Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 21:22:17
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Ko je novi Predsednik Srbije?
Boris Tadić DS
36.3%  (200)
Tomislav Nikolić SRS
36.1%  (199)
Vojislav Koštunica DSS
1.8%  (10)
Čedomir Jovanović LDP
17.1%  (94)
Milutin Mrkonjić SPS
0.7%  (4)
Neko drugi
3.1%  (17)
Milanka Karić PSS
0.4%  (2)
Ištvan Pastor MK
0.2%  (1)
Jugoslav Dobričanin RS
0.5%  (3)
Marijan Rističević NSS
0.7%  (4)
Velimira Ilić NS
3.1%  (17)
Ukupno glasova: 551
Idi dole
Stranice:
1 ... 410 411 413 414 ... 459
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Predsednički izbori u Srbiji  (Pročitano 215998 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 706
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia N80
Samo jedno pitanje, ako neko zna... Izmedju prvog i drugog kruga punim 18 godina.. Posto u prvom necu moci da glasam zato sto ce mi tri dana faliti do punoletstva, da li cu moci u drugom ili cu morati da sacekam lokalne?  Smile hvala..
evo ovako...kad odes da izvadis licnu kartu u sup...oni ce tvoju dokumentaciju predati sluzbi koja vodi biracki spisak u tvojoj opstini i ti ces biti unet u biracki spisak tj imaces pravo glasa u drugom krugu

ako vec imas licnu kartu moj ti je savet da kad napunis 18 godina lepo odes u svoju opstinu,odes do sluzbe za biracki spisak sa dokazom da si punoletan i tamo proveris da li su te ubacili u biracki spisak Smile

Koliko ja znam kada Republicka izborna komisija zakljuci biracki spisak,isti se deponuje u trezor,a korije dostave svim zainteresovanim stranama u izborima, i nema diranja dok se zavrse izbori.Upravo se sadasnja vlast dok su bili opzicija Slobi borila za takvu proceduru zbog navodnih mahinacija izmedju dva izborna kruga.
Setite se samo kad je svojevremeno Bakarec mazno cd sa centralnim birackim spiskom i kopirao ga u WC-u da bi navodno dokazao izbornu kradju tj dopisivanje biraca izmedju dva kruga
IP sačuvana
social share
Кроз ватру и воду дигнуте главе, стазама Победе, Части и Славе!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Јавна дискусија значи да би требало именовати тело које ће читати све дописе, па међу њима и оне залудних скрибомана, којима грађани предлажу могуће измене и допуне предложеног новог Устава, који им је био доступан да га неко време проучавају, те да на основу тих предлога извећају бољи Устав (по жељи и "лепши" и/или "старији").
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ухапсите Младића!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 4971
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Motorola V3i
Citat
Evo, recimo za ove predsedničke izbore, nisam siguran da Riza Halimi ima pravo da imenuje svog člana u prošireni sastav RIK, a njegova stranka je parlamentarna.

nema, zato što nema svog kandidata.

ako se sećaš za referendum su se kontrolori delili proporcionalno po skupštinskoj zastupljenosti.

Citat
Drugo, ta teza o "javnoj diskusiji sa građanima" je nejasna. Ko bi diskutovao sa kojim građanima? Gde bi se odvijale te diskusije? Koliko bi to trajalo itd.

svako koga interesuje o svakom delu koji ga interesuje. znači zainteresovani građani bi pričali sa predstavnicima nekog ustavnotvornog tela kog bi izabrali ti građani. ima mnogo principa po kojima bi to moglo da se uradi, ali svaki deo Ustava je morao da bude na javnoj raspravi. javnost je morala da da svoj sud o svakom delu tog Ustava. stručna javnost, nestručna javnost... cela država je trebala da bude involvirana u taj proces kako za rezultat ne bi imali partijski ustav kao što je današnji. mislim da je Ustav nešto najozbiljnije u jednoj državi, a mislim da našim Ustavom samo pokazujemo koliko smo neozbiljna država. referendum i sve što je pratilo ceo taj proces je bio više nego smešan.

sad kad razmislim mislim da je to bio idealan momenat da se DSS gurne u tabor sa SRS i da se napravi jasna podela i da su parlamentarni izbori morali da budu referendumski - za EU ili protiv EU. a opet je to zavisilo od Tadića koji je išao linijom manjeg otpora da bi zadovoljio partijske apetite.

jel se slažeš da nas u skorijoj budućnosti kad-tad čekaju radikali u vlasti?

Citat
Јавна дискусија значи да би требало именовати тело које ће читати све дописе,

više sam mislio na neke javne tribine gde bi dolazili zainteresovani ljudi da daju svoj stav o nekom delu tog najvažnijeg dokumenta.
« Poslednja izmena: 19. Jan 2008, 00:49:19 od vanja_gator »
IP sačuvana
social share
Vreme je za demonstracije.
- Sreda 20. Februar u 15h studentski protest na Platou kod Filozofskog fakulteta -
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
Citat
Evo, recimo za ove predsedničke izbore, nisam siguran da Riza Halimi ima pravo da imenuje svog člana u prošireni sastav RIK, a njegova stranka je parlamentarna.

ako se sećaš za referendum su se kontrolori delili proporcionalno po skupštinskoj zastupljenosti.

Citat
Drugo, ta teza o "javnoj diskusiji sa građanima" je nejasna. Ko bi diskutovao sa kojim građanima? Gde bi se odvijale te diskusije? Koliko bi to trajalo itd.

svako ko ga interesuje o svakom delu koji ga interesuje. znači zainteresovani građani bi pričali sa predstavnicima nekog ustavnotvornog tela kog bi izabrali ti građani. ima mnogo principa po kojima bi to moglo da se uradi, ali svaki deo Ustava je morao da bude na javnoj raspravi. javnost je morala da da svoj sud o svakom delu tog Ustava. stručna javnost, nestručna javnost... cela država je trebala da bude involvirana u taj proces kako za rezultat ne bi imali partijski ustav kao što je današnji. mislim da je Ustav nešto najozbiljnije u jednoj državi, a mislim da našim Ustavom samo pokazujemo koliko smo neozbiljna država. referendum i sve što je pratilo ceo taj proces je bio više nego smešan.

sad kad razmislim mislim da je to bio idealan momenat da se DSS gurne u tabor sa SRS i da se napravi jasna podela i da su parlamentarni izbori morali da budu referendumski - za EU ili protiv EU. a opet je to zavisilo od Tadića koji je išao linijom manjeg otpora da bi zadovoljio partijske apetite.

Citat

više sam mislio na neke javne tribine gde bi dolazili zainteresovani ljudi da daju svoj stav o nekom delu tog najvažnijeg dokumenta.
Vanja kad bi sutra pisali ustav ja bih bila za to da ga pišu što kraći i što promišljenije, kao basnu. Samo tada Srbija nije imala nikakav ustav.

A Američki ustav je mnogo gori, pa ga ne menjaju 200 godina.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Citat

Citat

svako koga interesuje o svakom delu koji ga interesuje. znači zainteresovani građani bi pričali sa predstavnicima nekog ustavnotvornog tela kog bi izabrali ti građani. ima mnogo principa po kojima bi to moglo da se uradi, ali svaki deo Ustava je morao da bude na javnoj raspravi. javnost je morala da da svoj sud o svakom delu tog Ustava. stručna javnost, nestručna javnost... cela država je trebala da bude involvirana u taj proces kako za rezultat ne bi imali partijski ustav kao što je današnji. mislim da je Ustav nešto najozbiljnije u jednoj državi, a mislim da našim Ustavom samo pokazujemo koliko smo neozbiljna država. referendum i sve što je pratilo ceo taj proces je bio više nego smešan.

Citat

Nisam pravnik i ne znam tačno kako su određeni kontrolori za sprovođenje referenduma, da li je to bio međupartijski dogovor ili postoji zakonski propis.

Čak i da prihvatim tvoju tezu, recimo da DS nije učestvovao u izradi ustava, a da su kontrolori primetili da je izlaznost manja od 50%. Kome to da prijave? RIK-u u kome se odluke donose preglasavanjem, pa da se onda žale ustavnom (ili vrhovnom) sudu gde uglavnom sede Koštuničini kadrovi i gde se takođe odluke donose preglasavanjem??

Šta bi bilo, digla bi se mala prašina u javnosti, ali bi ovi opet progurali, uz kraduckanje, svoju verziju Ustava.

Drugo, Ustav se može promeniti, tako da kada mi i vi (i eventualno G17) budemo imali dvotrećinsku većinu moći ćemo da menjamo ovaj ustav.

I tu dolazim do ključnog pitanja. Ne slažem se da nas kad-tad čekaju radikali u vlasti, ako bude bilo pameti i kompromisa u proevropskom bloku. Možda nam treba ujedinjenje slično DOS-u, zarad opšteg dobra, to znači da lideri i liderčići moraju da prevaziđu lične sujete i međusobne razmirice. Inače nam preti ova opasnost, ne zato što su radikali mnogo jaki, već zato što svi idu u jednom stroju, a mi idemo u 3 nepovezanih i zavađenih kolona.
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ухапсите Младића!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 4971
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Motorola V3i
Da je predsednik države bio protiv Ustava, sigurno ne bi prošao. Meni je smešno da u Ustavu jedne države neka partija može da kaže da je zaslužna za neki njegov deo.

Citat
Šta bi bilo, digla bi se mala prašina u javnosti, ali bi ovi opet progurali, uz kraduckanje, svoju verziju Ustava.

ne bi. mala ili velika prašina zavisila je od Tadića i njegove spremnosti da se suoči sa Koštunicom i njegovom bagrom.

Citat
Ne slažem se da nas kad-tad čekaju radikali u vlasti, ako bude bilo pameti i kompromisa u proevropskom bloku.

u svakoj postkomunističkoj zemlji je bilo vraćanja starog režima u nekom trenutku. ruku na srce oni su imali iskrene i brže reforme i zato su se ovi i vraćali na momente.

ključno pitanje je: da li sa Koštunicom možemo u EU (u dogledno vreme)? Tadić zna taj odgovor i mogao je da ga predoči u prošloj predizbornoj kampanji.

Kad-tad DOS će morati da se okupi opet, ali bez Koštunice: DS,G17,LDP,LSV,SVM,SDP... Na ovim izborima ćemo videti koliko je jaka naša opcija: Tadić i Čeda i koliko nam fali do iskreno pro-evropske vlade. Neću imati problem ni sa Tadićem ni sa Mlađom onoga trenutka kada označe glavnog krivca za ovako sramno spore reforme. Ako se ovo može nazivati reformama.

Laku noć, gubim nit i koncentraciju, nastavićemo drugi put Smiley možda tek posle izbora, zauzet sam ovih dana.

pozdrav!
IP sačuvana
social share
- Sreda 20. Februar u 15h studentski protest na Platou kod Filozofskog fakulteta -

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1636
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 6120
dobro bre vanja za koga glasas u drugom krugu ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ухапсите Младића!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 4971
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Motorola V3i

Za Čedu.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1636
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 6120

Za Čedu.

ako ne prodje, jbg ako vi ne podrzite tadica ode sve u pm, jel vredi ta cena ????
drugi krug ce biti tesan samo tako, ko god da pobedi razlika ce biti u 100.000 glasova
« Poslednja izmena: 19. Jan 2008, 01:31:06 od boki282 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 13134
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Чему избори ако само један сме да победи?
Нека онда Б.Т. каже народу да је то тако и ћао ђаци, мислим, да се не замлаћујемо сви овде и грађани уопште.
Онда нека Б.Т. влада тисућу година, а у п. м.!
« Poslednja izmena: 19. Jan 2008, 01:33:32 od Теодора »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 410 411 413 414 ... 459
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 21:22:17
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.087 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.