Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Jul 2025, 16:43:45
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pregrejavanje graficke kartice  (Pročitano 1510 puta)
03. Dec 2011, 13:02:56
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1128
Browser
Mozilla Firefox 8.0
Pozdrav,

Imam jedan problem sa grafickom,inace je ATI Radeon HD 4650 1 GB. Kad igram neke novije igrice pocne da pisti iz kucista nesto,nisam znao tacno sta je ali sam skinuo neki program koji su preporucivali na netu Speccy i tu vidim da temeeratura dok igram igricu ide preko 85 na grafickoj,ostali parametri na drugim komponentama su ok, i onda pocne da pisti...imate neku preporuku kako spustiti temperaturu?

Hvala unapred
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1718
Zastava Vršac
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.50
mob
HTC Sensation
To i nije tako alarmantno da bi komp pistao Wink
Pogledaj u biosu koje su ti vrednosti podesene za alarme. Jedino sto moze da pisti je pc speaker.
Sto se tice skidanja temperature, predlazem da otvoris kuciste i vidis da li ti se okrecu svi ventilatori pravilno i da li imas dobar protok vazduha kroz kuciste. Nemoj da ga nabijas zadnjom stranom uz zid. To su ti free tips. Za lovu mozes da kupis jedan ventilator ako imas opciju da ga montiras na levu bocnu stranicu, da uduvava hladan vazduh na grafiku i/ili termalna pasta za grafiku (za ovo ti trebaju pare i da pogledas na netu kako se pravilno stavlja)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1128
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0
Jes mi malo uza zid,ne bas ali evo odmaknuo sam...elem kad ne igram nista onda je temperatura 62C. A gde se u biosu podesava to,ja sam usao u PC Health i tmao sam nasao parametre CPU Sysitem 44C,CPU Temp 48C,CPU FAN 2428,Fan1 0, FAN 2 0 CPU WARNING 70C....za graficku nisam nasao nista...

Hvala ti sto si odgovorio Smiley

Inace na nekim nezahtevnijim igricama je sve ok ali recimo Crysis 2 pisti posle desetka minuta...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1718
Zastava Vršac
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.50
mob
HTC Sensation
Ako je do ventilacije ili prasine u kompu, onda se sve greje vise. Pokusaj da dignes taj warning na 75, nece nista da mu fali, samo da vidis da li ce i dalje da pisti. I znaci proveri da li je hladnjak od procesora cist (nakupi se silna prljavstina izmedju rebara) i da li se lepo okrecu ventilatori. I posto si ga odmakao od zida (nazad bi trebalo da izbacuje vruc vazduh) pokusaj da pratis sada temperature, da vidis sta ce da kaze.
Instaliraj ovo:
http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor-pro.html
Jos bolje ako mozes da nadjes 'pozajmljenu' verziju =)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

"RIKNULA BORANIJA"

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 358
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0
po meni ta graficka kada nista ne radi previse dize temperaturu pno je 62 stepena   bez da ista radi , pitanje jeli pasivan ili aktivan hladnjak na grafickoj? ako je pasivan hladnjak  dodaj sam jedan  ventilator od  8 cm  standarni  moze sa  controlom a moze i bez kontrole to znas  po zicama ako ima  3 zice  iz ventilatora  taj je sa  kontrolom obrtaja sto je  bolje zbog glasnoce ali nista ni ne mari ako spojis direktno na 12v stalno da vrti i  vodi racuna kako  ga stavljas  bolje je da izvlaci  nego da duva u njega  mislim na  rebra  od  hladnjaka  ima strelice na  ventilatoru a i mozes  znati po polozaju krilca gde duva a gde izvlaci na koju starnu, jbg sad sam  te  moguce i zbunio ali polako nista ne moras raditi  ako ima  aktivan  ventilator  vec na grafici sem da ga ocistis i proveris  jeli  vrti , veliki pozdrav i sretno ako sta zapne tu smo  sto mozemo pomoci
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Jul 2025, 16:43:45
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.123 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.