Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 18:41:47
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Predsednicki izbori u Hrvatskoj  (Pročitano 36701 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Победа озбиљности над популизмом

БЕЧ, 11.јануара (Тањуг) - Известилац Европског парламента за Хрватску Ханес Свобода оценио је да победа Иве Јосиповића, у другом кругу председничких избора, представља "победу озбиљности над популизмом".

Аустријски посланик у Европском парламенту Свобода истакао је да у Хрватској сада борба против корупције мора добити подршку и са највише функције.

Портпарол владајуће Социјалдемократске партије Аустрије (СПО) за европска питања Кристине Мутонен оценила је да је победа Јосиповића јасан сигнал Хрватске да наставља пут у Европу. "Најављена тежишта - већа транспарентност, борба против корупције- су за ову земљу, и за њено приступање ЕУ, од великог значаја", нагласила је она.
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
Како да ови потомци црно-жуте монархије и Адијеве прадомовине увијек
први подржавају Хрватску.
Има ту још нечега,дал је жал за прошлим временима или? Smile
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 391
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Победа озбиљности над популизмом

БЕЧ, 11.јануара (Тањуг) - Известилац Европског парламента за Хрватску Ханес Свобода оценио је да победа Иве Јосиповића, у другом кругу председничких избора, представља "победу озбиљности над популизмом".

Аустријски посланик у Европском парламенту Свобода истакао је да у Хрватској сада борба против корупције мора добити подршку и са највише функције.

Портпарол владајуће Социјалдемократске партије Аустрије (СПО) за европска питања Кристине Мутонен оценила је да је победа Јосиповића јасан сигнал Хрватске да наставља пут у Европу. "Најављена тежишта - већа транспарентност, борба против корупције- су за ову земљу, и за њено приступање ЕУ, од великог значаја", нагласила је она.

Taj Svoboda je nacista na kvadrat i istaknuti srbofob ....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Тадић честитао Јосиповићу победу на изборима

БЕОГРАД, 11. јануара (Тањуг) - Председник Србије Борис Тадић честитао је данас Иви Јосиповићу победу на председничким изборима у Хрватској и позвао га да заједно раде на успостављању европских цивилизацијских норми на простору западног Балкана и очувању мира и стабилности у региону.

"Будућност свих народа и држава у региону је у Европској унији, где треба да будемо добри суседи и пријатељи. Србија и Хрватска имају одлучујућу улогу у процесу трансформације западног Балкана у зону дуготрајне стабилности и одрживог развоја. Претпоставке такве политике су изградња правне државе, уважавање разлика и сагледавање заједничких економских и вредносних циљева", рекао је председник Тадић.

Председник Србије је, како је саопштено из његовог кабинета, поводом тужбе и контратужбе пред Међународним судом правде, поновио став Србије да је некорисна свака конфронтација држава и народа, сматрајући да је упутније да се сви такви спорови решавају вансудским поступцима, а у редовним судовима заштите права жртава, које не смеју остати заборављене.

"Не постоји колективна кривица и сваки злочинац има своје име и презиме. Злочинци морају бити кажњени за своја недела због жртава и њихових породица и због помирења народа на Балкану", нагласио је председник Тадић.

Према његовим речима, Србија очекује од новог хрватског председника поштовање њеног интегритета, повратак избеглих Срба, повраћај њихове имовине, поштовање људских и мањинских права, право на рад и запошљавање, као и право на очување идентитета и културе, укључујући право на употребу писма и језика.

"Истоветна је и обавеза Србије према својој хрватској националној заједници", закључио је председник Тадић.

У јуче одржаном другом кругу председничких избора у Хрватској победу је однео кандидат Социјалдемократске партије Иво Јосиповић, који је освојио 60,26 одсто гласова, док је независни кандидат Милан Бандић добио 39,74 одсто.
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Шпанија поздравила избор Јосиповића

МАДРИД, 11. јануара 2010. (Бета-АФП) - Шпанија као председавајућа ЕУ изразила је данас наду да ће преговори о уласку Хрватске у Унију бити најбрже могуће окончани и поздравила избор Иве Јосиповића за председника Хрватске.

"Поздрављам именовање новог председника Хрватске, веома проевропске личности и одлучне да убрза преговоре са ЕУ", изјавио је на конференцији за новинаре шеф шпанске дипломатије Мигел Анхел Моратинос.

Иво Јосиповић је јуче изабран за новог председника Хрватске пошто је у другом кругу избора освојио 60,26 одсто гласова, док је градоначелник Загреба Милан Бандић добио подршку 39,74 одсто изашлих бирача.

Моратинос је истакао и да ће Шпанија "учинити све што може како би преговори са Хрватском могли да буду најбрже могуће закључени".

Преговори Хрватске и Европске уније настављени су у октобру прошле године након годину дана прекида због словеначко-хрватског спора око границе.

Циљ хрватских политичара је улазак земље у Европску унију 2011. године.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
ЏАКУЛА: ПОРАЗ ДЕСНИЦЕ

ПАКРАЦ, 11. јануар 2010. (ФоНет) - Председник Српског демократског форума Вељко Џакула изјавио је данас да избор Иве Јосиповића за председника Хрватске "готово референдумском већином" представља "пораз десничарских снага, али и Католичке цркве".

Он очекује да ће Јосиповић "учинити заокрет политике према Србима у Хрватској".

Џакула је, у изјави ФоНету, истакао да Јосиповић има велико поверење да "направи Хрватску као државу равноправних грађана, уз поштовање свих права која припадају Србима по Уставу и законима".

"Грађани Хрватске схватили су да им је национализам донео само невоље и лош живот за њих и њихову децу", оценио је Џакула, који очекује и заокрет политике према Србији.

"Мислим да је Јосиповић дубоко свестан да нема развоја Хрватске без регионалног повезивања. Верујем да ће он у наредних пет година то и радити и окренути Хрватску ка сигурном путу ка Европи, заједно са Србијом", нагласио је Џакула.

Упитан да ли се може очекивати међусобно повлачење тужби, Џакула је одговорио да ће Јосиповић бити "веома опрезан".

"Мислим да ће веома пажљиво ослушкивати ставове грађана. Верујем да су грађанима сада мање важни тужба и противтужба, већ пре свега њихова егзистенција", објаснио је Џакула.

С друге стране, додао је он, "када би грађани били уверени да би им било боље, верујем да би га они подржали у повлачењу те тужбе".

Џакула "мисли" да "има шансе за повлачење тужби", али да "то неће ићи тако брзо".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
11.01.2009.година.

Република Српска честитала избор Јосиповића!

Ми народи Републике Српске се прикључујемо честиткама од свег срца
нама драгом и надасве дуго чеканом Хрватском новом поглавнику Г-дину Јосиповићу.
Уз све честитке желимо му да поручимо,како нећемо скренути са пута који је он у
својој над људској кампањи износио а коју смо ми са зебњом слушали и страховали
да се не појави каква рестрикција струје па да све не упијемо у наше ушне канале.
         Уз надљудске напоре смо успјели организовати конфете и ватромете у част
ваше побједе коју смо ми доживили исто као и абориџини када је пао Берлински
зид.
         Да си нам жив дуго и дуго макар и у пола као друг Јожа. Smile

IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19906
Zastava Šabac , Srbija
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.38
mob
Sony 
ajde da vidimo i to čudo....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
??.??.1957.

Бабице честитале побједу Иви Јосиповићу

Ми бабице које смо прве видјеле пишу код малог Ивека од срца честитамо нашем
предсједнику на побједи коју ће оставрити 10.сијечња.2009.године.
       Пошто знамо да ће бити гужва на телеграфској пошти ми сада честитамо јер знамо
кад је какиа да је малац рођен за политичара.
       Кад год је какиа гледа нас је у очи па смо закључили да ће Ивек уз помоћ нашег
блаженог Степинца (знамо ми да ће и њега умилостивити свети ћаћа папа) бити у 52
години предсједник јер то су најбоље године за предсједника.

Удруга сестара болнице Луиза од Марлота.

Оре,Ане и Луција.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Реаговања из БиХ на избор новог председника Хрватске

САРАЈЕВО, 11. јануара 2010. (Бета) - Председавајући Председништва БиХ Жељко Комшић и представници више странака упутили су данас честитке новоизабраном председнику Хрватске Иви Јосиповићу.

Комшић је изразио задовољство досадашњим развојем односа БиХ и Хрватске и зажелео да "пријатељски односи БиХ и Хрватске наставе да се развијају и унапређују новим облицима сарадње на добробит наших држава и грађана".

Председник Социјалдемократске партије БиХ Златко Лагумџија, честитао је Иви Јосиповићу победу на изборима оценивши да је то "доказ да су грађани Хрватске изабрали прави пут ка европским интеграцијама, стабилну и сигурну будућност у просперитетној земљи".

"Верујем да ће ваша победа дати подстицај прогресивним снагама, а ваш лични ангажман омогућити што скорији улазак Хрватске у ЕУ", навео је Лагумџија и додао да је "регија у Јосиповићу добила јаког и стабилног партнера, а суседи сигурност која је неопходна у изградњи поновног поверења".

Председник Партије демократског прогреса из Републике Српске Младен Иванић оценио је "добрим" избор Иве Јосиповића за новог председника Хрватске и изразио наду се да ће бити "пуно конзистетнији и умеренији у ставовима од свог претходника".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 18:41:47
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.