Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 21:29:21
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Predsednicki izbori u Hrvatskoj  (Pročitano 36606 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 391
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Bzvz što je pobedio Josipović.

A mogli smo tako kvalitetno da se zajebavamo na račun Bandića sledeće 4 godine, deluje mi kao lik posle koga bi i Bušizmi postali Bandićizmi  Smile Smile Smile

Nista se ne brini , ovaj glazbenik ispada pametan samo zato sto mu je taj Bandic protivkandidat .... Cim ostane sam pocece da baljezga ....  Smile
« Poslednja izmena: 11. Jan 2010, 10:20:41 od Topla2 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
Bzvz što je pobedio Josipović.

A mogli smo tako kvalitetno da se zajebavamo na račun Bandića sledeće 4 godine, deluje mi kao lik posle koga bi i Bušizmi postali Bandićizmi  Smile Smile Smile

Зато је овај и побједио у инат нама.........шмрц. Smile
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 973
Zastava Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Stjepan Mesić:'Pobijedila je europska Hrvatska'

Predsjednik na odlasku Stjepan Mesić, osim čestitki, uputio je i kritike zbog, po njemu, nesadržajne izborne kampanje te poručio kako je Josipovićev glavni izazov otvaranje tržišta za izvoz domaćih proizvoda.
"Jasno sam rekao da je pobijedila europska Hrvatska i da su pobijedile europske vrijednosti. A vi znate što to znači", bio je to Mesićev odgovor na pitanje da podrobnije pojasni svoju izjavu o pobjedi europskih vrijednosti.

"Pred Ivom Josipovićem je veliki posao. Treba učvrstiti odnose s našim susjedima te ih dodatno izgraditi", poručio je Mesić te naveo da se Josipović mora i potruditi da nastavi suradnju na tržištima na kojima Hrvatska treba plasirati svoje proizvode.

Mesić je nezadovoljan činjenicom da se u izbornoj kampanji o svemu razgovaralo, ali ponajmanje o proizvodnji.

"Očekivao sam veći odaziv na izbore, ali izborna kampanja me nije oduševljavala. Slažem se s premijerkom Jadrankom Kosor da se mora nešto promijeniti u regulativi, odnosno da se mora propisati prikupljanje većeg broja potpisa za kandidiranje. Uvjet od 50.000 potpisa doveo bi do toga da se kandidiraju oni koji mogu ponuditi program. Ovako je lepeza preširoka pa se kampanja razvodnila", uvjeren je Mesić.

izvor: http://www.net.hr/vijesti/hrvatska/page/2010/01/11/0055006.html
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 391
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Stjepan Mesić:'Pobijedila je europska Hrvatska'

Predsjednik na odlasku Stjepan Mesić, osim čestitki, uputio je i kritike zbog, po njemu, nesadržajne izborne kampanje te poručio kako je Josipovićev glavni izazov otvaranje tržišta za izvoz domaćih proizvoda.
"Jasno sam rekao da je pobijedila europska Hrvatska i da su pobijedile europske vrijednosti. A vi znate što to znači", bio je to Mesićev odgovor na pitanje da podrobnije pojasni svoju izjavu o pobjedi europskih vrijednosti.

"Pred Ivom Josipovićem je veliki posao. Treba učvrstiti odnose s našim susjedima te ih dodatno izgraditi", poručio je Mesić te naveo da se Josipović mora i potruditi da nastavi suradnju na tržištima na kojima Hrvatska treba plasirati svoje proizvode.

Mesić je nezadovoljan činjenicom da se u izbornoj kampanji o svemu razgovaralo, ali ponajmanje o proizvodnji.

"Očekivao sam veći odaziv na izbore, ali izborna kampanja me nije oduševljavala. Slažem se s premijerkom Jadrankom Kosor da se mora nešto promijeniti u regulativi, odnosno da se mora propisati prikupljanje većeg broja potpisa za kandidiranje. Uvjet od 50.000 potpisa doveo bi do toga da se kandidiraju oni koji mogu ponuditi program. Ovako je lepeza preširoka pa se kampanja razvodnila", uvjeren je Mesić.

izvor: http://www.net.hr/vijesti/hrvatska/page/2010/01/11/0055006.html

Opet me podseca na dikobraza , iz ,,Zivotinjskog carstva ,,  Smile .....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Apple 15
Prema prvim zvaničnim izbornim rezultatima:
Ivo Josipović novi predsednik Hrvatske
Blic online - Agencije | 11. 01. 2010. - 04:20h izmena vesti 08:27h | Foto: AP | Komentara: 13

Kandidat SDP-a Ivo Josipović izabran je sinoć, nakon drugog izbornog kruga, za predsednika Hrvatske, pokazuju prvi zvanični rezultati koje prenose hrvatski mediji.

Državna izborna komisija saopštila je da je Ivo Josipović osvojio 60,29 odsto glasova, a Milan Bandić 39,71 odsto. Ivo Josipović zahvalio je svima koji su izašli na izbore, a posebno se obratio onima koji nisu glasali za njega.

"Želim biti i vaš predsednik, jer ne želim razdvajati, želim spajati. Stojim ovde pred svima vama, pružam ruku i kažem - služiću vama, služiću Hrvatskoj", rekao je Josipović i istovremeno se zahvalio stranci i stranačkom šefu Zoranu Milanoviću, volonterima koji su učestvovali u njegovoj kampanji, svojoj porodici, ali i svima koji su ga podržavali, prenosi hrvatski portal “Indeks”.

"Ovo je pobeda koju možemo slaviti svi. Svaki građanin ove zemlje pobednik je jer duboko verujem da svi želimo bolju i pravedniju Hrvatsku. Duboko verujem da svi želimo živeti u zemlji u kojoj se rad plaća, a kriminal kažnjava, u zemlji socijalne sigurnosti i pravde. Bili smo orkestar koji je dobro uvežbao i danas premijerno izveo pobedničku simfoniju. Repriza će biti za pet godina", rekao je Josipović.

"U drugom krugu izbora za predsednika Hrvatske nije se desilo ništa neočekivano, samo je bilo pitanje kolika će biti razlika između kandidata. Rezultati izbora dobri su za sve, za Hrvatsku, za Zagreb, ali i za gubitnika Milana Bandića", izjavio je hrvatski vicepremijer iz redova Samostalne demokratske srpske stranke Slobodan Uzelac.

Kao najvažnije zadatke novog predsednika, Uzelac je naveo izlazak iz krize, borbu protiv korupcije, ulazak u EU i stvaranje dobrih odnosa u regionu. 

Odmah nakon objavljivanja rezultata izlaznih anketa direktori kampanja predsedničkih kandidata nastavili su međusobna optuživanja, koja su i obeležila čitavu kampanju. Prema izlaznim anketama, Josipović je u osvojio 64,6 odsto glasova birača, a Bandić 35,4 odsto. Reč je o izlaznim anketama koje obuhvataju samo Hrvatsku, ali ne i BiH.
"Pobedila je evropska Hrvatska", izjavio je direktor Josipovićeve kampanje Mirando Mrsić, dodavši da je protivnička strana vodila prljavu kampanju.

Direktor Bandićeve kampanje Duško Ljuština izrazio je žaljenje što Josipović nastavlja s napadima, rekavši da su se protiv Bandića svrstale državne institucije koje sto nisu smele - državna izborna komisija koja im je zabranila spot i Ured za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala, čiji je portparol zadnji dan kampanje izjavio da se protiv Bandića vrši istraga na osnovu 21 krivične prijave.

Pravo glasa na petim predsedničkim izborima u Hrvatskoj od sticanja samostalnosti imalo je oko 4,5 miliona birača. Nešto više od 405.000 birača nalazi se na popisu u inostranstvu, od toga oko 285.000 u BiH.

Na dosadašnjim izborima po dva puta su za predsednika birani preminuli Franjo Tuđman (1992. i 1997) i aktuelni šef države Stjepan Mesić (2000. i 2005). Mandat predsednika traje pet godina.

Novi predsednik položiće zakletvu 18. februara 2010. kada će mu mandat predati aktuelni predsednik Stjepan Mesić.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
БАНДИЋ: ЗАХВАЉУЈЕМ СВИМА

ЗАГРЕБ, 11. јануар 2010. (ФоНет) - Независни кандидат на председничким изборима у Хрватској Милан Бандић честитао је победу противкандидату Иву Јосиповићу, рекавши како "жели да верује" да ће Јосиповић бити председник свих грађана, без обзира на њихово образовање и верско опредељење.

"То је задатак хрватског председника и желим му да буде председник свих", изјавио је Бандић.

Бандић је захвалио свим грађанима који су изашли на изборе, посебно, како је рекао, "од срца и најискреније" бирачима који су му дали поверење, преносе хрватски медији.

"Капитал од 900.000 гласача стечених на изборима убудуће ћу знати да оправдам и нећу изневерити оне који су гласали за мене", рекао је Бандић.

Према његовим речима, и највеће оптимисте је изненадио његов резултат јер је један независни кандидат први пут после 19 година ушао у други круг избора у Хрватској.

Он је, међутим, нагласио да је "толика количина мржње, презира и нетрпељивости" у изборној кампањи досад незаблежена.
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

...umetnost je dodirnuti visine gazeci po dnu....

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 16146
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Navijala sam da pobedi Bandic pa da se ozvanici cirkus u Hrvatskoj  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Safari 3.0.195.38
mob
HTC One
Citat
Opet me podseca na dikobraza , iz ,,Zivotinjskog carstva ,,   .....

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Apple 15
Pupovac: Hrvatska dobila predsednika novog profila
Tanjug | 11. 01. 2010. - 08:33h | Foto: Beta | Komentara: 4

Hrvatska je dobila predsednika novog profila, izjavio je potpredsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac, komentarišući rezultate drugog kruga predsednickih izbora na kojima je pobedio opozicioni kandidat Ivo Jospović.

Kao član vladajuće koalicije, Pupovac je rekao da od Josipovića očekuje da "podrži kurs kojim je vlada krenula i da ga proširi na spoljnu politiku i sredivanje unutrašnjih odnosa, odnosa u regiji i da ako bude potrebno pomogne da vlada bude još bolja".
Hrvatska je juče dobila predsednika "novog profila za vremena koja nas čekaju, probleme s kojima se treba suočiti i prostor u koji ćemo tek ući", rekao je Pupovac za HTV.
Sada već bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić je pre objavljivanja zvaničnih rezultata izbora uzjavio da je tokom večeri telefonom razgovarao s SDP-ovim predsedničkim kandidatom Ivom Josipovićem i čestitao mu na izbornim rezultatima.
"Da, čestitao sam mu", izjavio je Mesić novinarima oko 23 sata, sat pre objavljivanja službenih rezultata, u svom Uredu gde je partio izbore, prenela je Hina.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Грађани Хрватске желели политичара новог типа

ЗАГРЕБ, 11. јануара 2010. (Бета) - Кандидат Социјалдемократске партије (СДП) Иво Јосиповић нови је председник Хрватске због тога што су грађани желели да председник постане политичар новог типа.

Један од разлога Јосиповићеве победе је, пише данас Јутарњи лист, и што су у СДП-у препознали да је питање корупције главни покретач политичког понашања већине хрватских грађана.

У коментару резултата другог круга председничких избора, који су одржани у недељу, Јутарњи лист наводи да нови председник Хрватске нема право на фамозних сто дана поштеде од јавне критике, већ да од самог почетка мора да дође под оштар надзор јавности.

Јосиповић је убедљиво победио са 60,29 одсто гласова независног кандидата и бившег страначког колегу Милана Бандића који је освојио 39,71 одсто гласова, показују први званични резултати избора.

Лист наводи да је Јосиповић човек који ни својим наступом, професионалном и друштвеном позадином, као ни политичким деловањем, не припада деведесетим годинама, за разлику од свог противкандидата Милана Бандића.

Истиче се да Јосиповићева парола "Правда за Хрватску" симболише расположење већине бирачког тела. Лист наводи да је Јосиповић постао председник захваљујући свом снажном отклону од имиџа, понашања и прошлости већине хрватских политичара.

Јосиповић нема право ни на какав тријумфализам, а још мање на одступање од темељних начела своје кампање, а то су, како пише Јутарњи лист, апсолутно поштовање демократије, правне државе и стварно залагање за јачање противкорупцијских процеса.

У тексту се истиче и да је победа Јосиповића истовремено и велика победа СДП-а, јер је Јосиповић први председник из редова те странке.
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 21:29:21
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 1.348 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.