Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 10. Avg 2025, 07:50:23
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Preminuo Nikola Kavaja!  (Pročitano 21912 puta)
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ja sam profesor povijesti i stariji sam od tebe dvadeset godina.procjeni šanse,mislim na ozbiljnu povijest a ne na kvazi povijest
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 926
Zastava Vanuatu, međ' šljivama
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.18
mob
Nokia 3720c
Naravno da pricamo o ozbiljnoj istoriji ( povijesti ). Tim vise sam iznenadjen sto jedan profesor ovakve stvari pise. i to dvojako.

Prvo, profesor pa pise ovakve nebuloze...Drugo profesor ( u smislu onaj koji uoblicava buduce narastaje ) pa kaze "Ti samo o Jasenovcu pricas"....

Pitam ja tebe, profo, ucis li ti svoju decu Blajburgu, Kocevskom rogu....i pomenes li im uopste jame, Capljinu, Jasenovac?

Isto tako, obradjujes li Prvi svetski rat na podrucju Balkana i kako?

Sad si me tek razocarao, profo.
IP sačuvana
social share
Mene sve rane moga roda bole,
I moja duša s njim pati i grca.

Neću da budem Švabo, u životu i u kinu

Naše će sjene hodati po Beču, lutati po dvoru, plašeći gospodu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Onen i-Estel Edain ... U chebin Estel anim.

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 4131
Zastava The Middle-Earth
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Nokia N-shurnaest
To je misljenje jednog od clanova na forumu. KAda bi se brisalo sve sto vi napisete, a velika vecina postova je sprdnja i zestoki spamming i offtopic, ovaj forum bi imao 5 tema sa po 3 posta.

Jadno je pricati o mrtvima, ma ko to bio, takve stvari ali sta da se radi?

Sto se tice knjiga o njemu, a ko bi pisao knjigu o njemu i sta bi bilo u toj knjizi? Konkretno, sta je on uradio za Srbiju sto bi recimo trebalo da se uci ili da udje u istorijske udzbenike il sta ja znam?

Neka mu je laka zemlja. Toliko.
Nisam mislio u obrazovnoj formi za-decu-knjiga..o Boze.Nego masu ljudi zanima dosta toga iz njegovog vrlo  specifichnog zivota.U kojoj god knjzevno stlskoj formi da je..pochitao bih.
I dalje stojim da bar po 12 tachaka pravilnka post je trebao da zavrshi na reciklazi.No, nvm..

Ne slushaj ove "gibanichare" takvi su u manjini,veruj mi...Hvala Bogu.
« Poslednja izmena: 16. Nov 2008, 13:36:47 od *WarBoss* »
IP sačuvana
social share

J.R.R TOLKIEN GEEK   
I think ... therefore you are.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 926
Zastava Vanuatu, međ' šljivama
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.18
mob
Nokia 3720c

Ne slushaj ove "gibanichare" takvi su u manjini,veruj mi...Hvala Bogu.

Druze, ne sudi o coveku prema njegovom nadimku na forumu. To pod jedan.
Pod dva, Gibanichareva rodbina je i po ocu i po majci bila u cetnicima, jedan jako blizak clan familije je bio licni pisar doktoru Stevanu Moljevicu ( ako te imalo zanima ta tematika, verujem da znas ko je ) a jedno vreme je bio i Drazin pisar i zauvek je nestao u ratnom vihoru.
Ako govorimo o Titu, komunistima, osecanjima prema njima, veruj mi da sam po tom pitanju mozda i "gori" od pokojnog Kavaje...imas gomilu postova iza mene koji to mogu da potvrde.
Uostalom, nema veze, ne zelim i s tobom da se raspravljam, ako vec to radim sa Hrvatima....neka bude kako si ti rekao. Pozdravljam te.
IP sačuvana
social share
Mene sve rane moga roda bole,
I moja duša s njim pati i grca.

Neću da budem Švabo, u životu i u kinu

Naše će sjene hodati po Beču, lutati po dvoru, plašeći gospodu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
LG Nexus 5
[Off topic obrisan]

Drzite se teme.

Ja sam profesor povijesti i stariji sam od tebe dvadeset godina.procjeni šanse,mislim na ozbiljnu povijest a ne na kvazi povijest

Ti svakako ne bi trebao da se hvalis svojom "profesijom", profesore. Postovi su ti na nivou namicatelja znanja iz tjelesnog odgoja.

Nisam mislio u obrazovnoj formi za-decu-knjiga..o Boze.Nego masu ljudi zanima dosta toga iz njegovog vrlo  specifichnog zivota.U kojoj god knjzevno stlskoj formi da je..pochitao bih.

Nema veze kakva je forma, vec sta bi bilo u toj knjizi? Bez obzira sto se ja delimicno slazem sa njegovim ubedjenjima, on je bio kriminalac, pocinio je masu dela koje ga svrstavaju, po danasnjim standardima(a i ondasnjim), kao teroristu. Mozda je malo degutantno poredjenje ali odredjenom broju ljudi se ni Djindjic nije svidjao, sto ne znaci da sada treba da se pisu knjige o Vladi-budali, Kumu, zemunskom klanu, tj knjige koje ce imati umetnicku vrednost.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Равна Гора победити мора!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 708
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
Књига постоји и мислим да се зове ''Командос'',али нисам 100 посто сигуран,тако да ме немојте држати за реч. Што се тиче ових коментара,Гаврило Принцип је успео у свом науму,а по ''данашњим критеријумима'' он би био терориста.Размислите мало о томе како је ко васпитаван. Верујем да има много оних који су васпитавани у комунистичком духу,али допустите да има и оних који су васпитавани на националној митологији.Према томе, Каваја је свесно жртвовао велики део свог живота,док су други уживали  у Титовој ''демократији''.Ако вам тема не одговара,прескочите је,има довољно ''савремених'' , ''пацифистичких'' и ''проамеричких'' тема за вас.
И да не заборавим,за Кавају,али и за многе од нас,Црна Гора је била и још увек је српска земља,иако је тренутно воде изроди!
« Poslednja izmena: 16. Nov 2008, 18:18:13 od Raskoljnikov »
IP sačuvana
social share
Нек се сваки Србин напије воде са чесме хајдучке,нека узме сабљу Милоша Обилића и топуз Краљевића Марка,па ће опет настати царство Душаново!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Umro, a niti je srusio CK, niti je ulovio Tita...  Smile
U sustini... obicni placenik CIA...  Smile
Jugo verzija Bin Ladena  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ko ponese kajace se a ko ne ponese kajace se vise!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6301
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Nokia E
Ti si profesor istorije????? Smile Smile Smile Smile
O majko moja skocicu sa mosta sada, kako mi je zao sto te vise nemam u podpisu pa da stavim i ovu tvoju izjavu da ti se smeje narod od Vardara sve do Triglava.
Hrvatski profesor istorije je rekao da je pesma Tamo daleko mozda hrvatska jer se u njoj spominje more a da Srbi nikada(ovo podvlacim) nisu imali more.
Ne znam da li si ti stvarno profesor istorije ali ako jesi jadna je ta drzava u kojoj si ti profesor i jos su jadnija ta deca kojoj ti ista predajes opet kazem ako predajes!!!

ne ne ne ipak cu morati da te iskopam iz podpisa i da sastavim sa ovom tvojom izjavom, ovo sto vi odvaljujete ovde pa to nema nigde Smile

Imam ja jednu knjigu mislim da se zove Ispovest poslednjeg Srpskog komandosa Nikole Kavaje mada sam je citao jako davno uglavnom je knjiga o njegovom zivotu vremenu u zatvoru porodici i tako to
IP sačuvana
social share
„Tromo se vreme vuče i ničeg novog nema, danas sve ko juče sutra se isto sprema."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Pod poganim Titom, ex-Yu je od agrarne zemlje nepismenih seljaka postala industrijska zemlja...
Sta vise... cak smo imali i spoljnotrgovinski suficit... dva puta...  Smile
Нико то не спори то што си навела, него постоји и она друга страна Титославије где су комунисти од "Ослобођења" под Озном и Удбом терорисали србске родољубе, антикомунисте. Побијено је на десетине хиљада људи само зато што су Срби родољуби, одузимана имовима народу и цркви. Што се мене тиче Тита стављам у исту раван са Антом Павелићем.
Al se samo bunite, gde su te grobnice od desetine hiljada il racunas na onu saku rojalista sto su osli sa ustasama za Bleiburg. A vecina oduzetog je opet dano narodu.
Citat
Ipak su sedamdesete bile mnogo "sporije" godine od devedesetih po razvoju zemalja...

Pod poganim Titom, ex-Yu je od agrarne zemlje nepismenih seljaka postala industrijska zemlja...
Sta vise... cak smo imali i spoljnotrgovinski suficit... dva puta...  Smile

Mislim.. cinjenica je da nije bilo besplatnog skolstva, opismenjavanja naroda i masovne industrijalizacije i urbanizacije vecina nasih roditelja jos uvek okopavala njive...
Odjednom svi postadose veliki gradjani koji pljuju po onome ko ih je spustio s planine... Wink

Prema tome, sto se tice nacionalne svesti... Juga je bila grobnica... ali sto se tice obrazovanja i privrede... bila je velika stepenica napred... Smiley
Uf svi kukaju ko da je bio Franko na vlasti a ne Tito. Cinjenica je da je Juga bila slobodnija od Staljinovih kolonija i da je Tito sproveo industrijsku revoluciju. Jos samo da je bilo pameti pa da se devedesetih uslo u EU i pokupilo para ko sto su uradile Spanija i Portugal, gde bi bio kraj.
Anea:

-300.000 Ubijenih Srba
-Stvaranje nacije od naseg korpusa
-Brisanje istorije

Titova Jugoslavija je sustigla razvoj Kraljevske Jugoslavije tek 1959. godine.
A sto se tice seljaka, izvini molim te, svako od njih je imao svoje posede, onda dodje neka seljachina i to nacionalizuje.

Smrt Komuni, do fronta slobode Srpstva!
Mislim da je i malo ranije al nek bude 1959-ta godina. A sta ocekujes kad je rovano 4 godine po celoj zemlji i skoro sve unisteno, ljudi pobijeni, strucni kadar rasut... Sta ocekujes, posle rata kao drugog svetskog da se digne drzava na noge za dve godine?
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Crvena Zvezda!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6484
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.60
mob
Nokia N95
Citat
Njegovi prijatelji i poznanici opisivali su ga kao "pravog patriotu, velikog borca za srpstvo i antikomunistu"
Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 10. Avg 2025, 07:50:23
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.