Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 02:00:58
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Presna ishrana  (Pročitano 62179 puta)
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 24.0
Citat
slanina remeti jelovnik.

комбо брејкер, да прекине толику вегетацију.  Smile

jbg ja sam mesojed ili shto bi moja cera rekla: mesojedan.
imam ochnjake, imam jak centralni vid, inteligencija mi je predatorska...
a osecam se fizichki loshe kad jedem povrce, voce mi nije problem, ali sirovo povrce, ko ciglu da sam pojeo...

Сирово поврће  Smile Једино парадајз и паприка из шопске салате.  Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows
Browser
Chrome 29.0.1547.76

jesi skoro kontrolisao krv i kakvi su rezultati ?
Нисам брате, мрзим иглу, лудачки је се плашим. Хтео сам и крв да дам али кад видим иглу није ми добро. Срећан сам због тог страха јер никако нисам могао да постанем наркоман а имао сам прилике дефинитивно.

Odi iskontrolisi pod hitno. Cisto da vidis koliko je "dobro" bazirati ishranu samo na vocu i povrcu.  Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Apple 15
Najbolje u zivotu sam se osecala.. i to stalno ponavljam kada mi se jelovnik sastojao iz: crni hleb + sir + slanina + paradajz i paprika.

Sve sto mi treba na jednom tanjiru.. njama.. njama.. njam.. Smiley
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 402
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 24.0
I eskimi jedu presnu hranu, ulove foku i odmah seku džigericu i jedu, piju krv kutlačom, snimao Joca Memedović.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 24.0
  А знаш ли колики им је животни век Smile?

jesi skoro kontrolisao krv i kakvi su rezultati ?
Нисам брате, мрзим иглу, лудачки је се плашим. Хтео сам и крв да дам али кад видим иглу није ми добро. Срећан сам због тог страха јер никако нисам могао да постанем наркоман а имао сам прилике дефинитивно.

Odi iskontrolisi pod hitno. Cisto da vidis koliko je "dobro" bazirati ishranu samo na vocu i povrcu.  Smile
Чим пређем 100%. Данас сам појео два Флипса..Смоки и те џиџе биџе обожавам и то ми је најгоре да баталим, ту има соли а рецимо да је нема све се мислим да ли би јео Smile

jbg ja sam mesojed ili shto bi moja cera rekla: mesojedan.
imam ochnjake, imam jak centralni vid, inteligencija mi je predatorska...
a osecam se fizichki loshe kad jedem povrce, voce mi nije problem, ali sirovo povrce, ko ciglu da sam pojeo...

« Poslednja izmena: 04. Okt 2013, 20:24:58 od taxtex »
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 402
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 24.0
Životni vek eskima je kratak, znam, ali se ne razboljevaju od raka.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 1981
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.72
Paleo dijeta - polazi od toga da su ljudi miliion godina bili sakupljaci, a samo zadnjih 10.000 godina se bave poljoprivredom.
Ergo, gentski gledano vise imamo sanse da budemo zdravi ako zivimo zivot nasih sakupljackih predaka - nego ako zivimo zivot savremenog covjeka.

I tu onda dolazimo do raznih dijeta koje iskljucuju, meso, mlijeko, mlijecne proizvode, pa i jaja, ribu i sl.
Moja koleginica je na nagovor jednog travara krenula tim stopama - rezultat - gvozdje palo na 2.

Zasto?
Pa zato sto ljudi koji zagovoraju ovakav stil zivota zaboravljaju par stvari.

- Proteini su neophodni - cinjenica da su ljudi jeli orasaste plodove, ali su takodje jeli i crve, larve, skakavce i insekte svake vrste -  sve sto se dalo uloviti, bilo je na meniju

- Ni skupljaci nisu bili gadljivi na meso - ono sto preostane divljim zivotinjama, koske, tj. srz iz kostiju, bilo kakve male zivotinjice koje su mogli da navataju

Znaci oni su unosili proteine iz mnogo raznovrsnijih izvora nego sto mi to danas cinimo.

Drugo, pominje se stalno kako su ljudi alergicni na zivotinjske proizvode, te kako treba da se jede ono sto je domace uzgojeno.

- vazi, ali onda mi ti pokazi koje su to biljke koje su iste i danas i prije 20.000 godina i koje mozes da jedes. Pod uslovom da znas gdje su ti bili predci prije 20.000 godina

- paradajz je iz Meksika - usao je u nasu ishranu prije najvise 300 godina. Mlijeko je tu 10.000 godina.
Koristeci istu evoluitivnu logiku objasnite mi kako je moguce da covjek razvije enzime za razgradnju paradajza za 200 godina, ali mu smeta mlijeko koje pije zadnjih 10.000.
Isto vazi i za alergije.

I trece,
prije 10.000 - 20.000 - 50.000 godina covjek je provodio zivot u pokretu, u prosjeku prelazeci od 30 do 50 km dnevno.

Jel neko od vas zivi takvim zivotom?
IP sačuvana
social share
'If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe." - Carl Sagan

I may be lazy, unmotivated and arrogant, but at least I'm good at it.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 24.0
  Један интересантан видео.

-Из увода истог:

Još jedan od mnogih primjera o poboljšanju zdravlja nakon uzimanja sirove hrane. Ova tema je bila i u Oprah šou, ljudima u eksperimentu se zdravlje popravilo nakon što su se počeli hraniti kao i majmuni, tlak se normalizirao itd.

Pošto malo ljudi može da se hrani sirovom hranom, može se pokušati sa poluskuhanom hranom. Manje kuhana zadržava svoj izvorni okus, dok sa kuhanjem postaje sve bezukusnija i bljutavija, pa postaje jestiva jedino sa mnogo začina. Svako sam sebi može procijeniti šta mu najbolje odgovara, jer ako se poslije nekog obroka osjećamo dobro, umjesto teško i zamoreno, onda smo na dobrom putu. Na primjer, voće često može biti bolji izbor nego kolač, a uopće ga nije potrebno pripremati.

Ovaj metod nije prikladan za mesnu hranu, koja može da sadrži opasne bakterije i parazite.

IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 24.0
Mozemo li bez soli?
26. decembar 2011. | nesicmiladin   

Kuhinjska so, sveprisutna, sastoji se samo od dva elementa od kojih je hlor u stvari koncentrovani otrov!
Zbog navedenog kuhinjsku so treba odlucno izbaciti iz ishrane presnom hranom (ali i svakom drugom) jer je neorganska i strano je telo u nasem organizmu.

Zamena za kuhinjsku so jeste morska so koja je, relativno, zdrava. Morska so sadrzi oko 100 elemenata, ipak i nju treba koristiti oprezno i u veoma malim kolicinama (ne vise od jedne kafene kasicice dnevno) jer ni takva kakva je nije savrsena pa samim tim je i nepotrebna.

Idealna situacija je, so, bilo koju izbaciti sasvim iz upotrebe. To je tesko ostvarljivo jer su jela bez prisustva soli ( pa i ona sa presnom hranom) neukusna a nekima i bljutava. To je, naravno, stvar navike, i vecina ljudi ne moze ni zamisliti da jede nezasoljena jela. Ako je vec tako, onda preporuka: sto manje soli i to iskljucivo morske.

Nemali broj ljudi su, naprosto obozavaoci soli i sole vec zasoljena jela. To je, treba li reci, veoma stetno po organizam. Ljudski organizam moze dnevno da apsorbuje samo 3,5 grama soli, ostalo se talozi u organizmu, sto izaziva razne bolesti medju kojima je i poviseni krvni pritisak.

Potrebne soli ima  u presnoj hrani i to je sasvim dovoljno i nije potrebno jela ni soliti, no malo je ljudi koji mogu jesti jela u kojima nema soli. Ipak, treba teziti tome, a oni koji se dugo godina hrane iskljucivo presnom hranom dostigli su taj idealni nivo i nemaju potrebe za tim “zacinom”.

Poznato je da ima primitivnih naroda koji nisu culi za kuhinjsku so ili bilo koju drugu, i u svojoj ishrani koriste nepreradjenu hranu, uglavnom biljnu, ali i presno mleko. Kod tih naroda moderne bolesti kao sto su: kancer, secerna bolest, srcani infarkt i slicne i ne postoje!

Kuhinjska so koja se prodaje nekontrolisano, na dzakove, otrov je za ljudski organizam i to receno doslovno i bez preterivanja! Nesrecno zaljubljen covek (ili covek u dugovima) moze, tako sa casom soli da oduzme sebi zivot!

Stetnost kuhinjske soli po organizam moze da se uporedjuje sa stetom koja nastaje upotrebom hemijskih lekova, prividno korisnih, a u stvari duboko stetnih.

Posebno su, danas opasni razni “zacini” na bazi kuhinjske soli. Razne “vegete”, “zacin-i C” i slicni, toboz korisni u kulinarstvu, jer nisu obicna so, vec nesto “vise”.

http://presnahrana.wordpress.com/2011/12/26/mozemo-li-bez-soli/#comment-40
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Apple 15
Inace, bakterija i virusa ima i na vocu i povrcu...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 02:00:58
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.09 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.