citati.

Vidimo na sta su izasli Amerikanci danas .  Smile

Prof . Simic definitivno nije ,, ekspert ,, za  bivsi SSSR - i tada i kasnije Amerika nije smela da se upusti u ,, vece igrice sa SSSR om ,, - najmanje zbog toga sto je ,, obzirna  ,, .... Cuj Amerika i obzirnost  Smile ...
Ne sme to ni danas , kad se u pitanju Rusija - razlog oni odlicno znaju , imaju bolje eksperte od prof. Simica .  Smile
« Poslednja izmena: 22. Feb 2010, 15:42:34 od Lepi_Bora »
IP sačuvana
social share
Slaba Engleska - jaka Srbija !

Jaka Rusija - jaka Srbija !

Volimo Francusku , kao sto je ona volela nas !

Nemce moramo naterati da klece !

Najsladje se smije onaj koji prvi puca !
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
mob
Nokia 
Ameri su pokušali sa instaliranjem nuklearnih raketa u Turskoj ali im je u prvom momentu smetalo to što je u Grčkoj bio komunistički ustanak a u Turskoj je takođe komunistički pokret bio moćan. Kad su postavili rakete usledio je odgovor Rusa na Kubi i Kenedi je morao da izda naređenje da se rakete iz Turske deinstaliraju i nose u Izrael da bi Hruščov zaustavio brodove.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Safari 4.0.249.89
mob
HTC One
@Boro, volim ovakve postove... oni bi da smeju ali ne smeju a ne smeju zato sto ne bi smeli jer da bi smeli trebalo bi sa smeju... ili reci nesto smisleno i potkrepi ili idi u Blablaonicu pa tamo zastupaj ove "naucne" teze.

@Simi, jos jedna zabluda. Kenedi je povukao rakete iz Turske koje su bile vec zastarele, ali su zato usli sa nuklearnim podmornicama tada nove generacije. Nista izgubili nisu, a Rusi odustali od Kube.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 9605
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
Пискарао сам више пута на сличне теме овде... Јасно је да је Титова "несврстана" Југославија била у тампон зони копнене форме "хартленда" тј. Варшавског пакта и "римленда" илити НАТО пакта, Руси су једноставно били затворени и на Индијском океану и Босфором и Јадраном за излазак на Средоземље, тако да се самим тим сузбила њихова екстерна геополитичка доминација.

Људи још увек не схватају колики значај имају топла мора за доминацију неке суперсиле, једноставно у таквој консталацији снага СССР никада није могао доћи до толиког изражаја и ако је имао огроман људски и ресурсни потенцијал.
« Poslednja izmena: 22. Feb 2010, 16:24:37 od Srpska Sparta »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
Citat
Какав НАТО бог с тобом?
Друг стари је искористио и уновчио сукоб УСА-СССР добивањем од амера оружја из другог
свјетског рата.Ја сам служио ЈНА на хаубицама из 1944 поријекло САД,а званична политика је
била СФРЈ припада групи земаља које су "несврстане" и не мијешају се у потенцијалне
сукобе.

Bogami nisi u pravu.

To sto je opsta prica je jedno, istina je nesto sasvim drugo.

A sta je trebalo da bude savez SFRJ, Grcke i Turske? Savez je zamisljen kao saradnja u svim sferama pa i u odbrani a to je opet znacilo da ako je jedna napadnuta druge dve uskacu. A kako se znalo da NATO zemlje nece napasti SFRJ jer za to nikada nije bilo razloga, SFRJ je bila tu za Grcku i Tursku (clanice NATO-a) kao zastitia i garant od drzava clanica Varsavskog pakta.

Mnogo je jasnije kada se u pricu ubaci geografija... Grcka i Turska su jedine drzave NATO-a koje su bile fizicki odsecene od celine i "zasle" medju komunisticke zemlje... ulaskom SFRJ u nezvanicno clanstvo zatvoren je tzv. juzni krak NAto-a, i otvorena je mogucnost brzog rasporedjivanja ostalih kopnenih vidova vojske NATO snaga u Grckoj i Turskoj.

Ima toga jos masa, sve se to radi do sitnih crevaca na jednom lepom predmetu naziva Balkanski odnosi kod prof. dr Predraga Simica  Smile

Пази ријеч је о 1954 години у то вријеме СССР је могао без проблема заузети Југославију да је
хтјео.
То је било "показивање" ефектива којима располаже Варшавски пакт како би се америма ставило
до знања да је Корејско полуострво ријешено стање.Американци су са дотадашњих 480.000
УСА гранадира број свели на око 20.000 који су остали на јужном дијелу Кореје (1954).
Постоји теза да су Совјети напали САД на корејском полуострву па тиме и започели Корејски
рат али они су напали као и Пољаци Њемачку и то на идентичан начин.
Совјети су се умијешали онога тренутка када су кинези почели да губе контролу и тиме
"спасиле" сјевер од пада и изласка УСА маринаца на кинеску границу.
СССР је сигурно имао интерес изласка на Југо обалу прије НАТО и из тога разлога Тито је и
"одустао" од НАТО опције јер би совјети ушетали,а с обзиром да су имали на располагању три
стране свијета и релативно лако.
"Друг" каплар је након добивања шут карте од стране обадва табора и више него свјестан био
да ће совјети ући уколико се наставе "сарадња" са НАТО па је брже боље организовао "састанак"
на Брионима како би показао да Југа неће постати НАТО чланица и да из тога правца неће доћи
до уклињавања НАТО пакта на балканском полуострву (Албанија би била осјећена).
Да је Југославија ушла у НАТО совјети би војводину заузели у року од 24 часа,а остали дио Југославије
у року од максимално мјесец дана (клапили би Тита и ствар ријешена).
Југославија је у ствари била "игра" за  Албанију,а Тито је тражио оружје од УСА те такође ставио до знања да Југа неће постати ни члан Варшавског пакта уколико га добије па је самим тим и јасно жашто
је добио "оружје" и зашто је и даље добијао од "запада" (гдје био 1941 говорили су "југословенски совјети"),а многи заборављају или желе да забораве да је у истом периоду и након тога периода
Совиет Унион масовно наоружавао ЈНА и то са већим количинама од УСА.
За необавјештене "Несврстани" нису настали 1961 већ пет година прије на Брионима уз асистенцију
УН како би се спријечила евентуална интервенција и склонила "опасност" по слободарске народе и народности.
Има ту још много тога али "колега" Симић би морао бити озбиљан када износи чињеницу да
30 година након "оде радости" по српски народ неко неће да преведе документ како се не би
садржај ширио администрацијом.Видиш како се ствар може гледати и из другог угла па од "осјечене" Грчке и Турске(имали су везу морским путем) добијемо покушај НАТО пакта да осјече Албанију друга Енвера.
Па умјесто паметног НАТО пакта добијемо паметнији Варшавски пакт.
Професор је очито зашао у позне године,а да не говорим колико је текст пристрасан и ван сваке
разумне сумње увлакачки (цитат:господине Сејшеле изволите судија Робинзоне).

Profesor je strucnjak kome mnogi mogu samo da pozavide... a ja sam govorio o jednoj stvari a ne o tekstu, pa nije lepo to dvoje povezivati u jednu celinu.

Мене су учили да невријеђам старе и немоћне особе па из тога разлога нисам ни улазио у
расправу ко је проф.Симић већ искључиво на једну реченицу коју си ти навео,а која ми је
више него "чудна".
Појаснио сам ти верзију догађања у Југославији током 50-тих година,а та верзија како је Тито
уствари већ Југославију сврстао у НАТО је више него смијешна јер истога тренутка би НАТО
снаге ушле у "Горње Поље" и Албанију избацило из игре,а која је са својом "снагом" била у рангу
Румуније или Бугарске.
Тито је био принуђен да уђе у разговоре 1956 године како би совјетима ставио на увид како
Југославија није НАТО те тиме спријечио интервенцију Совиет Унион и то је једини разлог
зашто совјети нису прешли границу и окупирали Југославију,а не страх од ЈА или САД-а.
Да није тако совјети 1945 неби ни излазили из Југославије као што су то урадили у другим
државама.
С обзиром да су 1953 године совјети били сасвим успјешни у борби (само инструктори и
нешта авијације)против 480.000 америчких маринаца онда ми је смјешно да тврдиш како је
СССР тих година био убједљиво најслабији у односу на УСА.СССР је од УСА био "слабији" само
онога тренутка када су САД бациле бомбе на Хирошиму и Нагасаки,а све остало је будалијештина
у домену научне фантастике.На територији која потпада под европски и азијски континент
САД немају шта тражити у сукобу са русима јер њихова опрема и сва логистика зависе од тога
колико и гдје ће на путу бити уништено од стране тадашњег СССР,а данашње Русије.
Мислим да американци нису били претјерано обазриви већ свјесни чињенице да сукоб са совјетима
доноси поред уништења непријатеља уништење и самога себе.Конвенционални рат без употребе
тог уружја совјети би добили увјек на европском и азијском континенту као што би америка
изашла као побједник у евентуалном сукобу на или поред Кубе.То није комунистичка историја
већ реалност заснована на броју километара и "могућност" довлачења ратног материјала и
попуне јединица.Чињеница.
« Poslednja izmena: 22. Feb 2010, 16:51:10 od yetyou »
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.