Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Preko 280.000 tužbi za TV pretplatu  (Pročitano 14641 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2834
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.133
mob
Nokia 
Svaki gradjanin ima zakonske obaveze ali isto tako ima i prava. Nisam siguran gde to tacno pise u nasem zakonu ali sam siguran da negde stoji da niko tebi ne sme da prodaje proizvod koji ti ne zelis. Zato su i ubacili pretplatu zajedno da strujom jer da je isla kao poseban racun moralo bi da dodje do nekog proveravanja podataka i morao bi da postoji ugovor izmedju onog ko prodaje nesto i onog ko kupuje. Tako da je zakon o pretplati potpuno nistavan i to je svima jasno pa i rts-u i jedino sto mogu da rade jeste da plase gradjane. 280 000 hiljada tuzbi, ma kako da ne. Ne smemo dozvoliti da nasednemo na pretnje nego treba da svi prestanu da placaju pretplatu. I onda ce doci neka druga vlast koja valjda ponistiti tu glupost.
A ako stvarno krenu da tuze ljude i da popisuju imovinu proci ce taj rts mnogo gore nego 5. oktobra.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3133
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.133
Citat
Britanci i amerikanci   Oni još uvek veruju u Al Kaidu i terorističke napade u Londonu i Nju Jorku  

Pa da glup narod, nema šta. Neka i dalje žive u bedi, neznanju, siromaštvu.
A za BBC ćemo im preporučiti Milorada Vučelića koji u svom časopisu Pečat raskrinkava pozadinu tih terorističkih napada  Smile

@gagijk
Citat
1. Ако мени струју обезбеђује електодистрибуција, ја ћи истој плаћати.. А од кога она набавља.. не занима ме.. Сигурно нећу плаћати Мађарској/Турској/Хрватској/Румунији.. итд... трошкове амортизације, или тако нешто...

Super, samo što ne znam kakve to veze ima sa pretplatom.

Citat
2. Ко жели да гледа домаће серије, да финансија оркестар, нека се отвори жиро рачун за ту намену, колико се уплати, толико се искористи, и сними, и готово...

To je legitiman stav, samo što onda treba i za sve ostalo da se tako uradi. Ko želi da studira neka plati - nema budzeta državnog. Kome trebaju lekovi neka plati - nema socijalne pomoći. Kome treba pozorište neka plati izgradnju novog, a postojeće ćemo prodati.
I na kraju ko želi objektivnu informaciju - neka plati Wink

Citat
3. Јако је безобразно приморати човека да плаћа нешто ако то не жели да користи..

Jako mali broj ljudi ne koristi ono što plate kroz poreze, dažbine... Recimo jedan od tih je Mišković - da ga oslobodimo poreza? On sam sebi može da plati lečenje, odlazak u neko pozorište u inostranstvu...

Citat
Ако не платим струју, туже ме за дуг, искључе, ја уплатим, кажем нећу више струју, и рачуна више нема... Дакле имам избор, користим и плаћам, или немам/не користим и не плаћам
Тако и телефон, и све остале трошкове...
Претплата се плаћа, ако си се претплатио на нешто, и онда сносиш трошкове.. Свака претплата мора да остави опцију кориснику :-"Скидам се са претплате, не желим више ваше услуге..", поготово кад ниси потписао никакав уговор, којим би се обавезао на коришћене на одређено време...

Isto tako imaš izbor i kod RTS-a, ako nemaš TV prijemnik možeš se osloboditi pretplate.
Ali nije ti dobro poredjenje, ti plaćaš struju i onda kada nije za sopstvene potrebe. Kako se plaća ulično osvetljenje? Pa kroz dažbine
Dakle, RTS plaćaš kao Javni servis zbog usluga koje su slične javnom osvetljenju, samo što je ovde u pitanju Javno informisanje. Recimo kada je na PINK-u Veliki brat njima ne pada na pamet da ga prekidaju zbog zemljotresa u Japanu. RTS će ti to preneti kao informaciju. To se plaća a ne prosto emitovanje nekog filma, koji je zabavni deo programa.

@Marco V
Citat
Zato su i ubacili pretplatu zajedno da strujom jer da je isla kao poseban racun moralo bi da dodje do nekog proveravanja podataka i morao bi da postoji ugovor izmedju onog ko prodaje nesto i onog ko kupuje. Tako da je zakon o pretplati potpuno nistavan i to je svima jasno pa i rts-u i jedino sto mogu da rade jeste da plase gradjane. 280 000 hiljada tuzbi, ma kako da ne. Ne smemo dozvoliti da nasednemo na pretnje nego treba da svi prestanu da placaju pretplatu. I onda ce doci neka druga vlast koja valjda ponistiti tu glupost.

Pretplata je ubačena u račun za struju ne da bi postojao osnov naplate, nego da bi se rešio način naplate. Osnov je ovde zakon, a ne račun za struju.
Zakon nije ništavan jer može da ga poništi samo skupština ili ustavni sud.
I ne radi se o proizvodu u smislu žvaka, nego o Javnom informisanju.

Naravno ja kažem opet ako je većina za to da se ukine Javni servis, ja nemam ništa protiv, ali onda da se ukine, a ne da se sva ta opravdanja oko lošeg programa i ništavog zakona koriste da bi se gradjani ponašali isto kao i naši političari.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
Citat
Isto tako imaš izbor i kod RTS-a, ako nemaš TV prijemnik možeš se osloboditi pretplate.
Ali nije ti dobro poredjenje

и ти причаш неком о лошем поређењу ... Човек је изнео отприлике најбољи аргумент на ову тему а ти одговараш са овим бисером.
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3133
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.133
Citat
Ali nije ti dobro poredjenje

и ти причаш неком о лошем поређењу ... Човек је изнео отприлике најбољи аргумент на ову тему а ти одговараш са овим бисером.

sa kojim biserom? pa to ti piše u zakonu
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
било или не било у закону ... свођење употребе тевеа на гледање РТС-а је бисер ван конкуренције
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
mob
Nokia krntija
Onog trenutka kad RTS zaista postane Javni srevis, tada ću platiti pretplatu.
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3133
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.133
било или не било у закону ... свођење употребе тевеа на гледање РТС-а је бисер ван конкуренције

ko je to sveo? ti ako možeš da gledaš RTS, automatski moežeš i druge programe. Ja nemam antenu, ali pretpostavljam da onaj ko sa antenom uhvati RTS, hvata i druge programe (pink, fox, b92...)

edit:
sada vidim da si promašio poentu, ne pričamo mi o izboru programa, nego o nečem drugom

uslov da postane javni servis je da gradjani plaćaju pretplatu. ne postoji mogućnost da mi stopiramo pretplatu dok se ne pretvori u Javni servis. Onda se opet vraća na budzet i nema Javnog servisa.
« Poslednja izmena: 16. Mar 2011, 15:11:18 od maslinazelena »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8705
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
mob
HTC Tattoo
Ovo je pravo razmišljanje,koje plaćanje pretplate kad je to stranačka televizija,onaj glavati bilmez direktor uvek je u guzici vladajućoj koaliciji,i dok je tako,jebala ih pretplata.

Druga stvar,neko je spomenuo,kakve veze imaju ljudi koji gledaju preko kabla televiziju sa RTS pretplatom,kablovski operater je to naplatio i šta sad oni hoće,da duplo naplate,budalaština.

Treće,program im je očajan,ko to uredjuje,ko pravi šemu,taj nije normalan,oni bre mora da plate nekome da to gleda,a ne obrnuto. Smile

I ta smrdljiva televizija je dovela sebe u taj položaj da moraju da upadaju u konkurenciju sa jednim pinkom,mislim na programsku šemu,samo seljana kao i na pinku,i samo se takmiče čija je seljačka serija ili emisija imala rekordnu gledanost,umesto da taj RTS bude televizija na nekom drugom nivou,oni su sebi dopustili da se srozaju,i oni traže neku pretplatu,sramota,onaj Mitrović ne treži pretplatu,pa neka pušta šta hoće,promeniš kanal i ne gledaš,ovo bre ne gledaš a plaćaš,to nema nigde,a uz to su i komercijalna televizija,naplaćuju i reklame.Uzimaju milione,pare samo pljušte,a gde idu,pitaj boga.

I kako da tuže 280.000 ljudi,koga oni to zajebavaju,,neka ukinu RTS neplatišama,neka ga skrembluju,pa neka naplaćuju onima koji hoće da plate,pa da vide koliko bi imali pretplatnika,lako je celoj zemlji na silu nametnitu obavezu,neka budu šmekeri pa neka probaju na dobrovoljnoj osnovi da naplate,neka organizuju neku anketu da vide šta ljudi misle o njihovom javnom servisu.I koliko želi da plaća to sranje od programa.

« Poslednja izmena: 16. Mar 2011, 15:22:05 od diletant »
IP sačuvana
social share
"Bogu hvala vek i po proživeh u zdravlju i radu,slutim da mi je vreme umirati,te ove reči govorim u pero
prijatelju advokatu Miliću,jer u vas deco sve zajedno nemam ni malo poverenja.Žao mi je što ste moji
a ne deca nekog mog neprijatelja.Ko je vas poznavao,ni pakao mu neće teško pasti.
Što se tiče moje imovine,aaa to vas najviše zanima,mogu vam saopštiti sledeće:Sve što imam ostavljam samom sebi."

PANTELIJA
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Nokia C5-00
@Клићолина_неизбежна

За то што ти ниси схватио поређење, одговоран је твој једноцифрени коефицијент интелигенције, не ја  Smile

Дакле, ако мени струју "допрема" електродистрибуција.. А она тренутно нема струје, па "увезе" из Маџарске, ја ћу и даље плаћати дистрибуцији.. А ако ми дође неки маџар, да ми прича о неким његовим трошковима, са тим папирима може гузицу да обрише, он то нек реши са дистрибуцијом, што не сумњам да је и решио, само жели и од мене да узме паре.. Јел ти сад јасније поређење и релација SBB-ртс..? Или да цртам?

Значи проблем је тв пријемник.. Фино.. Продаћу ТВ, купити још један комп и тв карту, и решио сам проблем .. Адиос РТС претплата...

То што се они праве луди, тачније покушавају, јер кажу да је ту емисију гледало 2,256,321 грађана.. али не знају колико је грађана гледа, нека искористе то "незнање", и нека наплате онима који гледају, врло просто  Smile

РТС ће прекинути нешто, да јави о неком земљотресу.. Кад је мене неко питао јел ме то занима? Зашто полазиш од тога да је програмска шема РТС-а свима занимљива, и да је тај програм мени неопходан.. Има вести и на другим телевизијама, које се финансирају на идентичан начин - рекламама, па ипак не траже претплату, поготово ако не желиш да их гледаш...

На крају крајева, Тијанић нек каже SBB-у :-"Ево списак људи којима би требало прекинути емитовање јавног сервиса!" и готово... али морали би да додају :-"Саопштите им то на неки фин начин, иначе ће бити много самоубистава, после обавештавања корисника.."
« Poslednja izmena: 16. Mar 2011, 15:34:53 od gagijk »
IP sačuvana
social share

Прочитајте: Кућни ред Најчешће постављана питања
You can be addicted to a certain kind of candy...

Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
mob
Nokia krntija

uslov da postane javni servis je da gradjani plaćaju pretplatu. ne postoji mogućnost da mi stopiramo pretplatu dok se ne pretvori u Javni servis. Onda se opet vraća na budzet i nema Javnog servisa.

Uslov da RTS postane Javni servis, jeste da postane javno dobro. Dokle god se on zloupotrebljava i dokle god je u službi nekog trećeg lica umesto naroda i dokle god zarađuju pare prodavanjem reklamnog prostora za vreme trajanja ionako nekvalitetnog programa, to za mene nije Javni servis, već obična privatna televizija... a ja privatniku da dajem pare neću.
« Poslednja izmena: 16. Mar 2011, 15:33:17 od bookee »
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.083 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.