Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 08. Sep 2025, 01:42:47
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Predsednicki izbori u Crnoj Gori!  (Pročitano 51075 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 873
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Ljudi, koji davo postujemo na ovoj temi. Pravi Crnogorci se ne pitaju nista oko tih izbora, a komentarisanje postupaka izdajnika je bespotrebno...
E to je najverovatnije tačno. Mada... kada bi izabrali Stanka Subotića, bilo bi na prvi pogled šokantno, ali to bi odgovaralo i njima i Evropi i Amerikancima i nama. Samo Stanku ne bi... Čovek biznismen. Šteta... (Sad čekam one oooooooozbiljne, da me okrpe  Smile... pa brate dosadno mi, moram da se zabavim... 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2037
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Мандић: Никада нећу признати независност Косова (26. 02. 2008.)

Предсједнички кандидат Српске листе Aндрија Мандић казао је јуче да ће његовом побједом на изборима престати подјеле у Црној Гори, јер је једини кандидат који посједује "снагу и нове идеје потребне за развој Црне Горе". На радном доручку, новинарима је представљен Мандићев изборни тим, план кампање и промовисан пропагандни слоган - "Само најбољи смије, Aндрија Мандић за све нас".
Мандић је, као неосноване, одбацио прогнозе да његов противкандидат и актуелни предсједник Филип Вујановић може побиједити већ у првом кругу, оцјењујући да то није реално. "Шестог априла све је у рукама грађана и они одлучују о будућности. Ми знамо да је Црна Гора спремна да се мијења. Треба да се пружи рука и да се престане са свиме што дијели Црну Гору", казао је Мандић. Он је рекао да сматра да у држави нема ниједног човјека који још вјерује да ће "ови, што су 17 година на власти, урадити и понудити нешто ново". Мандић је истакао да ће му, након побједе на изборима за шефа државе, приоритет бити обрачун са криминалом и корупцијом, те да ће посебну пажњу посветити проблемима у образовању, здравству и онима са којима кубуре пензионери.
Он истакао да је Црној Гори потребна једна застава и химна коју ће сви поштовати. "Ја ћу бити изабран за предсједника и то што ће већина грађана мени дати глас је знак да треба да се промијени оно што дијели грађане Црне Горе", рекао је предсједник СНС-а.
Он је казао да сватови долазе са десет застава, а "нама је потребна једна застава за све нас". "Текст који је написао ратни злочинац није прихватљив за најмање половину грађана. Власт је најавила да ће да избаци из те химне строфе којЕ вријеђају грађане и ми их охрабрујемо да то ураде... Веома поштујемо ратни барјак Краљевине Црне Горе, али смо рекли да он дијели Црну Гору и да има своје мјесто у музеју. Нама треба застава коју ћемо сви да носимо и поштујемо", истакао је Мандић. Он је рекао да очекује да власт "урадити оно што је обећала и то ће бити велика побједа нас који смо инсистирали да се та пјесма ослободи стихова неприхватљивих за најмање половину Црне Горе".
Мандић је поновио да он никада неће признати независност Косова и истакао да ће од других предсједничких кандидата тражити да се изјасне о том питању. "Јако је важно да и они кажу како виде будућност односа у региону. Мораће јасно, сви предсједнички кандидати, да се одреде према том питању", рекао је он. Он је казао да се "организаторима не свиђају пјесме", које су, током недавног протеста у Подгорици поводом независности Косова, пјевали појединци, али да то није била главна порука скупа, већ "периферне ствари". "Много су важније поруке са тог скупа упућене, а то су периферне ствари и не желим да се поруке са тог величанственог скупа буду обиљежене повицима или скандирањем навијача који су те вечери били заједно са нама на митингу", казао је Мандић, одговарајући на питање "Вијести" да ли је до њега допирало скандирање "Убиј, закољи да Шиптар не постоји". Он је додао да је те вечери преовлађивала младост и да га радује што је она уз њега.
Мандић је обећао да се у кампањи неће бавити другим кандидатима, већ да ће бирачима представљати своје идеје. "Обраћаћемо се грађанима, а не противкандидатима. Они који немају идеје нека слободно наставе да нападају Мандића, он им неће замјерити".

КAРAВAН КРЕЋЕ ИЗ БЕРAНA

Шеф Мандићевог изборног штаба Горан Даниловић најавио је да ће Српска листа организовати промоције у свим градовима, а да ће први велики скуп организовати 1. марта, у Беранама.
"Централни изборни штаб планирао је обимну кампању и биће нас у свим градовима. Велике промоције правимо у Беранама, Никшићу, Пљевљима, Подгорици и Херцег Новом", казао је Даниловић. Он је обавијестио новинаре да је СЛ тражила да скуп у Подгорици буде 2. априла у СЦ Морача, али да им је речено да се сала тог дана заузета. "Послаћемо поново захтјев и не желимо никога унапријед да оптужујемо", казао је Даниловић.
Он је позвао новинаре да сада не стављају у исти кош законске кандидате за предсједника државе и "оне који се то труде да буду".

ВЛAСТ ПОНОВО ОРГAНИЗУЈЕ ДОЛAСКЕ ИЗ ИНОСТРAНСТВA

Даниловић је рекао да је у Шведској, али и другим скандинавским земљама, почео упис људи који се изјашњавају као ДПС-овци, а желе да путују у Црну Гору на биралишта. Он је казао да је то "потпуно провјерена информација" и да се све ради о трошку црногорских пореских обвезника. "Што је најгоре, чини нам се да се форсира једнонационална структура. На вријеме, када будемо имали комплетну информацију, саопштићемо вам колико је чартер-летова планирано, на који начин власт мисли да организује та путовања. Наши извори говоре да се за сада иде и агитује код оних који су јавно саопштили да су на референдуму подржали независност", казао је Даниловић.
Члан изборног штаба СЛ-а Милутин Ћукановић казао је да се бирачки списак од претходних парламентарних избора до 15. јануара није битније мијењао, да би, од тада па до 15. фебруара, дошло до уписа 3.000 и брисања преко 1.500 бирача. "То је плански урађено.
Они желе да се у кампањи једино бавимо контролом бирачких спискова", казао је он. Ћукановић је казао да њихови "резултати са терена" недвосмислено показују да ће Мандић побиједити на изборима.

(МИНА, ВИЈЕСТИ, ДАН, 26.02. 2008.)

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zasjace palaci antike tarace cakulace sjore....

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 828
Zastava Montenegro
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia N82
Za pet godina u EU

Budva - Predsjednik Crne Gore i predsjednički kandidat DPS-a Filip Vujanović rekao je juče u Budvi da će Crna Gora za pet godina biti u Evropskoj uniji i izrazio uvjerenje da će se to dogoditi pred kraj njegovog drugog mandata.
"Moja vizija u narednom mandatu je Crna Gora sa Evropskom unijom u Crnoj Gori. Za pet godina treba da dostignemo sve standarde EU. Juče su mi u Briselu rekli, to zavisi od Crne Gore, a ja sam im rekao - mi smo se i borili da sve zavisi od nas. Sve ono što smo radili za i nakon referenduma bilo je u funkciji da naša budućnost zavisi samo od nas. I bićemo u EU i pred kraj novog mandata, EU će biti u Crnoj Gori", poručio je Vujanović sa predizbornog skupa održanog u miločerskom hotelu "Maestral".
On je kazao da završava svoj mandat potpuno mirne savjesti, sa uvjerenjem da je sve što je obećao ispunio sa "maksimalnom energijom i punom emocijom".
"Učinio sam sve da se obnovi nezavisna Crna Gora i ona je obnovljena, bez sukoba u Crnoj Gori, bez distance od Srbije, bez izolacije od međunarodne zajednice. Šta su radili moji politički oponenti: (Andrija) Mandić i (Srđan) Milić su se borili za zajedničku državu, a (Nebojša) Medojević, koji je okrenuo leđa nezavisnoj Crnoj Gori, nije pozivao u kampanju. Stvorio je utisak da mu nije važno kako će se to sve završiti, jer je bilo važno kako će proći na budućim izborima", kazao je Vujanović.
Potpredsjednik DPS-a Svetozar Marović iznio je deset razloga zbog kojih treba glasati za Vujanovića, ali isto tako i pozvao sve da izađu na izbore 6. aprila u što većem broju.
"Moramo svi da shvatimo da su ovo veoma važni izbori za DPS i koaliciju. Naš zadatak jeste da svi naši birači koji su bili, i oni novi, izađu i daju podršku. Ne može Filip pobijediti sam sa svojim kvalitetima, mi te kvalitete prepoznajemo. Moramo prije svega postaviti sebi zadatak, šta ćemo raditi do 6. aprila - koliko ću ja novih birača dovesti do 6. aprila. Ako svi odradimo taj posao, onda sve ove podrške Vujanoviću će biti konkretizovane. Filipu ne treba puno da pobijedi u prvom krugu. Prema najnovijem istraživanju, koje sam preksinoć dobio, sve ukazuje da Vujanović ima veliku šansu da ubjedljivo pobijedi u prvom krugu ako svako od nas obavi svoj dio posla", poručio je Marović.
Marović se u više navrata osvrnuo na ostale predsjendičke kandidate.
"Kada smo kretali u sve ovo i razmišljali kako početi kampanju, jedno veče kada smo se čuli i vidjeli ko je sve kandidat, rekao sam "Fićo, da li misliš da je dobar slogan - Bez dileme - kada vidim ko je sa druge strane"", objasnio je Marović kako je nastao slogan kampanje.
On je pojasnio i koje, po njegovom mišljenju, osobine treba da ima novi predsjendik Crne Gore.
"Mislim da predsjednik svake države, posebno Crne Gore, mora da bude dobar čovjek. Ako sebi postavite pitanje kako izgleda dobar čovjek, prva asocijacija će biti, to je čovjek kao Filip. Blagog pogleda, susretljive ličnosti, spreman da se posveti svima. Predsjednik Crne Gore mora biti odan Crnoj Gori, a Vujanović je bio predsjednik kada je Crna Gora dobila svoju državnost. Predsjednik prosto ne može biti neko ko je glasao protiv Crne Gore, koji nije bio za Crnu Goru, koji je smatrao da treba da bude region, i koji danas misli da njegov glavni grad nije Podgorica ili Cetinje, nego ga treba tražiti na drugom mjestu. Ne mogu biti predsjednici Crne Gore oni koji putuju po svijetu i nose kofere optužujućih činjenica protiv pojedinaca iz Crne Gore", rekao je Marović.
On je dodao da to ne mogu biti ni oni koji kažu da ne treba investirati u Crnu Goru".
"Ni oni koji sebe nazivaju "velikom četvorkom" pa odu kod nižih američkih činovnika da prenose neke informacije koje bi trebalo, poput onih Vuksanovih (Simonović) u Bariju da diskredituju Crnu Goru. Nije to profil predsjednika Crne Gore", rekao je Marović i dodao:
"Zamislite domaćina kuće koji izlazi iz kuće i govori o sopstvenoj kući ono što u čitavom međunarodnom i civilizovanom okruženju sasvim drugačije tretiraju".
On je kazao i da predsjendik mora biti onaj ko stvara prijatelje Crnoj Gori, a ne neko ko "traži sudije, istražitelje i

V.L.

--------------------------------------------------------------------------------

MEDO, PUSTI DUELE I SAKUPI POTPISE

Marović je naglasio i da je Vujanović za nekoliko dana sakupio više potpisa nego ostali kandidati.
"Jedan kao što znate, još skuplja potpise. Mislim da mu je Filip najavio pomoć ako treba da te potpise skupi kako bi vidio da jednostavno na izborima ne može proći ni prvi krug. On njega poziva na neke duele, pročitao sam u nekim novinama. Filip njemu pruža ruku i kaže "Ne dragi Medo, tebi ne trebaju dueli, već potpisi, evo ti potpisi, pusti duele"", kazao je Marović.
ĺ MAROVIĆ: MILO I JA SMO MALO SUMNJIVI, A FILIP JE POŠTEN
Govoreći o vrlinama koje treba da posjeduje predsjednik Crne Gore, Marović je kazao da Vujanović "nije samo dobar, već je pošten i ozbiljan čovjek".
"Mogu da pričaju i protiv Mila (Đukanovića) i protiv mene i ne znam koga još, mi smo po pravilu malo sumnjivi, ali za Filipa ni od koga nećete čuti da nije pošten čovjek. Neka nas napadaju, ali neka Filip pobjeđuje. Suština je da smo zajedno najjači tim, zajedno idemo naprijed i jedino kao tim smo tako veliki i tako jaki. Kad bi vam bilo teško i bila potrebna pomoć i morali da birate da bi vam neko od ovih kandidata, mislim da ne bi bilo teško izabrati", rekao je on.
Marović je rekao da bi u toj situaciji Medojevića bilo teško uhvatiti između Beograda i Podgorice i nekih stranih konsultacija.
"Ovaj( Mandić) bi bio u Kosovskoj Mitrovici i ne bi ga mogli naći, gospodin Milić se vraća staroj Crnoj Gori", kazao je potpredsjednik DPS-a.

IP sačuvana
social share
Zasjace palaci, antike tarace, cakulace sjore, zije gracijane, svi oridjinali i sve karampane doci ce na festu za nas Kotorane
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2037
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
To je isto kao kada Dejo Savicevic kao predsednik FSCG kaze da je "bio korektan prema opozicionim fudbalskim klubovima kao sto je KOM sa Zlatice". Koja je ovo drzava apsurda. Ovi sto su "malo sumnjivi" kandiduju navodno postenog coveka!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 828
Zastava Montenegro
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia N82
Decko, ne petljas se tamo gdje nesto ne razumijes...
IP sačuvana
social share
Zasjace palaci, antike tarace, cakulace sjore, zije gracijane, svi oridjinali i sve karampane doci ce na festu za nas Kotorane
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2037
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ne ti ces da me naucis. Pa CG scenu pratim ceo zivot i odlicno poznajem sta se tamo zbiva. To sto DPS radi, to sto je Milo po peti put premijer, to je pokazatelj da je to divlja drzava!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 828
Zastava Montenegro
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia N82
A ti po toj logici smatras i da su crnogorci divlji narod jer su oni svaki put izabrali nekoga. Zapitaj se malo dokle ide ta tvoja logika.... Ti pratis sa strane a ja ovdje zivim.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 13134
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Служите за подсмех целом комшилуку са вашим Милом и његовом широм фамилијом.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 828
Zastava Montenegro
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia N82
A komsiluk nam je boli glava.... Mozemo jedino da Vam sluzimo za primjer...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 873
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Teodora, radosti moja, stvarno, pazi šta pišeš. Kakav komšiluk? I kome MI smemo da se smejemo, aman? A šta o NAMA misli komšiluk???
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 08. Sep 2025, 01:42:47
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.